Titti

2012-09-29
17:25:28

Uppvisning på solbacken
Jajjejopps, idag samlades ett gäng klubbmedlemmar utanför Arken zoo för att göra lite reklam och visa upp både agility och rallylydnad, det var även fritt att prova på om man var intresserad. Upplägget blev kanske lite tokigt och det var inte så många som kom sig att se rallylydnaden då planen verkligen hamnade "bakerom", men det är bara bra att veta tills nästa gång. Agilityn var riktigt uppskattad och det var många som både kikade på och provade själva.
 
Zebo fick köra igenom några baner rallylydnad som han klarade galant (var värre för matte...) och sen provade vi faktiskt lite agility också. Han fick för första gången prova gå genom tunnlar vilket han gjorde utan bekymmer, han funderade mest på vad uppståndelsen var när han kom ut på andra sidan, det var ju bara att gå igenom.....? Jag älskar hans miljöstyrka, det går inte sticka under stolen med!
 
Lite roligt var att det kom en fin liten staffetik och Zebo tyckte det var väldigt konstigt att det var någon annan som såg ut som han? Stod och inspekterade henne på avstånd innan han sakta, sakta började vifta på svansen och titta upp på mig som att "matte, såg du?". Haha, sötgris. 
 
Över lag så var det en väldigt trevlig dag fastän vi hade lite otur med vädret och jag hoppas på fler såna här tillställningar! 
 

2012-09-28
09:25:10

Träning på klubben
Igår på klubbkvällen var det en ordentlig dw-promenad som stod på wp-gruppens schema. Jag lastade på Zebo ganska ordentligt med kätting (flera små) och hakade sedan av eftersom det blev för jobbigt. Han jobbade på riktigt bra, det är roligt att se resultat!
 
När vi satt under avslappningen inne i klubben gjorde han ett väldigt oprovocerat utfall mot Qira.. År av träning har gett mig ganska skapliga "rädda-situationen-reflexer" så han hann inte riktigt fram, men den stora frågan kvarstod ändå; varför? Qira är inte en hund som på något vis skulle utmana och det är en hund som Zebo är van vid. När jag tänkte efter insåg jag att det här har hänt förr (på travet, mot Maggans labbtik). 
Eftertanke.... Efter ordentlig mental/fysisk aktivitet, hunda som inte skulle göra en fluga förnär. Jag tror det handlar om en överslagshandling då Zebo blivit för trött, det är helt enkelt hans sätt att visa att han inte orkar mer. 
Kanske inte ett så tacksamt sätt att visa det på men jag vet ju vad jag har i kopplet, helt otroligt är det inte. 
 
Nu gäller det bara för mig att vara uppmärksam på dessa situationer och lära mig läsa de små, små, små tecken som Zebo visar innan han utagerar. Vi ska nog få bukt på det här med.
 

2012-09-27
09:13:00

Spårglädje
Igårkväll la jag ett spår åt Zebo, 60m med en vinkel i mitten och  två delbelöningar. Det hann börja skymma lite innan vi tog oss ut så jag missade spårstarten men det gjorde inget, för det gjorde inte Zebo.
Som skjuten ur en kanon flög han ut i skogen och passerade både dike och delbelöning. När han kom fram till vinkeln blev han lite förvirrad (jag tolkar det som att han hade alldeles för hög fart och därför blev lite slarvig) men när han hittade rätt fortsatte han i ett mer tillfredställande tempo och fångade upp delbelöningen som låg där.Efter det blev det dock full fart igen så han spårade förbi slutbelöningen och ut på vägen igen. Jag hade fångat upp slutbelöningen i farten så han fick den där han stannade istället.
 
Rätt/fel? Ibland blir jag verkligen irriterad över min egen okunskap. Å andra sidan är det inte hela världen med Zebo eftersom han aldrig kommer få tävla i spåret, men det är ju alltid bra för mig att lära mig rätt. Jag får passa på att fråga mina kloka spårvänner ikväll, för då är det klubbkväll och en ordentlig dw-promenad som ligger på schemat.
 
 
 

2012-09-24
13:07:26

Höstbilder


 
 

2012-09-24
09:41:45

Oj, redan måndag?
Varit en jättetrevlig helg med middagsbjudning, bowling, hundträning och lite jobb. 
Idag ska jag jobba på lassa och sedan fortsätter inskolningen på frösunda. 
Men först och främst en långpromenad i skogen!

2012-09-21
11:51:38

Vecka 1 - check!
Så var första inskolningsveckan över och jag avslutade med en natt. Hade förväntat mig att vara vaken åtminstone halva natten men fick sova nästan ostört, var bara en halvtimma vid 4 som jag var vaken. Vaknade dock typ 10 gånger av tystnaden men då är det ju lika lätt att somna om! 
 
Sov ändå en stund när jag kom hem om än det blev betydligt mer vilande än sovande. Nu börjar det bli dags för lite lunch och sen får vi se vad jag kan hitta på. Skönt med ledig helg!

2012-09-19
08:31:35

Så har det startat
Hade en jättemysig dag i stensjön igår där det blev massa pussande och kramande på valparna. Svårt att förstå hur stora dom kommer bli en dag, ändå kan jag knappt bärga mig. Det är bara att hoppas valparna får komma till hem där man får följa deras utveckling (och om man har riktigt tur kunna träffa dom på olika tävlingar). 
Jag passade även på att lägga ett litet spår åt Zebo men det gick väl sådär. Fick tipset att lägga ut fler belöningar i spåret för att öka motivationen så jag får prova på det. 
 
Eftermiddagen bestod av inskolning dag 1 och förutom att verksamhetschefen glömt informera mig om var jag skulle dyka upp så gick det bra. Klart det är otroligt mycket information som ska in men jag tror det kommer kännas lite lättare om ett par dagar.
 
Idag tänkte jag försöka vara lite duktig och städa här hemma under förmiddagen, sen ska jag in till stan för lite hundträning. Ikväll blir det ännu mer inskolning. 
 

2012-09-18
08:24:13

God morgon i kör
Idag ska jag få pussa på dom här godingarna:
Klicka på bilden för att komma till bloggen och se fler bilder 

2012-09-17
15:55:58

Ny arbetsgivare
Nu händer det grejer.. Idag har jag varit på frösunda och skrivit anställningsavtal, imorgon börjar jag på inskolningen hos en brukare jag var hos på intervju dagen innan vi åkte till småland. Jag måste säga att jag är något besviken över lönen men den är ändå lite högre än den jag fått på lassa så jag får väl vara nöjd ändå. Det ska bli spännande att börja på nästa kapitel i mitt yrkesliv och jag både tror och hoppas det kommer bli jättebra. 
 
Jag har varit barnvakt åt två småkillar en stund under eftermiddagen idag och annars har jag pysslat med tavlor. Så nu har vi nya tavlor på den gamla fotoväggen och även en ny fotovägg i sovrummet. Förvånansvärt hur lätt det gick och riktigt roligt är det. 
 

2012-09-17
08:36:56

Småland i korthet
-Körde ner på 17 timmar, hann handla alldeles för mycket på IKEA och äta middag på en supermysig thairesturang i Gävle.
-Första dagen tittade vi på vad vildsvinen framkallat för skada och sen åt vi lite tårta.
-Andra dagen åkte vi in till Tingsryd, hörde på bäbishjärtat i Marias mage, kikade i lite butiker och fikade på Börjes. Det gjorde lite ont i hästhjärtat att jag inte hade något intresse för hästbutiken.
-På torsdagen var vi barnvakt och på kvällskvisten åkte vi in till Växsjö och träffade en gammal vän till Theres.
-Fredagen spenderades på Ullared och det blev en hel del fynd - min favorit är ett par gula peak-täckisar för 149kr.
-Hemfärden gick på 14 timmar, vi lyssnade på "nobels testamente" på ljudbok men hann inte klart.
 
Resan har varit toppenrolig men det känns otroligt skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst, så enkelt är det bara!
 
Tack för en toppentrevlig vecka!

2012-09-10
08:25:44

We're going to Ibiza.... eller, småland!
Idag har dagen D anlänt, jag och Theres ska äntligen bege oss söderut för en veckas semester i småland.
Vi lämnar både hundar och karlar hemma, känns riktigt ovant men dom ska nog klara sig.
Bloggen kommer därför vara ganska död, ni kan ju istället passa på att besöka Anna-Carithas blogg och bli lite valpsjuka istället:
 
Ailas Valpar

2012-09-09
17:13:35

Hektisk helg - toppen!
Så var det söndag igen och en väldigt händelserik helg har passerat. I fredags blev jag bjuden till Tällåsen på middag, sällskapsspel, köttpackning och filmmys. Theres hjälpte mig tvätta och smörja Zebos sargade öra och det blev även lite modellande för att se vilken storlek han behöver på sitt täcke (kan man passera gekås utan att försöka hitta ett fint back on track?).
 
Igår var det patrullering på travet som gällde och det var ett väldigt trevligt gäng som ställde upp, allt från unghundar till löptikar och det var verkligen hjärngympa för dom allihop. Zebo var så trött då dagen var slut att han nästan somnade där han stod. Jag tror och hoppas att alla hade en trevlig upplevelse, så var känslan åtminstone.
 
Idag har min släkt varit här och födelsedagsfikat. Första gången för dom i Innervik, alla var överrens om att vi bor riktigt trevligt till och det går inte att neka till även om huset lämnar betydligt mer att önska.. Jag fick jättefina presenter och har även en halv smörgåstårta stående i kylen, det är inte helt fel!
 
Nu ska jag iväg på anställningsintervju så det pirrar lite i magen. Senare ikväll väntar vi på ett annat spännande beslut. Håll alla tummar och tår!
 
Lunchrast och skiftbyte

2012-09-07
16:19:00

Klubbkväll i drängsmark
Igår var det säsongspremiär för klubbkvällarna i drängsmark och trots (eller kanske på grund av) onsdagens dramatik packade jag med mig både hund och karl och så begav vi oss. Zebo var sitt vanliga, coola jag, ja egentligen var han nog coolare än vanligt. Sommarens kontinuitet med andra hundar har verkligen gjort att Zebo neutraliserats i dessa situationer som tidigare gjorde honom både spänd och kaxig. Det känns verkligen helt underbart att han inte ens orkade bekymra sig om en ny krabat med väldigt hög energi - jag hoppas ägaren fortsätter komma och träna med oss så kanske hon också kommer få glädjas åt de framsteg som kontinuiteten ger.
 
En lustig sak hände mitt i träningen då vi upptäckte en liten publik. Det var en goldenliknande hund som satt ett par meter från träningsplanen och kikade på. Först väntade vi på att en matte eller husse skulle dyka upp men när hunden suttit där i flera minuter insåg vi att den nog var på vift. Jag gick dit och försökte bjuda på godis men det var han inte intresserad av, när jag däremot frågade om han ville följa med mig för att hitta ett hem viftade han på svansen och gick med mig till bakomliggande hus. Jag insåg fort att det var där han bodde, hans matte såg lagomt generad ut men det var ju ingen fara skedd!
 
Träningen då? Zebo drog vagnen som bara den och kämpade verkligen. En gång försökte han både backa och stegra men jag behövde bara korrigera honom med rösten och ta ett litet tag om halsbandet för att han skulle kämpa lite till.
 
Efter draget körde jag lite lydnad med fokus på "energi" och det var verkligen superroligt! Jag ökade farten i linförligheten och han fick en helt annan följsamhet, underbart! Det är så kul när man får sig ett riktigt boostat träningspass.
 
 
 

2012-09-06
13:39:21

Meltdown
Jag har världens bästa vänner som stöttar upp mig när jag hamnat på sniskan.
 

2012-09-06
08:56:43

Jag vill ställa mig på ett berg och skrika rakt ut
För första gången någonsin ifrågasätter jag just nu mitt val av hund. När blir välvilja och självskrivna mål ett missbruk och en risk för omgivningen? Hur mycket kan man kräva av människorna omkring sig, hur mycket ska dom behöva ställa upp för att få mina drömmar att bli sanna? Vad är för mycket begärt?
 
Spelar det egentligen någon roll vad jag gör? Spelar det någon roll hur mycket vi tränar, hur många framsteg vi gör, spelar det någon roll hur långt på vägen vi kommit? Nej, det räcker med en incident för att han bara ska ses som den där hemska kamphunden och vi som dom knäppa ägarna.
Då spelar ingenting någon roll.
 
Det som gör mig mest frustrerad är när jag inte kan göra någonting åt saken. Jag kan inte hålla stenkoll på alla människor som rörs omkring mig, jag kan inte lita på att DOM litar på mitt ord även fast jag vet att jag har rätt. Hur mycket jag än kämpar kan jag inte alltid hålla kontroll. Det är nog det värsta.
 
Älskade, underbara

2012-09-05
08:34:00

Delad framgång
Vet inte om jag berättat det i bloggen men just nu pågår en valpkurs i drängsmark där jag är hjälpinstruktör. Jag tycker det är roligt att hjälpa till och dela sin kunskap, vet ju bara hur givande det kändes att vara karatetränare.
 
Första kurstillfället på valpkursen var med blandade känslor, i ärlighetens namn kändes det inte som att alla lyssnade och valparna var mer vilda än tama. Igår var 4e tillfället och jag måste bara få säga: wow! Vilken otrolig skillnad både hos hundar och förare. Det känns som att förarna förstått vikten i bra belöningar och valparna i sin tur har insett vilken tillgång deras förare är. Det är så fantastiskt roligt att se utvecklingen och samarbetet och jag hoppas verkligen de flesta väljer att fortsätta träna på klubben så man kan fortsätta följa deras framgångar.
Delad framgång är rolig framgång och åter igen känner jag hur det nästan är roligare att hjälpa andra till framgång än att uppleva sin egen.
 
Taggad av gårdagens boost blir det lydnadsträning med bästa hundgänget idag. Jag ska hålla fokus på en hög energi, att ha roligt med Zebo men att ändå inte ge en massa DKn. Mina hemliga planer för att överföra rallylydnadskänslan till tävlingslydnaden. Imrgon börjar förresten klubbkvällarna om - gissa att jag längtar!
 

2012-09-04
16:25:58

Personlig assistent?
I torsdags var jag ju på jobbjakt och lämnade mitt cv bland annat hos Frösunda. Dom rekommenderade mig att komma på en företagspresentation som dom brukar ha lite nu oh då, den närmsta skulle vara idag.
Så jag packade in mig till stan och till företagspresentationen där vi fick höra lite om Frösunda och presentera oss själva lite kort. Det var jag + 5 till och jag var den enda som hade erfarenhet från vården så det var lite roligt.
 
Mitt i allt så känner jag hur telefonen ringer i fickan men av förklarliga skäl svarade jag inte. På väg ut till bilen ser jag att det var ett okänt nummer som ringt och lämnat ett meddelande. Döm om min förvåning när jag ringer till röstbrevlådan och hör "Hej det är Annika från Frösunda....". Det var bara att vända på klacken och gå in igen.
 
Hon ville lämna mitt CV till en familj så på söndagkväll ska jag förhoppningsvis få träffa dom. Inledningsvis var det tydligen bara några helger i månaden men det är ju alltid en bra start, det gör ju att jag fortfarande kan timvika på lassa tills mer tid öppnar sig.