Titti

2013-04-29
08:39:38

Det tar sig...
Igår blev det äntligen dags för en storrejd i huset och vi fick ett helt gäng flyttlådor packade. Jag har ju packat själv i två veckor redan men min energi är ju som den är så det har bara blivit 2-3 lådor per dag, gick otroligt mycket fortare när Robert också engagerade sig. Nu har vi bara lite kläder, köksgrejer och toalettartiklar som ska packas ihop sedan är vi tammeklån redo!
Tyvärr verkar engagemanget inte vara lika stort från andra håll vilket känns skittrist, men en vacker dag så ska det väl vara färdigt....
 
Gällande ryggen så går det upp och ner, i mitten på förra veckan kändes det bättre men helgen har varit jobbig. Jag ska snart avsluta min fjärde kur med antiinflammatoriskt och känslan är att det kommer bli ett antal kurer till. Åååh jag är så less på att gå hemma!
 
Zebo är för övrigt halt sedan en dryg vecka tillbaka så för hans del är det vila så att han är fräsch till helgens rallylydnadstävling.

2013-04-25
14:15:58

Tack för den, frösunda
Som att man inte får lite pengar nog som sjukskriven så har det visat sig att mina chefer verkar tro att jag är frisk... Inte så frisk att dom vill ha mig på jobbet, men så frisk att dom totalt struntat i att skicka in någon sjukanmälan till försäkringskassan (=jag får ingen ersättning). Det här känns bara som toppen på isberget efter allt strul med min anställning så just nu är jag på krigsstigen, försöker jaga ikapp både fackombudet och chefens chef.
 
Man kan ju tro att sjukskrivningen i sig själv ska vara jobbig nog att hantera, med läkarbesök, smärtor och förbannat mycket mediciner, men tydligen inte.... Fick dessutom just reda på att arbetsgivaren har skyldighet att sammanställa ett underlag för rehabilitering. HAHA. Enought said.
 
Ja, ungefär så kul känns det idag. Som att det inte räcker med att vi har räkningar för babbiljoner den här månaden. Nä.

2013-04-22
08:15:46

Motivationen
Är nere på noll på bloggandet, den energi som finns läggs på att uppleva livet - inte dokumentera det.
Fortsatt struligt med diskbråcket och jag är så sjukt förbannat less. Nu är Zebo halt också.
 

2013-04-10
11:05:16

Ljus i mörkret
Har lite tunga dagar just nu, eller kanske framför allt tunga nätter. Ryggen håller på att ta knäcken på mig och så här ont har jag inte haft sedan veckan efter jag blev skadad... Bra humör och tålamod är inte riktigt min grej när jag inte får sova ordentligt på nätterna men skattebeskedet som trillade ner i brevlådan idag var helt klart glädjande! Jag som fått prel.besked om -1700kr fick istället fleeera tusenlappar tillbaka, tjoho! Lägligt? Eh, ja!
 
Har börjat få in en bra rutin att gå en halvtimma med hundarna varje morgon och det är riktigt skönt att få igång den stela kroppen, för att inte tala om nöjda hundar. Fella har fått haka på med korta, intensiva lydnadspass och i veckan fokuserar vi på fjärren.
 
Är något taggad på hundträningen nu och det blir verkligen tusen gånger bättre med flera hundar, då är det ju bara att byta när den ena är trött! I eftermiddag tänkte jag gå ut och träna på gården bara kroppen orkar, då ska Zebo få apportera föremål och Fella träna på rutan.
 
 

2013-04-07
20:53:31

Huset fullt, dagen full
Idag har det verkligen varit full huggning. Klev upp imorse och packade ihop mig och hundarna, styrde sedan kosan mot solbacken där det blev lydnadsträning.
Zebo kändes inte alls på hugget, provade lite olika men han hade dåligt fokus. Till slut roade jag mig mest med hans nya danstrick som Theres börjat lära honom då det var det enda han kändes intresserad av. Så kom jag på att jag plockat ner pinnarna i väskan innan jag for hemifrån så då körde vi lite vittringsapportering. Det var jättelängesen vi gjorde någon nosaktivering över huvud taget men Zebo skötte sig fint, var bara första gången han var övertygad om att han ville ha fel pinne.
 
Theres & Zebo dansar
 
Fella fick köra lite gott och blandat, försökte gå igenom de flesta momenten från LK3 och hon kändes riktigt på hugget och med bra fokus. Engagerade mig en hel del i fjärren där hon ljudar väldigt mycket men jag tror det kan bli riktigt bra om jag bara är konsekvent med att bryta direkt hon sätter igång, kände skillnad redan idag. Inkallning med ställande och rutan var superkul, jag har ju aldrig haft någon hund som kunnat det tidigare.
 
Hann inte mer än hem innan svärmor och hennes karl kom förbi för att börja flyttpacka lite. Dom hade med sig Diesel men Fella tyckte han var JÄTTEkonstig. Märkligt egentligen då både han och hon är väldigt mjuka hundar som funkar med allt och alla, funderar om hennes spök-löp tyckte det var konstigt att se en vinthund (jag har ju ingen aning om hon träffat någon tidigare)... När han förstod att hon inte ville leka la han sig i sängen men då hoppade hon faktiskt upp och låg bredvid honom.
Till middag fick vi även besök av familjen från tällåsen, vi invigde fritösen med langos! Dom hade med sig Kira som fick komma in och mysa lite, Fella tyckte hon var en mycket mer normal hund än Diesel av någon anledning. 
Lagom till att vi satt oss vid bordet började hon att löpa också..
 
När alla farit hem fick Fella mat och sedan krypa in i buren. Igår blev hon ganska pipig men nu somnade hon på ett ögonblick. Zebo som legat instängd i Roberts gamla sovrum halva dagen fick äntligen komma ut och snusa igenom hela huset men sen somnade han lika fort han också.
Själv är jag helt knäckt efter dagens bravader och nu ser jag fram emot en tidig kväll, imorgon väntar ännu en dag fylld av hunderi!
 
Fella & Diesel som gömt huvudet under kudden
 

2013-04-05
10:32:37

Rolig klubbkväll
Igår packade jag in båda hundarna i bilen och styrde kosan mot drängsmark, fast först blev jag bjuden på färsk fisk i tällåsen, inte alls fel! Hade lite tur i oturen att Theres kände sig hundlös så hon tog sin an Zebo och körde lite agility med han medan wp-gänget gick till grusplanen och körde teknik. Det är helt SJUKT hur stark Fella är, drar mycket, mycket mer än Zebo och dessutom tycker hon ju faktiskt att det är riktigt roligt också.
 
Efter en kaffepaus körde jag lite lydnad med båda hundarna och dom var så duktiga så. Kampade en hel del med Fella för att dra upp henne vilket ledde till en riktigt trevlig och fokuserad linförlighet! Vi körde även lite fjärr och i början gjorde hon klockrena skift men när hon gått upp i energi blev det slarvförflyttningar.
Zebo fick också köra linförlighet och förutom att han var lite för lättdistraherad av en annan hund så gick han också jättefint. Förutom det körde vi även sitt-framför och kryp.
När jag gett upp kämpade Theres med att lära Zebo dansa och jaa, dom är så duktiga så!
 
Väldigt nöjda hundar som sovit som stockar inatt. Var ut på en promenad med dom i morse men resten av dagen tror jag faktiskt dom ska få vila medan jag ska få finfrämmande från kusmark.
 
Duktiga Nikki igår

2013-04-04
10:10:11

Ny dag
Efter tisdagens bravader blev det en riktig vilodag igår, både för mig och för hundarna. Fella fick ligga i bilen på Roberts jobb och spana medan jag hade möte på frösunda men annars låg vi bara och slappade hela dagen.
Under dagen tycker jag det gick bra med hundarna men på kvällen kändes Zebo lite spänd. Inget mer med det, kan man inte bete sig får man lov att ligga stilla. Det får man förresten lov att göra även om man kan bete sig, inomhus vill jag ha stillsamma hundar.
 
Med det underbara morgonvädret som rått idag passade jag på att gå en promenad med hundarna direkt jag stigit upp. Var väldigt lugnt, skönt och avslappnat att gå med två morgontrötta hundar. En liten släng av bus blev det allt men annars gick de mest och lunkade bredvid mig. Nu har de placerat sig på varsin filt där de ligger och snarkar.
 
Ikväll är det klubbkväll men jag funderar om jag ska ta med mig hundarna över huvud taget. Jag vet nämligen att det är några nya som vill prova på WP och då känns det bra att kunna ge dom mitt fulla fokus. I och för sig skulle jag kunna ta med mig båda och bara köra lite lydnad efteråt, vi får se hur jag gör.
 
Gårdagens latmaskar

2013-04-02
21:24:59

Aktivitet och konflikter
Imorse packade jag bilen full med hundar och styrde kosan mot tällåsen där det blev skottning av hundskit mot en lunch, HEHE, sen for vi till grusplan och tränade lydnad.
Fella fick köra fritt följ, inkallningar och ett par ställanden. Hon hade riktigt trevlig attityd och skötte sig fint, det enda jag önskat var att hon skulle ha lite mer driv men jag planerar ta med kamptrasa nästa gång och se om jag inte kan höja henne ännu lite mer med hjälp av den.
Min tanke med Zebo var att träna uthållighet men det blev mest pannkaka av allt, han var inte alls med på noterna. Jag blir verkligen mentalt knäckt av sånna kassa träningar så resten av den här veckan ska vi bara fokusera på träning som känns rolig. Explosivitet och lite nyinlärning tror jag det får bli.
 
Efter en lerig promenad tränade vi rapport med Solo och där börjar det verkligen märkas att träningen ger resultat. Ingen tvekan när han skulle springa till mig och inga tjuvstarter till Theres. Känns riktigt roligt, nu är det bara att fortsätta!
 
Egentligen var hundarna ganska nöjda men jag och Robert bestämde oss ändå för att följa med på hundpromenaden runt broarna efter middagen. Det var tollarflickorna och en schäfer som var med, Zebo hade fullt sjå att hålla koll på schäfern som han inte alls var så imponerad av men till slut gav han sig. Fella var något dryg i kopplet men för övrigt skötte hon sig snyggt och det bekom henne inte alls att promenera mitt i den stora staden.
 
Precis när vi kommit hem så markerade Zebo mot Fella, två gånger. Det var inga utfall och han högg inte mot henne, men han tryckte henne mot marken och höll henne där (nåja, den lilla sekund innan jag slitit bort honom). Först kliade jag mig i huvudet, vad kan han/hon/jag/Robert gjort för att trigga detta hos honom? Det fanns som ingen naturlig förklaring, innan jag kom på.... En, två gånger när Zebo varit riktigt trött både fysiskt och mentalt så har han markerat mot hundar han aldrig skulle "ge sig på" på riktigt. Då har jag haft honom i koppel och hunnit bryta honom direkt vilket alltså inte var läget den här gången då han tog sig hela vägen fram.
 
Nu kanske den allmänna uppfattningen blir "nej", "vad synd", "Zebo kanske inte har förändrats" men så är verkligen inte fallet...
Först och främst vill jag berömma Fella som är en så otroligt fin hund, till att börja med svarar hon inte upp det minsta, hon söker sig istället ifrån situationen utan att på något sätt fly och för det andra släpper hon situationen direkt den är över utan någon typ av kvarstående rädsla.
 
Med det sagt, både jag och Zebo har verkligen växt senaste tiden, både var för sig men även tillsammans. För ett år sen, tja kanske till och med ett halvår sen, hade Zebo aldrig gett sig vid en enkel markering. Han har haft något behov av att hävda sig och ta kontrollen totalt och sedan hängt kvar i situationen väldigt länge.
Nu, förutom det faktum att han ger sig vid en markering, låter han mig lösa situationen. Inget gorm, inget tjaffs, inget hets när jag plockade bort honom utan bara ett "okej, du löser det här" med massa lugnande signaler. Inte så mycket som en extra blick mot Fella utan bara en tacksamhet över att situationen var över.
 
Självklart kan jag banna mig själv för att han ens fick markera men i ärlighetens namn är det här en så ovanlig reaktion hos honom att jag helt enkelt inte lärt mig hantera den. Förhoppningsvis har jag lärt mig nu; låt honom vara ifred. När han är slut efter en hel dags aktivering behöver jag faktiskt inte låta andra hundar vara nära honom, jag kan faktiskt välja att platsa honom på en säker plats där ingen behöver komma och störa.
För även om jag jobbar hårt med att lösa de konflikter som finns i Zebos liv måste jag även respektera hans gränser och ta kontroll över dom så han slipper göra det.

2013-04-02
08:55:13

Första natten
För tillfället är vi fyra stycken i hemmet då vi har besök av fröken Fella några veckor. Var två väldigt nöjda hundar som var glada att se varann igår och gårdagen förflöt problemfritt. Robert började känna sig lite allergisk igårkväll så båda hundarna åkte in i duschen och sen sa dom godnatt.
Halv 2 inatt var Fella upp och vandrade så då släppte jag ut henne (då minnet föll på hur mycket hon druckit under kvällen). Fort ut, fort in, sen var det lugnt och tyst hela natten, bara jag som sovit lite oroligt.
Även nu på morgonen har dom skött sig fint och jag ser en väldigt harmonisk tid framför oss.
 

2013-04-01
16:06:00

Lugn påskhelg
Det har inte varit tal om något påskfirande i Innervik i helgen, vi har istället laddat batterierna och bara tagit det lugnt. Riktigt skönt har det varit och med tanke på att jag haft uppehåll med mina mediciner har det även varit klokt för min rygg. Imorgon börjar jag om igen och ja jag tycker redan synd om min mage, ryggen längtar däremot....
 
Ikväll väntar finbesök så i väntan på det har vi tränat lite lydnad, gått en klövjepromenad och provat apportering utomhus för första gången. Zebo var jätteduktig så jag ville filma. Jag är inte så duktig på att göra flera saker samtidigt... Nöjde mig vid tredje tagningen för att Zebo började bli lite trött i skallen, försökte länka videon från photobucket men det vägrar funka tyvär.