Titti

2014-09-22
14:06:59

Första lydnadstävlingen
Var ska jag börja? I ett svagt ögonblick anmälde jag mig till lydnadstävlingen i Norsjö, jag visste att vi inte är redo men det var en liten tävling med inte så många anmälda så jag tyckte det passade bra att se hur vi ligger till.
Veckan innan startade vi ju på KMet och där var Snöa inte alls med i lydnaden, det var varmt och jobbigt och hon var mest intresserad av annat. Så att jag hade små förväntningar inför vår första officiella tävlingen är minst sagt en underdrift.
 
Men jag tänker så här att jag behöver skaffa mig tävlingserfarenhet och jag vill börja lära mig hur jag ska hantera Snöa på tävling med uppvärmning osv. Dessutom tyckte jag det skulle passa bra att göra en start nu med tanke på att vi i veckan ska börja gå en lydnadskurs och sedan tävla igen på hemmatävlingen i november. Dels får jag nu ett bättre hum om vad vi måste träna på och dels får jag senare svart på vitt om vi tränat på rätt saker på rätt sätt.
 
 
Platsliggning 0
Efter bara några sekunder satte hon sig upp och efter ytterligare några sekunder tog hon sats från tårna och gjorde sedan en inkallning på eget bevåg i ungefär 120km/h. Mer störningsträning med andra hundar!
Tandvisning 10
Jag gav henne ett ganska hårt stanna-kommando men eftersom hon är så sällskaplig så kändes det som att det behövdes. Hon satt tungt på rumpan!
Linförighet 6,5 Nosar, position, sätter sig ej
Första sträckan kändes bra men sedan jag tappat henne kändes det svårt att återfå hennes fokus. Uthållighetsträning!
Läggande 0 Vänder sig, lägger sig ej
Mitt extrema DK beror på att vi backat lite i läggandet och därför ville jag hjälpa henne men uppenbarligen fungerar det ju inte ändå. Träna snabba lägganden!
Inkallande 9,5 Bra tempo
Kändes faktiskt superbra och hennes ingång var långt över förväntan!
Ställande 5 DK
Hon kan faktiskt ställande, det är bara dumheter att jag ger DK där!
Apportering 8 DK
Som man kan se lite på filmen var jag såå osäker på henne. Hon var inte alls intresserad av att hålla apportbocken i munnen så jag höll kvar den tills jag kände att hon höll den ordentligt. Tänkte hela tiden "släpp den inte, släpp den inte" för jag såg hur lätt hon höll den, men när jag sedan skulle ta den av henne höll hon faktiskt åt så jag behövde använda ett loss för att få henne att ge mig den. När hon väl håller så håller hon den bra, vi måste träna på att få till snabba greppanden!
Hopp över hinder 6 Avslut, slår i
Skittrist att hon slog i, tror vi måste träna mer på att hoppa med hindret på rätt höjd. Annars gick det som förväntat, vi vet att vi måste träna mer på ingångarna!
Helhetsintryck 6,6
Summa: 96,5, O pris, 9 placering
 
Poängmässigt var väl tävlingen vad jag hade förväntat mig. Sedan tidigare kände jag mig osäker på uthålligheten i följsamheten, läggnadet, apporteringen och ingångarna och senaste två veckorna har hon känts lite orolig i platsliggningen (med dragning mot mig) så egentligen var det väl inte så mycket nyheter. Det kändes mer som en avstämning där jag fick konstaterat att det som strular på träning även strular på tävling (tack och lov får man väl ändå säga).
 
Men nu till det viktiga! Den här tävlingen gav mig en sådan fantastisk känsla, VI hade en så fantastisk känsla! Jag är så glad att jag tog mig tiden att både belöna och samla upp henne mellan momenten, både för att ge henne bra minnesbilder men också för att vi båda två skulle få tid att andas och slappna av. Det känns dessutom helt rätt att jag kommenderade henne ligg igen efter läggandet så jag faktiskt gav oss möjligheten till en bra belöning - av rätt anledning! Jag var ganska nervös när vi gick på planen men när vi gick av kändes det verkligen SÅ bra och jag gjorde verkligen allt för att visa Snöa hur fantastiskt duktig hon varit. Theres hade köpt ett paket färskfoder som Snöa och Polly fick dela på och förhoppningsvis ger all beröm och belöning bra minnesbilder till nästa gång!
 
Sen ska jag inte glömma att nämna hur duktiga Theres och Polly var! Theres var så nervös redan när vi åkte och hon hade konstaterat redan innan vi åkte hemifrån att det inte skulle bli något första pris.
Jag såg inte deras linförighet men resten av programet såg superfint ut, man kunde inte alls ana hur nervös Thers var och Polly hade jättefin kontakt rakt igenom. Tyvärr tjuvstartade hon på hoppet så där fick dom bara en 5a men sen var protokollet överfyllt av 9or och 10or.
När det var dags för prisutdelning visade det sig att dom kammat ihop 177p vilket gav dom både en tredjeplats och det efterlänktade LPet - det var dom absolut värda!
 
Två duktiga hundar som gjort sina mattar så stolta och nöjda.
 
Norsjö BK & HU hade för övrigt arrangerat en bra tävling som flöt på i ett bra tempo.
Även väldigt gulligt att alla som tävlade LK1 men blev oplacerade fick en medalj.
Taggar: Norsjö, lydnadstävling;
}}}
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: