Titti

2015-02-12
22:09:18

Träningsdagbok
Jag funderar på att börja använda bloggen lite mer som träningsdagbok och se om jag kommer följa upp och utvärdera. Tanken kom efter kvällens fantastiska lydnadspass där jag känner att jag verkligen måste få den här minnesbilden nerpräntad så jag inte glömmer den här härliga känslan!
 
Om lite drygt en vecka är det tävlingsdax igen och vi kämpar på med att försöka sätta ihop lite kedjor. Hon har haft en period där både läggandet och ställandet har tjorvat, mest för att hon blandat ihop momenten. Så vi har tränat en hel del på ordförståelse, framför allt genom helt skilda tonlägen + att träna tävlingsmässig kedja med läggande-inkallning-ställande. Farten i inkallningen är det som blivit lidande men jag ser inte att det ska bli några problem att få tillbaka genom lite peppträning.
 
Nåväl, kvällens pass (efter en dw-runda i skogen samt en stunds vila):
1. Tandvisning: Tävlingsmässigt förutom med en godis i handen, detta för att jag ska kunna trycka in den i munnen henne direkt "domaren" släpper henne. Problemet har varit att hon är för social och därför ställer sig upp för att kunna mysa med domaren. Idag satt hon klockrent och sökte ögonkontakt med mig samt lät domaren kolla ordentligt i munnen. En riktig 10a!
 
2. Linförighet: Tävlingsmässig men utan språng marsch. Satt sig först långt fram så jag satt om henne, sedan gick hon med jättefint fokus både genom halter och svängar. Svårt att ge en korrekt bedömning utan språng marsch men jag skulle nog ge det en 8 åtminstone.
 
3. Tävlingskedja läggande under gång - inkallning - ställande under gång: Bra snärt både i läggandet och ställandet, travade i inkallningen och puffade min hand i ingången men annars bra! Mellan tummen och pekfingret 9-7,5-10.
 
4. Kedja apport-hopp över hinder: Apporten tuggade hon på första gången, det har hon aldrig gjort förr... Gav henne ett "hörru" och gjorde om, då höll hon den som hon skulle. Hopp över hinder bra förutom ingången då hon slog i min hand. Jag skulle nog säga 10-8.
 
5. Platsliggning: Har haft problem med att hon ligger och gör massa annat, typ lägger om sig och snusar massa. Ikväll snusade hon en gång men då jag påminde henne om att jag är lite förkyld gav hon sig och låg prick still. Tid 2 min 40 sek. Hon la sig lite segt också men det känns som det minsta problemet i platsen ärligt talat. Känslan var en 9,5 men poängmässigt skulle det nog ge en 8.
 
Kanske låter egotrippat att försöka betygsätta sitt eget program men jag tycker det är viktigt för att kunna få en måttstock över hur man ligger till och framför allt anledningarna till det. Har man alltid en 5a på träning är chansen inte så stor att man ska sätta en 10 på tävling, men har man träningsmässiga 10or kanske man iallafall kan räkna med 8or när man väl ställer sig på tävlingsplanen.
 
Snöas största problem är visserligen att hon är lite väl nyfiken på alla lukter när hon kommer till nya ställen, det har jag tränat på alldeles för lite, men rent momentmässigt och vad gäller uthållighet känns det faktiskt som vi börjar komma en bit på vägen.
 
Tävlingen nästa helg kan gå hur som helst och jag kommer säkerligen bli besviken om vi landar på många låga poäng, men oavsett vilket ska jag försöka suga på kvällens karamell och försöka behålla den minnesbilden.