Titti

2013-06-23
00:33:17

midsommartrav

2013-06-20
11:08:00

Dance like noone´s watching
Vi har alla gjort det, dragit på full spya på stereon (eller vad folk använder sig av nu för tiden) och dansat i sin ensamhet. Igår när jag gjorde det ville Zebo gärna vara med och dansa så det blev ett freestylepass av det hela och det var då jag insåg att det är ju så här man ska träna freestylen, MED musik. Naturligtvis. Sjukt roligt.
 
Idag var tanken träningstävling, fortsätter det regna så här tror jag att min jag-är-gjord-av-socker-farbror stanna hemma, vi blir bara ovänner när jag försöker ställa krav på honom samtidigt som han är övertygad om att han håller på att smälta.

2013-06-18
12:18:22

Gamla gubbe
Som bekant har Zebo dragits med många små hältor senaste tiden och det står ganska klart att han helt enkelt drabbats av så kallade ålderskrämpor. For därför och köpte glucosamin till honom förra veckan, idag är vi inne på dag 6 men jag märker ingen skillnad. Igår var vi ute och gick koppelpromenad i en halvtimma och efter bara det lilla haltade han ett par timmar, på kvällen var det borta.
Det är frustrerande, nog skulle han säkert kunna nöja sig utan fysisk aktivitet, problemet är att det blir så jobbigt att aktivera skallen på honom om han inte kan göra av med energi även genom att anstränga kroppen. Simträning skulle säkert vara toppenbra men det känns inte alls speciellt lockande med tanke på att han verkligen hatar vatten.
 
Idag passade vi iallafall på att apportera lite. Till en början gick det riktigt bra, han hade full fart både ut och in, men så fick han en myra i nosen och efter det blev det svårt för honom att fokusera så vi avslutade innan någon hann bli på dåligt humör. Funderar om jag ska prova kampa lite med föremålen med honom och se om jag kan få ett ännu större drag mot mig.
 
Lite glada nyheter för övrigt är att vi börjar komma oss in i huset ordentligt nu, lite gardiner på nedervåningen och ett par dagars stök uppe så kan vi nog säga att vi är helt inflyttade. Sen blir det väl aldrig riktigt klart, men det är ju just det som är charmen med hus!
Ryggen börjar också vara bättre, jag går fortfarande på antiinflammatoriskt (just avslutat kur nr9) och har en del mardrömmar, men jag har börjat rehabträna och just nu känns det faktiskt som jag kommer kunna gå tillbaks och börja arbeta i mitten av juli!
 
Rolig bild på två missnöjda
 

2013-06-13
20:37:28

köket
och så fick sig min älskade zebra en hedersplats2013-06-12
16:40:19

utforskare
En rolig sak med att flytta är att man får nya promenadstigar att utforska. Hittills har vi bara promenerat kortare sträckor inne i samhället men idag fanns både tid och väder för en längre tur så jag och zebo promenerade bort mot gocartbanan.vi hittade ett elljusspår, fina ställen att träna bruks på och några öppna ytor där han kunde få gå lös. Jag trodde verkligen aldrig jag skulle komma till det här läget där jag vågar ha honom lös flera meter ifrån mig och jag ska erkänna att känslan är befriande!När vi kom hem fick han gå ett spår jag lagt ut tidigare, ungefär 500m med flertalet vinklar. Jag försökte jobba på det här med att hålla avstånd och hans fokus är verkligen bättre, däremot ger det honom mer möjligheter att slarva. Flera gånger gick han knasigt men han hittade alltid tillbaka till spårkärnan igen så jag måste ändå säga att det gick bra!

Nu har vi tagit en liten siesta på altanen innan jag ska börja med middagen, uppskattas av både hund och förare.
2013-06-09
21:28:23

ett liv i lyx
Att sitta på sin egen altan och äta husmanskost, det är livets vardagslyx i flyttkaoset :-)2013-06-04
11:27:35

envishetens kamp
Det är inte roligt när hjärnan går på högvarv och säger 'kliv upp NU, du har tusen saker att stå i' samtidigt som kroppen skriker 'kliver du upp går jag av på mitten och DÅ .....'.2013-06-02
20:25:09

Lure coursing och viltspår
Vi fortsätter tjollra på i huset och tro det eller ej men det börjar ta sig, inte speciellt många lådor kvar nu. Zebo fortsätter vara tålmodig trots bristen på aktivitet och igår provade vi lämna honom själv för första gången, gick superfint.
Hittills har han sovit i vårat rum men målet är att det ska vara hundfritt på övervåningen så igårkväll ställde vi in buren i vardagsrummet. En gång provade han komma upp men Robert sa bara åt honom att gå ner och då smög han tillbaka till buren och sedan låg han där så lugnt hela natten.
 
Idag har vi haft en fin hunddag som inneburit lite ovanliga och nya saker. Först i förmiddags var det prova på ute på hundkappen. Zebo har ju sprungit en gång förut men då bara halva varvet, idag fick han springa hela och det gjorde han riktigt bra, tog ut stegen ordentligt och hade helt okej fart för en liten gris. Jag var lite orolig att han skulle bli stel efteråt men han har inte visat någonting.
 
I afton hade vi avslutning med hundungdom, viltspår, något vi aldrig tidigare provat. Zebo fick gå ett rakt spår på ungefär 60m utan blod. Innan vi gick spåret fick jag visa en klöv för honom, först tyckte han den var lite obehaglig men efter lite lirkande och lurande kom han på att det faktiskt var en superfin "leksak".
När vi sedan gick spåret fick jag feedback jag aldrig tänkt på förr: jag går för nära hunden. Nu släppte jag ut linan och gick säkert 7-8m bakom Zebo och då jobbade han på superfint, rakt och med nosen ner i backen hela tiden. Han var lite för ivrig och missade spårslutet så jag fick påkalla hans uppmärksamhet lite, då vände han om och spårade rakt på klöven. Kan lova att det var en lagomt mallig kille som gick och bar på klöven läänge!