Titti

2013-10-31
10:14:38

Stor tjej
Det har varit lugnt på tandlossningssidan ett tag men nu i veckan har det bara trillat tänder ur lillan igen, hon passade bland annat på att tappa tre huggtänder på en och samma dag. Jag kikade henne lite ordentligt i munnen idag och ja jag är ju verkligen ingen expert men som jag kan se har hon bara typ 4-5 tänder i underkäken som hon inte tappat.
 
Man märker på henne att det kliar lite extra, hon småtuggar lite här och var så tuggbenet åker fram mer än vanligt. Inte för att hon får i sig mer ben, haha, stackars liten bara tuggar och tuggar och det händer ingenting men tro fan det när man är utan både hörn- och huggtänder.
Förra veckan svalde hon förresten ett alldeles för stort ben och hon hann oroa mig litegrann, men hon var bara förstoppad i ett dygn sen var det som att inget hänt. Hon hann inte ens bli hård och uppblåst. Så ja, nu är det megaben som inte ryms i munnen som gäller!
 
På tal om saker man inte får äta förresten, hon åt ju upp ett paket lösnaglar för typ 1,5 månad sen. Igår när jag dammtorkade hittade jag en av dom naglarna, i fönstret! Man kan ju verkligen fundera hur den hamnade där...
 
Vi hade just en liten invägning och jag vet inte ens om jag tror på vågen som visade 16,5 kg, jag tycker det lät jättemycket! Just nu är hon inne i en period då hon inte skjuter nästan något på höjden men däremot på bredden, hon har fått en stadigare bog och benen känns inte så sprattliga och okontrollerade.
Hullet är samma som vanligt, hon är slimmad men inte mager. Verkar förresten som hon får i sig lagom med mat också, hon äter med bulldogaptit men jag upplever inte att hon går runt och är hungrig mellan målen.
 
Det är för övrigt helt sjukt att selen hon har på sig är Zebos gamla som jag använde på honom när vi spårade.
Visst, den var väldigt kort i ryggen, men den satt bra på honom fram i bogen.
 

2013-10-30
07:19:00

Dragpremiär
Igår möttes vi upp ett gäng och körde lite drag weight uppför vitbergsbacken. Jag var något skeptisk till hur motiverad Qira skulle vara men hon drog på som ett annat ånglok så det var verkligen jätteroligt!
 
Även Snöa fick prova lite "rassel", satte på henne Zebos gamla nomesele (som kusligt nog inte alls är överdrivet stor) och kopplade på en petflaska med lite småsten, självklart så pass lite att det absolut inte blev något motstånd. När hon insåg att något följde henne kollade hon på mig som om jag var dum i huvudet, plockade upp flaskan och bar den några meter ("jamen ska den med är det väl bara att jag bär den?") men när jag slutat skratta och fått henne att släppa den var hon totalt oberörd.
 
Att få alla hundar sitta stilla var lättare sagt än gjort, framför allt när det kom till mina!


Qira och Zindra kör intervaller
 
Det här var väl ingen match?
 
 

2013-10-28
09:06:25

Skoterns dag
I fredags åkte hundarna till tällåsen där dom fått röja med "flocken" i helgen medan jag och Robert laddat hårt inför skotersäsongen. Besökte dom flesta skoteraffärerna i Skellefteå med omnejd och sedan blev det förfest på Speed Tech innan 40 pers gästade Olearys för en alldeles för sen middag följt av en alldeles för sen kväll, men kul hade vi! Tyvärr bestämde sig min mage för att hata mig när jag ätit middag så jag fick allt lov att dricka vatten i två timmar tills värsta krampen släppt och hur surt det än kändes just då kunde jag inte låta bli att mysa igår när jag var den som mådde absolut bäst av alla. Skadeglädjen, den enda sanna, visst var det så?

2013-10-25
12:20:54

Lydnad
Känner att jag har nån förkylning som ligger och lurar i kroppen, är inte alls speciellt fräsch. Hoppade därför över drag weight-promenaden på klubben igår, +2 och underkylt regn kändes inte som en så superbra idé. Stannade inomhus istället och tränade lite lydnad med damerna.
 
Qira fick träna följsamhet med fokus på vänstersvängar och jag är verkligen inte nöjd med hur hon flackar och kastar sig åt sidorna istället för att förflytta sig lugnt (fröken hetsdam som sagt). Funderar om jag rent ska köra klossen med henne och se om vi kan komma underfund med hennes bakdel.
Hon fick även köra ställande och där känns det som vi tappat lite, å andra sidan har jag slarvat med den träningen senaste veckorna så det beror säkert på det. Bara nöta!
 
Snöa fick köra ingångar och jag tycker hon börjar kännas ganska stadig även fast hon kommer in från olika håll faktiskt. Tror jag ska börja förlänga positionen innan jag belönar nu för att öka stadgan. Däremot känns hon lite, inte slö, men inte tillräckligt taggad heller, och kom på mig själv med att jag blivit alldeles för dålig på att leka med henne. Så nu måste jag bli bättre på det, både spontanlek och lek i samband med träning.
Hon fick även prova apporteringen för andra gången och där upptäckte jag ganska direkt att hon inte fattat att hon ska hålla apportbocken utan hon naggar på den istället. Nåja, jag körde två omgångar 3x3 (tre upprepningar-mikropaus-tre upprepningar-mikropaus-tre upprepningar-vila) och efter det så tycker jag hon greppade riktigt ordentligt och utan tugg.
 
Medan jag fikade fick de ligga på en filt ute i lokalen och även fast det var en hel del liv och rörelse höll dom sig lugna. Nåja, Qira är ju alltid lugn, men Snöa kan bli lite pipig när andra får ha roligt och jag inte är med henne så det var jätteskönt att hon var så cool.
 
 

2013-10-24
15:51:00

Inomhusparkour
Vi körde ju som sagt lite inomhusparkour igår också medan näsorna fick vila en stund, här kommer lite bilder från det!
 
Loke visar hur lång han kan bli
 
Det var en liten pall
 
Även stor hund kan rymmas under litet bord
 
Lillan är duktig på att sitta stilla på pallen
 
Att ligga stilla unde bordet går också bra
 
Just nu försöker jag lära henne hoppa mot väggen, både för att det är ett roligt inslag i parkouren och för att jag förhoppningsvis på köpet får en hund som hoppar mindre på sånt som är förbjudet
 
Eddie sitter på plastlåda
 
Gammal gubbe får krypa under större stol
 
Penny kan sitta på bordet
 
Stå på stolen går också bra
 
Nikki kan också ligga under bordet
 
Hallå matte det här var väl ingen sak
 
Duktig tjej på pallen
 

2013-10-24
07:45:55

Fler bilder från igår
Ja jag är ugefär lika trött som jag ser ut! Qira passar på att stretcha...
 
Väntan, väntan...
 
Eddie väntar på ett kommando från sin matte.
 
Loke hittade rätt burk!
 
Nikki är säker men matte funderar..
 
Penny funderar om det här verkligen kan stämma?
 
 

2013-10-23
21:02:34

Specialsök
Idag var vi några frusna själar som möttes upp på klubben för att komma undan ruskvädret ute och för att träna lite specialsök. Ingen av oss hade provat det förr men jag har läst en hel del om det på olika sidor på internet och tycker tanken var rolig.
 
Hundarna fick börja fatta intresse för en burk och när dom förstått att det var nåt roligt med den där burken introducerade vi en till burk för att börja luktdiskriminera. Hundarna fick markera frolic, the, kantareller och till Qira valde jag timjan.
 
Det svåraste för de flesta var nästan att fatta intresse för själva burken, när de väl kommit igång tycker jag de var duktiga med att välja rätt burk. Vi körde korta skift för att det hela skulle få landa. En stund tog vi en paus och körde lite inomhusparkour (då fick Qira vila och Snöa visa framfötterna) för att sedan avsluta med specialsöket igen och då kändes det verkligen som att det landat lite hos hundarna. 
 
Lite förvirrat kanske och man kliar sig alltid lite i skallen som nybörjare men roligt var det och fler gånger ska det provas. Burkarna är kryddburkar som jag köpt på biltema.
 
 
 

2013-10-21
21:44:00

Kontaktkursen
Kontakt
Qira får lite löööve
Parkour

2013-10-21
09:05:42

Vadå?
Vad vi gjort i helgen? Jag jobbade tills jag blev sjukskriven för ryggen igen och annars har soffan nötts på ordentligt.2013-10-16
15:23:00

Lekparkshäng
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan någon blir helt förskräckt kan jag försäkra er om att det inte var några barn där och inte heller några barn som gick förbi under hela tiden som var där (vi var alla helt överrens om att fara vidare om någon som kanske ville leka var på ingående). Självklart skedde det ingen rastning av hundar på lekområdet och inga hundar hoppade på borden.
Vi sa inte ens emot utan log och gick vänligt därifrån när två kvinnor från museet kom och var väldigt upprörda över att allergiska barn aldrig mer skulle kunna vara där eftersom våra hundars hår och saliv fastnat på hela lekparken. Jag kan dock inte låta bli att fundera hur de skyddar sig från katterna som stryker på området.

2013-10-15
09:04:00

Kontaktkurs tillfälle 2
Ja igår var det dags för kontaktkursen igen och vi började med lite teori där vi pratade om hur vi hanterar motgångar i träningen (krig, acceptans eller förändring). Efter en så förarvek hund som Mila insåg jag att man inte kommer speciellt långt med krig men uppmaningen om att prata "förebyggande" med hundarna var inte alls speciellt dum (istället för att säga "puckade hund" säga "smarta hund", fake it 'til you make it helt ekelt).
 
Vi körde en jätterolig inkallningsövning som egentligen är en typ av dubbelträning. Vi höll själva i hunden medan kursledaren ställde ner en skål med kattmat på valfritt avstånd som vi skickade hunden till. När hunden sedan tittade upp började vi vifta med en flirtpole för att få hundarna komma rusandes tillbaka och nästan alla hundar tyckte det var superfestligt. Så ja känslan just nu är att granngården kommer få slut longerpiskor inom en väldigt snar framtid, haha. Verkligen en jätterolig övning där själva tanken är att vi inte ska behöva locka på hunden för att den ska komma utan att den "självmant" ska söka kontakt med oss för att vi är så roliga.
 
Efter en kaffepaus och lite feedback körde vi kvalitetssäkring av sitt. Jag trodde inte Snöa var så säker men hon visste precis vad ordet betydde oavsett om jag stod, satt eller låg på golvet. Däremot blev det jättesvårt att förstå om hon själv låg ner och det är faktiskt något som jag aldrig tränat på så det var en riktigt bra ögonöppnare.
 
Läxan från förra veckan var att uppmärksamma alla gången hunden tar kontakt, insikten fick bli hur otroligt nonchalant jag är mot mina hundar i vardagen. Den här veckans läxa blev kommunicera utan ord och där känner jag mig betydligt mer säker eftersom det är precis det vi brukar göra när vi leker till musik.
 
Randombild från i helgen
 

2013-10-14
15:49:08

Strukturerat spårande
Sist jag spårade sa jag att det skulle bli bättring på den delen men eftersom att Snöa växte ur den söta lilla rosa selen vi fått låna just då har det inte blivit något av. Idag när jag var ute och cyklade med Qira (åh denna underbara cykel, den late hundägarens bästa vän) kom jag att tänka på om inte Snöa snart kan ha just Qiras spårsele. När vi kom hem igen provade jag och jajjemen, den satt som en smäck. Tänkte egentligen vänta med att spåra tills imorgon eftersom att vi har kontaktkursen ikväll men who am I kidding?
 
Jag har inte känt mig riktigt nöjd med spårstart tidigare då jag bara "släppt henne" på spåret och det många gånger lett till att hon cirkulerat i starten och både jag och hon varit sådär lagomt förvirrade. Jag planerade därför att sela på henne och kommendera "sitt" en meter från spårstart för att få till en mer strukturerad start. Det fungerade bra!
 
Jag hade lagt ett spår på 15m med en delbelöning och ett spår på 10m utan delbelöning. Efter bara någon meter på det första spåret kom det en bil och då tappade hon fokus, funderade lite om jag skulle försöka truga tills hon kom på sig själv men valde istället att helt enkelt plocka upp henne, bära henne mot delbelöningen och börja om. Det fungerade också bra, hon satte genast igång med spårandet igen och spårade klart det spåret där hon fick sin slutbelöning.
 
Vid andra spåret startade jag på samma sätt och hon började bra men stannade på ett ställe och snurrade ett varv. Jag kom då på mig själv med hur otroligt nära henne jag går så när hon fortsatte framåt stod jag kvar och gav henne hela koppellängden innan jag följde efter henne och då spårade hon väldigt säkert och med ett trevligt tempo hela vägen till slutbelöningen där det blev superkul.
 
Även fast hon verkligen uppskattar belöningarna hon får i spåret så är själva spårandet verkligen något hon tycker är roligt och efter avslutat spår låter jag henne alltid spåra mig tillbaka (alltså den vägen jag gått hem) efter att jag plockat av henne selen. Vanligtvis brukar jag alltid gå infarten men just idag sneddade jag över gräsmattan och det var hon helt med på. Mattes lilla supersnok!
 
 

2013-10-13
20:08:32

7 timmar hund
Just nu är söndagarna väldigt intensiva då det både är kurs och tävlingsgrupper som tränar på klubben. Hipp hurra så kul det är när man har många hundar att träna, så här såg det ut idag:
 
Vardagslydnadskurs:
Snöa kändes lite disträ idag, det luktade mycket gott på backen och hon hade inte riktigt tid att följa sin matte så fint som jag vet att hon egentligen kan. Vi körde förbudsträning med köttbullar på olika vis och även om det var med viss tveksamhet så gick det faktiskt helt okej, men det är absolut något vi måste träna mer på.
 
 
 
Lydnadsgruppen:
Fella fick börja, vi körde en hel del fritt följ och hon kändes väldigt motiverad och följsam. Provade lite fjärr men där kändes hon inte alls bra idag så vi körde vittringsapportering istället. Från början var hon väldigt osäker och tog fel pinne men sen gick det bättre.
Snöa fick köra några ligg och sedan introducerade jag apportbocken. Hon tyckte det var en ganska värdelös sak men efter att jag peppat henne lite så greppade hon den fint men jag tror det här kommer bli något vi måste jobba mycket med. Trots hennes trevliga kamplust har hon knappt något intresse av att apportera (det kanske är ganska typiskt när jag tänker efter?).
 
 
 
Rallygruppen:
Vi började köra några kombinationer och då fick farbror Yaax visa sina framfötter. Han var faktiskt riktigt duktig och ingen av skyltarna vi provade kändes speciellt komplicerad för honom. Qira fick också köra kombinationerna och där är jag så frustrerad över 360 vänster, vi har verkligen backat där och jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Hon är så överallt och ingenstans och det är svårt att få henne att vara lugn och röra sig långsamt.
Efter en kaffepaus körde vi igenom alla skyltar från nybörjarklass, där började jag med Qira och när hon började kännas trött bytte jag ut henne mot Yaax igen men även han kändes ganska mör. När vi körde bana fick Fella prova sina rallyvingar men jag kan konstatera att vanliga lydnaden mer är hennes grej.
 
 
 
 
På väg hem lämnade jag igen Fella och Yaax och jag ska inte sticka under stol med att det känns trist även fast dom vaknar före fan på morgonen (7 på en lördag är INTE okej). Förhoppningsvis kommer dom vara trötta och nöjda ikväll, det är iallafall tjejerna som fick följa med hem!

2013-10-12
19:06:33

Kamphundar
Man kan aldrig ha för många!2013-10-10
21:38:17

Igår och idag
Igår var en sån där dag då jag bara låg på soffan och behövde det! Hundarna drog fötterna efter sig här hemma men mestadels låg dom i hög på varandra bakom mig. På kvällen var det föreläsning om färskfoder på Björkis så jag tog med mig lillan, gick en liten sväng på stan (och insåg att vi gör det för sällan) innan vi bänkade oss för att lyssna på Calle från Vom og Hundemat. Lillan låg och sov genom i princip hela föreläsningen och själv satt jag som klistrad. Calle hade så mycket vettigt att komma med att jag inte ens vet var jag ska börja. Jag tycker helt enkelt att alla som får möjlighet ska gå på någon av hans föreläsningar!
 
Idag hade jag och Theres planerat hundgårdsbygge men det gick inte alls lika bra som sist så vi sköt upp det till nästa vecka. Ikväll har jag och brudarna hängt på klubben, Qira fick dra lite kätting på dw-promenaden och skötte sig fint. Snöa fick (så klart) gå utan kätting och ja hon drog väl i kopplet bara hela tiden utom sista 100 metrarna min lilla raket. Jag borde verkligen ta tag i det där...
När vi kom tillbaks till klubben fick Qira gå en liten rallybana och sen tränade jag fot med Snöa som skötte sig fint trots diverse störningar. Innan vi for hem fick lillan tokbusa med Lad som typ är hennes största favorit i hela världen så hon var väldigt nöjd. Nu ska vi försöka få oss lite sömn, imorgon väntar en ny dag!
 
 
 

2013-10-08
19:48:05

Sök och hundgård
Så var det dags för sök idag igen, vi samlades i mina gamla hemtrakter och vallade upp en ruta i terräng som såg väldigt risig ut men det fanns snopet nog få ställen att gömma sig på. Nåja, för lilla nybörjardonnan behövs inga värstingställen.
Första skicket fick hon fara efter mig, hon såg när jag for men jag lockade ingenting. Hon var heltokig innan hon fick springa efter mig och hann nästan springa förbi mig! Andra skicket fick hon fara efter Elin som lockade på henne litegrann, hon var inte lika hetsig som när hon for efter mig men när jag släppte henne for hon i full fart och hittade Elin direkt. Nästa gång tror jag faktiskt vi ska prova ett dolt sök med henne!
 
Kom hem igen lagom till lunch och sen for jag och Theres och köpte virke för att sedan börja snickra på hundkojan till hundgården. Till att börja med är jag lagomt mallig över hur bra det gick för mig att backa med släpen, nog för att jag KAN backa med släp men våran är så förbannat stor och det brukar alltid gå skit. Så ja det ska jag må gott över länge. Sen gick även bygget riktigt bra för oss, vi är hejjare på att samarbeta och vi hann riktigt långt. Tror inte det kommer behövas mer än en arbetsdag till för att färdigställa så det känns bra.
Sen är det bara lucka och utomhus kvar - den dag det där förbannade jävla lastbilsskåpet är väck.
 
Lillasyster kom också och hjälpte bygga lite hundgård sen övertalade jag henne att laga middag, hehe, hon gjorde värsta goda kycklinggrejen. Nu är det stilla lugnt här hemma, hundarna coolar alltid ner sig när det regnar ute (lämpligt nog) så jag ska bara njuta av en lugn stund i soffan.
 
Har inga bilder från idag så bjuder på en rolig en från förra veckan
 

2013-10-08
07:58:06

Kontaktkurs
Igår började jag och Snöa på en kontaktkurs, det var roligt att få prova något helt nytt även fast det faller in mycket under det man gör utan att man tänker på det. Vi pratade mycket om sambandet (tanke)-känsla-beteende och hur de speglar varandra och ja det öppnade ögonen en hel del. Praktiskt så tränade vi lite target (jag och Snöa nötte klossen) och kontakt trots matstörning.
 
Jag hade en väldigt trött och nöjd valp när vi kom hem och hon sover än, men snart är det bara att ladda om för idag blir det sökträning i ersmark. Förhoppningsvis kommer det gå lika bra som sist!
 
 

2013-10-03
22:17:46

DW och allmänlydnad
Vilken fantastisk trevlig kväll det varit, vädret har varit fint och WP-gruppen har fått haft höstpremiär med vagn (efter att den gravida och hon med diskbråck skruvat dit dom två nylagade hjulen hehe). Tidigare har jag alltid känt mig lite stressad över dom här träningarna eftersom jag inte fått ut så mycket av dom själv men nu när jag inte har någon egen hund att dra vagn med känns det verkligen bara roligt och avslappnande att få hjälpa alla andra.
 
Qira fick dra kätting dit och tillbaks, jag la på lite mer än jag brukar eftersom det ändå inte var några långa sträckor (det är ju hur som helst bara fjantvikter). Jag måste säga jag blev imponerad över henne för hon arbetade faktiskt väldigt fint och det syntes att hon tog i litegrann. När vi var på träningsplanen bäddade jag in henne i täcken så hon fick lägga sig och kura, det är farligt att hon är så där snäll och liten, en vacker dag kommer jag glömma henne någonstans!
 
Innan vi gick tillbaka till klubben körde vi ett litet allmänlydnadpass. Först hundmöten (slalom mellan ekipage på rad och i ring) och där var Snöa jätteduktig både när hon var stilla och när vi gick, hon hade fint fokus på mig och även om hon tittade på dom andra hundarna ibland provade hon aldrig gå fram till någon.
Sedan körde vi inkallning och då kom jag på det är första gången jag provar arrangerad inkallning med Snöa, med vad man kan kalla "riktig störning". Vi började med att ha alla hundar på en rad och kallade in framför dom, då tog jag ut avståndet ganska mycket och lillan kom som ett skott. Andra gången körde vi korridor med hundar (3 på en sida, 2 på den andra) och då blev avståndet lite närmare men hon hade ändå bara fokus på mig och kom i full fart.
 
När vi kom tillbaka till klubben stretchade jag först Qira och sen la jag Snöa mellan mina ben för lite avslappning och då somnade hon nästan direkt, sötgumman. Inte ens när några hundar där inne skällde till bekymrade hon sig (hon har ju tyckt det är lite obehagligt) och när jag ställde mig upp för att gå och hämta fika låg hon kvar och sussade en stund till.
 
Så ja kvällen har verkligen varit jättetrevlig. Hundarna har däckat för längesen och nu känner jag att jag också börjar längta efter sängen!
 
 

2013-10-02
18:33:51

Preimär för sök
Idag har jag och Snöa provat sök, första gången för oss båda två! Mötte upp ett glatt och trevligt gäng i skogen, vallade ruta (jag kanske är off men jag hade ingen aning om att man vallade ruta i sök) och sedan satte vi igång. Vi körde två omgångar och hundarna var duktiga trots att det blev en hel del störning med vissa kissfläckar.
 
Vi körde två omgångar och första omgången fick Snöa söka mig två gånger på raken, första gången ganska grunt och rakt och andra gången lite längre ut på djupet och åt sidan. Hon hade full fart och hittade mig direkt. Anda omgången fick hon söka mig på djupet första gången och andra gången fick hon söka Anna som låg väldigt grunt och lite synlig. Jag måste säga jag är mest stolt över att hon hade lika fint driv även när hon sprang mot Anna.
Nästa vecka ska vi köra igen och jag längtar redan!
 
 

2013-10-02
13:43:58

För vem tränar du?
Senaste veckorna tycker jag det varit mycket skriverier på olika forum och bloggar om det här med valpar, utveckling och träning. Många verkar tycka folk generellt sätter för stor press på sina valpar och, som någon skrev, "vill att valpen ska ha gjort allt när den är 6 månader".
 
Jag kan inte låta bli att ta åt mig lite av alla dessa påståenden. Jag utsätter Snöa för en hel del olika miljöer, sociala sammanhang och olika typer av träning flera, flera gånger i veckan. Hon får helt enkelt följa med när hon kan. Samtidigt är vi ganska hårda här hemma med regler och förbud, hon Ska sitta och söka kontakt innan hon får mat och det Är inte okej att hon springer runt fötterna på oss när vi lagar mat.
Det kan hända jag är lite partisk men jag tycker Snöa är duktig på typ allt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, hon är allt jag drömt om och mer därtill. Hon är kontaktsökande, lyhörd, sammarbetsvillig med ett superfint självförtroende (även om det kommer bli något som vi behöver styra i framtiden).
Allt detta gör att jag utsätter henne för massa saker, helt enkelt för jag litar på att hon kan hantera det, vilket hon också gör. Men efter alla utlägg senaste tiden (även om inga varit riktade direkt till mig) var jag tvungen fundera lite över det här. Varför gör jag det här? För vems skull? Är jag bara ute efter att vara "fröken duktig"?
 
Egentligen var svaret väldigt enkelt. Nej jag är inte ute efter att visa hur duktig jag är och nej jag är verkligen inte ute efter att visa att jag är bättre än någon annan. Jag är helt medveten om hur olika valpar kan vara och ägare också dessutom. Alla har inte mina mål, alla har faktiskt inte mitt intresse. För det är egentligen det det handlar om; mitt intresse. Hund och hundträning är mitt absolut största intresse och jag vill lägga ner all den här tiden på det, jag tycker det är roligt!
Att jag sedan fortfarande är delvis sjukskriven och har all tid i världen gör bara att jag får möjligheter med mina hundar som många inte får. Jag hatar egentligen när folk säger att dom inte har TID att träna hund för 5-10 minuter på en dag har alla (jag lovar), däremot gör all min lediga tid att jag ORKAR engagera mig och det är en helt annan sak. För orkar man egentligen inte träna hund ska man inte göra det heller, då brukar det sällan bli speciellt roligt för varken hund eller förare. Det är helt normalt och inget man ska må dåligt över, ibland tar livet över.
 
Nu känner jag hur mina tankar börjar gå ur spår lite grann men det jag ville få fram var iallafall att allt jag gör med min valp gör jag för min och för hennes skull, för att vi tycker det är roligt och för att jag vill så otroligt mycket med henne. Sen är det ju ändå så att hon ligger och sover de flesta timmar på dygnet så jag oroar mig varken för att hon är överaktiverad eller stressad. Jag anser mig faktiskt besitta så pass mycket kunskap att jag skulle upptäcka om något sådant skulle inträffa. Om inte så har jag en hel drös duktiga hundmänniskor omkring mig och jag litar handlöst på att dom skakar liv i mig om jag börjar bli för hemmablind.
 
 

2013-10-01
21:21:51

Agility
Ikväll åkte vi upp till klubben för ungdomsgruppens agilityträning. Qira fick köra några kombinationer med hopp, däck och tunnel men jag kände mig mest förvirrad. I slutet gick det bättre, jag var tvungen att tänka på min tydlighet och det känns både i kropp och knopp att jag verkligen inte är van tänket kring agiltyn och hur man på bästa sätt hjälper hunden. Men ja jag tycker ändå Qira var duktig, hon hade då världens trevligaste attityd!
 
Paralellt med agilityn fick Qira köra lite rallylydnad och hon kändes väldigt stabil. Provade lite 360 vänster och sitt-stå (hennes två svåraste moment) och de kändes faktiskt helt okej även om vi fortfarande har en del kvar att jobba på.
Snöa fick jobba på att vara passiv, något jag tyckte hon lyckades med väldigt bra, speciellt med tanke på den kraftiga störningen. Provade lite fotgående ett par gånger och positionen känns faktiskt riktigt bra nu, dags att börja våga ta några steg framåt!