Titti

2014-01-28
09:42:03

En bra hunddag
Igår packade jag in mig själv och hundarna i bilen och styrde kosan mot Drängsmark för lite hundträning. Började med att Qira fick köra lite drag weight, vi värme upp längst med skoterspåret och sedan fick hon köra lite teknikträning. Jag trodde inte alls hon skulle vara med på det men hon var faktiskt riktigt taggad så det blev ett kort men intensivt pass eftersom jag ville spara på känslan.
Snöa fick också på sig selen för lite start- och stoppträning där mest fokus faktiskt går åt att inte tjuvstarta. Hon har ett stort driv framåt och jag tror inte ens hon märker att hon har något som släpar bakom sig.

 
När vi kom in var dom andra i full fart med agilityträning och hade ställt upp en liten bana med ett hinder, slalom, tunnel, platt tunnel, däcket och A-hindret. Kan inte minnas att jag tränat platta tunneln med Qira någon gång och den fick vi repetera ett par gånger innan hon sprang igenom den med självförtroende men sedan var det full fart precis som vanligt. Slalomen känns lite ringrostig och den skulle vi nog behöva lägga lite mer krut på!
 
Snöa fick också prova lite agility, direkt jag kopplade lös henne sprang hon upp på A-hindret. Jag hann få lite lätt panik men vad hade jag förväntat mig av hon som tycker det är så roligt att klättra? Mitt på sprang hon och närmade sig inte kanterna lite ens. Provade lite slalom och hon följer mig bra så nöter vi bara det kan hon säkert bli ganska rapp (ja, för en bulldog alltså).
Jag var så taggad så jag provade skicka in henne i platta tunneln. Elin satt på andra sidan och höll upp slutet lite och så länge hon gjorde det sprang Snöa på utan problem, helt obesvärad över presseningen. Eftersom hon hade så härlig attityd gav jag mig ganska snabbt, vi hinner jobba vidare på det en annan dag!
 
Efter vi plockat bort agilityn körde vi en platsliggning med 7 hundar (Qira fick frikort) och eftersom det var Snöas första platsliggning med andra hundar la jag henne på en kant men bredvid en väldigt rolig buskille (Nato). Alla hundar låg jättefint och jag är så stolt över min lilla valp. En gång hasade hon fram en liiiiten bit annars låg hon som ett ljus. Jag var väldigt okonsekvent i belöningen och hon låg 30 sek utan att bli orolig. Totalt blev det väl 2-3 minuters liggtid (totalt 5 belöningar) och jag börjar faktiskt känna mig lite trygg ändå till att vi kommer greja det här!

 
När vi tränat klart for jag vidare till Theres för en promenad med alla hundarna. Gick en ganska bra bit i koppel och jag ska inte sticka under stol med att Snöa var ett riktigt as och slet som en dåre. Kan hända jag inte riktigt kände att jag hade tålamod nog att vara tydlig... Sista biten gick hon dock fint så det kändes helt okej när det var dags att släppa loss dom igen.

När vi kom hem fick tjejerna varsitt ben att tugga på och sedan var det ryggläge resten av kvällen. Jag är så glad över att ha hundar som orkar hålla igång så där samtidigt som de stänger av direkt det är dags att vila. Kan kännas som en självklarhet men jag har fortfarande Zebos vankande av och an i färskt minne så jag värderar verkligen den där på- och avknappen!

 
Taggar: agility, dw, platsliggning;
}}}
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: