Titti

2012-11-28
20:49:22

Dagens


 


 

2012-11-27
21:06:14

Freestyle
Ikväll har jag och Zebo testat denna gren för första gången och WOW så roligt, att jag aldrig upptäckt det här förut? Provade lite olika moment: snurra åt olika håll, vacker tass, rulla runt, gå mellan benen, sitta på rumpan, slalom. Det enda Zebo kunde ordentligt sedan tidigare är tassen men han var riktigt tänd och använde båda sina hjärnceller till att fokusera och var jätteduktig. Förutom i slalomen, haha, där är vi något osmidiga.
 
Efter ungdomskvällen for jag och Theres ut i skogen och körde lite rapport med Solo som skötte sig riktigt fint i mörkret.
 
Nu är det soffläge som gäller!
 

2012-11-26
21:11:49

Fortsatt lydnadsträning
Ikväll blev det ett kort men intensivt lydnadspass i bure. Varvade upp-tempo övningar (hopp över hinder och snabba ställanden) med platsliggning och med tanke på störningarna skötte han sig jättebra. Känner dock hur jag har svårt att lägga nivån på platsliggningen, vilka krav vågar jag sätta på honom? Aja, fortsätter fundera....
 
Ni har väl inte glömt bort att anmäla er till Tina Fridh kursen förresten?
 
Glöm inte bort att anmäla till Tina Fridh!

Grundkurs i allmänlydnad/tävlingsförberedande och individuell problemlösning
Den 3/1 kl.12.00-21.00 och 4/1 kl. 9.00-18.00

Tävlingslydnadskurs
Den 5/1 - 6/1. Kl. 9.00-18.00 båda dagarna
Denna kurs är enbart för tävlingsekipage. För dig som är på väg ut på tävling eller vill komma vidare i utbildningen. (Lydnadsklass och brukslydnad) Ej nybörjare!
Är du intresserad av att börja tävla går det bra att sitta med som åhörare, det lär man sig mycket av.
Du anmäler dig till tors-fred eller till lörd-sönd. Eller som åhörare.
Anmälan skickas till mam_viklund@hotmail.com
Skriv var i utbildningen du befinner dig eller om det är något specifikt du behöver hjälp med så kan Tina förbereda sig. Namn och telefonnummer.
Begränsat antal platser. Priset kan inte säkert sägas men mellan 700-950/kurs
Plats Sinusgatan 2, Bureå

2012-11-25
18:49:34

Myshelg
I fredags blev vi bjudna på trerättersmiddag i tällåsen, trevligt, trevligt. Passade på att promma lite med hundarna, Jokk blev lite kär i Zebo men tyvärr var hans känslor inte besvarade :P
Igår långpromenad i skogen till yttervik och sen myskväll.
Idag lydnadsträning, gick hyffsat, sedan pizza och hockey på hdklubben, skithockey. Nu har vi landat hemma i soffan, blir lugnt ikväll med. Oj så skönt att bara få känna lugnet en hel helg - det har jag behövt!

2012-11-21
16:02:01

Hund och mat
Hade en riktigt trevlig träningskväll i bure igår. Något jobbigt för Zebo då ridgebacken Affe var där, Zebo har redan sedan tidigare svårt för honom och hakar gärna på direkt Affe gör minsta lilla väsen av sig. Vissa kanske inte tycker att det är någon värdefull träning men jag tycker det är toppen, vi har faktiskt kommit så långt i vår tävlingsmässiga träning att jag kan utsätta Zebo för svåra störningar och vet ni vad? I slutet av träningen hade han släppt nästan allt fokus från Affe och gick riktigt fint. Som kontrast fick han dessutom busa lite med Prallanbrallan.
 
Idag har Theres med entorage varit här på besök och vi passade på att träna lite rapport med Solo och det gick faktiskt riktigt fint. Det var första skicket han hade tvekat lite men sen sprang han rakt och fint och var tänd men tyst på station. Roligt om vi kan komma igång med rapportträningen ordentligt, det är faktiskt riktigt kul!
 
Fick ett infall att bjuda mina föräldrar på middag ikväll, kom på sen att jag inte har något att bjuda på så nu sitter jag och funderar. Vad gör man av köttfärs när man inte har lök, paprika, chilisås, ost eller speciellt mycket med tid? Funderar om jag ska försöka mixtra ihop någon köttfärssås och spicea upp det lite med fjärilsmakaroner. Inte för att jag tror dom kommer snacka skit om att jag bjuder dom på dålig mat men, haha.
 

2012-11-19
15:59:24

När lusten INTE faller sig på
Dåligt med uppdateringar igen, ska väl erkänna att det inte händer så mycket. Var sjuk halva förra veckan och sedan haglar jobbdagarna. Möte med facket förra veckan, hon höll på falla baklänges när jag berättade att jag har 50 arbetsdagar på 2 månader. Men vad tusan, det är sånt man får ta ibland. I fredags var jag iaf på personalfest och vi hade otroligt trevligt. Mindre trevlig lördag dock, hatar att vara mer bakfull än på fyllan.
 
Nu är det en ny vecka och jag ska få jobba som en vanlig svensson (nåja, nästan i alla fall) och däremellan ser jag fram emot en massa hundträning. Ingenting idag dock, Zebo fick nöja sig med en promenad och jag fick skämmas för hur längesen det var (men i ärlighetens namn är det ju just därför jag älskar den här typen av hundar, när man inte orkar annat är dom toppennöjda att agera prydnadskudde). Gick en liten runda på 2km (ville hinna hem innan det blev bäcksvart) men jag tror Zebo sprang en mil. Älskade bullefnatt, söt är han!
 

2012-11-14
19:41:41

Rally med lydnad
Efter en veckas lugn och ro begav sig jag och Zebo till Bureå ikväll för lite träning. Var ett gäng småhundar där som vi aldrig träffat förr så inledningsvis hade han lite svårt att fokusera sig men det gick bättre efter en stund.
 
Värmde upp med lite rallylydnad då jag visade några moment för dom andra och sen körde jag ett par hopp och några apporteringar som kändes bra och sen blev det snabba ställanden och lägganden som också kändes bra.
Körde några skift i fjärren som faktiskt kändes helt okej, tränade mot en vägg eftersom han gärna vrider sig mot mig och det är nog inte helt dumt att köra så en stund.
 
Mellan övningarna körde jag några korta platsliggningar både med och utan hakan i backen och där tycker jag att jag känns mer ostadig än vad han är faktiskt... Jag har svårt att avancera i det momentet och kan inte riktigt bestämma mig för hur mycket jag kan kräva av Zebo. Får ta och diskutera  saken med mina kunniga vänner.
 
Måste säga att det kändes som en väldigt bra träning och det är otroligt skönt att kunna få så mycket gjort och ändå vara hemma på en timma. Imorgon blir det klubbkväll i drängsmark och en Theres-dag!
 

2012-11-13
14:22:40

Dommen mot Barbro Bruhn (SPBK)
"3-5 BROTT MOT DJURSKYDDSLAGEN (1200-K56640-12)
Bruhn har under tiden den 6 april 2012 till och med den 20 april 2012 på Grönkullagatan i Helsingborg uppsåtligen eller av oaktsamhet underlåtit att ge sina sex hundar tillräckligt med vatten samt under tiden den 18 april 2012 fram till den 20 april 2012 på samma plats underlåtit att hålla vistelseutrymmena för hundarna rena.

Bruhn har även under februari månad 2012 på Grönkullagatan i Helsingborg uppsåtligen eller av oaktsamhet underlåtit att ge hunden Cola veterinärvård, trots att hunden Cola var i behov av det med anledning av en böld".
 
Barbro dömdes vid samma tillfälle även för olaga hot (4 kap 5 § 1st brottsbalken) och egenmäktigt förfarande (8 kap 8 § 1 st 1 p brottsbalken). Domen i sin helhet går att läsa här:
 
https://www.box.com/s/5vm7secbcvyn3bx25w4v

2012-11-12
12:38:48

ÖNDs utbildningskonferens
Så har en lärorik helg passerat och det har varit riktigt trevligt om än jag tror man skulle känt sig mer som "en i gänget" om man varit med längre. När vi skulle ha sektorsarbete kände jag mig något malplacerad bland alla domare, tävlingsledare och tävlingssekreterare och i ärlighetens namn hade jag väl inte allt för mycket att bidra med.
 
När vi gjorde grupparbeten om att fånga fler tävlande och funktionärer hade jag många frågor och funderingar och en sak togs faktiskt upp inför hela gruppen och alla verkade ganska enade om att jag hade en god tanke där så då fick jag känna mig lite nöjd.
 
Kan för övrigt säga att det kändes riktigt bra när vi pratade om medlemar både gällande hur man hittar dom och hur man behåller dom - jag insåg då nämligen vilken fungerande klubb vi verkligen har. Det är klart att vissa personer verkligen jobbar i motvind ibland men över lag verkar vi ha fler drivande än många andra klubbar.
 
Något intressant som togs upp i helgen är de nya reglerna gällande anmälan "störande hund" vilka innebär att man vid första anmälan får en skriftlig varning, vid andra anmälan får tävlingsförbud 3 månader och vid tredje anmälan får tävlingsförbud 6 månader. Förhoppningsvis kommer detta sålla bort många som inte är redo!
 
Sen kan man numer bli nordisk brukschampion! FCI har efter 20 år(!!) äntligen godkänt reglerna och är man intresserad av att veta mer har ÖND en dvd med både bilder och film som är OK att bränna och kopiera.

2012-11-09
18:49:57

Ny motivation
Blev en ganska kort och ofokuserad träning för mig igår pga diverse bilproblem och det var en väldigt liten wpgrupp. Fanns förfrågningar på lydnadsträning så det blev så att vi gick till plan iallafall och tränade teknik. Var en ny kvinna där med en schäfer - hoppas dom stannar för det såg riktigt trevligt ut. Förövrigt hade dom snyggaste inkallning med ställande jag sett EVER.
 
För egen del blev det lite av varje och trots att jag hade tankarna på annat håll så gjorde verkligen Zebo sitt bästa både i wpn och lydnaden. Pratade litegrann med en tjej som har betydligt mer erfarenhet än mig inom wpn och hon sa faktiskt några ord som gjorde att jag känner att det kanske ändå inte är helt omöjligt för mig och Zebo... Kanske... Jag ska tänka på det hon sagt nu i vinter och så får vi se hur det utvecklas!
 
Ikväll är det fredagsmys delux i viken som gäller. I helgen ska jag vara på ÖNDs utbildningskonferens på medlefors så Zebo får nöja sig med att leka med husse. Själv så är jag både lite nervös och mycket förväntansfull inför helgens tillställning. Vet inte direkt om det känns som att jag kan bidra med något men det känns som att jag kommer lära mig ganska mycket.
 

2012-11-08
16:45:43

Bure åsåvidare
Var en riktigt trevlig kväll i bureå igår och trots lite eko och halkigt golv känner jag fortfarande att det är en trevlig träningslokal. Gick igenom samma moment som i tisdags och sedan blev jag dirigerad genom linförlighet/ställande/läggande och fick en NOTE TO SELF att för tusende gången sluta med DKn som hunden inte behöver.
För övrigt våldbusade Zebo med Pralin så man trodde dom skulle explodera båda två men det är så otroligt fint att se dom hålla på utan att någon går över styr.
 
Ikväll är det klubbkväll och dw-promenad för wp-gänget. Har inte riktigt bestämt mig än om jag ska lägga på Zebo mycket vikt eller köra lite lugnt, får se hur det känns när vi är där.
 

2012-11-07
12:32:14

Vi passar på
Åh så härligt att få sluta redan vid lunch, man får så mycket över av dagen! Idag ska jag passa på att vaccinera Zebo då hans vaccinationsintyg försvunnit och jag vet det är 1,5-2 år sedan han fick sin sista spruta. Björkis har även öppet hus idag så vi tänkte gå dit och chilla lite, se om vi kan hitta något roligt att shoppa med Roberts kort då min börs försvunnit spårlöst någonstans mellan hundklubben och bilen.............
 
Är faktiskt ute efter en munkorg till Zebo så jag hoppas jag kan fynda lite. För den nyfikne kan jag säga nej min hund har inte blivit rabiat, men det vore roligt om jag ibland kunde släppa honom tillsammans med andra hundar utan att behöva vara rädd att han ska bli för hårdhänt. Jag vet ju själv hur mycket min nervositet spelar in så bara trygghetskänslan en munkorg faktiskt kan ge MIG gör att det känns värt att prova.
 
Ikväll ska vi bjuda Roberts mamma och hennes karl på middag och sen blir det lydnad/rally med tollarflickorna i bure.
 

2012-11-06
21:36:03

Lite lydnad
Idag blev det lite vardagslyx då jag och Robert blev bjudna på middag i tällåsen. Medan karlarna satt och ljög smet jag och Theres iväg till klubben och körde lite lydnad. Jag och Zebo roade oss med:
 
Apportering - Han fick plocka apportbocken (både vanlig och metall) från marken och fick belöning när han satt sig ner.
Ingångspositioner - Eftersom jag fick flera neddrag på det under tävlingen känns det som något vi måste fortsätta nöta på.
Hopp över hinder - Mängdträning.
Ställande under gång - Belönade snabba ställanden.
 
Blev även lite rallyträning eftersom att jag bestämt mig för att tävla i nordmaling. Gäller att finslipa så jag körde lite "gå runt" och sättanden framför då han gärna drar arslet mot ingångspositionen.
 
Han var lite övertänd men skötte sig jättefint. Tack igen Theres för den goda maten!

2012-11-04
18:25:13

Första officiella lydnadstävlingen
Om torsdagens klubbmästerskap var ying så var dagens off.tävling yang. Zebo var riktigt taggad utan att kännas het och "klängig", han var otroligt lyhörd och följsam. Hans lugn gjorde att till och med jag slappnade av lite och tillsammans gjorde vi vårat bästa program någonsin.
 
Domare Peter Dahlberg
 
Platsliggande 0 Avstår
Mitt stående beslut att avstå platsliggning med Zebo kändes idag tusen gånger rätt då hunden han skulle legat bredvid inte bara ställde sig upp utan rusade i full fart mot en hund utanför tävlingsplanen.
Tandvisning 10
Jag var lite orolig att han skulle backa då han strulat lite senaste tiden men han skötte det fint och massa cred till domaren som fårhöll sig väldigt bra till hundarna.
Linförighet 9 Avslut
Kändes superbra. SÅ synd att han sista steget kom på att han skulle skaka på sig.
Läggande 7 Något sent
Mitt fel, jag dröjde medvetet med kommandot för att komma till en torr fläck.
Inkallande 9,5 Avslut
Tja, har väl inte så mycket till kommentar på det. Slarvig ingång helt enkelt - träna, träna!
Ställande 0 DK, stannar ej
Precis när jag skulle ge kommandot kom Zebo på att det faktiskt kliade på hans hals vilket fick mig helt ur fokus och hela momentet blev pannkaka.
Apportering 8 Ställer sig upp
Ett problem jag vet vi har, speciellt när det är blött på backen. Bara att fortsätta nöta.
Hopp över hinder 0 Hoppar ej
Zebo som blivit jätteduktig på detta och hoppar varje gång bestämde sig helt plötsligt för att inte alls hoppa utan springa runt istället. Jäkligt snygg inkallning.... Mer mängdträning!
Helhetsintryck 10 Mycket snyggt
Kan man be om något mer? Vi gjorde verkligen vårat bästa och jag är så förbannat nöjd.
 
 

2012-11-02
11:07:03

Klubbmästerskap i lydnad
Jodå, det hade vi igårkväll. Några tappra ekipage trotsade underlaget och ställde upp men knappt någon av hundarna ville sitta eller stå i den kalla, blöta snöslasken. För egen del gick det väl ungefär lika mycket åt helvette som man kunde räkna med, MEN både inkallningen och hindret kändes super och vi fick 9,5 på båda dom momenten.
 
Senare på kvällen när jag var hemma kom sammanbrottet och jag bölade (citerar Robert) "som om någon hade dött". Det är bara så förbannat jobbigt att all tid, all träning, alla framsteg, dom syns inte, för jag låter dom inte synas. Det är min oro och min nervositet som förstör och jag blir både besviken och förbannad på mig själv.
Hur ska vi någonsin komma någonstans om jag inte tillåter mig att lita på min egen hund? Fan också.
 
Grattis iallafall till Anna och Zid som helt rättvist blev klubbmästare!