Titti

2012-05-31
16:59:35

I slöhetens tecken
Började dagen med massa energi. Tog en långpromenad med hunden, tvättade kläder och for till Roberts jobb för att äta lunch med dom. När jag kom hem igen rann dock energin ur mig och jag har mest bara suttit och slösurfat hela dagen.

Nu är det dock slut på slöandet, dags att börja rulla mot drängsmark snart. Vankas nog fys i stora sandgropen för wpgruppen och det ser jag verkligen fram emot. Nog för att jag alltid ser fram emot våra träningar men ändå.
Ska dock låta Zebo dra lätt idag, för ryggens skull ni vet....


2012-05-31
08:05:39

Ibland måste man bara... le
Hade allt för mycket överskottsenergi igår kväll och med en övertrött sambo bestämde jag mig helt enkelt för att fara ut och träna lite hund. Jag har länge fantiserat om att träna på fotbollsplan bredvid basebollplan (stor som 4 11mannaplaner) men inte kommit till skott. Igår fanns det ingen anledning att låta bli.

Det blev en sån där träning som bara är alldeles, alldeles underbar. Zebos attityd och fokus var underbar, hans energi sprudlande och han gjorde verkligen sitt bästa (så bra som jag vet att han kan). Jag kunde inte annat än flina där jag gick, det var helt enkelt en sån där träning då allting bara klaffar.

Körde igenom: LF, ställande, apport, fjärrdirrigering och även lite sidoförflyttningar. Det enda som gick sisådär var att han i fjärrdirigeringen flyttade efter bakdelen i sidled, annars så flöt allting bara på. Nej det var verkligen helt underbart.


2012-05-30
17:45:36

Skallad
Blev ingen cykeltur som jag planerat idag, det blåser alldeles för mycket och då kan jag inte hålla tålamodet på en cykel. Blev istället en klövjepromenad. Zebo travade på riktigt fint, stegen såg helt normala ut och han sköt inte upp ryggen något. Ja jag är fortfarande jättenojig att han har ont i ryggen men han visar inte på något över huvud taget.

Robert blev tvungen att jobba över lite så vi har sysselsatt oss med en ordentlig massage. Zebo tycker verkligen det är så skönt, jag vet inte om jag inbillar mig men det känns som att tryggheten i vår relation växer iochmed att jag får hantera honom mer och mer. Han visade förresten inga tecken på varken smärta eller spända muskler i ryggen. Ja, som sagt, jag är nojig....

Vi har även hunnit busa lite. Jag MÅSTE lära mig att inte gå ner till Zebos nivå, skaderisken är stor nog ändå. Idag lyckades han skalla mig. Eller jag vet inte om jag kan kalla det skalla heller... Vi krockade iallafall nos mot nos. Det gjorde hur som helst ont. Ja, för mig alltså.


2012-05-29
22:13:41

Puls och minus
Dagens andra hundträningpass gick väl ungefär som det första, både bra och dåligt. Vittringen gick ungefär som jag bävat, han tog första bästa pinne. Andra gången körde jag med färre pinnar och det gick bättre även fast han smakade på en som inte var rätt. Kastade in allt i frysen igen, får prova igen imorgon och då tror jag att jag ska nöja mig med bara 3 eller 4 pinnar utlagda, se om det går bättre.

Startade även operation "ligga platt" och har tänkt lära in det genom shejping. Det är så roligt att lära Zebo nya grejer för man ser verkligen på honom hur han tänker och verkligen försöker förstå. Vi kom så långt att hakan rörde backen men inte mer än så. Ska försöka köra ett par 2-3 korta pass per dag så här i början för att befästa momentet.

Hade tänkt ta mig en cykeltur men det blev så mycket annat som skulle göras så det fick vara. Ska ta det imorgon när jag kommer hem från jobbet istället. På söndagkväll när jag var på jobbet hade Zebo visat tecken på ont i ryggslutet och det förvånar mig i ärlighetens namn inte överdrivet mycket med tanke på den sneda muskelfördelningen han har. Sedan har han inte visat något men det får bli en lugn tur för säkerhets skull.


2012-05-29
14:26:41

Ljus och mörker
Ja, dagens hundträning bjöd både på mörka och ljusa stunder, vi börjar med det sämre som var uppletande. Zebo sprang ut, plockade upp föremålen, höll dom i munnen 3sek, släppte dom, strosade vidare... Händanefter blir det mycket lek och bus med föremålen för att bygga upp motivation och intresse.

Lydnadsträningen som i ärlighetens namn gått si sådär senaste veckorna gick faktiskt riktigt bra. Ställandet som känns som ett evighetsmoment har börjat komma att lossna, problemet sitter som vanligt i att jag inte vågar utmana Zebo som faktiskt anstänger sig mycket hårdare när han måste tänka efter.
Körde lite fjärrdirigering med fokus på teknik och med lite tragglande tror jag faktiskt det kan bli riktigt bra. Ordförståelsen satt riktigt bra.

Fick med mig hem några vittringspinnar så afton blir det prova på vittringsapportering för första gången. Det ska bli lite spännande och jag håller tummarna för att Zebo inte bara ska ta första bästa pinne.

Theres erbjöd mig att börja träna (och om det går bra även tävla) med henne och Solo i rapport. Jag har aldrig varken provat eller sett det men hon förklarade konceptet för mig och det lät helt klart intressant. Nu hoppas jag bara att Solo tycker jag är tillräckligt intressant.


2012-05-29
08:01:58

Nu kör vi

2012-05-28
21:40:28

Jag är inte OK
Sömnbristen tar ut sin rätt, mitt tålamod är förödande kort och det är Robert som får ta smällen.
Som den underbara sambo han är så flinar han dock bara åt mig och ger mig en kram.
Jag har verkligen tur som har hittat en karl som förstår mig även de dagar jag är lite "speciell".


2012-05-28
14:52:45

Sömnbrist
Så har ännu en helg passerat.
Jag har jobbat, bara igår 15 timmar. Kändes lite spännande att jobba natt då jag bara sovit 2 timmar innan men jag överlevde.
I lördags for vi förresten till lule och köpte en hundbil åt mig, en volvo v70 kombi. Så nu kan alla börja (fortsätta) skoja om att jag är på smällen men jag lovar jag är bara fet.

För Zebos del har det mest blivit miljöträning. Han skötte sig jättebra på lydnadstävlingen i fredags, brydde sig knappt om de andra hundarna. Nästa steg är bara att han ska kunna ligga ner och slappna av men dit känns det väldigt långt.

Nu är det ny vecka och helt utan planer. Jag vill träna hund, vara i stugan, njuta i solen med gott sällskap och få tummen ur och köpa ett gymkort. Men idag vill jag ingenting, har sovit alldeles för lite och jag känner mig otroligt slö. Ser fram emot att bara ha en myskväll i soffan.


2012-05-25
15:48:51

När man jobbat för lite
Jag har för längesen passerat stadiet "skönt att sitta i soffan", till och med stadiet "det här suger men jag sitter i soffan ändå". Vårstädningen har gett mig världens knäpp och jag kan inte sluta. Idag har jag rensat i förrådet och hyllorna i badrummet.

Hade egentligen tänkt ta en cykeltur med Zebo på eftermiddagen men jag fick så förbannat ont i huvudet att jag somnade en timma istället. Vaknade med inte bara huvudvärk utan ledvärk också. Tack för den. Ska ta och proppa i mig lite tabletter så mår jag förhoppningsvis bättre ikväll när vi ska till drängsmark och kika på lydnadstävlingen.


2012-05-25
08:45:20

Värmekänsla
Vilken underbar dag igår - var inte stilla så länge att jag ens hann öppna datorn. Efter jag slutat jobba klockan 14 mötte jag upp Theres med bihang vid kyrkholmen och så gick vi broarna runt, lejonströmsbron-manhemsbron. På manhemskajen stannade vi och åt glass, hundarna fick bada lite. Inte för att min hund var så intresserad av det erbjudandet men han gick så långt ut i vattnet att det nästan gick upp till magen på honom och det är åtminstone ett säsongsrekord.

När glassen var slut och vi återhämtat krafterna åkte hem till henne där hon bjöd på middag innan vi begav oss till klubben för wp-träning. Blev en liten utflykt till ett sandtag där vi tränade inkallning i uppförsbacke. Zebo hade en otroligt trevlig attityd och provade varken att stegra eller backa en enda gång.

När vi dragit klart gick vi till grusplan för lite lydnadsträning. På väg dit så bestämde sig lilla fröken tollarvalp för att Zebo var en jättebra lekkamrat och hoppade, studsade, klängde och tuggade på honom. Första gången hon gick fram till honom fick jag en liten klump i halsen men o så fin han var med henne, så lugn och obrydd. Han försökte till och med busa lite tillbaka men hans dumma matte skulle ha honom till att arbeta.

På grusplan tränade jag lite gott och blandat med fokus på Zebos snabbhet och att jag inte skulle ge några dubbelkommandon. Gick faktiskt helt okej men vi var båda två ganska knäckta efter en lång dag i solen så det blev ett ganska kort pass innan vi gick tillbaka till klubben igen. När vi senare kom hem somnade Zebo direkt och själv däckade jag i soffan några timmar senare.


2012-05-23
16:49:20

Så blev det sommar
I förrgår skurade jag badrummet, igår resten av lägenheten. Nu är det bara fönstren kvar och det känns skönt att ha rent omkring sig. Man tänker inte på hur skitigt man faktiskt har det förrän det är skinande rent. Det största "osynliga problemet" hemma hos oss är alla svarta fingeravtryck på dörrarna, man kan fundera om vi någonsin är rena om händerna?

Idag har jag varit på jobbet, fått mitt sommarschema och gjort HLR-provet på datorn. Förresten cyklat till och från jobbet för första gången för den här säsongen. Jag trodde det skulle vara skitjobbigt imorse men det var faktiskt väldigt skönt, jag vaknade då till om inte annat.

Ute har gräset som i ett trollslag blivit grönt och bladen har börjat kika fram på björkarna. Om det inte är sommarkänsla nog så är klockan omkring 23 innan jag och Robert går och lägger oss på kvällarna, vi som annars brukar falla som furor i sängen strax innan 22. Nä nog är det skönt med sommar!


2012-05-22
19:55:49

En plats i solen
Klev upp imorse och tog ut Zebo på en cykeltur. Hann inte mer än komma hem och sätta mig ner och stretcha igenom honom innan telefonen ringde. Blev bjuden till en stuga alldeles utmed byskeälven och oj vilket guldläge, ljudet av rinnande vatten är verkligen härligt.

La ett spår med Zebo 20m-vinkel-30m-vinkel-20m. På väg dit blev Zebo jättefjantig, rullade sig och busade runt massa, vilket gjorde att han inte alls hade önskvärt fokus. Första två tredjedelarna av spåret blev bara pannkaka, sista rakan tog han dock fint. Har nu bestämt mig för att jag inte ska sela på honom förrän just innan spåret för att göra det ännu tydligare att "nu börjar arbetet" och hoppas att det hjälper.

På eftermiddagen var det dags för uppletande, något som varken jag eller Zebo provat på förr. Han fick stå just i kanten av rutan och se var leksakerna tog vägen, sedan hade jag lina på honom för att kunna hala in honom om han skulle bestämma sig för att sticka iväg med föremålen istället för att komma tillbaka med dom.
Måste säga att jag tycker det gick jättebra för att vara första gången. Det första föremålet tog han direkt, behövde lite övertalan för att komma tillbaka med den dock. Andra skicket tappade han tråden så jag plockade tillbaka honom och så gjorde vi ett nytt försök. Det gick mycket bättre, han tog den direkt och kom väldigt glad tillbaka med den. Det här med uppletande får vi fortsätta med!

Avslutningsvis blev det lite lydnadsträning med fokus på rutan. Det tog några upprepningar för Zebo att hitta den röda tråden i momentet, sista två skicken tycker jag faktiskt blev riktigt fina. Provade ett par inkallningar men stackarn var alldeles slut i skallen så jag kastade in handduken för att slippa bli ovänner.

Har haft en riktigt trevlig dag med underbart sällskap. Mellan varven av all hundträning har det blivit en hel del kaffedrickande och skitsnack där vi suttit i solen och sett vårfloden passera. Känner mig faktiskt lite varm på snoken, har nog bränt mig lite. Men det har det varit värt!

Photobucket

2012-05-22
08:19:07

Ska vi leka idag?

2012-05-21
19:37:15

Lite orättvist känns det
Idag for jag till drängsmark för att umgås med Theres och träna hund. La ett spår åt Zebo 10m-vinkel-30m och han tog det klockrent om än vinden spökade lite. Han tycker det är så roligt, han är så duktig, det är så lätt att avancera och det känns så pissigt att vi aldrig någonsin kommer kunna tävla eftersom Zebo inte är en skk-ras.
Vi pratar om att spåra någon mer dag i veckan och då tror jag faktiskt jag lägger in en vinkel till och ser hur det går, jag kan inte tänk mig något annat än att det ska gå bra.

Blev lite lydnadsträning hemma på Theres gård men Zebo hade då glömt varenda ord han någonsin lärt sig. Fick han till slut att komma ihåg både ligg och stå men det krävdes lite tålamod. Vissa dagar är det bara att ge sig innan man blir arg.

Lyxigt nog blev jag bjuden på lunch och sedan följdes eftermiddagen av en massa tjatter. I afton har jag kört bilen genom tvätten och funderar om jag skulle hitta på något. Det sprätter lite i kroppen av någon anledning, det är för svårt att sitta stilla.


2012-05-21
07:50:32

Happy morning
Photobucket

2012-05-20
15:39:18

Nu lägger du av Jörgen
Igår hade vi en riktigt trevlig kväll som började med att mina föräldrar bjöd på surströmming följt av Björn Rosenström på folkparken. Var faktiskt otroligt lite kändisar men roligt ändå, träffade några bekanta man inte sett på flera år så det var kul. När hultfredsfestivalen började spelas kunde jag inte låta bli att vända mig om för att leta efter Ninni som naturligtvis inte var där. Det kändes faktiskt förbannat sorligt oh just då och där bestämde jag mig för att det nog inte blir någon mer Rosenström konsert om inte Vallin är hemma.

Idag mår jag faktiskt väldigt bra, sov dock enda fram till lunch. Har varit en sväng till Innervik och miljötränat Zebo med grannens djur. Han tyckte både hästen och fåren var lite obehagliga men vågade sig till slut in i fårladan men bara för att käka lite skit. Djuren var för läskiga. Mattes farliga mördarvoff.

Skitvädret motiverar till att bara sitta i soffan resten av kvällen. Jag hade lovat mig själv lite att skura badrummet någon dag när det är dåligt väder men just idag tror jag att jag hoppar det.


2012-05-19
13:14:55

Frihet
Igår åkte jag med mina föräldrar till stugan. Lite spännande med både Zebo och Molle men det gick ändå bra, jag fick vara jättestolt över Zebo som bara tyckte det var roligt när Molle försökte busa igång honom. Vi höll oss dock till en lös hund åt gången, man ska inte utmana ödet.

Blev mycket fokus kring hundarna i början men till slut hittade vi en bra lösning med Molle på framsidan och Zebo inne i stugan och så fick dom turas om att vara lösa. Jag provade träna lite lydnad men fokus var inte alls på rätt ställe så jag gav upp.
Byggde ihop en liten agilitybana på eftermiddagen. Var först tvungen bygga bariärer på sidorna av hindren för att få honom att hoppa men när han väl kommit på det gick det i superfart. Lärde honom även slalom på typ 10 min, duktiga hundskrälle!
När vi likas var så bra till la jag även ett spår, 30m-vinkel-30m och jäklar vilken fart han fick. Tog även vinkeln bättre än någonsin (bara ett steg för långt sedan rätt direkt), det är så roligt att han är så tänd på det.

Med en väldigt välaktiverad och nöjd hund röjde jag lite ris bakanför stugan. Det var roligt jag kände mig som en massmördare där jag gick omkring, hahaha.
På kvällen kom Robert dit och mamma bjöd på grillade burgare. Vi myste framför elden och Molle badade i ån, knäppskallen. Övervägde att sova över men Robert behövde vara inne i stan så tidigt idag så strax innan midnatt tackade vi för oss och styrde kosan hem. Det har varit två människor och en hund som sovit som stockar i natt, fy tusan så skönt!


2012-05-18
08:13:40

Smutsvoff

2012-05-17
17:23:41

Dagsverke
Imorse steg jag upp och satte av mot drängsmark för städdag i klubbstugan. Det var ett litet men tappert gäng som satte igång och fäkta och fara. Nu finns det en plan för hur materialgruppen ska ordna upphängningsanordning i vår kätting-container och det kommer bli så himla fint. Förstå så lyxigt att kunna hänga kättingarna i storleksorning, så mycket lättare att hitta rätt kätting och även att kunna utvärdera sin träning.

Inomhus blev det en ordentlig rensning i förrådet och det blev både väldigt mycket slängt och en stor hög som ska skickas till myrorna. Så nu kan man se golvet där inne igen och det finns till och med lite ledig plats på vissa hyllor!
Vi fick även stuva om lite agilityhinder som stod och tog plats så nu är lydnads/brukshyllorna lättåtkomliga igen.
Nej tusan så bra det blev! Cred till alla som ställde upp och hjälpte till.

När ordningen lagt sig på klubben blev det raka spåret till klutmark där vi hjälpte Erika och Linus att flytta in lite möbler och kartonger i huset. Det börjar verkligen ta sig, ska bli jättespännande när dom får in trappen så dom kan börja inreda lite ordentligt.

Känner hur jag verkligen är i gasen och vill egentligen inte stanna upp. Funderade på att putsa fönstren men har inget fönsterputs hemma.. Det får bli en annan dag. Något jag dock ska göra ikväll är att fara och titta på en cykel, så länge den är i bruksskick så får den även följa med hem. Håll tummarna!


2012-05-16
11:17:14

Morgonaktivitet
Jag har kommit på att det är väldigt skönt att göra bort hundträningen på förmiddagen. Dels är det lite folk ute och dels hinner det inte bli så varmt! Idag for vi upp till vitberget igen men inte till BK. Parkerade vid promenadstråken, la ett spår och sedan tog vi en klövjepromenad medan spåret fick ligga till sig.

Spåret var 15m-vinkel-15m, anledningen till att jag la så kort var för att terrängen var så jobbig. Fast den var visst bara jobbig för mig. När Zebo fått upp spåret lät det PJONG och så hade han gått halva spåret. Han tog det väldigt rakt och fint men i vinkeln blev det lite jobbigt för honom och han fick snurra något varv innan han kom på vilket håll han skulle fara. När han väl kommit på det lät det bara PJONG igen och så hade han kommit fram till spårslutet.

Han tycker verkligen det är SÅ roligt med spårandet och jag känner att jag måst börja utmana honom lite mer, framför allt med lite längre spår. Det jag tycker är jobbigast är bara var jag ska lägga spår här i närheten. Tror jag får försöka ta mig till gamla kågevägen nästa gång och lägga spår där ute.


2012-05-16
08:28:53

LK1 på film
- Tandvisning
- Ställande
- Platsliggning

Linförligheten är lite knäppt filmad, tänk att det ska vara omöjligt att röra sig inom synligt avstånd genom ett helt program? Sen funderar jag varför jag ser ut som en fågelskrämma på inkallningen?


2012-05-15
17:03:25

Lydnadsträning på SkeaBk
Sagt och gjort, packade iväg oss dit för att träna där för första gången för Zebos del. Det luktade vääldigt gott och han hade lite problem med fokuseringen men med tanke på att det var första gången på ett nytt ställe så tycker jag ändå det gick över förväntan.
Vi körde igenom LK1 (-ställandet) för att jag skulle få en uppfattning om hur han hanterar nya miljöer och jag tycker helt klart det gick hyffsat. Han var lite sen i läggandet och ostadig i apporteringen men i övrigt kändes det väldigt stabilt (förutom tappet i fokuseringen).
Platsliggningen blev 2 x 1min (belönade efter 30 sek) och då låg han faktiskt väldigt stadigt.
Har en film men orkar inte lägga in nu, det bjuder jag på imorgon bitti istället.


Efter vi tränat blev det en dw-runda. De större stigarna var dock väldigt blöta, något varken hund eller matte uppskattade. Så istället vek vi in på de små skogsstigarna och genast blev det mycket roligare, det får vi göra oftare!

I afton har vi varit i Viken och rallat lite. Zebo passade på att rulla sig riiiiktigt ordentligt på den skitiga ängen. Fick några riktigt roliga bilder, stay tuned!


2012-05-15
07:45:40

Vad ska vi hitta på idag då?
Tisdag, arbetslös, strålande sol. Det rycker och sliter i hundträningsmusklerna. Kan hända jag måste ta mig upp till BK på vitberget och träna lite lydnad. Nyttigt för oss att testa nya miljöer! När jag ändå är där skulle jag ju kunna vara så fräck att jag tar en dw-promenad längst elljusspåret. Jag tycker det låter som en bra förmiddag.


2012-05-14
13:42:31

Spår och lydnad med damphund
Mötte upp Theres och Emelie med tillhörande bihang ute i skogen i Drängsmark i förmiddags. Vi började att lägga varsitt spår för att sedan stå och tjattra medan dom fick ligga till sig. Efter litet sammanträde bestämde jag mig för att lägga ett lite längre spår med en vinkel, till slut så blev det 30m-vinkel-20m. Till att börja med det längsta spåret vi någonsin gått men dessutom första gången med vinkel.

Upptaget blev jättebra, Zebo tog det direkt och då han tänkte helt rätt berömde jag honom lite med rösten. Två gånger svävade han ut någon meter men insåg snabbt att han hamnat avsides och hittade själv tillbaka på rätt väg igen. När vi kom till vinkeln fortsatte han rakt fram i 4-5 meter, stannade och vände om. Han gick tillbaka till stället där jag lagt vinkeln, snurrade ett varv runt trädet som stod där och satte sedan av på rätt väg.

Sammanfattning spår: Det kändes att han var lite ringrostig men med tanke på den hårda vinden tycker jag att han skötte sig riktigt snyggt och som sagt är jag imponerad av upptaget. Med lite kontinuitet kommer det nog bli toppen!

När alla gått sina spår begav vi oss mot grusplan där Zebo fick damp och ville leka jättemycket. Jag kan inte låta bli att skratta när han beter sig sådär, speciellt roligt är det att han inte slår över även fast det är andra hundar omkring.
Jag tränade hoppet som verkligen har lossnat för oss. Bestämde mig dock för att det nog får bli "fot" istället för "hopp" då han slarvar så mycket med ingången när jag kommenderar "hopp".
På tal om ingångar så tränade vi det en hel del. Inte för att Zebo behöver det, men jag! Fick mig verkligen en väckarklocka i fredags då jag insåg att jag verkligen hjälper honom in i position JÄMT även fast han verkligen inte behöver det.
Vi nöter vidare på ställandet och idag kändes han riktigt stabil. Bara att fortsätta. Vi körde även lite ruta och där går det också framåt. Nästa gång ska jag fortsätta utveckla och lägga in ett "stanna" istället för att belöna direkt i rätt placering. Spännande!

Sammanfattning lydnad:
Mer träning för mig än för Zebo men han hade en otroligt trevlig energinivå och bra fokus fastän han var så lekfull. Vi fortsätter nöta på med ställandet och att jag ska lägga av med mina DKn!


2012-05-14
07:56:15

Dåligt med vårmässa
Jag som hade tänkt hänga där och käka massa mat, blev som ingenting av det...
Lördag: Det var så sjukt mycket folk där på dagen att jag och Theres for in till stan och fikade på Waynes istället. På kvällen blev det lite partaj men jag tog det lugnt eftersom jag skulle köra bil dagen efter. Ingen mat blev det, däremot lite karusellåkning. För ovanlighetens skull dog inte mitt blodtryck.Söndag: Vaknade och mådde skit. Hur fan kan man bli bakfull av tre 33cl öl som tagit slut klockan 22? Ångest, men inte så mycket att göra åt saken. Var bara att packa sig iväg mot drängsmark där vi började dagen med lite personallunch som tack och lov fick mig att må bättre. Lastade på Zebo kättingen och gick ut till skogen där vi fick sitta och vara bära-hund-vakt. Emellanåt passade vi på att träna lite lydnad, annars myste vi mest i solen.
På eftermiddagen blev det födelsedagsfika hos Robert pappa och sen for vi till garaget där jag städadee bilen, inte en dag för tidigt! Kvällen avslutades med filmen Warrior som jag varmt rekommenderar.


2012-05-12
12:18:45

Vädergudar?
Började dagen med en liten klövjepromenad för Zebo. Hann väl 500m innan det började regna och sedan droppade det på oss hela vägen (nästan 1,5h var vi ute). När vi kom in plockade jag av Zebo väskan och gick ut för att parkera om bilen. Då var det helt plötsligt uppehåll. Vilket skämt... Gick in på flera vädersidor bara för att se att "just nu" är det tydligen sol med ett litet moln på. Vars då är min fråga? Inte är det då här!

Snart ska jag packa mig iväg för att umgås lite med Theres ett tag. Kanske får bli ett besök på vårmässan för lite mat, lät inte helt fel! Ikväll får vi se vad som händer, jag besväras ganska mycket av min magkatarr just nu så egentligen borde jag inte dricka. Beror på hur mycket Anna peppar mig ;)


2012-05-11
22:02:54

Träningstävling och avslut lydnadskurs
Så var sista tillfället på en väldigt trevlig och lärorik lydnadskurs över. Vi hade träningstävling och det var mer än 1 ekipage som hade problem med spöregnet och den blöta planen. Våra problem började redan på uppvärmningen då jag insåg att Zebo vägrade ligga längre än en halv sekund men jag försökte att inte pressa honom för mycket då han ändå var så låg (han är ju såå förtjust i regn... eller nåt).

Till att börja med kan jag ju säga att jag hoppade över platsliggningen och det kändes förjävla bra. Det hade aldrig gått ändå. Bättre att spara på energin. När vi sedan kom in på planen och ställde oss vid första konen kunde jag inte annat än att flina. Då tänkte jag "Det här kommer gå åt helvette vilket som. Jag fokuserar på att ge Zebo en bra upplevelse istället för att stirra på poäng". Så här i efterhand känns det som att jag gjorde helt rätt.

Linförligheten gick enligt mig skit men de på sidan tyckte det såg helt okej ut. Jag tycker framför allt att han hade för lite kontakt, han var ju tvungen att hålla koll på vattenpölarna! Ställande och läggande pratar vi inte ens om då jag visste direkt att vi skulle 0a dom men inkallningen är jag lite irri på mig själv att jag DKade, för det vet jag ju att han kan.
När det kommer till apporten och hoppet så måste jag säga att hunden betedde sig otroligt mycket över förväntan men jag DKade ordentligt där också så det blev låga poäng. Men vad spelar det för roll egentligen när jag får vara stolt över min hund och sprida positiv energi till honom på tävlingsplanen?
Just ja, tandvisningen. Han ställde sig och backade lite men vi har tränat det alldeles för lite och det vet jag.

Till slut blev det iaf 77,5 poäng och jag orkar inte ens reflektera över det. Jag kände mig först otroligt besegrad men ju mer jag tänker på det desto bättre känns det att jag faktiskt fokuserade på känslan istället för något annat.

Over and out!


2012-05-11
06:20:22

You pick me up
Om det är något som kan vända ett uselt humör så är det att fara till drängsmark och träna hund tillsammans med de andra i klubben. Igår var det klubbkväll och wp på schemat. Vi började inomhus för att prata lite grann om våra mål och vad vi vill få ut av träningen. Gick även igenom lite om sommarkampen och jag kan säga att jag blev inte bara lite sugen....
Hur som helst, mitt långsiktiga mål är att vi ska kunna komma till start nästa sommar, för att nå dit måste jag jobba på att kunna motivera Zebo till att prestera (för styrkan, det har han). Hur vi ska nå dit låg jag och grubblade på mycket igår kväll men sen fick jag en helt briljant och totalt knäpp idé. Ska ventilera den lite ikväll sen får vi se hur det utvecklas.

Träningen igår bestod iaf i en dw-promenad till grusplan. Jag lyfte på Zebo mer kätting än han brukar dra, han stannade ett par gånger men med lite lockande var det full fart på honom igen. På plan tränade vi först lite startteknik och sedan vagn. Jag har backat lite i träningen och står nu alltid bredvid honom i starterna för att kunna peppa honom extra och fånga upp honom om han börjar tjura. Jag tror det kommer ge bra resultat i framtiden.
När de andra drog vagn passade jag på att köra igenom lite lydnadsmoment och det kändes faktiskt riktigt bra. Ikväll är det träningstävling och jag håller tummarna för att det inte kommer regna, då tror jag att vi kan klara oss helt okej.


2012-05-10
16:04:57

Dagens spark i ansiktet
17 anställda på Skellefteå Lasarett har nu varslats, 17 stycken. På grund av arbetsbrist. Större spark i ansiktet har jag sällan skådat. 8 av 10 dagar springer vi arslet av oss, vi hinner inte göra våra arbetsuppgifter, vi uppmanas bortprioritera patientvård (såsom daglig tvätt/dusch en gång i veckan) för att det tar "för mycket tid", sjuksköterskorna hinner knappt aldrig ta ut hela sin lunchrast och det är hopplöst att få ut vikarier vilket leder till att ordinarie personal blir utbeordrad och jobbar upp mot 50 timmar i veckan. Och så vågar den där förbannade Jonas Rastad påstå att vi lider av arbetsbrist. Prova ta på dig VLL-dressen och jobba på golvet en vecka, I dare you!

Jag kan inte med ord beskriva min frustration och inte för mitt liv förstå hur det är tänkt att det ska fungera. Eller jo, det vet jag visst. Avveckla Skellefteå Lasarett. Det är precis det som håller på att hända. Om ni tänker efter är det ganska logiskt. Umeå är väldens centrum och DÄR kan man minsann inte börja spara (fastän det är bevisat att vi är mycket mer effektiva än dom) och hela inlandet är så beroende av Lycksele så dom måste få behålla de få platserna dom har kvar. Genom att avveckla Skellefteå Lasarett kommer Rastad lyckas spara en jävla massa pengar. Idag. Kanske imorgon. Sedan kommer allt att brista och västerbotten kommer hamna jävligt långt ner på listan över vilka svenskar som är friskast och får bäst vård. Men vad spelar det för roll? Då har Rastad redan gått i pension (med en jävligt fet avgångslön) och eftersom han ändå bor nere i söder kommer det inte påverka han.

Som att det inte vore nog med allt helvette det här medför till alla andra så kommer det även påverka mig personligen. I höst kommer jag ha jobbat på lassa i 3 år och äntligen slitit ihop till min tillsvidareanställning. Problemet? När jag får min tillsvidareanställning gäller fortfarande varslet och jag kommer alltså med största sannolikhet bli varslad samma dag som jag får mitt anställningsbevis. Grattis. Och tack för den. Jag har utvecklats och lärt mig jättemycket de här åren men just nu känns det verkligen som slängt i sjön. Vad är min erfarenhet och lämplighet värd egentligen? Ett "tack men nej tack"? ........ Ska försöka smälta det här och ringa till facket nästa vecka och fråga vilka rättigheter jag egentligen har.

Ungefär så här känns det nu.

2012-05-09
20:52:08

Lita aldrig på någon....
När vi gjort oss av med Mila och letade efter en ny hund fastnade vi för en annons på ett av mina favoritforum. Det var en renrasig APBT-tik som skulle omplaceras pga missnöje i flocken. Vi tog kontakt med ägaren och hade en ganska lång och utförlig kontakt med henne de närmaste dagarna.
Extra verkade vara en jättefin hund men även solen har sina fläckar, något som hennes ägare Johanna dock var väldigt noga med att poängtera. Det var väldigt tydligt att Johanna var väldigt mån om att Extra skulle få sig ett bra hem som förstod både hennes bra och dåliga sidor, trots att läget var ganska akut så fick det ta den tid det behövdes för att hitta "rätt".
Efter många om och men blev det ändå så att vi gjorde valet att inte ta hem denna tik. Jag kan inte minnas exakt men jag skulle gissa att det var hundaggressiviteten det föll på. Hur som helst kändes det väldigt trist att det inte klaffade hela vägen....

Annonsen på Extra låg ute länge, jag vet inte hur många som visade intresse men jag är övertygad om att Johanna fort sorterade bort de som inte kändes helt rätt. Till slut hittade hon en kille i Motala hon kände att hon kunde lita på.
Hon hade fel.

Jag tycker så förbannat synd om både Exta och Johanna som fått genomlida den här persen (som det fö kommer ta förjävla lång tid att återhämta sig från) och kan inte låta bli att känna en klump i magen. Det går verkligen inte lita på någon, framför allt inte när man sitter i en sårbar situation och behöver det som mest.
Johanna sitter nu återigen i en situation som knappast är hållbar, men hur tusan vågar man lämna bort en hund som redan en köpare nästan tagit livet av? Hur återhämtar man sig? Framför allt, hur vågar man någonsin lita på någon igen?

Många varma tankar och styrkekramar till Johanna. Hoppas att allting löser sig!2012-05-09
16:05:13

Planer går i stöpet
Imorse gick jag och Zebo en klövjepromenad in till stan. Jag har nu höjt vikten till 400g i varje väska och det reagerar han faktiskt lite på så nu blir det att köra på den vikten ett tag. Måste säga att jag är så nöjd över klövjeväskan, Zebo tycker det är så roligt och får ett så otroligt fint steg när han har den på sig.

Hade tänkt träna lite i eftermiddag men oj vad hände då? Jo Titti somnar sittandes i soffan. Nu, tre timmar senare, vaknade jag till när washingtonfruarna kacklade på som aldrig förr på tvn. Jag fattade först ingenting men sen kände jag det. Det är min kära ledvärk som återvänt, med en liten huuvdvärk som +meny. Hoppas det inte är någon förkylnng på gång för jag har inte tid att vara sjuk!


2012-05-09
09:21:21

Utvecklingen går framåt
Blev en riktigt trevlig kväll igår. Först en skogspromenad tillsammans med Theres där jag fick första blicken för vilken utveckling Zebo faktiskt gjort. Första gången vi tränade tillsammans var han alldeles för intresserad av Solo och jag vågade inte träna utan långlina för att jag var rädd att han skulle sticka dit. Nu är han så lugn i Solos närhet och väl och länge gick dom bredvid varandra på stigen och bara snusade på varsin sida. Till slut exploderade dock Zebos energi (det är SÅ kul att gå i skogen) och han fick ett riktigt bullefnatt och efter det hade han lite svårt att slappna av så då fick han gå bredvid mig istället.

När kursen började skulle Theres gå igenom 1ans alla moment så vi satt oss på en bänk mellan två sheltiehanar. Zebo reflekterade knappt över hundarna han hade runt omkring sig utan satt så fint och tittade på mig. En bit bort blev några hundar ovänner men inte ens det bekymrade min lilla herre, han bara gav dom en snabb blick för att sedan fråga om jag inte hade lite godis till honom. Naturligtvis hade jag det. Duktiga grisfis.

Själva träningen gick bra. Ställandet kändes först som skit men när vi värmt upp lite klaffade allting igen . Nu ska jag bara fundera ut vilken belöning jag ska använda mig av, har fått ett intressant tips om godis i en snusdosa. Kanske kan bli så att jag måste prova det.
Både apporteringen och hindret gick över förväntan. För första gången någonsin provade han inte en enda gång att springa runt hindret så det verkar absolut ha lossnat nu, skönt!
Avslutningsvis gjorde vi en platsliggning i grupp, både med och utan störning. Som vanligt behöll jag Zebo kopplad och stod bara någon meter framför honom men för första gången någonsin så låg han helt stilla under hela tiden. Jag gick tillbak och belönade honom 3 gånger. Visseligen blev det lite pipande men det känns som en otrolig vinst att han faktiskt låg kvar.

Så nu känner jag mig riktigt taggad efter gårdagens framgångar och kanske, kanske, kan det hända att vi kan visa upp skapliga poäng på fredagens träningstävling.


2012-05-08
15:44:02

So here we go
Trots det fina vädret har jag bara legat inne idag. Ryggen har mer eller mindre dödat mig...
Nu har jag till slut gett efter och proppat i mig lite piller för att klara kvällen. Ska snart börja rulla mot drängsmark för att först ta en långpromenad och sedan träna lite lydnad (kurs). Sista tillfället innan avslutningen, det börjar dra ihop sig. Ikväll ska jag satsa på ställandet, apporten och så hoppas jag vi kan få dit hindret som jag verkligen behöver träna på.


2012-05-08
07:45:38

Dumma dig - du kan ju
Om någon missat det så är ett återkommande problem i min och Zebos lydnadsträning att jag inte riktigt litar på hans utveckling. Jag repeterar, repeterar, repeterar och sedan blir det svårt att avancera då beteendet redan är så inlärt.

Ställandet är ett sådant problem. Först var det svårt att komma förbi ett snabbt stannande, sedan stadgan. Nu har jag tragglat, tragglat, tragglat, backat, gått ett halvt steg fram sedan tillbaks igen och fortsatt traggla. Vi har verkligen kört fast för att jag inte tror mig att han kan.

När jag var och tränade med Theres och Emelie förra veckan påpekade Theres för mig att jag fastnat och måste våga ta ett steg till. Det kommer bara bli svårare ju längre jag väntar.

Så igår var det dags. Fegis som jag är vågade jag inte bara ställa honom och lämna honom, så jag backade samtidigt som jag gick framåt. Jag återinförde hjälphanden medan jag gav kommandot och fortsatte sedan gå två steg till. Tror ni inte hunden stod kvar? Varenda gång! Nu är det bara att nöta på. Återigen får jag vara en stolt matte.


2012-05-07
08:40:14

Familjehelg
Fredag: Mamma bjöd på god mat sedan gick vi och såg "nu är det klippt" med bland annat Joakim Nätterqvis (Arn) och Loffe Carlsson (Repmånad). Även fast första delen var roligare än andra så bjöds det hela tiden på mycket skratt och timmarna gick faktiskt väldigt fort.

Lördag: Mormors smörgåstårta + öl till lunch på pappas födelsedag och på den vägen bar det. Vi hade egentligen tänkt fara till Piteå men vädret var för dåligt. Istället blev vi kvar hos mina föräldrar hela kvällen och klockan var 02.30 innan vi tackade för oss och gjorde kväll.

Söndag: Klövjepromenad för att hämta hem bilen och sen fick jag agera lite chaufför då jag var den som helt klart hade hållit mig mest nykter kvällen innan (=no bakfylla!). For till viken så Zebo fick springa lite i skogen och sen var det dags för L1kursen igen. Riktigt trevligt, många livliga diskussioner. Kvällens bästa kommentar var helt klart lösningen på de spanska hittehundarna. Gyttorp. Det känns tråkigt att der redan är slut, jag skulle gärna haft fler träffar.

Nu är det ny vecka igen som åter igen kommer bli väldigt mycket hund. 2 tillfällen LK1kursen, klubbkväll och hopp & lek-dag där jag lovat hjälpa till med tipspromenad. Inte helt fel!2012-05-04
16:02:11

Nu börjar firandet
Det känns som den här veckan varit väldigt kort för nu är det helg igen! Ikväll ska jag vara lite kulturell och gå på tater fast jag tror inte det ska bli så plågsamt som det låter, det är nämligen någon typ av fars med vad som verkar vara en ganska modern och anorluda handling. Men först blir det middag hos mamma och pappa.

Imorgon fyller pappsen år så då ska vi fira honom och käka mormors smörgåstårta<3 så det känns inte heller helt fel. Planen var sen att åka till Piteå för crusingen (jag var även lite sugen på hundutställningen) men nu verkar det ju bli sådant skitväder....


2012-05-03
14:12:24

När det bara kan gå uppåt
Efter gårdagens kaos kändes det viktigt att komma tillbaks igen så när jag fick erbjudande om att komma och träna med Theres och Emelie idag tackade jag naturligtvis ja.

Fortsatte med det jag kämpade med igår, alltså ställande, läggande och apport. Han hade riktigt fin energi i apporteringen idag däremot kände jag mig lite fastfrusen i ställandet. Måste nog göra som Theres säger och sluta vara rädd för att avancera, det kommer bara bli jobbigare ju längre jag väntar. Sen ska jag fila lite på det här med godis och leksaksbelöning i förhållande till varandra för att hitta en lagom energinivå.

Förutom en trevlig och givande hundträning blev det även en lång och trevlig pratstund. Allt med hundträningen börjar verkligen kännas roligare och roligare just nu. Inte bara för att vi utvecklas på ett bra sätt utan även för att jag lärt känna så otroligt härliga personer som jag absolut hoppas kommer finnas kvar i mitt liv en lång tid framöver.

Photobucket

Nu ska jag ta och laga lite lasagne så vi har något att äta på söndag när vi kommer vara för lata för att göra något. Sedan bär det av tillbaks mot drängsmark igen för lite wp! 5-6 timmar på BK, det kallar jag för en bra dag.

2012-05-03
07:53:20

Hund på rymmen - pinsamt matte!
På grund av ett missförstånd (läs: egna initiativ) befann jag mig inte i drängsmark förrän 18.30 igår (alltså en halvtimma sent). Jag var stressad och irriterad och Zebo tyckte allt var SKITKUL för det blåste ju och blåst är ju bara så roligt tycker han...

Hela träningen kan väl sammanfattas med ordet kaos. Jag hade allt för fel energi som naturligtvis speglades i Zebo som inte lyssnade, inte hade kontakt och mest bara fladdrade runt. Vid apporteringen var han som en riktig känguru och hans energi exploderade. Jag la apporten på sidan för att köra inkallning. Jo tjena. Det gick bra att sätta honom och att lämna honom. Sen kallade jag in. Zebo vände helt sonika på klacken, tog apporten i farten (fastän jag lagt den mitt i en vattenpöl) och rusade uppför kullen bredvid grusplanen.

Förbannade hundjävel hann jag tänka. Sen ångrade jag mig. Förbannade jävla jag. Hur kunde jag INTE se det komma? Eller rättare sagt, varför gjorde jag det när jag faktiskt såg det komma? Jag la ju trots allt apporten i vattnet av en anledning. Förbannat.
Jag sprang efter Zebo uppför kullen och ställde mig sedan på bron till timmerstugan som står där och försökte göra mig lustig. Zebo sprang fram och tillbaka, stannade en meter ifrån mig (HAHA DU KAN INTE TA MIG) och gjorde sedan samma repa igen. Typ 4-5 gånger, kändes som 100. Sen kom han fram till mig, jag räckte fram en näve med godis och han insåg att "just ja, matte är ju faktiskt ganska bra trots allt".
I all förbannelse och kaos kunde jag ändå inte låta bli att tacka mig själv lite som inte blev arg på honom. Då hade nog hela historien blivit mycket längre...

Resten av träningen avlöpte väl ungefär lika dåligt även fast J berömde oss och tyckte det såg bättre och bättre ut. Det var först sista 5 minuterna som jag kände att jag börjat slappna av och jag såg att vi gjorde framsteg, men det var ju så dags det. Tog en snabb funderare om jag skulle fara förbi ringträningen på klubbområdet men tyckte att vi hade haft nog kaos för en och samma dag. Så jag for hem och tyckte synd om mig själv istället, framför allt var jag förbannad. Det är jag förresten fortfarande. Jag får rent skylla mig själv. Klantarsel.


2012-05-02
16:09:09

Time to get serious
Efter en lite för lång dag med arbete (jag kan inte låta bli att klaga när det är för lugnt tyvärr...) så längtar jag efter att fara till drängsmark och träna lite hund. Känner mig otroligt taggad nu när vi fått slutdatum för kursen och nu ska jag verkligen jobba för att kunna visa upp ett godkänt program sista gången. Med hård träning SkA det gå, även om jag bestämt mig för att inte tävla nu i maj.

Trots att jag blivit tvungen att flytta på mitt mål att vara tävlingsklar nu i maj så känner jag mig faktiskt inte slagen eller besegrad. Jag har faktiskt gjort mitt bästa, tränat så mycket jag haft lust till och vi har utvecklats otroligt mycket även om det inte är tilltäckligt. Jag känner mig som en vinnare ändå. Att jag sen bestämt mig för att ha ett program med 10or hemma innan jag ställer mig på tävlingsplan, det tycker inte jag är konstigt. Jag vägrar gå ut på tävlingsplanen med tanken om att det kommer gå åt helvete direkt. Jag vill nämligen att tävlingsupplevelsen ska bli något positivt, både för mig och för Zebo och det kommer jag inte kunna ge honom om jag inte känner mig förberedd.

Men som sagt, att kunna arbeta upp ett program utan 0or till den 11e, det tror jag faktiskt att jag klarar. Jag kan dock säga redan nu att det inte kommer bli någon platsliggning. Det är inte värt risken.

Photobucket

2012-05-01
14:47:29

Valborg
Gårkvällen spenderades helt och hållet i klutmark. Var först hos Erika och Linus i huset och hjälpte dom lite. Eller ja, Robert hjälpte väl mest, jag satt mest och petade på Hugo.
När dom skulle hem for jag och Robert vidare till blacksmiths där vi spenderade resten av kvällen. Var riktigt trevligt faktiskt men slutade sämre, jag åkte nämligen på årtiondets migrän och har legat vaken i princip hela natten.
Men det var kul så länge det varade!