Titti

2011-10-31
21:40:41

Garagetid
Ikväll har operation chassiförlängning påbörjats. Mina arbetare (Robert och hans pappa) har gjort ett bra jobb.
Jag och Zebo har agerat arbetsledare, tycker vi gjorde ett bra jobb vi också. Fin passivitetsträning för honom och det märks att han är van miljön, han reagerade inte ens när Robert startade skotern.
Jag funderar förresten på att sälja min fina pärla. Ingenting ont så, jag gillar verkligen min skoter jättemycket men jag har tankar på något nyare och lättare. Har spanat in 06/07ans x-trim som verkligen fallit mig i smaken (och ligger i en rimlig prisklass).
Så om någon vill eller känner någon som är sugen på en lite äldre skoter kan ni höra av er!
Det är en Lynx enduro 600 -01 som är förlängd till 345. Går fint både på led och i djupsnö, drar sjukt lite soppa.
Har gått 603 mil (alltså väldigt lite för sin ålder).
Lite småfix som är gjort: 42mm matta, låg tonad ruta, nya skidor-styrstål-plastbelägg, även bytt plastkåporna man har framför knäna. Håller ju då också på att bygga på en ny förlängning till chassit då den gamla var så tattaraktig.
Pris: 27000, BVSA

Hittar ingen bild på pärlan nu så jag låter hcren skina lite istället och lossas som att jag inte alls är avis.


2011-10-31
14:24:44

Klossträning och vindkraft
Mitt samvete tog över så trots att det känns som ett speedat vindkraftverk kör runt i min mage så lydnadstränade jag grisen lite. Försöker att minska mina handrörelser vid ingångsträningen men vet inte om jag kommer någon vart? Är för knäckt för att spekulera i det idag.
Blev även lite klossträning och det är alltid lika kul, han är så positiv i sin bjudning.

Tänkte gå korta stensvedjesvängen men hann inte mer än till parkeringen innan jag insåg att risken finns att jag tuppar. Tog istället bara turen runt medlefors och det blev alldeles lagom.
Nu ska jag försöka få stretcha grisen lite innan vi ska hoppa in i duschen.


2011-10-31
12:24:32

Skit ire då!
Hade en riktigt jobbig natt på arbetet där min mage strejkade ihop totalt. Först trodde jag det var vanlig mensvärk, men så kom illamåendet. Innan det värsta var över stod jag hukad över toaletten övertygad om att min stackars yogurt skulle återkomma samma väg som den åkte ner, men på något mystiskt sätt höll den sig kvar i magen.

Det värsta illamåendet la sig men så kom kramperna istället. Obehaget i att knappt kunna kontrollera sina rörelser pga smärtan hade jag verkligen förträngt. Satan så ont jag hade.
Försökte andas lugnt och massera magen (vem fan kommer ut och jobbar när klockan är 02.00?) och det lindrade tillräckligt för att härda ut.

Trodde jag skulle få sova hela dagen men nix, kroppen bestämde sig för att vakna 12.00. Skit också, då måste jag sova lite extra innan jag börjar inatt.

2011-10-30
18:25:12

Helgen i korthet
Fredag: Jobb, myskväll. Inglorious bastards, rolig och anorlunda film minst sagt.
Lördag: Skoterns dag (yamahacenter, seatech, eson, lindgrens), hämtade ut Roberts hcr, middag i Innervik, en snabbvisit hos elin/amanda för att träffa lite gamla classmates
Söndag: Garagetid, pärlan har äntligen fått sina nya skidor, middag i Furunäs
Om en stund bär det av mot nattjobb.
Jag har lite dåligt samvete över hunden men han verkar nöjd, tror miljöträningen igår gjorde susen.

Längtar

2011-10-29
20:36:07

Lördagkväll
Att orka eller inte orka, det är frågan.
Hemmakväll vs. fest (obs, nykter)

2011-10-28
12:26:19

Dagens kloka ord

2011-10-28
11:53:24

Gråa dagar
Men idag är det iallafall ganska skönt ute + londondimman har avtagit.
Passade på att gå stensvedjerundan nu på förmiddagen och så ringde mamma och frågade om jag ville käka focaccia på mat&prat. Det kan man ju inte tacka nej till!
Det innebär dock att jag inte hinner träna grisen något innan jobbet men han verkar nöjd ändå. Är han vaken då jag slutar ikväll får jag passa på att nöta lite då istället.2011-10-27
22:01:57

Tankar
Så var det dags igen. Nerskärningar. Eller "besparingar" som landstinget så vackert kallar det. Jag har bara svårt att förstå ibland, för när jag sparar pengar betyder det att jag lägger undan dom för att använda dom sen, det betyder inte att jag måste minska min budget för att betala igen skulder. Hmm...
Börjar kännas lockande med ett nytt arbete, faktiskt... Kanske skriver mer om det imorgon.
Så länge så kan ni kolla in kamphundsbloggen där jag fått äran att gästblogga.

2011-10-27
14:08:52

Positiv förstärkning - positiv upplevelse
Idag var det dags igen - att duscha. Zebo fick ju ett shampo av Vera som vi duschar han i 2ggr/v. Problemet har bara varit att han HATAR att duscha. Det har gått bra att få in honom på toan men direkt dörren stängts har det varit en mildare brottningsmatch för att hålla honom kvar.
Eftersom att vi då behöver duscha honom ofta så känns det inge roligt att måsta vara ovänner med honom varje gång, så kom jag på den briljanta idén att förstärka händelen positivt (eller "lura" honom om man så vill).
När han står i dörröppningen till toan så kastar jag in ett par godisar som han får leta reda på. Under tiden så stänger jag och låser toadörren (jepp, han öppnar den på en halv sek). När godisarna på golvet är slut tar jag en godis i handen och leder in honom i själva duschen.
När han står i duschen tar jag och spolar av honom och tvålar in honom. Sen ska det där jävla schampot värka. Inte en minut, inte två, utan i EN KVART!!
Jag slår av duschen och sätter mig på toan med små, små godisar (eller hans mat om det är middagstid). Sedan ger jag honom en och en bit, klappar på honom, myser lite, fortsätter ge godis.
När kvarten är slut leder jag in honom i duschen igen, spolar av honom och sedan torkar jag honom.
Idag (alltså tredje gången med positiv förstärkning) upptäckte jag flera nya beteenden.
1) När jag leder in honom i duschen följer han med direkt (brukar behövas lite övertalning)
2) När jag tvålat in honom försöker han inte öppna dörren utan följer efter mig och sätter sig framför mig.
3) När jag spolar av hans baktassar är svansen inte mellan benen utan i ett neutralt läge.
4) När jag torkar hans bakben/baktassar har han svansen lätt höjd med svanstippen viftande.
5) När jag öppnar dörren STANNAR HAN inne på toan för att se om han inte någonstans på golvet missat en godbit.
Någonting att tänka på för er andra som måste brottas med hundarna när det är dusch-tajm. Helt otroligt hur fint det har fungerat. Viktigt är ju natuligtvis då att hunden svarar på godis och tycker det är roligt. Annars kanske social belöning kan fungera?
I övrigt har vi tagit det lugnt idag, det märks att gårdagens träning gett resultat! Tagit ett par kortare promenader och tränat lite ingångar och kloss, mycket lättsamt. Det tycker jag han förtjänar.

2011-10-27
09:14:33

Träning 1 i drängsmark
Började kaosartat när vi 45min innan träningen började kom på att Robert har jour så jag inte kunde ta bilen.
Kändes som det tog ett halvår att ta sig genom stan (satans jävla trafikljus) och sedan var det bara att slänga sig in i raven. Alltid lika kul när man inte kört manuell låda på flera månader, hm. Var värsta londondimman där man såg typ 20 meter framför sig och jag hittade inte åt dimljusen. Toppen?
Som tur var möttes jag av ett glatt gäng i drängsmark, ett blandat sådant! Allt ifrån cane corso till en hårig nakenfis.
De andra började med att gå en dw-promenad medan Jenny-Ann stannade med mig för att gå igenom grunderna och se var vi låg någonstans.
Snacka om att jag blev imponerad av lillgrisen! Han bara gjorde vad jag bad honom om. Fina, fina Zebo. Började med att jobba in start+stoppkommando, först med koppel, sen utan, med externbelöning, med inkallning. Och han bara drog. Ibland så hakade han upp sig i starten men med lite övertalning kom han igång även då.
När resten av gruppen kom tillbaks blev han nyfiken så vi kopplade loss kedjorna och tog en paus medan vi tittade på när dom andra tränade. Tycker alla var duktiga och hundarna drog med trevlig attityd.
Efter att Zebo slutat vara så nyfiken kopplade vi på vikterna igen och drog lite till. Även då arbetade han fint och kunde inte ha brytt sig mindre om alla hundar runt omkring honom. När vi dragit klart och jag skulle lägga bort kedjorna höll jag på svimma HAR HAN DRAGIT ALLT DET HÄR? Inte bara det där, ännu mer.
Shit pommes, han är stark min lilla gris.
Största utmaningen för honom kom nog när vi gick in (i den sjukt fina lokalen). Pratade lite om hur träningen hade gått och stretchade igenom hundarna. Zebo blev lite fundersam mot hundarna bredvid honom (en ridgeback hane och en canecorso tik) och skällde ifrån några gånger. Han var dock väldigt lätt att bryta ur det, godis är som sagt det bästa som finns. Han lugnade sig direkt och slappnade av igen, skönt att slippa stressgenombrott, tycker faktiskt han hanterade det väldigt bra (trots en lätt stressad matte).
Stannade kvar när vi var klara och stod en bit ifrån dom andra bara för att han skulle vara totalt obrydd om dom andra innan vi vände om hemåt.
Väl hemma så kröp en väldigt nöjd liten gris upp i soffan, la huvudet på husses bröst och somnade inom 5 minuter.
Det var en riktigt givande träning, känner absolut att både jag och Zebo fick ut vad vi ville, det var en riktigt trevlig träningsgrupp med bara glada och positiva människor (och hundar) och allt kändes helt enkelt rätt.
Ska helt klart fortsätta träna,  det är värt det att köra ut till drängsmark för det!
På söndag skulle dom visst ha någon heldag i norsjö med både wp och lydnad, jag känner mig faktiskt ganska sugen på att haka på..

2011-10-26
14:00:38

R u hungry?

2011-10-26
10:20:05

Pirrigt!
Fortsatt ryggvärk och jobbet lyser med sin frånvaro. MEN! Idag är ändå en bra dag, idag (ikväll) ska nämligen jag och grisen bege oss till drängsmark för wp-träning med byske/åbyns brukshundsklubb. Jättespännande!

2011-10-25
17:56:02

Tränar ingångsposition
Eftersom att veckans utmaning på vovve är "fot" och vi bestämt oss för att jobba med ingångarna så kör vi hårt på det den här veckan.
Idag har vi tränat både ute och inne. Var ju inte riktigt nöjd över hans inställning igår så jag tänkte att om vi tränar ute och belönar med leksak så ska det nog bli bra. Fast han ville inte ha någon leksak, jag hade ju för tusan GODIS.
Han var dock mer positiv idag än igår iallafall, både ute och inne, så det känns bra.
När Mila hamnade fel i position var det lätt att styra henne rätt med hjälp av att hålla godisen ut åt sidan. Fungerar INTE med Zebo. Halsen blir längre och längre men tassarna sitter där dom sitter. Får helt enkelt börja om de gånger det blir tokigt.
Över lag är jag ganska nöjd över dagens träning. Jag klarade av att stå stilla och han var som sagt positiv.
Just nu irriterar jag mig bara över mina överdrivna handrörelser, tror målet i veckan blir att försöka jobba bort det.

2011-10-25
09:32:20

Another day
Gick inte som jag tänkt mig igår, ryggen tog verkligen död på mig så istället för träning fick Robert massera mig och sen somnade jag som en stock. Har drömt om en jättestor brand inatt och alla hästar på stuteriet brann inne, usch så obehagligt.
Vaknar upp till ännu en dag och ännu mer ont i ryggen. Jag vill till Zedig NU :(
Bemanningen hör inte heller av sig och jag kliar mig lite i skallen åt vad det kan bero på.
Om jag inte hört av dom i eftermiddag tror jag faktiskt jag ska ringa dit.

2011-10-24
15:42:25

Belöningsmetoder
Tränat ingångspositioner idag, passade på att testa lite olika belöningsmetoder.
Tycker inte riktigt att han har tillräckligt positiv energi när jag bara ger godiset direkt ur handen så jag provade byta till kamptrasan. Energinivån ökade verkligen men däremot försvann en del av fokuset istället och han hade svårt att komma in korrekt i positionen.
Bytte tillbak till godisbelöningen, gav han först direkt ur handen och kastade sedan en bit på golvet som han fick jaga. Lite högre intensitet än tidigare men ändå inte fullt ut positiv. Hmm... Tror jag ska prova att antingen jaga efter godiset med honom lite, fungerar inte det tar jag fram kongen. Tänker det är ju leksak och godis i ett så om jag har tur kommer det fungera utmärkt.
Ingen film idag, det blev jätteknäppt filmat, så det bjuder jag på en annan dag istället.

2011-10-24
09:02:06

Nu suger vädret igen...
Grått, kallt, dimma, rått... Det finns mer inspirerande dagar. Kändes tungt att he sig ut över huvud taget, tror det blir inomhusträning för herr gris idag.
Annars har jag tänkt städa lite och tycka synd om mig själv, min rygg är allt för trasig. Måste ringa till Zedig och boka tid, känns som en trist utgift men det måste göras. Verkar som att jag får vara ledig ikväll, då blir det karateträning.

Zebo hjälper till med tvätten

2011-10-23
17:33:25

Ännu en trevlig helg
På fredagkväll blev det som planerat en riktig slapparkväll, tror vi gick och la oss redan halv 11. Vi var båda helt knäckta efter arbetsveckan så vi passade på att återhämta oss.

När jag slutade jobba igår blev det hockey och kortspel med Linda, Anna och Malin. Jag dominerade i 500!
Efter middagen for jag och Robert till Jonsson där det bjöds på lite öl och gott sällskap. Gick sedan in till stan hem till Kim där vi spelade massa musik och hade fortsatt trevligt.
Blev en pubrunda runt hela stan, var antingen folktomt eller smockfullt på varenda bar vilket till slut ledde till att vi landade på Olles. Var riktigt bra drag där med Citizen Cane som spelade, det kunde dock ha fått varit lite fler kända ansikten för min del. Hur som helst, trevligt så länge det varade tills en dryg jävel ställde till det. När vi for därifrån stod han dock med en ordningsvaktnäve upptryckt i nyllet så förhoppningsvis störde han ingen mer.
Idag tog vi sovmorgon och åt brunch på Stigs. Hämtade sedan upp vår hund och for till rävastugan och drog. Tycker han hade bättre attityd idag men lite sämre teknik. Till veckan ska jag förhoppningsvis ta mig till drängsmark för wp-träning och det ska bli spännande att få lite feedback!
Robert är söndags-jour, jag och grisen ligger hemma och myser med tända ljus. Skulle tro det blir en myskväll hemma sen, jag känner mig ganska nöjd och mojsig.
Sen så kan jag säga att det verkar som att blogg.se är mongo för ENTER vägrar fungera.

2011-10-21
09:31:37

Vad ska vi göra idag då?
Känner mig otroligt slapp, ont i ryggen har jag och jag är sjukt less på att jobba kväll, kväll, kväll...
Men nu är det sista kvällen för i veckan. Fast som om inte det vore nog att jag jobbat 4 kvällar i rad och avslutar med fredagkväll så klickar vi dit 6.45-15 på lördag. ZzzZzzZzZzz
Tror inte jag ska göra något vettigt idag innan jag börjar jobba utan bara dega i soffan. Sen tror jag att jag fortstter med det när jag kommer hem ikväll också. Har helt enkelt ingen ork till något annat, vill bara få lite kvalitetstid med min karl som jag knappt sett öht på hela veckan.


Förresten, är det bara jag som börjat sakna fröken Vallin?
Jag kan inte sätta fingret på vad det är för något, men det är en tomhet att inte ha henne här.

2011-10-20
09:24:05

Framför nyhetsmorgon
Idag sov jag extra länge, låg i sängen enda till 9. Tyckte att jag förtjänade det efter gårdagen.
Har tänkt käka lite frulle och gå en promenad med hunden medan vädret fortfarande är skapligt.
Sen ska mamma komma hit på sin lunch och se om vi kan få någon ordning på mina vardagsrumsgardiner.
Funderar om jag ska bjuda henne på Annas superduper-chorizogryta, jag var som sugen på den.

2011-10-19
12:02:44

Arbetar för fullt
Klev upp klockan 7 imorse och har sedan dess tvättat och städat. Just nu vädrar jag sängkläder (underbart!) och väntar på näst sista maskinen tvätt.
Hinner nog just och pass bli klar med allt innan jag ska iväg och jobba.
Ska försöka lydnadsdrilla grisen lite men det fysiska arbetet får husse stå för idag!

2011-10-19
10:47:19

Bilder från helgen
Ugnen står redo

Mamma och Catta bakar för fullt


Farmor passade på att baka lite hon också

Morgon mot Svartå


Norrlångträsket


Mamma och mormor i bagartagen


En knäckt gris efter flera timmars promenad

2011-10-18
13:31:32

Regnig tisdag
Idag har jag varit med Zebo hos vetten.
Måste börja med att skryta över honom, han uppförde sig  så fint. Lite osäker och med svansen långt in mellan benen men följde så fint och låg så snällt och stilla på undersökningsbordet. Till och med när Vera klämde hårt på tassen låg han stilla (hon frågade om vi skulle bedöva honom men jag tackade nej och det gick som en dans).
Var ju tassarna vi skulle kolla upp eftersom att hotspot foamet inte fungerat. Jag hade  hoppats det skulle vara en enklare svampinfektion men icket.
Hennes första tanke var att det kunde vara ett tidigt stadie av demodex (därför hon klämde hårt på  hans tass) men det var det inte, tack och lov!
Men det verkar alltså som att det är någon form av allergi han har.
Vi ska börja med ett schampo och se om det fungerar. Eftersom att klådan inte är så utspridd och extrem så kan det hjälpa, om inte ska vi prova byta foder. Hon förberedde mig dock på att det här kan bli en lång och kostsam utredning.
Så det är bara att hålla tummarna!
Cyklade hem från Roberts jobb efter att vi lämnat bilen. Jag trodde att grisen skulle dra mig i backen direkt men han sprang så fint bredvid mig och hade stenkoll på vars hjulen var. Så jag fick bli en riktigt stolt matte. När vi kom hem däckade han i soffan och där ligger han än.
Nu ska jag iväg på jobbet!

2011-10-18
12:27:43

Spår - vilken motivering
Igår provade jag lägga ett spår åt Zebo igen och fick verkligen känna mig som en äkta nybörjare..
Till att börja med har jag inte haft något startkommando vilket ledde till att han började spåra innan spårstart.
Han tog spåret väldigt fint, hade betydligt bättre teknik och större självförtroende än förra gången.
Så kom han till spårslutet, där jag lagt en ost- och skinkmacka under ett par löv. DÅ FORTSÄTTER HAN SPÅRA!
Helt otroligt, jag  fattade ingenting. Så där stod jag som ett fån och hade ingen aning om vad jag skulle ta mig till.
Slutade med att jag kastade en boll framför oss i spåret så det fick bli belöningen istället.
Blev som lite tokigt det där så just nu tackar jag internet och forum där man kan fråga,få tips, synpunkter och utvecklas.
Var som sagt inget fel på hunden, det var jag som inte fattat någonting. Men det är lätt hänt!

2011-10-18
09:45:53

Bagare i staden
Fullt ös medvetslös och jag har inte haft tid eller ork att skriva senaste dagarna.
På lördagkväll fick vi middag i viken och sedan blev det lite partaj i byske hos Robert och Emilia - det är ALLTID lika roligt.
Vaknade lite för bakfull på söndagmorgon men ingen tid att spilla för då var det dags att bege sig mot Norrlångträsk för en heldag i bagarstugan. Bakade både ljusugnsbröd och mjukkaka och det blev lika gott som vanligt.
Hann inte ens duscha klart innan lillasyster berättade att middagen hemma hos dom var klar, mormor hade kommit och lagat rådjursgryta med tranbärssylt. INTE dåligt!
Måndag var det upp med tuppen - grisen var inte helt nöjd när han förstod att han var tvungen att kliva upp och göra något så tidigt. Åkte till norrlångträsk igen, gick 3 timmars promenad medan han fick springa fri (och herregud vad han sprang) och sedan hjälpte jag till att baka lite.
La även ett spår men det tänker jag berätta mer om i ett annat inlägg!
Igårkväll myste jag och spelade kort med tjejerna, jättetrevligt det också.
Har verkligen haft en toppen(lång)helg med jättefint väder och underbart sällskap, tack för det!

bilder kommer sen

2011-10-15
14:41:43

Och så lite wp
Har tjatat efter Zebos sele från dagen vi hämtade honom, igår hade John äntligen lämnat det på Roberts jobb. Så är det fel sele!! Vilken besvikelse..
Som tur var kunde vi fara och hämta "det riktiga" selet hos Per och Nicko idag, där hittade vi även hans breda halsband som varit på vift.

Åkte upp till rävastugan där vi provade dra lite. Till en början var han väldigt osäker och ville inte alls gå framåt när det "tog stopp" men då plockade jag fram mitt hemliga vapen (leversnittar) och då blev det fart på honom!
Insåg snabbt att jag inte kunde gå för nära honom för då satte han fokus på min godishand och blev hoppig. Gick jag istället lite bredvid-framför honom så satte han ner huvudet och arbetade jättefint med benen.

Blev två korta drag med mycket lek emellan. Är inte riktigt nöjd med hans motivationsnivå men det ska vi nog kunna jobba upp om vi bara får lite tid. Teknikmässigt är jag jättenöjd, roligt att han verkligen jobbar även fast det inte är någon egentlig vikt att tala om (ett väldigt smalt däck). Det här kan bli riktigt bra!

Husse försökte ta bilder på när vi drog men han var visst kass på det.
Bjussar på lite andra kort jag tog istället.

Någon ropar på mig...


Vad är det där för en konstig filur egentligen?


2011-10-14
20:34:08

Spårpremiär
Jag har verkligen längtat efter att få åka ut till stugan och bara vara, så precis det gjorde jag och grisen idag. Traskade runt i skogen och längst svartån och bara myste.

La även ett litet spår för första gången, rakt 20 meter, bara för att testa.
Självklart hade jag inte med mig några snitslar men man tager vad man haver, terpentiner fick det bli!
Medan det la sig gick vi till farmor och farfar och fikade.

När vi gick spåret så hittade han det direkt och började följa, med något hög nog och en viss tveksamhet.
Blev lite distraherad av en jägare som passerade på vägen och flöt ut en bit, men hittade tillbaka och tog andra halvan av spåret jättefint och med större säkerhet.
Känns jätteroligt att han nappade på det iallafall och jag tror att det här kan bli riktigt bra om vi bara tränar på det.

Bjussar på lite bilder också:


Stående fågelhund?


Gissa djuret?

Frihet

Hot-dog


2011-10-13
18:29:07

Set me free
Jag som hade tänkt sy upp gardiner och stöka på idag, har inte blivit något av. Har rätt och slätt varit alldeles för lat!
Varit ute på en fin promme med grisen, tränat inkallning på rovön och myst på.
Nu ska jag cykla in till stan och träna karate innan jag går på min arbetsnatt.
När jag går av imorgon är det LEDIG HELG!
Det tycker jag att jag förtjänat efter att ha jobbat tre helger i rad.

Du kan inte se mig!


2011-10-13
14:01:29

Världens tröttaste?
När jag ska jobba natt brukar jag kvällen innan vara vaken till 1-2 för att sedan kunna sova fram till lunch (så jag orkar vara vaken hela natten).
Men igårkväll var jag bara SÅ trött så jag gick och la mig halv 10. Sen sov jag tills väckaren ringde 12 idag. Det är alltså typ 14 timmars sömn. Inte illa pinkat.

Även fina grisen har legat och snarkat bredvid mig hela natten, han är så duktig. Nu verkar han däremot less på att bara ligga så vi ska ta och gå en promenad i det fina vädret.


2011-10-12
19:25:41

Aftonspromenad
Varit ute och gått i det underbara höstvädret. Riktigt skönt och för ovanlighetens skull kom jag ihåg att ta lite bilder. Vill däremot skrika lite över att jag inte har en riktig kamera som kan ge rättvisa åt den fina naturen.
Två timmar var vi ute jag och grisen, så nu kan vi känna oss nöjda för idag!
2011-10-11
21:33:56

Family
Idag var mamma snäll och bjöd på middag och det blev gottegott med nykokt blodpalt.
Får försöka bjuda bort mig bäst jag kan nu när Robert ska jobba varje kväll - det är så trist att äta själv!
Efter maten gick jag och lillasyster på en promenad runt broarna med grisen, pappa ville att vi skulle ta med Molle också men vi hann inte ens från gården innan Fanny satte stopp. "Det gäller att veta när man är besegrad" som hon själv sa, hundrackarn är verkligen som en studsboll med ben och svansar överallt.

Nu har vi kommit hem, sitter och myser en stund innan vi ska hämta Robert från jobbet. Sen ser jag fram emot en tidig kväll - var alldeles för länge sen jag fick sova en ordentlig natt.


2011-10-11
17:33:13

Bjudning
Idag har jag och grisen tränat lite ingångar och ställande inomhus, ingångarna även med två steg. Ser fint ut, men jag skulle vilja komma till nästa steg i ställandet. Tror nästan jag ska ta och försöka plocka bort godisen från hjälphanden nästa gång.

Sen har vi roat oss med beteende bjudning. Jätteroligt eftersom han verkligen lägger manken till och försöker, provar på det han blivit belönad för tidigare osv. Sen rinner snålvattnet, haha.

Eftersom det fungerade så fint så plockade jag fram klossen. Det tog en liten stund innan han kopplade men till slut så gick det jättefort för honom att fatta var han skulle buffa. Ska försöka fortsätta med den träningen lite varje dag för att verkligen bygga upp intresset för klossen, känner att jag misslyckades lite i det fallet med Mila.

Förresten så var jag på solis idag och köpte krokar till förrådet. Så nu hänger hundkläderna så fint, känns skönt att ha det bortgjort.


Före


Efter


2011-10-11
14:15:24

Tacksam trötthet
Jag måste ju ha världens mysigaste hund. Gick och la sig med Robert igårkväll och vägrade stiga upp imorse. Inte ens när jag kom hem från jobbet behagade grisen att ens hoppa ner från sängen.
Till och med när jag vaknat igen och klivit upp så låg han kvar, men så började det nog kurra i magen på honom för då klev han upp. Efter frukost och morgonpromenad placerade jag mig själv i soffan och fick fort ett tungt huvud i famnen - och där ligger han än.

Känner mig riktigt slö idag, kanske inte så konstigt med tanke på allt nattarbete. Imorgon jobbar jag förmiddag för att sedan hoppa på natt igen. Så går det när man är timanställd... Ingen ordning på dygnet!
Sedan har säsongen börjat på Roberts jobb så han ser jag inte mycket av. Suger lika mycket varje gång, tur att det bara är ett par veckor varje år.2011-10-10
19:30:07

Ett steg bakåt
Idag gick jag och grisen ut för lite lydnadsträning. Tyvärr så var jag lite övermodig angående hur bra det skulle gå med fria följet så det blev pannkaka av det hela. Var först i slutet jag förstod mitt problem och backade, provade bara gå 1-2 steg och direkt så fungerade det bättre.

Körde även lite inkallning med bollarna men det fungerar dåligt med byteshandeln.. Måste hitta något roligare att byta med.

När vi var ute och gick i afton provade jag dock att ge han hela koppellängden för att sedan kalla in och belöna honom och det fungerade jättebra, han verkade dessutom tycka det var väldigt kul.


2011-10-10
13:50:10

Hemtrevnad
Jag som ville sova ut imorse, jo tjena. Först ringer bemanningen halv 11 och en kvart senare ringer chefen från 2an. Fanns inte en chans att jag skulle kunna somna om så jag steg upp och började stryka gardiner. Nu sitter dom på plats!
Fast gardinerna i vardagsrummet måste sys upp en del, får se när jag får tummen ur att göra det. Tror det blir att köpa sån där dubbelhäftande tygtejp, har använt det till gardinerna i köket. Enkelt och bra.

.


2011-10-10
01:02:26

Nattuggla
Jobbat två nätter i rad, nu är jag ledig en för att sedan jobba natt igen imorgon.
Klev därför upp ur sängen igen när Robert ville somna, tycker inte det ger något att försöka vända dygnet för en dag.
Hade egentligen bara tänkt vara vaken till midnatt (så jag kan sova till lunch imorgon) men fastnade på pitbullforum. Läser gamla artiklar och diskussioner och känner hur jag suktar efter kunskap. Jag vill hela tiden veta mer, mer mer!

Men nu börjar det nog vara dags att kasta in handduken så jag orkar träna hund och stryka gardiner imorgon!

Han kanske skulle försöka få jobb på span?


2011-10-09
15:41:22

Ingen tid att vila
Fullt ös hela helgen här!

I fredags for som sagt jag med Anna och Linda på the studio. Var faktiskt jätteroligt även om jag kände mig töntigast i världen med alla poser.
På kvällen bjöd mamma på middag och sedan jobbade jag natt.

Igår fick jag sova 5 timmar efter jag slutat jobba, sedan bjöd Roberts pappa på fika. Gick en sväng med mamma på stan och köpte gardiner till köket och vardagsrummet som jag fick i inflyttningspresent. Blir ljusgröna gardiner i rummet, kommer nog skära sig lite till mattan men då är det ju bara att köpa en ny ;).
Färgade håret och så bjöd mamma på middag igen. Sedan drog vi till garaget där jag fäste nya kåporna. Robert provade gängtappa i kedjehuset men det kan hända att vi måste plocka isär hela baljan för att komma åt ordentligt. Jag hoppas inte!

Efter ännu en natt på jobbet fick jag sova lite längre idag, sedan har jag faktiskt haft lite mystid med mina pojkar. Har fått upp gardinstången i vardagsrummet och hade tänkt stryka gardinerna men så var det upptaget i tvättstugan.
Funderar om jag ska passa på att städa lite istället medan Robert hjälper sin pappa. Sen blir det att fara till garaget igen, Robert hade väl tänkt fästa extraljusen som han började med igår och jag tror jag ska ta och byta skidorna på pärlan.


Har varit mycket att göra i helgen så det har inte blivit någon riktig långpromenad eller träning för grisen. Han har dock hanterat det hela med ett lugn och mest sovit. Det känns skönt, jag tycker ju det är jätteviktigt att det ska kunna gå några slappardagar utan att hunden börjar klättra på väggarna.


2011-10-07
09:15:24

Dagens planer
Jag som klev upp "tidigt" (ska jo jobba inatt) för att kunna ge Zebo en ordentlig långpromenad nu på morgonen. Jo tjena! Inte för att jag lider av regnet (fick ett jättefint regnställ när jag fyllde år) men grisen kommer gråta ihjäl sig efter fem minuter.
Får väl ge honom lite mer mental stimulans inomhus istället.

Ska även ta en dusch och snöra fram massa kläder, idag ska jag nämligen med Anna och Linda på "the studio" och ta lite bilder. Det skulle visst ta hela eftermiddagen, vad spännande!

I afton ska mamma bjuda på middag och färga mitt hår, har börjat få en lagom smikrande utväxt. Om regnet gett med sig lite tror jag att jag och grisen ska ta och gå dit.
Sen ska jag även försöka hinna sova lite grann innan jag börjar jobba ikväll.

Det har förresten börjat snöa i fjällen. Det värmer i skoterhjärtat och imorgon blir det förhoppningsvis en hel del garagetid!


2011-10-06
21:50:10

Karateträning
Fina kvällsaktiviteter här. Som vanligt lite ångestladdat innan man tagit sig iväg men så sjukt kul och givande. Linda är så otroligt duktig som tränare och det är så roligt att se utvecklingen hos alla. 
Ikväll var det en blanding mellan grundtekniker, fighting och kata. Känner verkligen hur jag tappat känslan i fightingen, är inte alls lika rapp längre och har tappat mina fina kombinationer någonstans på vägen.

Just nu är det tvmys med Wild hogs. Snart sängen, imorgon väntar en heldag (+natt på jobbet).


2011-10-06
14:47:54

Dagens hundträning
Eftersom att Zebos ingångar är så otroligt fina (efter 2x5 min träning) så vill jag inte tjata ut dom.
Däremot tycker jag ändå det är viktigt att få stadgan i ingångarna eftersom att det är grunden till så mycket.
Så jag har helt enkelt bestämt mig för att börja varje träningspass med lite ingångar för att sen träna något annat.

Idag plockade jag dock fram klickern för första gången och den förvirrade honom lite i början. Klantigt av mig att inte tänka på det, men jag tror han greppade det ganska fort ändå.

Ställande fick det bli fokus på efter ingångarna idag och åter igen blev jag imponerad. Det är första gången någonsin vi tränat ställande och endast en gång flyttade han på en tass (jag lyckades dessutom se det och inte belöna, tjoho!).
Jag tyckte det gick så pass bra att jag tränade lite stadga och det gick också utmärkt.
Jag lät honom naffsa på godiset under stadgan men vadå, det var som sagt första gången!
Vi gick även ut och tränade lite inkallning med hjälp av långlina, boll och godis. Jag började med att han fick springa mot mig och jag kastade belöningen bakom mig så han fick springa förbi mig, sedan utvecklade jag till att han skulle stanna vid mig innan han fick belöningen.
Jag tycker han var riktigt duktig, men NOTE TO SELF: Använd två bollar för att kunna byta med honom.
Det kan även hända att jag måste inhandla ett helt gäng med bollar för så här såg nämligen min fina tennisboll-snöre ut efter 10 minuter:


2011-10-06
11:14:41

Jag tyckte inte det var roligt
När jag var på solbacken förra veckan shoppade jag lite reaböcker (halva reapriset på öb). Bland annat köpte jag "Barns tankar om... kärlek....vänskap". Det var dock två uttryck i "barns tankar om kärlek" som jag inte alls tyckte var speciellt roliga. Det var i kapitlet "hur hittar man någon att bli ihop med?".

Man får vänta tills pappa och mamma har dött innan man blir ihop med någon.
För då får man bestämma själv.

- Akinyi 8 år

Jag är inte ihop med någon. För min pappa  och mamma är ju inte döda än
och då får jag inte bestämma själv.

- Ahmed 7 år

2011-10-05
16:23:00

Fin långpromenad
Tre timmar och 40 minuter, inte illa pinkat. Nu har jag ont i mina knän och känner redan att jag kommer ha träningsvärk i rumpan imorgon, men det är sånt man får ta!
Hunden verkar då nöjd och belåten iallafall.

Gick som planerat till solbacken, tänkte kolla om dom hade några fina klövjeväskor på arken men icket! För det första hade dom bara till dvärghundar och för det andra gillade jag inte hur den satt (långt bak på ryggen utan tyngd fram).

Skulle gärna lägga mig i soffan och slappa resten av kvällen men snart slutar Robert jobba och då ska vi fara och göra lite ärenden. Bland annat köpa mat, både till hunden och till människorna. Sen ska vi väl försöka få i oss någon middag också!

Coola poolare!


2011-10-05
10:28:03

När vädret tillåter
Nu är ÄNTLIGEN helvetteshelgen över (fredag-tisdag BARA kvällspass). Ser verkligen fram emot att få äta middag tillsammans med min karl ikväll! Ska nog faktiskt ta och plocka fram någon köttbit från frysen tror jag.

Men vad ska jag göra idag då? Jo det ska få bli en långpromenad! Har tänkt gå upp till solbacken och säga hej till mamma på jobbet. Det gäller att ta vara på dom fina höstdagarna eftersom att det oftast bara vill regna.


2011-10-04
11:36:52

Ingångsposition, första träningen
Vad är felet med den här hunden? Han KAN ju! Kan säga att första sättandet var ungefär vad jag  och Mila kunde uppnå efter en vecka.
Jag behöver naturligtvis hjälpa honom genom att styra men kan man begära något annat? Tycker han sätter sig jättefint!
I slutet så vet jag dock inte riktigt vad jag höll på med, försökte göra lite för mycket på en och samma gång och kan inte klandra hunden för att jag rörde till det. Såg sedan också att han satt sig lite snett, får banna mig själv för det!
Men inte illa pinkat för första försöket va?


2011-10-04
09:28:22

Pitbullar (så här farliga är dom)

2011-10-03
10:58:04

Tjures
Grisen är hos Jonne idag så jag sitter hemma och tjurar.
Försökte ta sovmorgon men det var omöjligt. Blev nog för mycket sömn förra natten.
Funderar om jag borde göra något vettigt innan jag börjar jobba men tror jag hoppar det idag.
Kanske ska sätta ihop ett träningsschema till griseknon förresten, men annars ska jag bara slöa.


2011-10-02
21:29:55

Bilder från veckan som varit
Päronen hade hittat "lite" svamp i skogen.


Grisen gillar att ligga i soffan


Och är soffan i bitar


Så är det helt okej att ligga på golvet (så länge det finns sängkläder)


I nya lägenheten går det bra att sitta på sängkanten och spana på grannungarna


Eller spana på husse när han äter, kolla snålvattne!


2011-10-02
00:20:20

Jag lever!
Som utlovat är jag nu åter, i en ny lägenhet och med en ny(gammal) hund. Det är lilla grisen som fått flytta tillbaks igen!

Wroom sa det bara i lägenheten, jag gav det två hela dagar (med lite assistens av karln) och sedan så var det nästan klart. Det enda som är ogjort är gardiner i köket och vardagsrummet + att låna en slagborr så vi kan sätta upp de tavlor som ska upp på betongväggarna.
Vi har ju även tänkt köpa ny soffa + surroundljud och dessutom renovera ett köksbord men det är inget som känns panik att få klart.

Kan säga att jag ÄLSKAR att ha separata rum, att kunna äta vid ett köksbord, att inte ha massa elektronik i sovrummet, att inte ALLTID sitta i soffan och stirra in i den där förbannade tvn. Det är så skönt att kunna se tv tills man är trött och sedan gå och lägga sig för att SOVA. Det blir inte alls samma slötittande!

Har inte kommit igång med hundträningen än, vi har spenderat den första veckan med att skapa samarbete och trygghet, och en massa mys såklart! Han är så lugn och stabil, jag vet inte om jag förträngt det eller om han växt mentalt sen vi hade honom sist. Han är bara så otroligt fin.

Dock har han skaffat sig två olater. Det ena är att han gärna dricker ur toaletten (URK) och det andra är att han gör utfall mot hundar som triggar honom. Fick direkt idén att prova skvallerträna honom och det har fungerat klockrent sedan första försöket. INGET är helt enkelt lika intressant som godis (läs: torra frolicbitar).

Har massa bilder på mobilen men är alldels för trött för att föra över dom till (den numera friska) datorn.
Även en fin video som jag hoppas kvaliten är duglig på, då ska jag youtuba den, "What pitbulls do in bed". Stay tuned!