Titti

2012-08-27
17:00:00

Vardagssysslor
Fått mycket gjort idag, förutom cvskrivande och jobbsökande har jag städat och stökat här hemma, mikrotränat lydnad, flännat till extreme homemakeover och suktat hundvalp.
 
Som de flesta vet har det varit många, långa rasdiskussioner här hemma senaste tiden (senaste året egentligen). Medan Robert frusit fast i miniatyrbullterriertankar har jag haft väldigt svårt att bestämma mig för vilken ras jag vill min framtida träningskomanjon ska vara. Någon ny apbt blir det inte, det har jag helt enkelt inte intresse för, men en staffe däremot vore väldigt trevligt. Haft lite tankar på helt andra raser också, bland annat aussie och terv (när det vankas valpar i umgängeskretsen måste man ju åtminstone överväga sina alternativ) men dom tankarna har Robert bannat mig för direkt.
 
Så hände något för ett tag sedan, av okänd anledning ramlade vi in på dogo argentino. Jag har aldrig ens reflekterat över det men när det väl kom på tapeten så ja, varför inte? Som jag förstått det är det en väldigt bred ras där jag kan träna vad jag vill (till och med viltspår till pappas stora förtjusning) samtidigt som rasen har en lagom mängd med vakt som Robert saknar hos andra raser vi intresserat oss i. Tydligen finns det ett visst mått av könsbunden aggressivitet, men vad är nytt under den solen? Med tanke på hur långt vi kommit med Zebo har jag faktiskt svårt att se oss få några större problem.
 
Hälsan är något som alltid är spännande när man tittar på nya raser, för något finns det alltid. HDn förvånade mig faktiskt inte då de problemen verkar vara utbredda hos de flesta raser idag, däremot såg jag något som fick mig att nästan trilla av stolen. I snitt så är 25% av valpnarna i vaje kull döva innan de blivit leveransklara. 25 procent!!!!
Saken var färdigdiskuterad, INGEN dogo argentino i mitt hem tack, den aveln vill jag INTE vara en del av.
 
Men så hände något idag. Av någon outgrundlig dum anledning satt jag som så många gånger förr och valpsuktade på internet och provade av ren nyfikenhet att söka på dogon. Fick upp några annonser som till en början såg lovande ut men efter närmare titt på avelsdata, nej tack. Jag har helt enkelt inget intresse för uppfödare som prioriterar utställningsresultat framför hälsa.
 
Så var det en annons... En kennel som söker fodervärd till en tikvalp. Inte speciellt mycket info i annonsen men jag sökte mig vidare via hemsida och avelsdata och insåg att utan lite eftertanke skulle jag kunna fara och hämta hem henne NU. HDfria föräldrar, tiken hade genomfört ett MH med (enligt mig) bra resultat och ALLA valpar i kullen hör på båda öronen. Det är precis en sådan uppfödare jag vill stödja, som bryr sig om rätt saker.
Dom växer inte på träd, det ska gudarna veta!
 
Nej, i ärlighetens namn tror jag inte det kommer bli någon valp. Robert är fortfarande inne på att inte skaffa någon ny hund så länge vi har Zebo och jag tror inte han skulle gilla att jag skulle jobba bara kvällar och helger under minst en månad så att en eventuell valp skulle få anpassa sig. Med eventuella flyttar i antågande är inte tillfället rätt och även om jag kan tycka vi har både tid och råd är skotersäsongen inte så långt bort och vi vet ju var fokus ligger då. Så nej, det blir nog ingen valp. Men det är förbannat mysigt att drömma om det.
 
}}}
Kommentar:
#1: Linda Holmberg

Kika in Malinois. Kan vara något att bita i! Kanske inte riktigt det ni söker, men kolla in den i varje fall :-)

2012-08-27 @ 21:02:50
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: