Titti

2014-09-03
16:40:00

Världens bästa kamphund
Helgen som var åkte jag och Marie söderut till Eget Bevåg & HUNDraelvan där vi skulle gå kurs för Irene & Johan Westerholm från Hundläroverket. Det var en helgkurs med genren kamphund och även om jag innan inte var helt övertygad är jag så glad att Marie övertalade mig att åka dit. Förutom att det är uppfriskande att få träffa andra tjockskallar (dock fanns ingen grisåsna) var det helt uderbart att få surra och bolla tankar med andra som har samma hundtyp, det händer ju (tyvärr?) alldeles för sällan hemmavid.
 
Upplägget på kursen var superbra med mycket fokus på passivitetsträning (yes, något vi faktiskt är bra på) och mycket varvning mellan teori och praktik vilket gör att man hela tiden håller sig vaken. Det var en hel del historik, både om olika hundraser och om hundkamp, och även om jag pluggat ett oräkneligt antal timmar om just det kändes det som att fler pusselbitar föll på plats när man fick höra det på svenska. Irene förklarar helt enkelt på ett sätt som är lätt att förstå och nu känner jag att jag inte bara kan förstå det själv utan faktiskt också kan förklara till andra som inte är lika nördiga som mig.
 
Nästan alla bodde på HUNDraelvan och jag hade förväntat mig sena kvällar med massa surr men helt ärligt så fanns det verkligen ingen ork till det, dagarna var helt enkelt smällfyllda med allt man kunde önska sig.
Jag kände mig ganska trygg i det mesta praktiska vi gick igenom (på-avknapp, skvallerträning, aktivering) så det var extra kul att Irene verkligen tog sig tid att hjälpa mig med belöningsutveckling efter kursen var slut. Nu har jag fått riktigt bra stalltips att jobba vidare med!
 
Jag älskar ju mitt norrland men efter en sån här helg känns det faktiskt lite surt att både HUNDraelvan och Hundläroverket håller till så långt bort för där vill jag verkligen kursa igen! Men det är bara att spara pengar och invänta en helgkurs som kan passa!
 
Snöa fjäskar in sig hos Johan när hon fick vara uppvisningshund i stretching
 
Johan & Irene presenterar aktiveringsalternativ.
APBTn Gimli (Mayday) gjorde att det brann till lite extra i mitt pitbullhjärta.
 
 
Taggar: HUNDraelvan, Hundläroverket, Kamphund;
}}}
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: