Titti

2013-12-27
15:46:55

Julfirande
Så var julen över med buller och bång. Eller nä, egentligen inte, jag tycker vi har haft det ganska lugt och skönt.
På julaftonsmorgon åt vi blötafrukost hos Roberts pappa och resten av dagen spenderade vi på södergatan. Hundarna fick sitta i hundgården och jag är så nöjd över Snöa som tyckte det var helt okej och inte hade någa problem att springa ut och in genom luckan.
På juldagen åkte vi till farmor och farfar för middag och igår på annandagen kom Roberts mamma och hennes karl hit och åt lite gröt.
Jag var sådär tråkig i år och önskade mig typ ingenting så det blev mest pengar i julkapp, annars var det bästa en dag på stan tillsammans med lillasyster!
 
Vi har förresten fått tillfällig tillökning i flocken under jul och ja det blev väl med lite buller och bång men nu är det lugnt i stugan, historien om Tex tror jag får sig ett alldeles eget inlägg!

2013-12-23
19:04:53

God Jul!
 

2013-12-19
13:56:42

Fira julen istället för fota den!
Matte det här var aptrist!
 
Aaaaaptrist!
 
Q: Men vad gör du? S: Jag ger upp!


Blääääääääääääääääääääääääää!


Nä vet du vad syrran?
 
JAG VILL BRÅÅÅÅÅKA!

Huuuuuuuuu.... Vi var färdiga här nu va?
 
 
 
 

2013-12-18
10:05:28

Inspirationen?
Nej just nu har jag ingen lust att blogga över huvud taget men allt rullar på i vanlig ordning. Jullov på klubben och i veckan var jag där för första gången på typ en och en halv vecka, minns inte ens sist det var så långt mellan gångerna (lär ju ha varit i somras?).
Snöa växer som ogräs och börjar ha lite egen vilja ibland, jag börjar känna hur bortskämd jag varit av valptiden och måste börja ta inkallningsträningen på allvar igen. Hon är fortsatt världens snällaste valp, är bara skitätandet som stör mina nerver. Qira hon är Qira, det vill säga hon ligger helst i bian under en filt nu när det är kring nollan ute.
 
Hemmavid har jag julpyntat som en dåre och i år jag jag äntligen fått mig en julgran som kläddes i all hemlighet medan Robert var i fjällen. Man brukar säga att första intrycket har betydelse och jag måste säga hans reaktion blev minst sagt mild, men då var det öl istället för klappar under granen också.
Fantastiskt nog är jag ledig hela julhelgen förutom en snutt på annandagen så det blir fullt med firande och förhoppningsvis ingen stress.
 
 

2013-12-09
21:57:15

När man får oväntat besök
Griljerade skinka ikväll och har i vanlig ordning sprungit varje minut till ugnen med rädsla för att bränna den. Plötsligt, på väg tillbaka till soffan, ser jag två stycken öron som sticker upp bakom altandörren. Öppnar den och in travar en liten spetsliknande hund och viftar på svansen, med kopplet hängande bakom sig. Jaha, Hej hunden!
 
Tog med mig honom ner till vägen och ropade men ingen husse eller matte syntes till och det var alldeles för mökt för att upptäcka några spår varifrån han kommit (det finns ju minst 4 olika alternativ). Nåja, han fick följa med in och lika nöjd var han med det. Han charmade tjejerna och gick sedan och la sig på Roberts fötter där han somnade, helt oberörd av alla intryck.
 
Efter ett efterlysningsarbete på facebook och polisen så ringde till slut en ägare, visade sig att det var någon som hälsat på en granne till oss. Så en och en halv timme efter besöket anlänt fick hunden följa med sin husse härifrån igen. Husse hade kört runt halva Ursviken och svurit medan hunden legat under vårat vardagsrumsbord och snarkat.
 
Och skinkan då? Ja naturligtvis lyckades jag bränna den i uppståndelsen, men jag tror den är ätbar ändå!
 
 

2013-12-06
19:29:32

Snöträning
Har avverkat min första arbetsnatt efter sjukskrivningen och det gick väldigt bra, vi satt uppe och toksurrade på tok för sent så jag slumrade till ett par timmar på soffan när jag kom hem men annars var det inga konstigheter.
 
Idag har jag fått finbesök av Theres och Marie, vi har fikat, surrat och tränat hund ute på gården. Jag drömmer mig bort till en framtid där halva gårdsplanen är en träningsplan som både skottas och är upplyst vintertid, men dit är det nog några år!
Nåväl, Qira fick stanna inne i snöbuset medan Snöa fick köra lite rutan, fotposition och stanna kvar. Hon kändes lite fladdrig och jag insåg att jag tränat alldeles för lite med henne lös, flera gånger drog hon iväg till dom andra så nu är det långlina som gäller framöver. Rutan var nog det moment som kändes bäst idag men jag är mest nöjd över att hon är så oberörd över vädret, varken kylan, vinden eller snön bekymrar henne.
 
Helt normalt
 

2013-12-05
10:02:18

Det årliga julbaket
Igår var det dags igen och precis som vanligt blev det massa skratt och en riktigt trevlig dag, med en massa choklad! Vi bakade saffransbullar, saffransbullar med pepparkaksdeg, karlsson på takets kuckelimuckmedicin (på 1 kg choklad), snöbollar, cornflakeskakor, knäck, lakritskola och marsmallowsgodis. Nu har jag inte smakat dom än men det känns som att det var första och sista året (bilden förklarar varför)!
 
"Täck händerna med floursocker och sedan är det bara att rulla degen....." Mhm?
 
Kuckelimuckmedicin in the making
 
Årets pepparkakshus som lillasyster fixade så fint!
 
 

2013-12-03
19:19:34

Drag och lydnad
Idag har jag varit ute på min första riktiga dragtur med hund! Det var Solo och Speja som fick dra det korta strået och ha mig hängandes baki på en spark som vi lyckades pajja (och laga igen med hjälp av ett koppel) men förutom några smärre missar gick det faktiskt helt okej, ingen dog eller bröt något ben iallafall!
 
På eftermiddagen blev det lydnadsträning, jag filade lite position med Qira och Snöa fick träna fotposition, stanna kvar och så började vi prova på rutan. Trots att hon varit ute länge under dagen var hon faktiskt riktigt eggad för träning och jag är riktigt nöjd med henne, det är bara hennes matte som måste lära sig sluta vifta så förbannat med armarna!
 
Nu är det två nöjda tjejer som kurat in i lilla bian, dom lär nog ligga där och sussa till imorgon!
 
Möjligtvis världens bekvämaste draghund
 

2013-12-02
18:02:00

Mål för 2014
Det här känns lite läskigt. Jag har gått igenom gamla blogginlägg för att se om jag satt upp mål tidigare år och märkte att jag aldrig satt några mål så här kring nyår gällande min hundträning. Föga förvånande egentligen, jag är livrädd för att sätta mål eftersom jag är en sån där high achiever som får hjärtklappning och och en klump i halsen bara av tanken på att inte lyckas med det jag bestämt mig för.
 
Nån klok människa har visst sagt att alla utvecklas och ja, det verkar inte sämre. I fjol satte jag nämligen ett nyårslöfte som jag var övertygad om att jag skulle klara, men på grund av den där ryggen gick det inte som jag tänkt mig. Jovisst, det saknas bara 3 kg och det borde gå "fixa till", men jag är inte ute efter en quick fix och ännu mindre är jag intresserad av att vara hungrig och neka godis i december. Men vet ni vad? Jag mår inte dåligt! Jag ser istället hur nära jag faktiskt kom mitt eget mål och hur extremt lätt det borde vara att nå det nästa år!
 
Så med det sagt tycker jag det är dags för mig att våga sätta mål även i hundlivet!
 
SNÖA
 
-Minst 5 tävlingar i lydnaden. Här har jag inte tänkt sätta några resultatmål i år utan jag vill fokusera på att få tävlingsrutin för att kunna handla min hund på ett rättvist sätt!
-Diplom i viltspår, det vill säga motsvarande Se Vch. Min tanke är att jobba med spårandet under våren och tävla till hösten. Jag väljer att iskallt räkna med att snön kommer sent även nästa år!
-Minst en rasspecial, antingen den i Sverige eller den i Norge.
-Röntga lederna!
-Få rutin i WPträningen till hösten. Än är hon för liten för att börja träna men när hon vuxit färdigt vill jag verkligen ta tag i det på en mer seriös nivå och träna i alla fall så målinriktat som när jag hade tävlingsambitioner för Zebo.
 
QIRA
 
-Minst en utställning. Mest för att prova på, spelar ingen roll om det är inoff eller officiell. 
-RLD N, det är något jag inte ser några hinder för att inte klara. Eventuellt starta i RLN F om jag känner mig trygg i att tävla henne utan koppel.
-Om det blir någon inomhustävling i slutet av året och jag känner mig tryggare med henne kan det hända att vi startar i agility. Om inte ska jag ändå fortsätta träna henne regelbundet eftersom det är en gren hon uppskattar så mycket (och jag har lärt mig att jag aldrig ska säga att jag aldrig ska tävla).
 
 
Så ja, det är mina mål inom hunderiet för 2014 och dom känns helt klart lämpliga! Många tycker säkert jag skulle kunna sätta resultatmål i lydnaden för Snöa och ja, HON kan garanterat klara ett 1a pris men frågan är om JAG kan det. I rallyn med Qira känner jag mig mycket mer säker och det är precis av den anledningen jag vågar sätta målen lite högre. Så nu får det bära eller brista, 2014 här kommer vi!
 
Motivationsbild till när allt känns skit: man kan vila sig i form!
 

2013-12-02
12:06:15

Lillstrumpan rödansikte
Kanske vore ett passande indiannamn för Snöa? I helgen åtminstone! På lördag fick hon utslag runt nosen, blev röd i ögonen och mycket rodnad i tandköttet. På kvällen var hon helt knäckt, nästan oroväckande lugn, men tack och lov gick det över under natten. Till imorse var alla symtom borta utom lire rodnad i tandköttet så jag skickade en bild till travet och frågade om vi skulle åka in men dom tyckte det räcker med att jag håller det under uppsikt om det inte blir värre.
Ganska fantastiskt att kunna ha en lättsam mailkontakt med veterinären och inte behöva åka in för minsta lilla.