Titti

2013-11-29
10:57:16

I blixthalkan
Just nu håller vi oss inne bäst vi kan då det regnar och fryser på om varannat och underlaget lämnar väldigt mycket övrigt att önska. Igår skulle det egentligen vara teknikträning på WPn men att koppla hundar baki en vagn på vad som bara kan liknas vid en skridskobana kändes inte speciellt genomtänkt så istället lastade vi på kätting och gick en runda genom byn. Qira drog på bra trots kyliga vindar och Snöa skötte sig bättre än vanligt i sele. Hon har kommit på att jag inte orkar bry mig om hennes koppelvett när Qira drar och sliter så förbannat i kopplet så därför provade jag koppla henne i sele istället och förutom att hon drog mindre så behöver jag inte oroa mig när hon väl drar.
 
Inne på klubben sen blev det mest mys men Snöa fick köra lite apportering och Qira träna positionen i fot och sitt-framför. När dom andra farit hem blev det socialträna den lilla dpn Loke och då fick jag verkligen vara stolt över lillstrumpans otroligt fina hundspråk.
 
Bulldoglove
 

2013-11-27
13:53:32

Klubbhäng
Qira är som sagt något laddad nu när hennes skendräktighet börjar släppa och det visade hon verkligen prov på igår. For på klubben tidigare och tränade rallylydnad, körde först en bana två gånger och där kändes hon väldigt följsam och taggad och jag tror inte hon släppte kontakten mer än 2-3 gånger! Hon började slarva lite på sitt-framför så då gick vi på sidan och nötte det ett par gånger så det fick falla på plats igen. Ibland kan jag glömma bort hur lite vi faktiskt tränat (ffa hur kort tid) och det händer att jag ställer lite för höga krav på vad jag tror hon ska klara.
 
När ungdomskvällen och agilityn kom igång slapp jag träna då Oscar ville köra Qira och herregud vilken fart, hon hoppade och var sådär lagom halvtokig. Efter några repetitioner lugnade hon ner sig lite och jag ska ärligt konstatera att denna 8åring är både tydligare och mer stadig i sitt tempo än vad jag är!
 
Så ja, eftersom det inte blev så mycket träning passade jag på att tjattra en massa. Norran komme dit och gjorde en ganska utförlig intervju, jag tror dom hann pata med alla som var där och dom tog massor med bilder.
När det lugnat ner sig lite fick Snöa springa genom tunneln ett par gånger, först rak och sedan böjd, och förutom att hon kanske inte är så fartig så var hon väldigt stadig och provade inte vända om en enda gång.
 
 

2013-11-26
14:18:06

Vuxenpromenad
När vi skaffade Snöa blev det av förklarliga skäl lite nya promenadkonstellationer. Vanligtvis går vi i skogen där jag kan ha hundarna lösa så Qira kan rusa bäst hon vill medan Snöa fillifjonkar runt mig och de gånger vi går koppelpromenader är vi inte ute speciellt länge (och då ligger fokus oftast på att få Snöa att bete sig).

Qira fick i början egentid i form av cykelturer men sedan halkan kom har det inte blivit något av det eftersom att jag är livrädd för att ramla med cykeln (speciellt när jag har en herrcykel som är så stor att jag knappt får mig upp på den). Jag har helt förträngt att Qira inte fått någon ensamtid eller ordentliga promenader men igår fick jag en sån otrolig lust att gå en promenad.
 
Så Snöa fick stanna hemma med Robert medan jag klädde på mig och Qira och så gick vi en koppelpromenad i samhället. Jag hade nästan glömt bort hur fort jag faktiskt kan gå och hur otroligt skönt det är att få lite fart under fötterna. Vi gick och gick och gick, till slut fick jag mjälthugg men vi bara fortsatte. Ungefär en timma var vi ute och det var verkligen full fart hela vägen, tala om endorfinchock! Det var verkligen superskönt och det känns som det börjar vara läge att börja ensamhetsträna Snöa så jag och Qira kan få oss iväg på fler såna här rundor!
 
 

2013-11-25
14:44:55

Lugn helg
Vi har haft en ganska lugn helg, med en väldigt härlig lördag. Pepparkaksbak, pizza och ett par glas vin hemma hos Malin med väldigt trevligt sällskap. Snöa fick följa med och oriva tollartjejerna men det gick naturligtvis bra. Roligt att se hur hon reagerar på auktoritära tikar, hon brukar ju dra en tornadorunda när hon kommer till nya ställen men Akai förklarade fort och tydligt att "här tar vi det lugnt" och Snöa coolade ner sig direkt.
Sen hittade hon alla leksaker och då var hon i himlen, hon lekte och stojade hela eftermiddagen, både själv, med Pralin och med Sixten. Till slut däckade hon i sackosäcken och sen låg hon som en klubbad säl.
 
Den här veckan är det lite hundaktiviteter inplanerade, bland annat blir det agilityträning med hundungdom imorgon, Norran ska komma dit och göra ett reportage och det känns naturligtvis jätteroligt.
 
Theres och Snöa känner lugnet
 

2013-11-23
12:52:25

Barnvakt
Idag leker vi med Sigge!2013-11-22
15:51:29

Djurplågeri
Stackars hundarna i buren. Oj vad dom lider.2013-11-22
08:46:37

Högerhandling
Innan styrelsemötet igår tog jag mig till klubben för att träna lite agility med en pointer som är något i gasen nu när hon börjar komma ur sin skendräktighet.
Ställde upp två hinder samt en tunnel och provade mig på lite högerhandling, något Qira tycker är ganska svårt. När det kom till tunneln blev hon verkligen ett frågetecken, från FEL sida? Fick nöta lite tunnel och sedan kedjade jag ihop en liten bana från sista hindret till första och innan vi var klara kändes hon riktigt säker.
Jag blir nog även mer och mer säker i mitt språk, det blir mer och mer tydligt för mig att hennes säkerhet är ganska beroende av min säkerhet i handlingen.
 
Snöa fick även prova springa genom tunneln och även om det gick lite långsamt i början var det (naturligtvis) ingen stor grej för henne. I slutet gick jag bara på ena sidan av tunneln, hon for in och dykte upp bredvid mig på andra sidan, som att hon aldrig gjort annat.
 
 

2013-11-20
12:47:46

Stekare
Tre heta damer framför kaminen2013-11-19
08:55:17

Spontanträning
Satt och rullade tummarna igår när jag såg att Anna skulle och träna på klubben så jag hakade på. Där var det full störning då sheltiesarna var där och tränade agility men vi samsades om lokalen så alla kunde träna.
 
Eftersom lillan känns sådär tung i kroppen just nu kör vi på lugna moment så det fick bli platsliggning och apportering. Gud vad jag tjaffsat med denna apportering! Hon har bara tuggat, tuggat, tuggat. Fick en ny idé och provade hålla apportbocken och lät henne hålla emot och HALLELUJA så mycket bättre det gick, hon började inte ens tugga när jag släppte taget. Så ja, nu ska vi jobba vidare med det här, känns som jag ser ljuset i slutet av tunneln.
 
Qira var något sur när jag tvingade upp henne från sin myshörna så jag lovade henne att bara träna roliga saker. Det gick bli finlir i fotposition och sitt-framför. Det gick riktigt bra, hon hade supertrevlig attityd och vi fick till en riktigt fin position. Det ligger en gammal kampleksak av jeans i lokalen som ingen tycks äga, den tyckte Qira var superkul, hon både jagade och kampade för fullt med den.
 
Även Snöa tyckte den där kampleksaken var rolig och mitt i en kamplek fick vi ett oväntat "mh-test". Det var vippen som någon råkade tappa så den for i full fart ner i backen, något som låter ganska högt i den lilla lokalen. Fröken Snöa reagerade inte över huvud taget utan fortsatte kampa i full fart. Hennes kamplust, som var minst sagt låg under tandlossningen, har nu kommit tillbaka och det känns så skönt.
 
Så ja, vi fick oss en riktigt trevlig träningskväll med en underbar känsla!
 

2013-11-18
16:18:41

Vila
Just nu är vi inne i vila. Något är det med hundarna, dom vill bara äta och sova.
Lillan ser ganska tung ut i sina steg och jag gissar hon kan vara inne i en ny period där hon växer lite extra fort. Igår vägde hon 17,5 kg så viktkurvan känns då bra och hon haltar inte eller nåt men kroppen känns som sagt lite tung. Hon får filifjonka på här hemma och vi passar på att träna lite platsliggning.
När det kommer till Qira har hon nog gått in i vinter-mode, dvs hon försöker hålla sig inomhus bäst hon kan.

Så ja, nå mycket träning blir det inte men däremot desto mer mys!
2013-11-13
09:07:54

Agilitykväll
Igår var det dags för lite agilityträning med ungdomsgänget på klubben. Alltså ja, nä, agility kommer nog aldrig bli något för mig, men det är roligt att träna tillsammans med Qira då hon får ett sånt otroligt driv.
Vi fick träna handling med tighta svängar igår, jag fick lära mig vad blinkers är och att jag är alldeles för hetsig för att Qira ska få en rättvis chans att förstå mig.
 
 

2013-11-11
12:21:00

Klossvecka
Bloggandet hamnar på sida just nu men här hemma fortsätter vi som vanligt med full rulle.
Vi har kickat igång en period med veckans utmaning på vovve igen och förra veckan körde jag klossträning med båda hundarna.
 
Snöa måndag
 
Snöa fredag
 
Qira måndag
 
Qira fredag
 
Jag är, som ni kanske kan förstå, supernöjd över båda brudanrna som båda utvecklades jättemycket under veckan. Men nu är det ny vecka och ny utmaning, Qira ska få träna på stå och Snöa på apportering.

2013-11-04
10:43:34

Vilken helg!
I fredags blev det som bekant assfest med assistenterna från skolan och det var precis lika trevligt som man kan tänka sig, jag har fortfarande ont i halsen efter allt sjungande. Som tur var kände jag mig klok nog att dricka vatten på krogen så jag mådde inte alls så jättedåligt när jag vaknade på lördagmorgon.
 
Egentligen skulle jag och mamma börja med trappen men ilet rann av oss och istället åt vi bullar och drack kaffe. På aftonen for jag med Anna och Linda och hälsade på Malins lilla pluttbäbis som är hur liten och go som helst.
Det blev en sen middag på Coasters och sen hem och göra tidig kväll.
 
Igår blev det lydnadstävling för hela slanten, jag var sekreterare och trots min brist på erfarenhet tycker jag det gick riktigt smidigt faktiskt. Fick även hoppa in och tävla Solo då Theres mådde dåligt och jag är så imponerad över mitt eget lugn och tålamod. Jag är mest nöjd över att han inte flyttade fram nästan nåt i fjärren och att vi hade en positiv känsla när vi gick av planen!
 
 

2013-11-01
16:23:24

Skål då!
Laddar inför assfest. Det är ass som i assistent förresten, ni tänkte väl inte på något annat?2013-11-01
08:29:52

Lite klubbhäng
Eftersom att Qira drog så ofantligt bra i tisdags kände jag att det inte var läge att låta henne dra igår också, jag ville helt enkelt behålla känslan sedan i tisdags då jag känner att teknik allt som oftast inte är hennes starka sida. Hon fick istälet ligga på en varm filt med täcke på inne i klubbstugan medan Snöa fick följa med och kika på när dom stora hundarna drog vagn och matade dragteknik.
 
Lillan fick köra lite ingångar som verkligen börjar kännas säkert, tror det är dags att ta tag i klossträningen igen. Målbilden i hennes fotgående är självklart att ha lika snygga, snabba, smidiga vänstersvängar som morsan! Jag och Alicia pratade om det igår och det är verkligen så läckert när stora, kraftiga hundar har sådan bakdelskontroll.
Vi körde också lite sitt-stanna kvar och inkallning. Arrangerade inkallningar är verkligen en stark sida hos Snöa som kommer till mig som ett skott varje gång, däremot måste vi nog börja träna på "stanna kvar" för det har jag.. ehh... glömt bort!
 
Väl tillbaka på klubben var det Qiras tur att få jobba lite men hon var totalt överladdad trots att vi varit ute i skogen en dryg timma på eftermiddagen. Försökte engagera henne i stå-träning men hon var inte alls med på noterna så då fick hon prova lite vittringsapportering istället. Nåja, inte för att hon luktade så mycket på pinnarna men hon verkade då tycka det var roligt iallafall. Vi avslutade med lite roliga saker som sitt-framför, gårunt osv, så känslan avslutningsvis kändes ändå helt okej!