Titti

2014-01-22
08:07:55

I vinterlandet
Den riktiga kylan blev inte värst långvarig men varmt ska vi väl inte påstå att det är. Qira är lagom imponerad och det känns lönlöst att gå koppelpromenader med henne fastän vi bara har omkring -10. Istället blir det många skogspromenader och till min förtjusning har det avverkats längst bort på vårat promenadstråk så nu kan vi traska på ganska långt i skogen om man går i traktorspåren.
Snöa har blivit ganska duktig på att hänga på storasyster när hon drar i väg, när hon tappar tempo vänder hon om och kommer tillbaks men en ganska bra bit in i skogen kommer hon. Jag har därför börjat träna inkallning med lite störning när vi väl är ute, springer dom på vägen ropar jag in henne direkt hon börjar tappa tempo och det har faktiskt gått över förväntan! För riktig störningsträning där hon fastnat på lukter skulle jag behöva arrangera lite träningar så det går korrigera henne.
 
Efter en timma i skogen igår var Snöa helt färdig så när jag och Qira åkte till klubben fick hon vara kvar hemma själv. Hon jagade inte upp sig någonting, satt sig bara i fönstret och kollade när vi for. Robert kom hem 20 minuter senare ungefär och då låg hon i bädden och sov. Vi tränar alldeles för sällan att hon ska kunna vara helt själv men hon verkar inte speciellt påverkad av det ändå.
 
Agilityträningen gick bra, Qira var supertaggad och förutom att hon fuskade lite på däcket tog hon alla hinder riktigt bra. Det kändes att hon var mer lättstyrd när hon fått springa av sig under dagen även om hon hade precis samma höga fart som vanligt. Tränade lite A-hinder och hon hade då inga problem med att hålla kontaktfälten!
 
 
Taggar: agility, qira;
}}}
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: