Titti

2014-05-30
10:57:06

Viltspår
Halvtrist väder och lite energi gjorde att viltspår passade utmärkt idag! La ut ett ~150m spår med massa vinklar i skogen utanför huset och lät det ligga lite drygt två timmar.
 
Snöa fick gå sitt spår först, det är andra gången jag provar viltspår med henne. Första gången stannade hon och nosade jättelänge vid spårstart, den här gången grötade hon ner nosen långt ner i backen, tog ett djupt andetag och sedan satte hon av i rätt riktning. Hon gick ganska sakta men med ett otroligt fokus. I personspåret har hon haft ganska lätt att tappa i vinklarna men nu gick hon klockrent igenom både de vinklar som var i kupperad och öppen terräng. När det cyklade förbi en person med hund på vägen höjde hon huvudet och tittade i några sekunder men sedan satte hon ner nosen och fortsatte lika bra. Sista biten hade jag lagt en U-sväng runt en backe, efter halva biten fortsatte hon rakt fram istället för att följa böjen men efter ungefär 3 meter backade hon tillbaks och fortsatte i rätt riktning.
Kan säga hon vat lagomt mallig när hon hittade sin klöv och lika glad var jag!
 
Qira fick gå samma spår, hon var inte alls lika fokuserad och slickade mest på alla blad som det regnat på men hon jobbade hela tiden i rätt riktning även om ibland tänkte på annat. I första vinkeln ville hon fortsätta framåt så där fick jag styra om henne, sen tappade hon även på samma ställe som Snöa. Hon tycker inte klövar är speciellt häftiga men hon viftade iallafall på svansen när hon hittade den. Jag funderar på om jag ska försöka be någon om en död fågel och dra med den istället för klöv och se om det ökar hennes motivation.
 
Jag är så sjukt nöjd över Snöas utveckling i spårarbetet och nu tror jag faktiskt jag ska skaffa mig lite blod och börja lägga längre spår. Längtar redan till anlagsprov men känns som jag måste lära mig lägga svårare spår för att kunna göra henne rättvisa så hon får utvecklas i lagom takt.
 
Bild från första viltspåret som Anna Lundqvist tagit!
 

2014-05-26
09:47:43

Vad hände med tiden?
Nu har jag just bokat Snöas 1årsvaccination. Känns som igår när jag gnällde över att hon aldrig skulle bli så stor att jag skulle våga belasta henne. Hur gick det så fort?
 
 
 

2014-05-07
13:11:00

Ni är ju bara för gulliga
Bloggen har verkligen legat på dödsbädden nu ett tag. Jag gick från att vilja men inte hinna, till att vilja för att det var längesen, till att må dåligt över att jag inte hinner, till att helt skita i det. Hade planer på ett bildinlägg "vad som hänt sedan sist" men när varken telefonen eller kameran varit kopplade till datorn har jag inte orkat med ens det.
 
Så jag blir faktiskt jätteglad när jag kollar läget idag och ser att, trots jag inte uppdaterat sedan i mars, fortfarande har flera besökare varje dag. Varav INGEN har tjatat om att jag aldrig uppdaterar, om att jag borde, om att jag är tråkig... Jag måste ju skaffat mig världens bästa bloggläsare?
 
Hade egentligen inte tänkt skriva något roligt ens, bara få skryta över hur jävla duktig jag varit idag som renbäddat i sängen, torkat fönster och handlat frimärken, något som jag borde gjort för lääängesen. Nu känner jag mig så sjukt mycket mer avslappnad!
 
Annars känns livet lite kaosartat just nu, det är så sjukt härligt att arbeta som normalt folk igen men jag försöker fortfarande hinna med lika många timmar fritid varje vecka, något som fallerar totalt. Har dåligt samvete över alla vänner jag inte hinner träffa, alla släktingar jag aldrig hör av mig till och alla borden som ligger hemma och samlar damm. Samtidigt spenderar jag nästan all min tid till saker jag faktiskt VILL; tränar hund, går långpromenader, sitter på styrelsemöten, pillar på hemsidan, pluggar till allmänlydnadsinstruktör....
 
Det mesta går av bara farten men till och från blir det lite vägbulor, just nu försöker jag passera en som tar alldeles för mycket tid och engagemang. Så mycket faktiskt att magen vrider sig varje gång telefonen meddelar att jag fått mail, så mycket att jag återfått en ganska ordentlig magkatarr.
Men ingenting ont som inte för något gott med sig och jag är övertygad om att det här bara kommer få mig att växa som människa i slutändan. För hur mycket skit som än kastas vissa dagar så står jag för vem jag är och för vad jag tycker även om det inte alltid faller alla i smaken. Betyder det att jag börjar bli vuxen?
 
Avslutar ett tungt inlägg med något lite roligare;