Titti

2013-07-31
17:53:05

Snuttan2013-07-31
08:53:52

Vi hade nog ändå tur med vädret
Igår åkte jag in med Qira och vilddjuret till stan för att gå promenad med A-C och Ykksa. Molle tyckte att Ykksa var såå fin och han gjorde sitt bästa för att göra livet surt för mig men skam den som ger sig, till slut kunde till och med han bete sig. Vi gick strandpromenaden broarna runt och sedan blev det lunch på stigs. Det var varmt och fuktigt i luften men vi klarade oss faktiskt undan regnet.
 
 

2013-07-30
14:47:39

fårskalle

Fåren rymde igårkväll, tack och lov hem till farmor och farfar. Så här såg deras fusport ut efter att ha hållit 6 får under 3 h.


Jag och pappa byggde en bro i hagen så dom skulle ta sig över och få mer bete.


Så bra det blev!

2013-07-29
08:58:35

Vilken vecka!
Tänk att vi fick lite sommar till slut, vädret förra veckan var minst sagt strålande. Med det vädret hittar man däremot på så lite som möjligt eftersom att man typ, eh, dör, men det blev en hel del timmar njutandes i solen. Hann även med årets släktträff och det var lika trevligt som vanligt.
Igårkväll blev det äntligen lite svalare så då for jag ut och cyklade med Qira, riktigt skönt faktiskt!

2013-07-23
08:54:30

Tillbaka till trevliga vanor
Igårkväll for vi med Qira till en liten tjärn här i närheten så hon fick bada och oj vad hon badade sen, hon är ett riktigt vattendjur! När vi var less på att sitta och kika på henne gick vi en sväng i skogen och sen fick hon springa på gården medan vi stökade på med gräsklippning odyl.
Det är förresten väldigt skönt att kunna ha henne lös utan att behöva oroa sig över att det ska komma någon på vägen, däremot behövs lite koll så hon inte svansar bort i skogen men det må vara, hon är så duktig på att lyssna när man ropar på henne så.
 
Verkar bli varmt och soligt idag så jag tänkte vi skulle passa på att lägga ett spår och gå en promenad under förmiddagen. I eftermiddag blir det en sväng på hundkappen för att köra lite rallylydnad sen järnet hem för då kommer svärmor med Diesel.
 
 

2013-07-22
17:10:02

jobbig hund
standardläge:2013-07-22
09:01:43

När livet går vidare
Jag var nog mer inställd på Zebos bortgång än vad jag själv förstått, sörjeperioden har nämligen gått betydligt enklare än vad jag någonsin trott. Det är nog många delar som spelar in, inte minst att jag vet att det inte fanns så mycket mer att göra, inte minst att jag vet att vi har något att se fram emot (i veckan fyller valparna 5v).
 
Vi har ju länge drömt om flera hundar i hushållet, det i kombination med en viss könsbunden aggressivitet gör att det känns otroligt viktigt för oss att valpen får växa upp tillsammans med andra hundar, inte minst tikar. Som tur är har vi ett otroligt fint socialt hundnätverk och vi har fått möjligheten att få hem inte bara en, utan två, trygga och stabila vuxna hundar.
 
Så igår fick Theres och Pers pointer Qira följa med oss hem. Hon kan vara världens mest okomplicerade hund. Två gånger fick jag visa henne vars biabädden låg, sedan somnade hon som en stock. Jag låg vaken länge igår och lyssnade efter ljud på nedervåningen men förutom att hon klev upp en gång för att äta och dricka så låg hon lugnt.
Jag tror faktiskt inte ens hon steg upp när Robert for till jobbet imorse.
 
Imorgon kommer nästa tillökning, det är svärmors greyhound Diesel. Jag är övertygad om att dessa två hundar kommer hjälpa till att ge valpen en bra social grund att stå på och jag ser så fram emot tiden vi har framför oss!
 
 

2013-07-16
07:37:53

Nu kan ingen smärta nå dig
Jag har hållit väldigt tyst på bloggen om Zebos utveckling men faktum är att det varit för jobbit. Det har gått så fort att jag inte ens hunnit med, från hälta till hälta, till tydlig smärtpåverkan och orkeslöshet. Veterinären pratade om atros och sammanväxtningar i ryggraden, allt jag hörde var kronisk smärta och medicinering livet ut, medicin som det visade sig redan efter ett par dagar att han inte klarade av. 
 
Det fanns bara en utväg, vi tog ett beslut jag aldrig kommer att ångra. Han fick gå vidare innan han behövde visa hur ont han faktiskt hade, medan han fortfarande hade någon typ av livskvalité kvar. Den dag vi tog över honom lovade jag att ge honom det bästa liv han någonsin hade kunnat få och det är ett löfte höll jag tills den dag det inte längre gick, då fullföljde jag det innan det var för sent. 
 
Han fick rejsa på ängarna, äta blötmat, gå därifrån med svansen i vädret och sedan var det över. Fort, enkelt, smärtfritt. Nu vilar han på hjältarnas kulle tillsammans med Hampe, Ruska och några små råttor, precis som vi önskat. Det här blev faktiskt jättebra även om det gör ont.
 
Zebo lämnar efter sig ett stort tomrum i mitt hjärta, i hjärtat på alla han mött kan jag nästan lova. Hans mjuka framtoning och varma blick har väl knappast lämnat någon oberörd. Jag kan fundera om någon hund någonsin kommer kunna lära mig så mycket, utveckla mig så mycket, som Zebo gjort. Jag har vuxit otroligt mycket i mitt hundägande tillsammans med honom och det kommer aldrig någon kunna ta ifrån honom. Genom kunskapen han gett mig kommer hans minne alltid leva vidare. Blod, svett och tårar - det var värt varenda sekund. Bästa grisen, inga ord kan beskriva min tacksamhet. Du gav mig allt, jag gav dig allt tillbaka. Vila nu stilla, ingen smärta kan nånsin mera nå dig. 
 
Lindgrens Brokk aka Boströms Zebo
060611-130715
 

2013-07-15
09:56:30

Att komma iväg
Vilken skön helg vi haft. I fredags tog jag bussen till mormor och morfar, jag och mormor drog en sväng på byn och sedan blev det en eftermiddag i solen. På aftonen kom Robert och Zebo och sen blev vi bara bortskämda och uppassade. På lördagen gick vi på fyndet där jag hittade en jättefin skjortklänning för 20kr. 
 
Efter lunch åkte vi vidare till Kalvträsk för att hälsa på valparna. Dom har växt som ogräs men Snöa är fortfarande minst i gruppen. Det blev massa mys och bus, sen kloklippning för hela flocken. Under eftermiddagen åkte vi ut en sväng med flotten och sen blev vi bjudna på middag. Innan vi for hem passade Snöa på att bajsa på min arm - det bådar gott för framtiden, hm. 
 
Lördagkväll blev det utgång, var längesen jag och Robert var ut tillsammans så det var trevligt. Igår hade vi en slappardag förutom att jag for till kusmark för lite hundträning på aftonsidan, det var väldigt trevligt - så roligt att se ekipage utvecklas! 
 
 

2013-07-10
14:07:21

Lufsen
Bara några minuter från oss finns det ett jättefint "bruksträningsområde" så idag åkte jag och Zebo dit för att spåra lite. Han fick ligga i bilen medan jag la spåret sedan lufsade vi runt i skogen medan det fick ligga till sig. Otroligt skönt och kravlöst, Zebo fick ta täten och sen strosade vi bara på.
 
Spåret gick han riktigt fint och med bra fart. I varje vinkel gick han 3-5 meter för långt innan han vände om och tog rätt väg men spåret hade bara legat en dryg halvtimme så det hade nog inte riktigt landat. Det är så fantastiskt roligt att se Zebo spåra (speciellt nu när jag kommit på att han jobbar mycket mer självständigt om jag går längre bak), han är så fokuserad och taggad. Fastän han får godis och bus i spårslutet fortsätter han ändå alltid spåra när jag gett honom frikommando. 
 
När vi kom hem gav jag honom ett ben, måste bara få berätta så rolig han är. Han har nämligen kommit på att altanen är ett perfekt ställe att tugga ben på, så när han får det tar han det i munnen, sedan går han fram till altandörren och knackar på rutan med benet för att man ska släppa ut honom. Så nu ligger han där i godan ro och tuggar medan jag placerat arslet i soffan. Jag är sämre i ryggen igen så senaste dagarna har det varit mycket ryggläge här.
 
 

2013-07-08
14:08:27

Men ursäkta mig
Nackelen med att använda flera olika sociala nätverk är att viss information hamnar mellan stolarna på olika ställen. Satt nu och bläddrade i gamla inlägg och såg att jag missat en viktig detalj här på bloggen, nämligen att famljen ska få tillökning i slutet av augusti. Säg hej till Snöa!
 
 
 
Bilderna är helt fräckt stulna av Jenny-Ann som är den underbara person som gett oss den fantastiska möjligheten att ta en valp efter Fella.
 
 

2013-07-03
20:41:45

Skönt med aktivering
Ikväll har jag och Zebo varit tillsammans med ett trevligt gäng och tränat lite lydnad. Var skönt att få komma ut på plan och slippa tänka på hans stackars kropp (något som tar upp mycket av min tankeenergi just nu).
Det blev mest positionsjobb för Zebo idag, både från höger, vänster och framför, både bakåt och framåt. Det börjar märkas att vi tränat mycket bakdelskontroll senaste tiden för han går mycket rakare (jag tycker däremot fortfarande det är väldigt märkligt att ha honom på höger sida, känner hur jag svajar).
 
Zebo fick en ny kärlek i sitt liv, nämligen Pralins kullsyster Polly. Kan hända det var lite hormoner inblandat eftersom hon löper men ja, han tyckte verkligen hon var så fin. Det är något speciellt med tollartjejer tycker Zebo, dom är helt enkelt lite bättre än alla andra.
 
Det var som sagt väldigt skönt att få träna lite men efter en stund flippade Zebos skalle ur så då gav jag, blir inge roligt att träna då han ligger alldeles för högt i energi och bara flamsar (och konflikt brukar bara leda till att han blir sjukt slö och låg nästa träningspass). Trots att vi fick ge oss före jag tänkt är det ändå skönt att se hur fort han lugnar ner sig igen, när vi kom hem gick han direkt och la sig i buren.
 
Zebo och Pralin har pausvila
 

2013-07-02
20:24:26

stora skor?
Tycker han blivit så stor senaste tiden, gav han något att växa i.
2013-07-01
15:17:23

Tack för denna gång!
Så har stadsfesten passerat ännu en gång och som vanligt var det fullt ös hela långhelgen, däremot gick jag varken in på området fredag eller lördag utan höll mig till båtarna istället, lätt värt det! Haft superkul, träffat roliga människor och njutit av livet. Jag var förresten bara bakfull på torsdagen, resten gick av bara farten.
 
Blev ett avsked också då Ninni nu åkt vidare ut i världen. Gick ändå lättare än förra gången, då kändes det som hon aldrig skulle komma tillbaka, den här gången känns det självklart att hon kommer hitta hit igen. Bästa mosse!