Titti

2012-02-25
20:25:24

Dagens duktiga
-Hämtat Roberts skoter i orrliden
-Hämtat min skoter i ursviken
-Handlat på bolaget
-Handlat på Willys
I vanlig fjällordning kostade alkoholen och maten lika mycket
-Tankat skotrarna
-Lämnat släpen
-Packat in all mat hemma
-Fikat i Kåge
-Ätit lunch

Sen hade vi ändå en timma kvar innan hockeyn började så då stod vi på shell och snackade skit med dom trevliga människorna som jobbar där. Sen såg vi hockeyn, första perioden var inte okej men över lag bra match trots att vi förlorade på straffar.

Nu är det bara packa kläder kvar på att göra-listan sen är vi redo för att styra kosan mot Grundfors imorgon. En hel vecka med trevligt sällskap, skoterkörning och alkoholförtäring, mycket bättre än så blir det inte! Har dessutom anlitat lillasyster som lägenhetsvakt (hon blev inte ledsen över att få bo här i en vecka) så förhoppningsvis kommer även mina blommor överleva.


2012-02-24
22:11:37

I väntans tider
Idag har jag lekt med min lillasyster, käkat lunch på subben och pantat massa burkar som vi sen kunde köpa godis för (ja vi är barn, haha). Jag hade dessutom tänkt lämna in hundkräkmattorna på kemtvätt, tyckte 2 månader på balkongen var nog. Men icket, då kommer vi till kemtvätten 10 minuter för sent (vem fan stänger sin "butik" kl.13 nu för tiden?).

Här hemma har vi bara degat ikväll, sett filmen dog pound som handlar om ett ungdomsfängelse, rätt så bra var den. Dock sjukt irriterande slut, men jag gillar ju att irritera mig på filmers slut så för mig var det helt klart ett plus i kanten.
Nu leker Robert med sin födelsedagspresent som han fick av mig i förskott igår. Han blev klad hest och jag kan inte fatta att jag inte tänkt på det här tidigare? Nu kan jag ju faktiskt få datorn för mig själv på kvällarna ibland!

Snart blir det nog krypa till kojs, idag väntar en lång dag med en väldigt massa MÅSTEN. Tack och lov är alla för en god sak, på söndag smäller det!


2012-02-24
08:16:26

Hur många bakterier behöver en mage?
Såg nyss en reklam för LIFE på tv, hann aldrig uppfatta om vilken produkt exakt. Men dom hade iallafall någon produkt som innehöll 5 miljarder bakterier till magen. 5 miljArder. Låter ju helt absurt, kan man verkligen behöva det? Kan magen verkligen må bra av att bli istoppad så mycket? Borde man inte redan ha de flesta bakterier man behöver? Och om man nu verkligen är i BEHOV av så många extra bakterier, lider man inte då? Typ så mycket att man måste uppsöka sjukvård? Morgonfunderingar....

På tal om mage så mår min apröv. Är ju inne i ett skov nu som hållit i sig 4-5 veckor och bara blivit värre, senaste veckan har jag haft nästan lika ont som innan första gången jag fick hjälp. Den där välbekanta känslan som att man går omkring med en fet kökskniv inkörd i magsäcken som gör att jag inte kan gå riktigt rakt vilket skapar trevliga kramper i den felbelastade ryggen, för att inte tala om spänningshuvudvärken.
Igår kom jag äntligen ihåg att plocka ut min medicin så jag tog första kapseln nyss och så får vi hålla tummarna att det kommer fungera. Den var förresten knallgul, såg sjukt giftig ut. Men den lär ju knappast göra saken sämre.2012-02-23
11:26:20

Ont i kroppen
Steg upp tidigt imorse och tog ut Zebo på en dw-promenad. Jag kände mig otroligt slö, ont i både leder och mage, och Zebo var på bromsklosshumör. Så det blev inte en speciellt lång tur, en halvtimma ungefär.

Har tagit mig en dusch och krypit in i min morgonrock, det var otroligt skönt att få landa i soffan igen, jag skulle lätt kunna somna om här och nu. Ikväll ska jag jobba och jag hoppas på snälla patienter, känner mig inte riktigt i form för massa bråk. Känns pisstråkigt att inte kunna fara på klubbkvällen...

Nu ska jag krypa ihop och tycka synd om mig själv en liten stund innan det är dags för lunch, lite lydnadsträning och sedan en promenad mot jobbet. NOTE TO SELF: Kom ihåg att hämta ut de där förbannade medicinerna idag!!!!

have you met my morgonfrilla?


2012-02-22
14:21:34

Lydnadsträning
Fint väder ute så jag bestämde mig för att gå ut och träna idag. Typiskt nog började det snöa på slutet men det är sånt som händer.

Platsliggningen - Tycker externbelöningen bakom honom fungerar bra mot ljudandet. Däremot kändes han lite ofokuserad idag, men just nu känns det som att det bara är att nöta på.

Linförligheten - Vad är det för fel på mig? Måste kanske börja gå utan hund, jag svänger ju som "bakåt" ibland, dessutom stannar jag fortfarande mot honom istället för från.

Inkallning - Tycker han har bra bjudning, måste få bättre stadga i ingångarna och sluta hjälpa honom med handen. Och naturligtvis, stå stilla....

Ställande under gång - Börja plocka bort handen även där, se till att belöna från olika håll för rak position.

Läggande under gång - Tycker det fungerar bra förutom att han fortfarande försöker fuska ibland.

Över lag tycker jag hunden skötte sig fint men jag måste börja tänka på hur jag rör mig, både med ben och armar. Tror det kan komma att hjälpa honom en del också, att jag känner mig trygg i mina rörelser.
Sen så fortsätter vi nöta på med klossträningen för bättre svängar.
Om någon funderar över linan så använder jag den som en extra säkerhet bara för att jag inte litar på honom 100% och den tryggheten jobbar vi mycket på (jag blir betydligt mer lugn och avslappnad med linan på).


2012-02-21
14:27:24

Operation: trygga buren
Började som sagt dagen med en dw-runda i det fina vädret. Hade egentligen tänkt gå vanliga rundan men det var så härligt ute att vi gick 20 minuter längre än vi brukar. Mäktes ingenting på Zebo och det känns som det börjar vara dags att lägga på mer vikt igen.

Funderade av och till om jag skulle lydnadsträna inne eller ute men till slut bestämde jag mig för inne. La all vikt på stå-kommandot och ta mig rackarn börjar det inte sitta ändå? Avancerade det hela till ett "stå" där jag tar ett steg efter han stannat, klickar och skickar iväg honom till en externbelöning bakom honom. Var längesen vi tränade med externbelöning och det tar alltid ett par gånger innan han greppar men sen flöt det på fint.
Avslutade med lite klossträning och just nu är faktiskt mitt största bekymmer hur jag ska få honom att komma in på högersidan så jag kan få honom att flytta ett helt varv samtidigt som jag själv står stilla. Ganska bekvämt bekymmer om du frågar mig ändå!

När vi är på kurs har jag haft problemet att jag har en väldigt pipig hund som vill ha koll på precis allting hela tiden. På Tina-kursen upptäckte jag till slut att om jag skärmade av honom blev han mycket lugnare. Så nu har jag till slut fått låna mig en bur för att se om det kan hjälpa honom. Till att börja med vill jag träna honom hemma då han är lugn och välrastad.

Som idag. Ställde upp buren och skickade in honom i den. Han la sig direkt och var helt tyst men det tog kanske 10 minuter innan han la ner huvudet och slappnade av. Då släppte jag ut honom igen. Ska försöka träna korta stunder varje dag för att vänja in honom så får vi se hur det utvecklas.
Slutmålet egentligen är väl att både kunna använda den på kurser men att även kunna stoppa in honom där när vi är hos våra föräldrar där det finns andra hundar. Jag tror det kan vara en bra väg till att få honom vara oberörd runt andra hundar.

wp prova-på dag i drängsmark


2012-02-21
09:24:16

Fettisdag?
Hade jag helt glömt bort. Kanske man måste fetta i sig en semla idag då! I övrigt känner jag mig rätt slö, magen har kajkat ihop totalt idag och det känns nästan som magsjuka igen. Fast det vägrar jag, övertalar mig själv om att det är magkatarren som exploderat, igen.

Idag är det riktig blia ute, nollgradigt. Jag ska koppla på grisen kedjorna och fara ut och dra en stund, sen tänkte jag mig ett lydnadspass. Klossträningen har verkligen lossnat, i gengäld har vi backat ett steg och fastnat i apporten (suck).


2012-02-20
16:28:26

Underbara väder
Vem kan sitta inne en dag som denna? Jag och Anna tog oss en ordentlig promme i solskenet och fy så skönt det var. Gjorde lite ärenden och så for jag för att skriva in mig på AF (för att kunna få ut min a-kassa). Dom var helt imponerade över att jag kom dit md alla papper i ordning, är det verkligen så konstigt? Tja, ja, nu är det bara att skicka in lite papper till facket så hoppas jag allt är bra sen.

Nu ska jag snart fara och hämta Robert på jobbet så ska vi fara till Orrliden och lämna hans skoter. Ikväll verkar det vara hockey som står på schemat, låter trevligt!


2012-02-20
09:00:29

Så har ännu en helg passerat
Hade tänkt se film och mysa på fredagkväll men filmen var skitdålig (our idiot brother) så vi gav upp och gick och la oss innan klockan slagit 22. Båda somnade på studs, vi behövde nog det där.

På lördag stod skoterkörning på schemat. Trodde vinden skulle ställa till det men det gick faktiskt bra, då var leden ett betydligt större bekymmer... Bestämde oss  för att det var sista gången i år vi kör runt stan, det är inte värt besväret.

När vi kommit hem och återhämtat oss fick vi besök av några glada vänner, vi drack några öl och gick sedan ut på krogen. Lite kändisfolk ute men skapligt roligt ändå. Blev dock någon öl för mycket, vilket ledde till att jag låg och höll i skallen hela dagen igår. Robert skrattade åt att jag låg och svor åt mig själv men jag får skylla mig själv när jag klantar till det på det där viset. Tur att man oftast börjar ha huvudet på skaft, det är långt mellan gångerna nu.


2012-02-16
14:45:46

Mästerkatten i stövlar?
Nä, men pitbullterriern i fleeceskor. -15 idag så han fick prova dom för första gången. Första stegen "simmade" han verkligen och det ser ju alltid lika roligt ut (som när hästar har benskydd första gången). Men när vi tagit trapporna ner så hade han vant sig och vi fick oss en riktigt trevlig liten promenad där Zebo var både positiv och framåt. Jättekul, det här kommer verkligen underlätta för oss!


2012-02-16
11:06:25

Trångsynthet?
Hittade detta på facebook:
Läser motionerna till årsmötet och reagerar på detta: "Motion angående Medlemskap. Anser att vi SKA gernomföra att vi hundkappare SKA vara medlemmar i den klubb som vi geografiskt tillhör enligt vår bostadsadress".


Nu är jag inte medlem i hundkappen så detta rör inte mig öht men jag kan ändå inte låta bli att reagera. Av vilken anledning? Att man blir medlem i en klubb som ligger på ett geografiskt otillfredställande håll betyder ju bara att träningsmöjligheterna den klubben ger väger upp mot det långa avståndet. Att människor medvetet söker sig till ens klubb MÅSTE ju betyda att den personen anser att man har en otroligt givande/trevlig klubb. Varför vill man stänga ute dessa personer?

Enda anledningen jag kan tänka mig är att "man ska stödja lokala klubbar för att få behålla så många kappbanor som möjligt". Om man nu är en så otrevlig/oengagerad klubb att personer medvetet söker sig till andra klubbar kan ju jag tycka att det ska öppna ögonen på ansvariga i klubben. Istället för att vara bittra tycker jag man kan ställa sig frågan "vad kan vi göra för att värva fler medlemmar?". Att vara trevliga och tillmötesgående är första steget..

Nej jag hoppas verkligen inte den här motionen går igenom! Jag skulle i alla fall tycka det var skittråkigt att tävla för Skellefteå BK bara för att den klubben ligger närmare mitt hem, trots att jag tränar på Åbyn-Byske BK (där jag har fått jättemycket hjälp och lärt känna ett helt gäng duktiga och otroligt trevliga personer). Om inte annat så är det ju absolut falsk marknadsföring!


2012-02-16
09:30:16

Årsmöte
Ja igår blev det en riktig helkväll på klubben tack vare årsmötet. Mycket som ska klaffa ihop i en växande verksamhet med många medlemmar och nya sektioner. Åbyn-byske brukshundsklubb är förresten den klubb som ökat sitt medlemsantal mest i Övre Norrlands Distrikt under 2011, riktigt riktigt roligt! Å andra sidan inte förvånansvärt, det är fina lokaler, stort utbud och otroligt trevliga människor som håller till där.

Ikväll är det dags för en till kväll där, men den här gången för träning. Förhoppningsvis tillåter vädret att vi kan vara ute och dra, sen har jag tänkt nöta lite lydnad!


2012-02-15
10:29:20

Sjukt less
Ja nu är jag sådär sjukt less på mitt jobb, på bemanningen, på att jag bara jobbat 5 dagar den här månaden...
Någon som vet om man kan stämpla någon månad i efterhand?
Suttit och skrivit mitt CV nu på morgonen och äntligen klarat av att sammanställa ett lätt och överskådligt blad.
Finns ute ett jobb på platsbanken som djurskötare på en bondgård i ersmark, jag överväger starkt att söka det. Säkert ganska tungt och slitsamt men jag tror faktiskt det kan vara riktigt trevligt. Vi får se vad som händer.

Idag ska jag och Anna dra på stan och göra lite ärenden. Bland annat har jag tänkt köpa någon gammal trasmatta så jag kan träna platsliggning utomhus. Ikväll är det årsmöte på BK!


2012-02-14
16:50:11

Breakthough
Började dagen med en otroligt skön dw-runda med en glad och positiv hund. Själv försökte jag skingra tankarna och komma underfund med det. Väl hemma igen gav jag klossen ett sista försök, blev förbannad och gav upp. Sen fick jag tipset att prova en större kloss. Hur jag nu aldrig kommit på det tidigare.... Gick iallafall jättebra och nu känns det verkligen som vi är inne på rätt spår!

Alla hjärtans dag verkar vara ett inlärt beteende. Vi som inte skulle fira. Ändå har jag städat lägenheten, varit och köpt färskt lantbröd, ställt in en älgstek i ugnen och tänt ljus i hela lägenheten. Har dessutom köpt lite choklad och tankat en film som vi kan se efter maten. Jaja, tror inte Robert kommer klaga! :)


2012-02-14
08:26:58

Tisdagmorgon
Och här sitter jag och funderar på vänstersvängar. Varför, varför, varför kan jag inte få honom att förstå? Han gör det ju, det gör han, men han förstår det inte och det leder till en sväng som är långt ifrån perfektion. Inga 10or.
Ska jag göra ett nytt försök med klosshelvettet? Trejde gången gillt? Jag vet inte..... Får fundera vidare.

Det är förresten alla hjärtans dag idag, påminde Anna mig om igår. Det betyder att man får äta choklad på en tisdag. Tyvärr är det inte mer spännande än så, vi berättar nämligen för varandra att vi älskar varandra alla dagar på året. Det kanske fler människor borde göra.


2012-02-13
09:13:52

Lydnadsträning i Norsjö
Fick erbjudande tidigare i veckan om att följa med till norsjö för lite hundträning i ridhuset där och det lät både roligt och nyttigt så jag tackade naturligtvis ja.

Riktigt trevligt ridhus har dom där borta, varmt och skönt och lagom hårt manegeunderlag. Jag trodde Zebo skulle gå med nosen i backen hela tiden och försöka käka hästbajs men han var inte alls speciellt intresserad av det!

Jag gick igenom lite linförlighet med både lägganden och inkallningar och det kändes riktigt bra. Ibland försökte han fuska med armbågarna i läggandet men med lite modifieringar i belöningsögonblicket gick det bättre.

Vi blev kommenderade för första gången och jag blev otroligt imponerad över hur bra det gick. När jag blev tvungen att fokusera på kommandon istället för svängarna så trängde han mycket mindre. Nu ska jag bara lägga till huvudrörelserna och fortsätta träna bakdelskontroll.

Däremot har jag börjat med en ful sak, när jag gör halt tar jag ett steg mot Zebo för att fånga upp honom. Hade ingen aning om att jag höll på med det men kände det direkt efteråt. När jag istället tog ett steg åt höger så följde Zebo med så fint och jag måste verkligen komma ihåg att tänka på det här, otroligt onödiga poängförluster kan det där annars bli!

Avslutningsvis blev det platsliggning och där fick jag mig en sångfågel, suck! Prio ett just nu är att träna bort det för annars tror jag det kommer bli ett h-vete sen. Fick tips både om att stå bredvid honom och se om det är en trygghetsgrej men framför allt fick jag tips om att ge honom en uppgift eftersom att jag upplever att det är när han blir uttråkad som han börjar pipa. Ska prova lägga externbelöning bakom honom och fungerar inte det ska jag prova lägga den framför honom. Då har han något att tänka på!

Sammanfattningsvis är jag riktigt stolt över lillgrisen och det är roligt att se att all träning ger resultat, vi har faktiskt kommit betydligt längre än jag vill tro. De problemområden jag är medveten om har jag fått bra tips på hur jag ska kunna träna bort och jag är riktigt tänd på att prova dom.


2012-02-13
08:33:34

Lördag i bilder

2012-02-10
11:03:13

Monstret Molle på BK
Så fick det bli. Tanken var att jag skulle gå promenad med han tillsammans med dom som skulle dra wp men det blev bara en så istället satte vi oss i köket och tränade käkmusklerna medan agilitygänget tränade. Molle tyckte det var lagom jobbigt att vara lugn och stilla, bredvid andra hundar!

På allmänlydnaden satte vi först hundarna i en liten ring och gick en och en ett varv runt ringen.
Efter det körde vi hundmöten och Molle fick möta en rottisblandning i ungefär samma ålder som han och även fast hon var jättespännande första gången passerade han utan att bry sig redan 3e gången.
Satte oss på ett led och plockade fram lite störningar i form av en boll, en kamptrasa och en skål hundgodis. Så skulle vi passera mellan hundarna som satt och störningarna. Skötte Molle fint.
Avslutningsvis blev det en platsliggning och en platssittning. Vid det laget var Molle så trött att han bara gjorde som jag sa utan att protestera.

När jag lämnade igen honom däckade han direkt på hallmattan och jag kan tänka mig att han sovit som en stock hela natten. Tror han får följa med dit fler gånger!
Tyvärr blev det inga bilder...


2012-02-09
09:57:15

Vem är det som är stressad egentligen?
Igår va det -15 och Zebo klarade av att gå runt nästan hela uppfinnarvägen, drygt 5 minuter tog det. Kanske inte så mycket kan man tycka, men för mig kändes det som en vinst. Nu är det officiellt en vecka sedan han fick en riktig promenad.

Jag har verkligen tyckt så synd om Zebo som inte fått  vara ute odentligt, inte fått dra något, inte springa fritt. Jag har tjatat om understimulering och stress. Sen kom jag att tänka på en sak, vem är det som är stressad egentligen?
Zebo ligger och snarkar i soffan medan jag frenetiskt kollar på termometern minst en gång i timmen samtidigt som jag känner mig uttråkad och sover dåligt om nätterna.
Det kan nog faktiskt vara så att Zebo är helt nöjd med att bara få pissa och skita ute för att sedan träna lite lydnad inomhus på kvällarna. Det kan hända att det faktiskt är JAG som är lite understimulerad.

Ikväll är det dock dags för träning på BK. Jag har inte bestämt mig än om Zebo ska få följa med eller inte, det beror på hur kallt det kommer vara. Är det för kallt för honom har jag tänkt tjuva Molle från mina föräldrar. Vi får se hur det blir!

understimulerad?


2012-02-08
16:14:52

På tal om diktaturer..
Visste ni förresten att våra förtroendevalda landstingspolitiker gett den headhuntade landstingsdirektören Jonas Rastad fullmakt över besluten om neddragningar som nu görs? Motiveringen: Han är ju kirurg.
För dom som undrar så slutade Rastad som kirurg redan under tidigt 90tal. Bara sådär apropå..

2012-02-07
12:27:57

Dagens fundering
Varför tror folk att det är Fredrik Reinfeldt som personligen är ansvarig för nerskärningarna som görs i vårat landsting? Är det bara jag som hör hur otroligt dumt det faktiskt låter?
Vi lever faktiskt inte i någon diktatur här och de som bestämmer över pengarnas fördelning i vårat landsting är de som vi valt i förtroende. Tänk på det till nästa val.

Här är ett dokument som kir/ort-fackansvariga usk+ssk tagit fram angående de riskfaktorer som är ett FAKTUM om nerskärningarna man talar om idag blir aktuella. Läs och dela vidare om du vägrar denna förändring försämring.

Lokalnyheter angående nerskärningarna:
Svt och Tv4

2012-02-07
09:51:16

Tiden går sakta när det är kallt
Igår hade vi bara -15 så jag, Robert och Zebo klädde på oss ordentligt och gick ut. Efter 3 minuter hoppade Zebo på 3 ben så då var det bara att vända om hem igen. Suck! Lider så med stackars lilla grisen och funderar om jag inte känner någon som har ett löpband till utlåning.

Nu på morgonen har jag pratat med Ninni och Sofie på fejjan. Oftast så går det bra men usch så jag saknar dom när jag väl får prata med dom. Jag förstår att dom har det alldeles underbart där på andra sidan jordklotet men jag har tänkt vara så egoistisk att jag säger det rakt ut: jag tycker dom kan komma hem nu!

Ikväll är det jobbardags och det känns skönt att få göra något vettigt. Jag blir otroligt lat av att sitta hemma och jag behöver verkligen en liten promenix. Det finns ju inga dåliga väder...


2012-02-06
10:24:10

Hur morgontrött är du?
Zebos sovmornar blir bara värre och värre. Nu för tiden stiger han upp samtidigt som mig, sätter sig framför matskålen, äter, går och lägger sig i sängen igen. Sen ligger han där till halv 10 ungefär, då brukar han komma och lägga sig i soffan i stället.
Och där ligger han. Till lunch!! Inte för att han då stiger upp och påkallar att han kanske är kissnödig, nej, utan då tvingar jag ut honom (med viss möda). Han är ju verkligen störd. Eller så försöker han sova över det här kalla vädret.

Börjar faktiskt vara lite jobbigt nu. Lite för många dagar i rad utan att han har tagit sig längre än 20 meter från ytterdörren. Vi har nött på med lydnaden hela helgen men jag känner hur det snart står mig upp i halsen och då blir det inge roligt för han heller. Samtidigt ser jag på vädret att Zeobvänlig promenadkyla är en halv vecka bort. I afton blir det nog fara och köpa hundskor...


2012-02-04
17:10:22

Januari är försenat i år
-32,9 när vi steg upp imorse och jag fick ett sms av Maggan att det inte skulle bli någon LKkurs idag. Så jag följde med Robert till lindgrens istället och lämnade in hans huv. Där var det -33,5, huga! Tur att man är vettig nog att klä sig efter väder.

Det är dock inte så där jättelätt att ha hund just nu. Zebo är nämligen jätteless på att bara vara inne, men går vi väl ut tar han sig inte ens runt huset innan han hoppar på 3 ben (trots att han har täcke på sig).
Så jag kämpar på inomhus med lydnaden och känner hur framstegen fortsätter att ramla över oss. Idag körde jag ganska hårt med honom och det fungerade bra, körde platsliggning utan störning 1,5min och det gick lätt som en plätt.

Sitter och funderar vad jag ska laga för middag ikväll, jag tror faktiskt det får bli tacopaj, det var längesen.

Killen med fina formerna :)


2012-02-03
14:30:23

Framsteg
Jag mår som en pissråtta idag också men inget kräk och jag har fått i mig både frukost och lite lunch. Så förhoppningsvis är det på väg åt rätt håll.

Har roat mig lite med att träna hunden, eller egentligen mest kollat hur det ligger till just nu. Det jag kört igenom är..
FF, svängarna: Det ser verkligen mycket bättre ut, han håller fokus mycket längre än tidigare. Problemet är att han blir lite övertänd och hamnar för långt fram och missar då början på svängarna.
Läggande under gång: Fuskade första gången, sedan la han sig snabbt och ordentlig. Problemet ligger egentligen att få upp honom i fot igen (öka ordförtåelsen).
Inkallning: Sitter fint. Kommer på mig själv med att jag hjälper honom lite med handen. Jag tror inte han behöver det egentlien så där får jag slå mig själv på fingrarna lite.
Apport: Problemet har varit att han antingen sitter still och tuggar eller håller apporten bra men reser sig. Så jag provade en ny taktik idag, att bara ge han apporten och tokbelöna tills han håller på att resa sig, då ta av honom den. Fungerade utmärkt och sista gången satt han ner med apporten stilla i munnen i 3sek!

Mer än så orkade jag inte, nu är jag knäckt och helt genomsvettig. Hunden är dock taggad och skulle nog gärna köra ett tag till. Det känns faktiskt riktigt kul att han tycker lydnaden är så pass rolig, det bäddar bra för framtiden!
Tror ändå jag ska försöka träna lite ikväll med husse som hjälp. Köra både lite platsliggning med störning + tandvisning.

Nu ska jag luta mig tillbaks och vila!


2012-02-02
20:56:21

Mitt spännande liv
Ja, dagen har då bestått av att bråka med min kropp om att få behålla det jag stoppat i mig. Har inte lyckats så bra som jag hoppats men betydligt bättre än jag räknat med. Helt otroligt hur bra jag har blivit på att kunna kontrollera min kropp till att inte kräkas. Men det är ju klart, jag har haft några (läs alldeles för många) års träning i ämnet.

Min lagomt understimulerade griskulting har nog känt att matte inte alls är i form för han har legat och snarkat på soffan precis hela dagen (förutom de två kissochbajs-promenaderna runt huset).
Jag har varit lite orolig över hans passivitet men idag har han verkligen bevisat för mig att han klarar det när det väl gäller. Att han sen är tjutig de dagar jag bara är för lat för att träna, ja det kanske är lite befogat.

Har suttit jättelänge och funderat över att skriva något insiktsfullt inlägg men min skalle är helt tom. Den tänker helt enkelt bara på mat. Medan magen vill vända sig ut och in. Så kul har jag det. Men snart börjar The Dark Knight!


2012-02-02
11:07:08

Vilken timing
Idag är jag ledig och jag hade massa planer om att vara duktig och städa och joxa i lägenheten.
Ikväll är det uppstart för klubbkvällarna på bk och jag har verkligen sett fram emot ett kombipass med wp och lydnad.

För det första är det -25 ute så träningen kan jag ju kasta i sjön (frussepalten Zebo kastar gärna in handduken redan vid -10) och för det andra så verkar det som att jag fått magsjuka. Sjukt irriterande!

Så alla kan ju hålla tummar och tår för att det bara är min mage som spökar + att det plötsligt blir betydligt varmare ute!


2012-02-01
16:26:00

Konsten att göra allt
Den här veckan har varit fylld av saker som måste göras och som borde gjorts för länge sen. Du vet att du borde rensa kvitton oftare när du hittar garantin på din förra pojkväns vinterjacka, hmm.
Har även hunnit med en hel del hundträning och idag så hände ett mirakel, vänstersvängarna i LF fungerade som i ett trollslag. Hoppas bara det håller i sig! I övrigt kämpar vi på med megaapporten jag råkade köpa, på lördag är nästa träff med LKkursen.

Ligger du skönt nu?


2012-02-01
15:45:46

JAG TÄVLAR
Klicka på bilden för att komma till tävlingen, eller varför inte titta in webbshoppen?