Titti

2012-08-31
10:37:59

Tävlingspremiär
Så var det äntligen dags igår, tävlingspremiär. Kan inte säga annat än att det gick långt över förväntan.
Hann få lite fjärilar i magen innan vi gick in men gick ganska bra att fokusera och få det till något bra. Jag var lite för het att komma in på plan och hade inte Zebo med mig riktigt från början, det ledde till att han nosade i backen första två momenten. Sen hittade han fokus och följde mig superfint genom banan, ett par gånger blev han lite överspelt och hoppade på mig men det kan jag ta.
 
Över lag kändes det som en jättetrevlig bana som vi lätt gick igenom och vi hade verkligen roligt tillsammans! Känslan var toppenbra och ännu bättre kändes det när jag fick resultatet, 71p av 100 möjliga och INGA neddrag på helheten. Sammanfattningen löd: Bra jobb med röst. Bra samarbete. Tänk på tydliga steg i backandet.
 
Förutom att själva tävlingen gick bra så skötte sig Zebo fint även utanför planen. Han var lugn och avslappnad, stod mest och snusade, tittade lite slött på allt runtomkring. Två stycken ärkerivaler fanns på plats så där blev det lite gruffande men jag gjorde mitt bästa för att hålla mig på avstånd och sökte mig istället till de fina tollarflickorna som har en väldigt lugnande inverkan på Zebo.
 
Det bästa var nästan att möta en bekant vi inte träffat sedan Tina Fidh-kursen som var trettondagshelgen. Hon kunde knappt tro sina ögon hur lugn Zebo var och drog sig inte för att berätta vilken förbättring vi fått till, både till oss och till alla andra. Jag får ofta höra att jag gör ett bra jobb med Zebo och jag tar verkligen åt mig, men det känns i egoismens namn extra bra att även andra får höra det.
 
Jag kan inte säga annt än att den här tävlingspremiären var en riktig tiopoängare och jag har verkligen fått mersmak. Det har även ploppat upp tankar om hur jag ska överföra känslan och energin till den vanliga lydnaden och nu är jag bara supertaggad på allt. Alldeles, alldeles underbart!
 
 

2012-08-30
09:29:57

Så var dagen här
Hur fjantig får man vara? Jag har fjärilar i magen över tävlingen ikväll. Måste skärpa mig. I karaten är det en sak - då kan jag komprimera nervositeten och utnyttja den till explosivitet, men när man tävlar med hund blir det en annan sak. På träningstävlingen i våras fick jag svart på vitt hur mycket min nervositet (även om den inte är stor) speglas över på Zebo och så blir det bara pannkaka av allt. Men det är ju bland annat av den anledningen jag gör det här idag, för att lära mig att det inte är en stor grej att tävla, så slappna av!
 
Kanske kan bli av med nervositeten genom andra aktiviteter idag - nämligen jobbjakt.
 

2012-08-29
09:48:21

Officiellt
Så var det spikat - imorgon blir det tävlingspremiär för mig och Zebo, i den relativt nya grenen rallylydnad. Målet är att komma runt banan med 1p, mer vågar jag inte satsa på. Ska helt enkelt bara gå in för att ha riktigt roligt. Att sätta press på mig själv med mål som att inte komma sist vågar jag inte - med tanke på att vi bara tränat bana en gång och de andra har tränat hela sommaren känns det ganska övermäktigt.
 

2012-08-27
17:00:00

Vardagssysslor
Fått mycket gjort idag, förutom cvskrivande och jobbsökande har jag städat och stökat här hemma, mikrotränat lydnad, flännat till extreme homemakeover och suktat hundvalp.
 
Som de flesta vet har det varit många, långa rasdiskussioner här hemma senaste tiden (senaste året egentligen). Medan Robert frusit fast i miniatyrbullterriertankar har jag haft väldigt svårt att bestämma mig för vilken ras jag vill min framtida träningskomanjon ska vara. Någon ny apbt blir det inte, det har jag helt enkelt inte intresse för, men en staffe däremot vore väldigt trevligt. Haft lite tankar på helt andra raser också, bland annat aussie och terv (när det vankas valpar i umgängeskretsen måste man ju åtminstone överväga sina alternativ) men dom tankarna har Robert bannat mig för direkt.
 
Så hände något för ett tag sedan, av okänd anledning ramlade vi in på dogo argentino. Jag har aldrig ens reflekterat över det men när det väl kom på tapeten så ja, varför inte? Som jag förstått det är det en väldigt bred ras där jag kan träna vad jag vill (till och med viltspår till pappas stora förtjusning) samtidigt som rasen har en lagom mängd med vakt som Robert saknar hos andra raser vi intresserat oss i. Tydligen finns det ett visst mått av könsbunden aggressivitet, men vad är nytt under den solen? Med tanke på hur långt vi kommit med Zebo har jag faktiskt svårt att se oss få några större problem.
 
Hälsan är något som alltid är spännande när man tittar på nya raser, för något finns det alltid. HDn förvånade mig faktiskt inte då de problemen verkar vara utbredda hos de flesta raser idag, däremot såg jag något som fick mig att nästan trilla av stolen. I snitt så är 25% av valpnarna i vaje kull döva innan de blivit leveransklara. 25 procent!!!!
Saken var färdigdiskuterad, INGEN dogo argentino i mitt hem tack, den aveln vill jag INTE vara en del av.
 
Men så hände något idag. Av någon outgrundlig dum anledning satt jag som så många gånger förr och valpsuktade på internet och provade av ren nyfikenhet att söka på dogon. Fick upp några annonser som till en början såg lovande ut men efter närmare titt på avelsdata, nej tack. Jag har helt enkelt inget intresse för uppfödare som prioriterar utställningsresultat framför hälsa.
 
Så var det en annons... En kennel som söker fodervärd till en tikvalp. Inte speciellt mycket info i annonsen men jag sökte mig vidare via hemsida och avelsdata och insåg att utan lite eftertanke skulle jag kunna fara och hämta hem henne NU. HDfria föräldrar, tiken hade genomfört ett MH med (enligt mig) bra resultat och ALLA valpar i kullen hör på båda öronen. Det är precis en sådan uppfödare jag vill stödja, som bryr sig om rätt saker.
Dom växer inte på träd, det ska gudarna veta!
 
Nej, i ärlighetens namn tror jag inte det kommer bli någon valp. Robert är fortfarande inne på att inte skaffa någon ny hund så länge vi har Zebo och jag tror inte han skulle gilla att jag skulle jobba bara kvällar och helger under minst en månad så att en eventuell valp skulle få anpassa sig. Med eventuella flyttar i antågande är inte tillfället rätt och även om jag kan tycka vi har både tid och råd är skotersäsongen inte så långt bort och vi vet ju var fokus ligger då. Så nej, det blir nog ingen valp. Men det är förbannat mysigt att drömma om det.
 

2012-08-27
08:38:21

I love it
Så hade helgen passerat. Otroligt trevligt har jag haft. Förutom den underbara heldagen i kalvträsk har jag hunnit med en toppenbra vikariefest, middag med svärmor och ännu mer hundträning.
 
Nu är det måndag igen och då jag är billös har jag tänkt fokusera lite på att uppdatera mitt CV och förbereda för jobbjakt senare under veckan. Det är fortfarande mer än ett halvår kvar innan jag kommer kickas ur landstinget men det gäller ju att vara lite förutseende, jag är INTE intresserad av att bli arbetslös.

2012-08-25
12:57:05

Idylliskt
Igår hade vi en heldag i Kalvträsk tillsammans med hundgänget. Det var en liten överraskning för AC som fyllt jämnt tidigare i år och hon verkade jätteglad över arrangemanget så det var roligt. Förutom massa toksnack och god mat så passade vi även på att fara till den välbevarade fotbollsplanen och träna lite.
 
Gick igenom lite lydnad och provade även för första gången rallylydnad! Jag har lite svårt att ta det på allvar men det var riktigt kul att testa och tack vare goda ord från "läktarplats" har jag nu även helt impulsivt försökt efteranmäla mig och Zebo till KMet som är nu på torsdag.
 
Idag har det varit lydnadstävling i stan så vi kikade förbi en stund och jag måste få säga att Zebo skötte sig exemplariskt. Det var ännu ett tillfälle där han visade mig hur långt vi faktiskt kommit i träningen runt andra hundar. Han stod snällt och snusade efter de andra hundarna och bröstade inte upp sig över huvud taget. Mattes fina gris.
 
 
 
 
 
 

2012-08-23
09:06:16

Lustiga vädergudar
Jag drömde hela natten att bemanningen skulle ringa mig imorse och be mig jobba. Döm om min förvåning när väckaren ringde och ingen ringt... Bara att ladda för en ledig dag då, känner mig dock lite besviken över regnet. Hade planer på att dra kätting och rida nu på förmiddagen men..... Motivation är nyckelordet.
 
Så tills vidare myser jag och grisen på inomhus.
 

2012-08-22
11:21:05

Blubb
Min kropp håller på att lägga av, magkatarren går på högvarv och jag känner även hur järnet är på väg ner i botten.
Gårkvällen på jobbet gjorde inte saken bättre och jag var nästan i tårar av utmattning innan jag till slut tagit mig hem. Vissa dagar är helt enkelt som sirap...
 
Idag känner jag mig snäppet bättre så det är bara att knapra piller, hålla minen och hoppas på en lättare kväll på jobbet idag. Får hålla siktet inställt på helgen så kommer det förhoppningsvis gå hyffsat.
 

2012-08-21
10:20:49

Slacker
Igår hade jag en riktigt bra dag där jag fick mycket gjort och hann dessutom med lite lekande med trevligt sällskap. Passar perfekt för idag ligger inspirationen på noll så jag har bestämt mig för att inte göra ett skit förrän jag ska till jobbet. Zebo verkar tycka det är en bra idé, han ligger bara och snarkar på soffan.
 

2012-08-20
12:19:01

Då var verkligheten tillbaka
Börjar bra, verkar som jag får två arbetsdagar den här veckan......................... Hm. Arbetsångesten ligger verkligen på topp just nu och jag är frustrerad på mig själv att jag inte vet vad jag vill göra av mitt liv. Dags att hitta en idé kanske, tiden går allt för snabbt och jag har INTE tänkt sitta arbetslös för att jag varit för nollställd för att söka annat.
 
Idag är det då ledigdag och jag har passat på att rida grannens häst. Jag MÅSTE komma ihåg att fara till uppfnnarvägen och hämta mina ridkläder för jag kommer inte klara mig länge till utan handskar, börjar vara något less på blåsor i händerna. Sen måste jag komma ihåg att stretcha också, får fortfarande så förbannat mycket träningsvärk haha.
 
Får se vad man kan hitta på kväll, nu väntar jag iaf på att Anna ska kika förbi!

2012-08-18
00:01:18

Att leva utan internet
Ja men strul med uppkopplingen igen då.. Nu är dock allt löst och fungerar som det ska, förhoppningsvis för en lång tid framöver.
 
Sedan sist så har Zebo repat sig bra. Återbesöket hos Vera gick väldigt smärtfritt, hon tyckte han läkt fint och ville avvakta och se om inte svullnaden la sig helt, vilket den nu gjort. Den lilla ärtan på kinden har även den minskat drastiskt i storlek och är nu inte mer än lite grus. Efter en veckas karens har vi återupptagit både dw och lydnad i sensommarvärmen och jag kan inte sluta förundras över vilka framsteg Zebo gör. Igår satt han prick stilla fot med fokus på mig medan en pussjuk liten tollarvalp hoppade både på honom och mig, sådant känns verkligen helt underbart!
 
Mitt sommarschema är nu slut och nästa vecka är det åter tillbaka till slaveriet på bemanningen. Jag har börjat få ordentligt med ångest över framtiden då jag bara ska vara glad om jag klarar mig ett helt år till på lassa. Försöker dock se det positiva i all erfarenhet jag skaffat mig och hur jag växt i min yrkesroll. Nästa steg kommer sen.
 
Sista "helt klart lediga helgen" spenderas med full fart, ikväll har svärfar bjudit på middag på bishops och imorgon blir det dans i bredsele. Avslutningsvis blir det tävling på hundkappen på söndag och vi håller alla tummar och tår för Diesel.
 
Ikväll har livets orättvisa gjort sig synlig och jag sörjer förlusten i familjen hos en god vän.
 

2012-08-10
10:12:53

Åskan och knölen
Ledsen för frånvaron men åskan slog ut både tv och internet för oss förra veckan.Nu är dock allting i sin ordning igen och inte en krona kostade det.
 
Förutom massor med jobb har den här veckan präglats av oro. Jag ska försöka ta det från början.
Eftersom vi skulle ha släktträff i helgen hade vi hundvakt åt Zebo. Redan fredag natt ringer J och säger att Zebo har en knöl på kinden, vi tyckte inte han skulle oroa sig utan trodde helt enkelt han fått stryk av en geting igen.
På måndag när Robert skulle hämta hem Zebo fick han sig dock en chock av storleken på denna knöl och det i kombination med en riktigt loj hund gjorde att Robert styrde kosan raka vägen mot travet och Vera.
Hon blev tvungen att sedera Zebo varpå hon sedan gjorde ett snitt i kinden och tappade ut flera dl med var. Hon genomsökte honom noga men kunde inte hitta något som orsakat varbölden.
 
Snittet syddes inte igen utan jag skulle få lov att fortsätta trycka ut var och även spola rent om Zebo gick med på det. På måndagkväll fick jag ut en halv dl blod men på tisdagmorgon hände ingenting. Jag provade spola lite och Zebo stod så tålmodigt men det var vara vattnet som rann ut igen.
 
Jag har försökt flera gånger trycka ut något men ingenting har hänt. Svullnaden har sakta men säkert lagt sig och även om Zebo inte haft samma energi som vanligt så har han ändå varit sitt vanliga glada, busiga jag. När svullnaden på kinden lagt sig uppdagade det sig en liten knöl, stor som en ärta och stenhård. Jag provade sticka hål på den men ingenting hände så nu sitter jag och väntar på att idag fara tillbaka till Vera och se om hon kan hitta någonting däri. Förhoppningsvis gör hon det och förhoppningsvis är det orsaken till detta elände.
 
Jag vill bara att min lilla gris ska må bra!

2012-08-01
21:15:03

Att njuta av ledigheten
Imorse steg jag upp och styrde kosan norrut för att tillsammans med goda vänner och deras hundar besöka Öjebyns Djurklinik. Där blev det bara trevliga nyheter då Qiras höftledsröntgen såg bra ut, Speja besiktigades inför försäkringen och Ailas ultraljud visade på minst tre valpar i magen.
 
Glada i hågen bestämde vi oss för att resa till thailand, eller kanske till thai garden, där vi åt en god lunchbuffé följt av ett litet stopp på dollar store där jag bland annat fyndade en tavla till vardagsrummet.
 
Då Theres blivit gräsänka för kvällen bjöd vi henne på middag. Sen gick vi över till grannen där hon och Solo vallade fåren och var jätteduktiga! Det är verkligen roligt att se en duktig vallhund i arbete och med tanke på att det var första gången på 1,5 år som Solo vallade så blev jag verkligen imponerad.
 
Som ett avslut på en väldigt givande dag gick jag och Robert en kravlös promenad med Zebo på ängarna. Det är en riktigt härlig kväll ute med lagom tempratur.