Titti

2014-08-22
10:38:20

Flygarörat
 

2014-08-21
09:46:48

Åt vilket håll drar hösten?
Sommaren börjar lida mot sitt slut och vädret påminner oss. Visst är det fint med värme men jag njuter även av regnet och kallare gradtal. Åter igen, jag älskar norrland!
 
Med hösten börjar även alla rutiner komma igång med träningskvällar, kurser och annat roligt. Jag känner mig dock lite orolig eftersom att kroppen redan har börjat flagga för att den inte alls är speciellt intresserad av att hålla flera bollar i luften samtidigt hur gärna jag än vill det. Så fruktansvärt frustrerande när jag känner hur bra jag mår över att göra flera saker samtidigt och så börjar hjärtat rusa och påminna mig om att det inte alls håller med. Är det så här gamlingar känner sig?
 
Nåväl, med hösten kommer även sjukvården igång och kommande vecka har jag inte mindre än tre besök inbokade för vidare utredning av det här förbannade blodtrycket. Från början var jag övertygad om att det var stressrelaterat men den teorin har jag faktiskt börja lägga åt sidan. Tycker annars det vore en logisk och lättsam förklaring...
 
 

2014-08-14
12:02:00

Snöa & Atlas
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2014-08-08
09:59:17

Varför välja?
Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag kommer aldrig klara av att dra fram någon elithund i någon hundsportgren eftersom jag har så svårt att bestämma mig. Men vad gör väl det när allt man gör är roligt?
 
Tänkte lite grann på vad vi presterat under veckan och insåg att hundarna fått göra följande:
Drag weight
Linlöpning
Simträning
Balansträning på pilatesbollen
Flirt pole
Lydnad
Rallylydnad
Agility
Viltspår
och naturligtvis vanliga promenader också...
 
Utöver detta har jag faktiskt dessutom jobbat heltid, hållit efter hemma och haft tid att umgås med vänner både i och utanför hundkretsen. Jag har nästan svårt att förstå det själv men faktum är att det inte är så svårt som man kan tro, det handlar helt enkelt bara om lite planering, logistik och prioriteringar. Tex i onsdags när jag jobbade kväll; tog en promenad med hundarna, körde ett pass med flirt polen och åkte sedan in till stan och fikade med Mosse innan jag började jobba. Eller som i tisdags, när jag passade på att träna hundarna på pilatesbollen medan jag väntade på att pastavattnet skulle börja koka.
 
Men största "uppoffringen" som gjort att jag funnit mer tid för hundarna är att jag nästan helt slutat sitta vid datorn. Inga mer forum, kollar bloggar bara när jag faktiskt inte har något annat att göra, känner inte längre något krav att uppdatera hemsidan och svara på mail oftare än en gång i veckan. Det är faktiskt riktigt befriande och, framför allt, tidssparande.
Visst kan det kännas trist att tappa lite kontakt med personer man lärt känna genom t.ex. forum men faktum är att IRL alltid är det bästa!
 
Bingen Bulldogs Dirty Snow aka Snöa 13 months old