Titti

2012-10-30
20:39:04

Wp på ungdomskväll
Så var det dags igen, vi hade åter igen en riktigt trevlig sammankomst. Var en ny tjej som inte hade någon hund med sig men L var gullig nog att låna ut en av sina. Annars var det ett starkt gäng grabbar som skötte sig bra trots diverse sjukdomstillstånd. Zebo drog kättingen riktigt fint och på plan fick han visa hur man drar med vagn och tro det eller ej men det är få gånger han dragit med så trevlig attityd så det kändes jättebra! Måste dock säga att jag är lite avis över att Solo är en sådan arbetsmaskin, han skulle lätt komma längre än Zebo tävlingsmässigt.
 
Tillbaka på klubben fick han sitta och skämma ut sig lite medan jag tog mig en kaffekopp innan vi körde lite lydnad. Körde lite linförlighet, ställande och ett läggande. Åter igen -första ställandet fuskade han på, andra gick bra.
 
Avslutningsvis fick han pussa lite på favoritpralle innan vi packade ihop oss och rullade hem. Nu sitter vi hopkrupna under en filt i soffan och myser, väntar på att Robert ska komma hem. Åh vilken bra kväll!
 

2012-10-30
08:03:33

Den eviga längtan
Jag  pratar naturligtvis om Johan Falk-filmerna. Ett par fjuttiga timmar spänning, njutning, sedan är längtan tillbaka igen, längtan efter nästa film. Saknade visserligen Frank lite i -alla råns moder- men måste erkänna att Seth bara blir bättre och bättre (och sedan funderar jag på hur skadad man är som fortfarande blir alldeles pirrig av dessa badboys). Aja, nu får man fortsätta drömma fram till 7e november när nästa film släpps.
 
Till något helt annat.. Ikväll är det dags för ungdomsgruppen igen och weight pull står på schemat vilket betyder att det är jag som är ansvarig. Ska bli spännande att se hur många det är som kommer den här gången!
 

2012-10-29
08:05:57

Går bra
Haft en jättetrevlig helg där jag faktiskt hunnit med det mesta. I fredags blev det myskväll hemma, lördag skoterns dag där vi bland annat hämtade hem Roberts pärla och sedan hann jag jobba natt innan jag på söndag tränade lydnad i drängsmark med bästa träningsgänget. Igårkväll kom Theres hit med sin sambo och åt middag, kändes faktiskt lite lyxigt att ta en sådan kväll en söndag. 
 
Nu är det en ny vecka och jag har faktiskt redan klart hur jag ska jobba HELA veckan, lyxigt värre. Jag har förresten fått schema för hela november, dock bara en halvtid, men det känns skönt att veta iallafall halverst hur jag ska jobba framöver. 
 

2012-10-25
12:10:41

Morgonpromenad i skogen
 
 
 
 
 
 

2012-10-22
21:41:40

Att arbeta för maten
Kom på mig själv idag med att det var längesen Zebo fick gå med klövjeväskan så jag packade på den och så gick vi en promenad. Som vanligt var han något trögstartad men kom igång efter en stund. Han får så otroligt fint steg och travar på i ett riktigt behagligt tempo, jag kan inte tänka mig något annat än att det MÅSTE bygga fina muskler i ryggen (nåja, åtminstone om man använder den regelbundet). 
 
Hemma var det som att han ville något mer, och jag också. Passade på att köra lite lydnad med middagsmaten. Körde först lite ordförståelse/fjärr som jag sedan varvade med platsliggning. Han har börjat ljuda igen, vet inte om jag kanske måste avancera? Skönt att vi har hela vintern på oss att få ordning på det momentet. Avslutningsvis varvade jag några lägganden och ställanden under gång och han landade rätt varje gång. 
 
Igår arbetade Robert så idag fick han mat, eller rättare sagt så blev vi bjudna på middag hos Linus och Erika. Kändes riktigt lyxigt att få bli bortbjudna en måndagkväll!
 
MegaMysGris

2012-10-22
09:21:09

Träning när den är som bäst
Igårkväll mötte jag upp M för lite lydnadsträning. Hade inte så stora förväntningar då jag var ordentligt trött efter en fullspäckad dag och det kändes kallt och hurvigt ute. Men någonting hände när jag tog ut Zebo ur bilen och helt plötsligt kändes det inte alls så kallt och tröttsamt längre. 
 
Efter lite uppvärmning blev vi dirigerade genom ett LK1program och förutom lite strul med ställandet skötte han sig jättefint. Han har börjat bli riktigt duktig på att ligga fastän det är rått i backen och fortsätter det så här kanske han till och med kan överleva ett läggande i snö. För övrigt stod han prick still under tandvisningen för första gången (ta i  trä) så det är bara att fortsätta nöta. 
 

2012-10-19
06:58:19

Positiv dag
Igår blev det bara rolig hundträning! På eftermiddagen ett litet lydnadspass och tro det eller ej men Zebo klarade faktiskt TVÅ läggande under gång i det blöta underlaget så jag var faktiskt riktigt stolt över honom. Så här i skrivande stund kommer jag på jag glömde be någon göra tandvisning... Ställandet kändes också riktigt bra!
 
På kvällen var det wp och Zebo drog riktigt fint me kätting. Vagnen gick trögt och jag börjar överväga om jag måste ändra mina prioriteringar och se wpn som en hobby och inte som något vi ska tävla i - det går helt enkelt alldeles för långsamt och det viktiga är trots allt att ha roligt! 
Tillbaka på klubben fick han hoppa några skutt agility och det är så synd att jag inte vågar släppa honom för han tycker verkligen det är skitroligt! Efter stretchingen inne gjorde vi lite linförlighet som faktiskt kändes jättebra, han var inte alls lika hetsig som tidigare i veckan och gjorde superfina svängar. 
 

2012-10-17
09:38:48

Ungdomsgruppen drar igång
Igår var första riktiga ungdomsträffen för säsongen och trots snöblandat regn och nollgradigt var det en otrolig uppslutning! Tur vi var så många äldre för varenda en behövdes verkligen, puh. Själv så assisterade jag Theres yngre bonusgrabb på 4 år, vi tränade både Jokk och Zebo. Jag vet att Zebo är supersnäll med barn men jag hade faktiskt aldrig trott han skulle vara så uppmärksam och lyhörd, jätteroligt. Vi hoppade lite hinder, gick lite slalom och rejsade genom tunneln, men jag tror ändå att hopphindren var favorit. 
 
Jag tränade även lite lydnad med Zebo, dags att skärpa upp sig inför tävlingsebuten om två veckor. Måste traggla lite ordförståelse för att inte blanda ihop ställandet och läggandet, samt lite kontakt i fotgåendet, men förhoppnignsvis ska det inte vara några problem. 
 

2012-10-13
21:32:36

Musten
Ja den börjar verkligen ta slut. Igår var det bakdag i norrlångträsk med mamma och mormor, blev 10L mjukkaka och 8L tunnbröd så vi jobbade på bra. Började dock känna mig knäckt i slutet och innan jag landat hemma hade jag årets migrän. Jag som sett fram emot ass-fest fick ligga hemma och sova istället, vaknade bara en liten stund vid 20.30 då jag passade på att duscha av mig allt mjöl och kissa. Nej fy fan säger jag bara, så besviken jag är över att jag inte kunde få fara till norrböle och umgås med mina nya arbetskompisar. 
 
Idag har det varit jättestruligt angående jobbet men till slut så bestämdes det att jag skulle jobba natt, så under dagen har jag hjälp till (eller sett på) när Robert och Spence bytte vändhjul på Roberts nya skoter och sen har vi mest flängt runt. 
 
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 22.00 så jag får göra kvällens sista uppgift och sedan lägga mig för att sova. Hoppas att natten blir lugn. Imorgon ska det rensas ut från lägenheten!

2012-10-11
16:01:29

Full fart är bara förnamnet
Första gången på hela veckan som jag kan sätta mig ner och känna lugnet. För vissa är sån här stress vanligt men jag som oftast har en ganska stillsam vardag (då jag gör allt i min egen takt) är helt knäckt efter bara några dagar. Inte minst så skriker min mage efter lite bättre rutiner (typ som att få äta riktig mat på fasta tider). 
 
Förutom att jag jobbat varenda dag (eller natt) har jag hunnit med valpning, allmänlydnadskurs, arbete med klubbens hemsida, möte med ungdomsgruppen, lite lydnadsträning, ännu mer hemsidejobb, köpt ny skoter (eller ja, bytt upp mig), och slutligen flyttpackat med hjälp av Theres som är förvånansvärt duktig på uppdraget trots att hon bara har en arm! 
 
Nu har jag lutat mig tillbaka i soffan för lite stilla lugn innan det börjar vara dags att dra sig vidare mot drängsmark och klubbkväll. Idag är det dw som står på schemat och har vi riktigt tur verkar det som att vi kanske kan få oss en liten glimt av solen.
 
Mysbild från i fredags då jag tänt 60 värmeljus. 
Bilden ger verkligen inte mysighetsgraden rättvisa.

2012-10-09
15:42:01

Snork
Jag som skulle jobba natt igår... Imorse ringde bemanningen och frågade om jag kunde jobba någon timma extra... Någon timma blev fort flera timmar och då ingen svarade i telefonen blev mitt lilla nattpass ett dygnpass. Eller nästan iaf, 17 timmar räcker gott och väl tycker jag. Så nu har jag äntligen kommit hem. Nästa: en dusch och bostning av tänder!

2012-10-08
16:31:00

Barnmorska
Imorse blev jag väckt för att åka iväg och agera hjälpande hand vid Spejas valpning. Jättekul, blev två tikar och en liten hane! Trots ett besök på veterinärkliniken gick allting bra (kändes skönt att VETA att alla valpar kommit ut) och det var en trött men nöjd mamma som bäddade in sig i valplådan då vi kommit hem. 
 

2012-10-06
22:48:38

Veckans hundliv
Periodvis kan jag verkligen sitta och klia mig i skallen över vilket minskat antal besökare jag fått på bloggen. När jag sedan tänker efter är det kanske inte så konstigt. Dåligt med uppdateringar, ojämna teman och jag är alldeles för dålig att svara på kommentarer. Nåja, i grund och botten är mitt bloggande strikt egoistiskt och ingenting annat än en dagbok öppen för allmänheten. 
 
Då det knappt häder något mer spännande än tjat över dåligt väder och jobb på diverse ställen hade jag tänkt sammanfatta vad jag och Zebo roat oss med under veckan:
 
Måndag: Spår. 40m -vinkel- 20m med en delbelöning som låg 10-15m innan vinkeln. Zebo skötte sig jättesnyggt och gick nog sitt klockrenaste spår någonsin. Jag tänker nog helt rätt med att lägga vinkeln ganska långt in så han hinner dra ner lite på farten och fokusera bättre. 
 
Tisdag: Miljöträning i orrliden. Där var det alldeles stendött så svårare än så var det inte... När vi kom hem gick hela lilla familjen en promenad i resterna av det sista dagsljuset. På kvällen kom Linus och Hugo. Zebo låtsas verkligen att han inte alls är speciellt intresserad men ändå envisas han med att ligga en halvmeter från Hugo hela tiden. Gullegrisen, det är verkligen guld hur fin han är mot barnen. 
 
Onsdag: Vilodag för Zebo, hans matte var alldeles för upptaget med att pms-sura både på han och husse. 
 
Torsdag: Besökte de underbara små tervvalparna på förmiddagen, Zebo fick stanna i bilen. På kvällen var det klubbkväll och vagnsträning på wpn. Regnet minst sagt öste ner så Zebo fick ha täcke på sig hela tiden. Han tyckte nog vi kunde valt en bättre dag att dra vagn på men kämpade på ändå. Väl inne på klubben körde vi lite linförlighet men då allt tålamod tog slut gav vi upp det ganska omgående. 
 
Fredag: Vilodag igen, vi passade på att ligga och mysa i soffan allt vad vi kunde.
 
Lördag: Då det äntligen bjöds på lite uppehållsväder tog vi en långpromenad i skogen, visade Robert våra fina stigar vi hittat alldeles på egen hand. Skönt med lite frisk luft, vi hade dessutom tur att vi var alldeles vid en viadukt när det komme en skur med regn, så vi stod helt enkelt kvar och väntade ut den värsta stormen. 
På kvällen tränade vi lite ordförståelse sitt-ligg-stå och jag insåg att jag hjälper honom alldeles för mycket så det måste det bli skärpning med!
 
Så ja, det är vad vi hunnit och haft lust med den här  veckan. Än är den ju inte slut, men det gäller att blogga när han har tid och ork. 
 
 

2012-10-04
09:17:36

Dagens:
Klicka på bilden för att komma till bloggen!
 

2012-10-01
08:57:37

Helgen i korthet
-Surströmming i Örviken hos Roberts morbror. 
-Hund på solbacken. 
-50årsfirande för svärfars särbo.
-Vinterförberett bilarna. 
-Jobbat natt. 
 
Ny vecka, nya möjligheter. Flera assistenter sjuka så det finns risk för mycket jobb, annars har jag nog mest tänkt gotta mig i massa hundträning. Får det bara vara uppehåll idag ska Zebo få gå ett spår, sen ska jag assistera på allmänlydnadskurs ikväll (eller "veta hut-kurs" som en av deltagarna så fint brukar säga).