Titti

2012-07-31
12:30:00

Kvalitetsträning
Det gäller att passa på när man både har tid och väder att träna lite. Min första tanke var att gå en dw-runda men sen kom jag på att jag sett en kätting ligga och skräpa på gården så jag bestämde mig för att plocka fram den och träna lite korta drag istället. Vad jag inte räknat med var hur otroligt tung kättingen var! Det var just och pass att jag orkade släpa den själv och jag trodde aldrig att Zebo skulle dra den frivilligt så jag förberedde mig för lite bråk och mycket backande.
 
Började med att värma upp med lätta vikter och drog sedan 4 halvlätta drag innan jag kopplade på den tunga kättingen. Gick bara 3-4 meter ifrån Zebo för att kunna fånga upp honom om han skulle börja strula men döm om min förvåning då han bara laddade och körde.
 
Tidigare har jag ju haft problem med att han dragit ett tungt drag och sedan stenvägrat så jag kände jag ville prova utmana honom lite till. Kopplade på ännu en kätting (lätt) och åter igen så bara drog han! Det blev tre tunga drag utan bråk så då gav jag mig - bäst att sluta på topp! För hans skull fick han sluta med att dra ett jättelätt drag innan jag selade av honom.
 
Det har bara hänt en enda gång att Zebo haft en så fin dw-träning så jag känner mig verkligen jättestolt över honom. Nu känner jag mig laddad för lite wpträning, får se om jag kan försöka klämma in det under nästa vecka.
 

2012-07-31
09:26:16

LAS-regler, inte så bra som det låter....
Som timvikarie ser man oftast bara en sak framför sig: LAS. Den lagen som ska skydda mig och min anställning, som kommer göra att jag känner mig trygg på min arbetsplats. Jag tror alla vikarier räknar dagarna. Först till in-lasning och sedan tillsvidareanställning. Man räknar med att tillsvidareanställningen ska göra att man har fått den där tryggheten. Tyvärr är det inte sant.
 
När nu landstinget har anställningsstopp finns det inga tjänster att bli placerad på. Sen finns det ju jobb, det finns det alltid. Framför allt i semestertider krävs det inte mer än ett enda sjukdomsfall bland personalen för att hela avdelningen näst intill försätts i kaos. Men man kan inte få en tjänst, inte en egen "rad" på schemat. Allt beror på pengar, som vanligt. Hur det kan vara ekonomiskt att bränna ut sina anställda förstår jag dock inte...
 
Vad jag ville komma till är hur detta anställningsstopp drabbar nyanställda. Det låter ganska enkelt: Man blir inkallad till chefen, han gratulerar till tillvidareanställningen och sedan säger han att man blivit varslad. Samma dag, samma möte. "Tack men nej tack", det är vad man får efter 3-4 års slit. Man är inte längre önskvärd eller behövd, tydligen.
 
I praktiken innebär det att man under 6 månader får gå utöver, som en extraresurs, till dess att varseltiden gått ut. Vad händer då? Många planerar att fortsätta jobba som timvikarier, jag menar, vi vet ju att vi behövs. Resurserna behövs, det finns bara "inget behov" att ha oss som anställda. Detta sätts det dock käppar i hjulet för, LAS-reglerna gör nämligen att varje arbetsdag efter 720 gör att man blir tillsvidareanställd, igen och igen och igen. Anställd-varslad-timvikarie. Anställd-varslad-timvikare. Chefen kallar det för en fars, jag kallar det för en trygghetslag som slagit fel.
 
För det som kommer hända är följande: Personer som jobbat för landstinget 3-4 år, som lärt sig rutiner, arbetssätt, personer som skaffat sig erfarenhet, slängs ut på gatan. Ledningen anser inte längre att man är en tillgång utan endast en belastning. Istället plockar man in vikarier från gatan, som jobbat hos kommunen eller som kanske nyss gått ut gymnasiet, som ska fylla tomrummet. För DOM är fortfarande en tillgång, dom är nämligen inget (anställnings)hot. Att sedan kontinuiteten och patienttryggheten minskar, det spelar ingen roll. Inte när det handlar om pengar. Då ser ledningen nämligen bara en sak - vinst.

2012-07-30
20:46:54

Stilla lugnt, eller inte
Önskar jag hade något kul att skriva, typ som att jag träffat väldigt intressanta människor i helgen och att jag tränat massor med Zebo. Dessutom önskar jag att jag bjudit goda vänner på grillmiddag och att jag varit i lycksele både för skoter och bilåkning. Som grädde på moset önskar jag att jag varit i stugan, njutit i solen och badat lite med hundskrället.
 
Men jag har jobbat. Ketchup punkt. I lördags gjorde vi ett försök att "göra stan", det blev ett varv runt centrum i bilen innan vi vände om hem, laddade hem en film och sjönk ner i soffan. Det har helt enkelt varken funnits tid eller energi till att engagera sig i något.
 
Tyvärr är det fortsatt mycket jobb hela den här veckan men någon gång kanske jag kan komma med något roligt. Ska försöka filma och lägga upp när jag tränar lite nya kommandon, antingen "platt" eller inlämnandet. Kan tyvärr inte lova något!
 

2012-07-27
09:20:31

Nya möjligheter
Lättande nog var den där magsjukan ingenting allvarligt, alternativt var det bara min kropp som slutade fungera för en stund. Mår dock fortfarande sjukt illa och kan inte äta... Robert skrämde upp mig igår att jag kanske är gravid så nu ska jag ha ångest över det också....
 
Idag har jag iallafall bestämt mig för att återgå till jobbet även om det egentligen inte känns som jag orkar. Vi sjukhuspersonal har ju betydligt kortare tillfriskningstid från magsjuka än vanliga människor, visste ni det?
När vi har magsjukeepedemier lämnar vi ut lappar om att man inte räknas som smittfri förrän efter 48 timmar efter sista symtom (barn 72 timmar), samtidigt får vi själva direktiv om att vi åter ska infinna oss på arbetsplatsen 24 timmar efter sista kräkningen. Logiskt?
 

2012-07-26
11:58:59

Du skojar?
Jag som mådde så bra igår... Så efter middagen exploderade min mage, helt allvarligt. Såå en liten släng av magsjuka var det ja, verkar dock ha lugnat ner sig redan. Åt en filtallrik till frukost och den har då stannat kvar, mår bara förbannat illa. Känner mig väldigt kluven om jag ska våga mig iväg på bion ikväll...

2012-07-25
13:33:17

Gamla takter sitter i
Sakta men säkert har ledvärk och feber börjat dra sig tillbaka och orken har nästan (nåja) kommit tillbaka. Satt igårkäll och i förmiddags och arbetade på en design till Anna-Carithas blogg. Satt i säkert en timma och var bara förbannad då inget tema ville samarbeta men till slut fick jag ordning på det hela.
 
Jag är absolut ingen expert på bloggdesign och gillar att kunna använda färdiga teman som grund, men det är roligt att kunna pilla på och fixa lite som man själv vill. Måste säga att jag faktiskt blev riktigt nöjd. Men jag förstår dom som tar betalt för detta arbete då det kräver både svett och tårar - iallafall i förkylnings- och pmstider. Men nu är det gjort!
 
 
Före:
   
 
Efter:
 

2012-07-24
09:58:26

Bakslag
Igår trodde jag att jag såg ljuset, ledvärken hade minskat och jag hade bara ordentlig feberfrossa 2-3 gånger under dagen. Såg fram emot att kunna vara igång idag och sedan jobba inatt. Eh, skulle inte tro det.
Vaknade dyngsur i svett och om jag hade bättre syn kan jag nästan svära på att jag skulle kunna se hur mina leder bultar.
 
Chefen var inte jättenöjd när jag ringde och sa att jag inte skulle kunna jobba inatt heller, men jag förstår han faktiskt. Inte det lättaste att fylla ut sjukdomar när det inte finns en enda vikarie att tillgå. Folk har ju redan blivit inkallade från sin semester... Men nä det är jättebra att det ett helt gäng som blivit varslade, jättevettigt....
 
Nu ska jag bädda ner mig ordentligt i soffan och se om jag kan leta reda på en bra film. Gärna någon som kan få mig att flänna, förutom förkylningen har jag även lite pms och jag har varit gråtmild i flera dagar. Det brukar lätta om man får flänna ut ordentligt till något riktigt löjligt.
 

2012-07-23
18:59:50

Bättre sent?
Det har nästan börjat kännas lite olustigt att ha kvar headern med Mila senaste tiden. Efter att ha erbjudit mina tjänster som webbmaster åt en vän kände jag att det var dags att fräscha upp minnet lite så då passade jag på att göra en ny header. Det är ju bara en 10 minuters header i paint utan redigerade bilder men den känns lite mer aktuell iallafall. Vem vet, fortsätter den här förkylningen kanske hela bloggen får sig en ny design.

2012-07-23
09:48:57

Det var så dags ...
Jag hade en jättetrevlig kväll i ånäset i fredags och även en trevlig dag på lördagen. Lagom till att vi kom hem efter en sväng på byn gick jag rakt in i väggen, sov flera timmar och vaknade med årets ledvärk. Sedan dess har jag haft så ont att jag knappt kunnat röra mig och det gör ont hur jag än ligger eller sitter. Feberfrossan ligger på topp och jag svettas och fryser som en idiot om var annat.
 
Men jag har faktiskt varit frisk i ett helt år så jag ska väl inte klaga. Jag längtar bara efter att träna hund, cykla, gå promenader och vara igång. Dagens erkännande får bli att jag även börjar längta otroligt mycket efter vintern, drömmer om skoterkörning flera gånger i veckan nu.
 

2012-07-19
20:46:32

Fast forward
Ja den här veckan har som beräknat bara flugit förbi. Jobbat en hel del och på sidan av har jag tränat lite hund, träffat goa vänner och gosat lite hemma i soffan.
 
Ikväll blev det preimärtur med grannens häst och jag väntar med spänning på morgondagens träningsvärk. Helt otroligt vad jag tappat muskler! Men trevligt var det och jag ska absolut göra om det, flera gånger! Det är livsnjutande på hög nivå.
 
Imorgon när jag slutat jobba följer jag med min kära mamma till ånäsetdagarna. Jag ser fram emot god mat, dryck och sällskap. Precis som vanligt alltså!
 

2012-07-16
18:27:14

Att prioritera
Så har ännu en vecka börjat där jag knappast kommer hinna allt jag vill. Jobb, hundträning, vara social, hålla ordning i hemmet, träna och inte minst en sambo som jag inte vill negligera för mycket känns just nu som en enda röra men egentligen ska jag inte klaga då det verkligen handlar om bekväma problem. Det största just nu är att jag inte finner tid till att rida grannens häst. Jag hade tänkt göra det måndag förra veckan men jag har skjutit fram det och planerar nu kunna göra det på torsdagkväll. Hoppas jag.
 
Skönt med en liten andningspaus vid datorn ändå men nu ska jag ta ut Zebo på en promenad innan vi ska påbörja operation städa huset. Vi känner oss båda möra efter helgen så tempot lär inte ligga på topp.
 

2012-07-15
22:57:27

Livskvalitet
Fredag: Packade oss iväg direkt Robert slutade jobba och åkte ut till hans kusin i gumboda. Blev bjudna på toppengod grillmiddag och sedan bjöds det på massa tokprat och en och annan öl. Gick till bredsele och dansade lite senare på kvällen och det var otroligt roligt, det gör man verkligen alldeles för sällan!
 
Lördag: Vaknade upp i kusfors hos Roberts moster som kom och hämtade oss där och skjutsade oss tillbaka till gumboda där det var loppis. Robert fyndade några ljusstakar och så åt vi kolbullar. Vi hade tänkt köpa lite mjukkaka från bagarstugan men det var sådan kö att det blev ingenting av. Istället åkte vi ut till mosterns stuga där hon bjöd på fika.
Väl hemma igen var det bara att sprätta igång ugnen för nu var det våran tur att bjuda middagsfrämmade, det blev både nära och kära. Tiden går fort när man har roligt och plötsligt var klockan alldeles för mycket.
 
Söndag: Klev upp i helg-ottan och följde med Theres med bihang till Piteå där hon skulle ställa deras pointertik Kira. Hon fick ganska fin kritik men tyvärr dåligt resultat pga oren gång. Vi har lokaliserat problemet och kommit fram till att cykelturer i trav nog kan bota råd på det hela.
Jag hann inte mer än komma hem förrän mamma ringde och ville bjuda på surströmming på Tammebacks piazza. Det blev en väldigt varm och god sommarkväll och ett toppenslut på en alldeles underbar helg. Tack till alla inblandade!
 

2012-07-13
14:42:40

Dansa, dansa
Nu är arbetsnätterna över och det kanske är bra, jag drömde nämligen världens värsta bajs-mardröm idag. Lång var den också. Mådde skapligt dåligt när jag vaknade... Då behöver man nog vara ledig.
 
Idag lämnar vi hus och hund i de kompetenta händerna av min lillasyster för att bege oss till bredsele för dans och partaj. Ska tränna Roberts moster och kusiner och jag kan inte tänka mig annat än att det kommer bli en riktigt trevlig kväll.

2012-07-12
18:27:15

Att bära föremål
Jag har ju provat köra uppletande ett par gånger med Zebo med ungefär samma resultat varje gång: Han går in och söker av bra, hittar föremålet, plockar upp det, går ett par meter, släpper det, springer vidare. Min fasa från början var att han skulle göra som när vi leker, att han tar upp föremålet och springer rakt från mig men det har vi klarat oss ifrån iallafall.
 
Mycket funderingar fram och åter har det varit och även mycket ventilerande bland mer och mindre bekanta om hur jag ska få honom intresserad av att komma med föremålet till mig. Igår när vi tränade metallapportering så plockade Zebo upp apporten från marken och gick fram till mig med den. Då föll en polett ner för mig, varför inte träna inlämnandet av föremål på samma sätt som jag tränat in apporteringen?
 
Min ursprungliga plan idag var att hetsa upp honom på ett föremål, kasta ut det och låta honom springa efter det (i långlina). Jag tänkte mig att när han plockat föremålet skulle jag påkalla hans uppmärksamhet varpå jag skulle klicka och kasta en belöning direkt han tittade på mig och gå vidare därifrån.
Jag insåg snabbt att det var en dålig idé. Förutom det faktum att han inte alls var intresserad av att kolla på mig i första taget så kom ju belöningen på fel ställe, jag vill ju INTE att han ska släppa föremålet när han inte är nära mig.
 
Nytt koncept. Jag satt mig på en stol och la ner fem stycken föremål ungefär en meter ifrån mig, sedan var det bara att vänta ut honom. Shejping är verkligen ett fint verktyg inom nyinlärning och som jag tidigare berättat är Zebo väldigt duktig på att bjuda beteenden. Först klickade jag när han tittade mot ett föremål, sedan när han snusade på det. Fort provade han lyfta i föremålet och sedan var det bara att shejpa vidare.
 
När han lämat ett föremål hos mig stoppade jag bara det bakom mig och han greppade faktiskt direkt att han skulle fortsätta "leta". Anledningen att jag körde med så pass många föremål redan från början är att jag inte vill att han ska snöa in på ett specifikt föremål utan helt enkelt plocka upp och avlämna de föremål som presenteras för honom.
 
Första föremålet släppte han 5-6 gånger innan han till slut stod framför mig så jag kunde ta det av honom (efter avlämnandet blev det superroligt med jättebelöning) medan han bara släppte det sista föremålet en gång. Det känns som att den här tekniken kan fungera, jag känner mig däremot lite kluven om jag ska använda ett specifikt kommando för inlämna-träningen (med synliga föremål) eller om jag ska använda mig av uppletande-kommandot? Min trogna bloggläsade med uppletande-kunskap kan ju klura på det tills vi ses nästa gång ;)
 
Nu ska jag packa på Zebo klövjeväskan så ska vi ta oss en liten promenad innan jag måste bege mig mot jobbet.
 

2012-07-12
14:53:35

I gott sällskap
Som vanligt var det otroligt trevligt och givande att igår få möta upp några goda vänner för hundträning och tokprat.
Träningen gick väl sådär, Zebo är verkligen påverkad av alla insekter. 
 
Jag började med att lägga ett spår åt honom, ungefär 40m rakt fram. I början gick han mycket fram åter och hittade nite riktigt upptaget men när han väl gjort det gick han jättefint. Jag måste tänka på hur jag går tillbaka och att bara stå stilla när han funderar.
 
Lydnaden kändes mer eller mindre som ett mörker. Platsliggningen v ar världens flopp då han för första gången reste sig och inte sprang fram till mig utan vidare upp på bron och körde ner hela skallen i min ryggsäck där han vet det finns godis. Det tåls att fundera på.
Sen körde vi lite linförlighet där han inte alls hade bra fokus. Lånade en metallapport och det gick iallafall bra. Fick en liten plan där om träning inför uppletande så det ska jag spinna vidare på idag.
 
 

2012-07-11
09:43:29

Vilken vecka
Det spelar ingen roll vad det är för väder, jag fyller den här veckan med upplevelser, måste måsten och rena viljor.
Igår fick Zebo sin dw-runda och sen fick jag spela tv-spel med Anna. På kvällen hade vi en riktig myskväll i soffan, till och med Zebo trotsade värmen och låg mellan mig och Robert en stund. Kan inte låta bli att tänka på vilken mysfarbror han kommer bli på ålderns höst!
 
Idag står plenty av hundträning på schemat och tydligen ska jag även få leka datatekniker. Jobba ska jag tydligen göra också, två nätter, sedan ska jag och Robert roa oss i mängder under helgens gång. Någonstans hade jag ju även tänkt klämma in att kidnappa grannens häst, får se om jag hinner.
 

2012-07-10
11:41:00

Samvetet
Igår, eller egentligen redan i förrgår, så var min plan att gå en dw-promenad med Zebo men tiden har inte riktigt räckt till + att jag oroat mig lite över värmen. Igårkväll slog det dåliga samvetet till så då blev det både ett spår och lite lydnadsträning.
 
Lydnad
Apporteringen gick väl sisådär. Jag tycker han tappar lite på hållandet och jag behöver träna mer på hans uthållighet. Han satt åtminstone still och tuggade ingenting så det känns bra.
Linförligheten körde vi med lite kontaktövning, han var lite för het och inte fullt så fokuserad som jag önskat.
Rutan börjar faktiskt gå bättre, han har helt klart kopplat att det har något med de där konerna att göra. Däremot ställer han sig alldeles för långt fram men där får jag garanterat skylla mig själv för att jag lagt belöningen fel. Nu försöker jag kasta belöningen ordentligt bakom honom istället och det fungerar bra.
 
Senaste tiden har det verkligen gått dåligt för oss när vi spårat så jag bestämde mig för att backa några steg och lägga ett väldigt enkelt spår. Det fick bli 30m rakt ute på ängen. Upptaget gick alldeles vid ett dike och där gick han några steg fram och tillbaka innan han hittade åt upptaget men absolut inget allvarligt.
Första metrarna sick-sackade han någon meter för att hitta precis var spåret låg sen följde han det superfint. Jag hade lagt belöningen någon dm på sidan av spåret för att gömma den lite, han tog ett stef förbi för att sedan backa och hitta burken med köttbullar. Det kändes skönt att nederlagen släppt och det kan hända att vi måste spåra imorgon igen.
 
Idag när vädret är lite sämre ska vi passa på att gå en dw-runda, sen tror jag det får räcka.
 
 

2012-07-10
08:29:40

Ett dagsverke
Igår kom som sagt pappa hit och kapade bort lite buskar som sedan bästa lillasyster hjälpte mig att dra till skrothögen. Det var varmt, svettigt och alldeles för mycket bräms men det känns otroligt skönt att det äntligen är gjort, och vilken gräsmatta vi fick! Även om det i praktiken inte är någon skillnad så handlar det om känslan.
 
Jag funderade igår om jag skulle orka städa men när jag ser vädret idag är jag glad jag lät det bero. Så det ska jag nu roa mig med såhär på morgonkvisten. För just det, jag har tagit sovmorgon idag. Enda till 08.10. Det var förbannat skönt.
 

2012-07-09
07:49:55

Det var inte roligare än så
Jag har jobbat hela helgen och Robert har haft jour så här har det varit lugnt och stillsamt. På fredagkväll försökte vi gå en promenad med Zebo i skogen men mina grabbar blir verkligen trackade av myggen, jag måste fixa myggmedel. På lördagkväll bjöd vi grannarna på middag och sen höll jag på bli uppäten av deras barn, snacka om att det tar på krafterna att leka.
 
Nu är det ny vecka och jag är väldigt, väldigt ledig. Jobbar bara två nätter. Ska försöka få mycket gjort, vi börjar idag med att pappa ska komma hít med röjsågen och avverka de sista buskarna.
 

2012-07-05
07:55:06

Visioner
Igår blev det en arbetsdag på gården då jag plockade fram grästrimmern och körde för fulla muggar halva dagen. Det är med trimmern som med röjsågen, ju mer jag tar bort desto mer som ska bort hittar jag. Haha, jag känner mig lite som en pyroman fast med verktyg.
På kvällen kom pappa hit med motorsågen och räddade lite buskar och träd som farit illa efter år av neglect. En annan dag skulle han komma tillbaka med röjsågen och avsluta. Det känns skönt att bli av med alla döda grenar, frågan är bara om vi kommer klara av att engagera oss nog mycket för att hålla efter? Med en sekatör och en öl brukar det tydligen gå ganska bra.
 
När jag går där ute på gården och fixar till kan jag inte låta bli att drömma mig bort och tänka på allt jag skulle göra om huser och gården faktiskt var våra på riktigt. Många buskar och träd skulle få rotvältas för att ge plats för en ordentlig gräsmatta till att börja med. Den äckliga dammen skulle bytas ut mot ett borrat hål med jordvärme. Sen skulla jag lägga om massa golv (i samma veva som köket och toaletten skulle få sig en renovering). Ja ni hör ju...
Men drömma måste man få göra!
 

2012-07-03
20:50:05

En dag i lathetens tecken
Förutom en långpromenad med Zebo och ett spår har jag bara varit lat idag och njutit av att vara ledig. När solen krupit fram på baksidan efter lunch la jag mig och solade och somnade som en stock för att sedan sova i flera timmar (som tur var utan att bränna mig).
 
Fick ett plötsligt infall vid middagstid och lagade älgstek med vitlökssmör och klyftpotatis vilket var både gott och kändes lite lyxigt såhär mitt i veckan. Efter det har vi varit duktiga och gjort ärenden för att sedan avsluta med att trimma klart på gården. Pappa ska komma med motorsågen i veckan och sen skulle det bara behövas en sväng till med röjsågen för att få gården precis så klar som den kan bli. Otroligt befriande!
 
Robert åkte på jour så jag funderar på att ta mig lite vattenmelon och mysa i soffan till Van Helsing. Får kanske lov att bli så!
 
r

2012-07-03
08:09:29

Sommarvärme
Mja, nästan iallafall, snart kanske vi får sommar ändå. Eller vinter. Mig gör det detsamma jag är glad vilket som.
Jag var säker på att jag skulle bli sjuk efter helgen eftersom jag kännt mig lite halvkrasslig innan men jag verkar supit bort alla bakterier.
 
Jag är fortfarande ledig några dagar innan jag ska tillbaka till jobbet och det firar jag med fortsatt jobb på hemmaplan.
 Igår följde jag mina föräldrar till stugan och spikade klart altantaket - vi kör stenhårt på att stugan ska vara bebolig till vintern nu. Efter att mamma bjudit på middag blev det röjande här på gården då vi äntligen fick igång grästrimmern. Någon dag här i veckan ska pappa komma hit med motorsågen och det känns väldigt skönt att vi snart börjar bli klara med operation rensa gården.
 
Igår blev det bara en liten dw-runda för Zebos del men idag hade jag tänkt ta mig en riktig hunddag. Jag längtar riktigt efter att lägga spår, var alldeles för längesen sist.
 

2012-07-02
07:28:37

Stadsfesten
Torsdag: Förfest på torpet, dansade i tältet och åt en kantarelltoast. Klockan midnatt kom Robert och hämtade mig för då var jag less och ensam och tyckte jag var smart som for hem tidigt för att orka hela helgen.
 
Fredag: Bakfull. En liten kaskad, en halv pizza och den sedvanliga colan fick mig på fötter igen. Förfest hos Angelica, alldeles för mycket folk när jag kom in på området. Var mest irriterad på att det tog en kvart att få sig en öl i baren. Tittade på karusellerna, träffade upp Robert vid båtarna. Tog taxi hem bara för att få åka ambulans tillbaka till stan och åter igen betala taxi hem. Men ingen blev skadad så det är ingen fara.
 
Lördag: Sov halva dagen, mådde inte alls så dåligt när jag vaknade. For till Erika och Linus för uppstart och grillburgare. Jag fick i mig två smirnoff ice under 3 timmar. Drog vidare till Patrik och Nina, imponerades av inredningsfantasin och kände hur taggen trots allt återvände. Det var mycket mer lagom med folk och vi dansade nog halva kvällen. Åkte en karusell och mitt blodtryck bokstavligt talat dog - det var sista gången! Tvingade i mig lite mat, kom till insikt att varken jag eller Anna är 18 längre. For hem när klockan just passerat 1.
 
Söndag: Sov halva dagen, mådde som en kung när jag vaknade. Fördelen med att inte vara 18 längre är att man prioriterar bort mycket bakfylla. Miljötränade Zebo på stadsfesten, han blev sjukt bortskämd med mat. Sedan åkte vi båt med Kent och Kicki vilket var ett väldigt uppskattat inslag. Efter att ha rännt runt och gjort ärenden hela eftermiddagen landade vi till slut hemma och fick ett väldigt lugnt och trivsamt avslut på denna festivalhelg.
Det känns faktiskt ganska skönt att det är ett helt år kvar till nästa gång.