Titti

2011-05-31
22:11:38

Allmänlydnad pass 5
Ikväll så började vi att träna inkallning med störningAR (i form av lekande hundar, leksaker och en flygande boll). Som vanligt var Mila mest av allt överlycklig att få komma tillbaks till sin matte igen (hello, det är ju faktiskt hon som har PINNEN).
Även dom andra hundarna skötte sig snyggt, många har verkligen utvecklats sedan kursstarten.

Kvarsittande med störning gjorde vi också, då skulle hunden sitta kvar och matten skulle gå en bit bort medan andra hundar promenerade och lekte runtomkring. Eftersom att Mila har sin osäkerhet gick jag bara ungefär 5 meter ifrån henne och det känns som att det var ett klokt val. Var tvungen att upprepa kommandot 3-4 gånger och flytta tillbaka henne till ursprungspositionen 2 gånger. Jag är mest nöjd att hon stannade när jag sa åt henne då hon var på väg fram till närmsta hund som kampade med sin matte.

Slutligen tränade vi lite stoppkommando. Väldigt basic, vi hade hunden lös, backade med hunden följandes, stannade och gav kommandot. När hunden stannade kastade vi belöningen bakom hunden. Det tog 2-3 upprepningar innan Mila fattade vinken men sedan stannade hon direkt.

På teorin pratade vi om roller, vilka roller vi har jämtemot våra hundar. Grundtanken var 3 pelare, trygghetsrollen, samarbetsrollen och bestämmanderollen. Det handlar om en balans mellan dessa tre roller. I min fina bild nedan kan man se hur tryggheten är grunden för ett fungerande samarbete, och med mycket trygghet och fint samarbete behövs det väldigt lite bestämmande.
Vi fick även med oss ett test man kan göra hemma om hur vi samspelar med våran hund och även hur vi uppfattas av hunden. Jättespännande, jag ska göra det imorgon.


2011-05-31
15:31:30

Mest bara mat
Har varit hos Linda och spelat lite wii, men mest av allt åt vi nog. For på kvantum innan och handlade lite yogurt och bröd och sen har vi smaskat i oss massor. Jag hade en SÄMST mariocart-dag och hade hoppats hinna spela lite monopoly men icket.

Nu ska jag börja laga lite mat, ikväll är det lydnadskurs på brushundsklubben igen.


2011-05-31
10:58:18

När jag hittat ett substitut
Då ska jag börja träna lydnadsapportering med Mila. Vad jag menar med substitut är att jag inte vill köpa en apportbock förrän hon inte tuggar. Det är nämligen något hon är väldigt duktig på just nu.
Eventuellt kommer jag använda ett vedträ, eventuellt något annat.. Får se vad jag kan hitta.

Novis som jag är på det här så sökte jag lite hjälp. Hittade en jättefin artikel på "klickerklok", klicka på länken för att komma direkt till artikeln. Den är ganska lång, men för min del är det bra. Jag vill göra det ordentligt från början.

På tal om något helt annat (typ Milas ståträning) så hittade jag den här fimen på youtube. Åter igen "Anna3vallare". Lagt upp någon film tidigare då hon tränar vippbräda med en av sina hundar.
Här tränar hon bland annat hoppstå med en av sina hundar då han var valp.


2011-05-31
08:44:31

Jag var säker på magsjuka
Jag vaknade inatt och mådde SÅ illa. Min mage pratade och pratade, jag kände riktigt hur det bubblade i magsäcken. En förjävla halsbränna dessutom. Var helt säker på att det skulle bli massa kräkas och magsjuka men efter att jag legat på sidan i fosterställning i någon timma somnade jag till slut om.

Förresten så är det helt otroligt att facket NU har kommit på att det kommer vara brist på sjuksköterskor inom landstinget i sommar. NÄHÄ? Det har vi vetat sedan i januari men det är ju roligt att ni kommer på det nu. Synd bara att ledningen fortfarande inte fattat. Men ni vet väl vad landstingsdirektören säger? Dom på golvet måste springa fortare!

Kunde inte hitta en mer passande bild!


2011-05-30
22:07:32

Working girl
Haft en jättelugn kväll på jobbet, ändå har tiden gått jättefort. Var nog bland annat en ganska rolig omläggning som jag fick roa mig med.

Imorgon är jag ledig igen och då kanske det finns någon söt nos som vill LEKA LITE?
PS, detta KAN vara en pik!

Men nu ska jag pussa lite på Robert och Mila.


2011-05-30
12:54:48

Dagens hundträning
Har tittat igenom lite LK1 videos och insåg att jag helt glömt bort Milas ställande. Det, om något, måste vi verkligen försöka få till. Har ju tränat det väääldigt lite men nu ska jag försöka ta tag i det igen.
Använde mig lite grann av handhjälper då jag inte ville sätta för stor press på henne och jag tror faktiskt det behövdes.
Med tanke på förutsättningarna är jag nöjd över Milas insats. Bannar dock mig själv för att jag klickar för sent två gånger så hon hinner flytta ett ben.


Gick ut och tränade lite läggande, jag vill få henne att lägga sig snabbare så vi ska träna lite på det. Just idag gjorde jag inte något annat än att bara berömma mycket när hon väl lagt sig. Det ska vara roligt att ligga helt enkelt!
Testade även belöna med bakåttänk. Vad det kommer innebära i det långa loppet är en liten hemlis (förutom för hon som tipsade mig om det). Film på det kommer antingen i slutet av den här veckan eller i början av nästa, beroende på hur mycket jag hinner träna.

Idag fick Mila förresten prova sina viktmanchetter för första gången. Hon tycker inte att dom är det roligaste som finns så jag ska fortsätta klicka in dom också. Jag har inga vikter i dom än, vill att hon ska känna sig bekväm i dom först. Sakta men säkert.

2011-05-30
10:38:44

Det gäller att prioritera
Haft en lugn och skön måndagmorgon. Håller på att tvätta och har samtidigt passat på att portionsförpacka bacon som ska bli hundmat (utgånget datum). Hade tänkt göra samma sak med blodpuddingen jag använder som hundgodis men insåg att det inte fanns en chans i världen att allt skulle rymmas i frysen.
Tänk om jag hade ett lika stort intresse för min egen kost?

Nu ska jag byta tvätt i tumlaren och sen hade jag tänkt träna Mila lite.


2011-05-29
16:15:30

Nykter söndag
Ja, som sagt. Nykter, utan att måsta iväg på jobbet. Dåligt väder ute. Vad fan gör man?
Jo, man passar på att vårstäda lägenheten. PS, på Roberts initiativ(!!!).
Förutom dammtorkningen med trasa (istället för dammvippan) som gör att luften blir så lätt så har taket inne på toan också fått sig en behövlig uppskurning.
När vi ändå var i gång fick sig även Mila en vårstädning i form av kloklippning, borstning och dusch. Så nu kanske hon inte ska fälla lika mycket hår hoppas vi.

Nu är det dags att börja laga middag och sen ikväll ska vi väl ta och göra minst ett morsdagsbesök.

Powernap på väg hem från Arjeplog


2011-05-28
22:46:45

Dåligt engagemang
Idag har vi varit hos mina föräldrar och hälsat på den nya förmågan. En supergullig (så klart) liten hamiltonstövare som än så länge är namnlös.
Han var stencool och hade sovit hela natten! Jag tror det kommer bli toppen.

Ikväll har jag jobbat, haft en jättelugn och skön kväll på 3an. Hade egentligen tänkt ta mig någon öl när jag slutade eftersom jag är ledig imorgon men jag orkar inte engagera mig. Så det fick bli cola och turkisk peber istället.


2011-05-27
23:21:46

Ryssland ligger till vänster
Iallafall om du frågar Linda. HAHAHA. Ikväll har vi spelat familjegeni och det var sjukt kul. Jag vann, Anna fick svara på alla ben frågor (och  hur snabbt en giraff springer) och Linda fick nog dom enda frågorna i hela spelet hon inte kunde utantill.
Jag har verkligen skrattat hur mycket som hellst!

Nu är jag jättetrött och längtar verkligen efter en god natts sömn. Imorgon ska jag ta sovmorgon (oj  så skönt).


2011-05-27
15:26:39

Förföljd av en kråka
När jag kom hem från jobbet och gick ut med Mila blev vi förföljda av en kråka. Först i skogen på andra sidan gångvägen och sen när vi kom ut på gångvägen också. Den var SÅ stor och jag ville gråta, jag trodde den skulle hacka ut mina ögon.
Jag är verkligen inte rädd för djur i skogen men det här var inte ens lite roligt. Huvvaligen!


2011-05-26
17:02:05

Första tatueringen
Fort var det gjort, en timma tog det ungefär. Hade lagomt med ångest innan och trodde jag skulle dö, men det var ju inte alls nå farligt. Kändes typ som att epilera benen fast mindre jobbigt.


2011-05-26
09:49:55

Mila är skendräktig
Jag tycker egentligen det är för sent, men jag har ingen annan förklaring.

Det började för ungefär 3 veckor sen då jag tyckte att hennes ljuver var svullna. Efter ett par dagar la även Robert och mamma märke till det. Jag vet inte om vi vande oss eller om det gick tillbaka, men jag har inte tänkt på det så mycket senaste veckan iallafall.

Förra veckan (tror jag det var) började vi tycka att Mila var såå slö. Hon har inte alls samma energi som hon brukar men vi kopplade det (så klart) till hennes dåliga ben och tog det lugnt med promenaderna.

För ungefär 4 dagar sen började hon bädda. Bädda, bädda, bädda. På mattan, på marken, på golvet, på brukshundsklubben... Först då började jag misstänka det här med skendräktighet och började fråga runt på internet. Någon gav mig förslaget att kolla om hon hade mjölk.

Så det var precis det jag gjorde nu. Provade trycka runt ett ljuver för att se om det skulle hända något. Jag kan säga att jag fick ett skott i pannan. Mums fillibabba. Får väl se om Robert tycker jag luktar surmjölk när han kommer hem från jobbet ikväll...

Men ja, nu har vi iallafall löst alla mystiska funderingar kring Milas hälsa. Hon är skendräktig. Och imorgon ska mina föräldrar hämta hem en valp. Det kanske är hennes undermedvetna? Haha.


2011-05-26
07:52:24

The start of something new
Idag så smäller det. Min första tatuering. Hög tid om ni frågar mig, jag har ju bara väntat i ungefär 5 år nånting...
Är fortfarande skiträdd att det ska göra sjukt ont och jag förbereder mig på att jag både kommer gråta och skrika.2011-05-25
13:32:42

Lite insane
Jag gav upp alla planer för dagen då Cecilia från bemanningen ringde och bad mig jobba.
Började tänka efter att det var ett tag sen nu, var tvungen att kolla efter. En vecka, en hel vecka. Så länge har jag gått hemma (trots att jag stått som tillgänglig). Är väl dom förbannade LASdagarna som ställer till det igen.
Tanken är att dom ska finnas till så vi får jobba MER men i praktiken så "glöms" man lätt bort om man närmar sig inlasning.

Men vad ska man göra? Måste försöka ta tag i det här med referenser till mitt cv, är ju bara att slänga iväg ett par mail. Men inte just nu, för nu ska jag börja traska mot lassa.


2011-05-25
10:40:04

Läggande under gång
Då var träningspasset över. Blev bara läggandet vi tränade på, det behövdes verkligen filas på ordentligt.
Jag började med att stanna vid henne när jag gav kommandot för att sedan "smyga iväg" mer och mer samtidigt som jag gav kommandot. Har fortfarande inte kommit så långt i den här träningen, var nog bara andra gången vi tränade det.

Så med tanke på det tycker jag det gick bra (fastän jag var tvungen att ge kommandot två gånger och hon la sig snett första gången) men jag blir irriterad på mig själv att jag någon gång inte ser att hon sitter snett i utgångspositionen! Sen håller jag på att bli vansinnig på hennes skällande. Försöker ta tag i henne och lugna ner henne när belöningen är över och det funkar till viss del, tror jag ska spinna vidare på det.


2011-05-25
09:34:39

Tungviktare?
Solen skiner, vilken underbar dag. Men det blåser lite för mycket för att kunna ligga ute och sola skulle jag tro..
Har varit hos tandis imorse och tagit röntgenbilder på mina visdomständer. Kan säga att det var lagomt plågsamt, kändes som att plåten skulle gå genom min skalle.

Jag lämnade Mila hos mamma och pappa när jag for till tandis och när jag kom tillbaka var hon som vanligt överlycklig och galen. Hon vill ju alltid bära på något och visa hur duktig hon är men döm om min förvåning när hon kommer och bär en 4kgs hantel i munnen. Det såg inte ens jobbigt ut! Apport LK-elit? Haha.

FÖRRESTEN så ska dom fara och titta på en valp ikväll, en 3 månaders hamiltonstövarhane. Det är sista hanen som är kvar i kullen så det är bara att hålla tummarna för att han är fin ändå, båda föräldrarna var tydligen dubbelchampinjoner så (ja jag kommer alltid säga champinjon - champion är inte lika kul).

Har inga planer för idag, är faktiskt lite sugen på att åka ut till stugan men jag vet inte. Varför är soppan så snordyr?
Ska snart ut och träna med Mila iallafall, tror det blir kvarsittande och läggande under gång idag.


2011-05-24
22:11:58

Allmänlydnad pass 4
Ååååh alltså nu är jag jätteglad. Har verkligen varit underbara hunddagar senaste veckan. Ikväll var första gången under kursen som Mila inte markerade mot en annan hund under hela kvällen! Visst var hon dåligt fixerad vid hennes hatobjekt två gånger men jag lyckades avstyra henne direkt.

Vi började med "nej"träning. Då skulle vi gå rakt fram på elljusspåret där det låg kalkon, ostkrokar och hästbajs. Mila brydde sig knappt utan tyckte det var mer spännande att lukta i marken, jag däremot var jäkligt sugen på krokarna...

Som andra övning gjorde vi hundmöte på skoggsstig (läs: elljusspår). Vi gick 4 stycken från varsitt håll och mötte varandra och jag försökte fokusera på mitt kroppsspråk och inte titta på Mila. Det gick utmärkt, även den här gången var hon mest intresserad av marken men fokuset framåt var betydligt bättre ändå.

Tog en liten paus efter det och lekte kurragömma. Då fick man gå in i skogen och gömma sig och så fick hunden leta rätt på en. Det är ju något vi gör till vardags och Mila tycker det är hur roligt som hellst. Hon fick sig ett glädjeskutt och höll nästan på att gå fram till en av dom andra hundarna som också såg busig ut.

Avslutningsvis skulle vi gå, bara rakt fram, utan störning, med hängande koppel. Med mitt förbättrade kroppsspråk försökte jag nu även slappna av mer, typ som jag gör på en vanlig promenad hemma, då hon faktiskt nästan ALLTID går bredvid mig. Naturligtvis lyckades det och instruktören var alldeles stormförtjust.

På teorin pratade vi lagar och regler. Vovve-nörd som jag är påminns jag ständigt av dessa och har sett urklipp från lagboken otaliga gånger. Inga nyheter för mig alltså. Men ändå bra genomgång.

En som går kursen brukar göra den här övningen och låter katten äta upp godisen.
Jag tror Mila skulle se till att katten blev utan skalle.... :P


2011-05-24
17:31:34

Sorry älskling
Nej det blir ingen minibulle. Jag råkade hitta en ny ras idag, och jag är jättekär i den. Åååh, varför ska det här med valperiet vara så svårt?
Vill ju bestämma sig INNAN man far och tittar på valpar för man vet redan innan att man kommer bli kär i dom direkt..

Rasen heter iallafall manchesterterrier och är i princip en dobermann i dvärgformat.


2011-05-24
15:18:51

Mest på skoj
Så, då har man kört till Arjeplog för att äta lunch. Haha, nä Robert hade faktiskt ett jobb han skulle göra där men jag och Mila följde med som sällskap då vi inte hade något annat för oss. Dock är inte vivaron skönast att åka i så nu har jag lite ont i ryggen...

Jaja, snart dags att laga middag och sen är det lydnadskurs som står på schemat. Ikväll ska vi träna hundmöten på stig, ÄNTLIGEN. Det är faktiskt i princip den enda övningen som jag redan i förväg tror kommer bli svår för oss. Men jag ser fram emot att få träna på det och hoppas få tips av instruktörerna om hur jag ska ändra på mig för att Mila inte ska fokusera så mycket på mötande.


2011-05-24
07:30:09

Spontanresa
Hade precis slagit igång tvn och lagt datorn i knäet (mina morgonrutiner) när Robert ringer och frågar om jag vill följa med till arvidsjaur. Tja, varför inte? Jag hade inte direkt några andra planer närmaste timmarna.


2011-05-23
21:06:34

Save the world
Någon annan än jag som blir alldeles gråtfärdig?/menslisa

2011-05-23
14:10:49

When it rains, it pours
Tror det var ett bra drag att ta en glass i solen under förmiddagen, för nu öser regnet ner.
Jag som hade tänkt gå och hämta bilen för att fara och handla innan Robert slutar jobba men jag vet inte om det kändes så lockande längre när vädret blev så här.. Fast jag hade ändå inte tänkt fara förrän om en timma så jag får väl se hur det ser ut då.

PS så är det mormorvarning på mig just nu. Jag förbereder nämligen middagen genom att försteka  kycklingen och blötlägga riset så det ska gå fort att tillaga sen. Ibland har man lite för mycket tid över..

Värme


2011-05-23
09:37:55

Back to normal
Ny vecka och nu är det slut på sovmornar! Har sovit så mycket i helgen att det inte var några problem att vakna klockan 7 imorse och jag har spenderat morgonen med att städa lägenheten ordentligt (var 3 veckor sen jag dammtorkade senast och det märktes).

Jag hade även tänkt gå ut med soporna men då insåg jag att mina hemnycklar ligger i bilen som Robert har på jobbet. Tror även jag har min börs där förresten? För att inte glömma tatueringsstencilen. Jag måste nog fara till euromaster :P

Nu ska jag ta och packa ihop mig och gå ut, ska leka med Anna på hennes lediga dag och kanske Linda vill vara med också? Då kanske jag kan få fara på sunny hill och köpa en väska till alla hundprylar....


2011-05-23
07:54:46

Det är roligt att se utvecklingen
Igår var det träning på hundkappen, vi passade på att fara dit så Mila skulle få sig lite hjärngympa.

Första gången Mila var på hundkappen var en träning förra sommaren. Jag minns det så väl för Rolex var lillpuppe fortfarande. Då var Mila helt rabiat. Hon stod mest på bakbenen i kopplet och stod mest och glodde (läs: vi var där i flera timmar innan hon kopplade på nosen). Sen har hon bara varit där en gång till och det var när det var Björkis cup i höstas.

Det var en helt annan hund vi hade med oss igår. I vanlig ordning hälsade hon både på Rolex och Diesel men även på Rolex kullbrorsa som Leif och Lotta har. Jag var helt imponerad när hon nosade på honom och TOKviftade på svansen. Sen ville han leka lite för mycket så då blev hon lite tjurig på honom, men bara så att hon morrade lite och gick därifrån.

Vi gick med henne till klubbstugan där det både var andra hundar och en hel drös med småbarn som sprang omkring och skrek. Hon kändes lite het men betedde sig ändå hur bra som helst. Hon reagerade bara med nyfikenhet när det kom en unge med en vagn i hundra knyck runt hörnet till exempel (istället för att som tidigare nästan skita på sig av rädsla).

Största utmaningen för henne var när haren satte igång och loppen kördes. Varje gång hundarna passerade blev det pip och tjut och hon skulle bara dit. Vi försökte lugna henne så gott vi kunde genom att gå runt en bit bort från banan men det var ju bara SÅ intressant.
Det vi funderade över var om det var haren eller hundarna som var så intressant för henne, så jag ställde mig på ett annat ställe så att haren passerade oss innan loppet börjat och hundarna kommit sig ut ur burarna. Precis samma reaktion då, vilket kändes jätteroligt. Så senare i sommar blir det nog lite coursing för damen!

Då hon varit ute och fått alla dessa miljontals intryck (hon hade nosat så mycket att hon var alldeles vit kring näsborrarna) fick hon gå till bilen för att vara lite passiv. Hon fick ligga i sin bia med bagageluckan öppen och hon kunde inte ha brytt sig mindre när det passerade folk och människor utanför.

Så jag kan säga att Mila hade stolta föräldrar igår. Jag vet att det går sakta, men det här är ingenting vi varken kan eller vill stressa med. Trygghet framför allt. Och det känns som att vi absolut är på väg åt rätt håll.


2011-05-22
19:14:29

Last night
Hade jättetrevligt hos Patrik och Nina igår. Träffade mycket nytt folk och till min förtjusning med liknande intressen som jag. Vi drack lite öl och babblade på, klockan gick hur fort som helst.

Blev ingen krogrunda utan stället blev det åka bil. Var nog ganska bra för min del då jag bara hade en bacardi att dricka, jag behövde knappast mer än så. Trodde vi skulle fara hem vid halv 3 tiden men då blev det istället efterfest hos Kim. Jag var måttligt road, Robert var måttligt spritfull och det gick bara åt ett håll. Kom iallafall hem vid halv 4, då spöade Robert torkställningen och sprayade nässpray i luften bara för att det var så roligt. Så ja, jag myser åt hans bakfylla idag. Själv mår jag  toppen!


2011-05-21
14:54:11

Orcestra of angels
Blev en riktigt trevlig kväll igår måste jag säga. Först förfest hemma hos Ninni med massa kort, sång och dans. Fulade oss till fullo helt enkelt och det var svinkul fastän jag just och pass var full (det fina sällskapet gjorde allt).

När vi skulle ut drog jag och Amanda på Olles i ren protest till allstars och det är ett beslut jag kan stötta idag. Var väldigt lite folk och inte alls en massa dyngraka 18åringar. Vi (läs: Amanda och Micke) drack öl och jag drack vatten som jag nästan blev påtvingad. Inte för att jag var för full för att få köpa öl, men den stackars bartendern var så uttråkad att hon verkligen bad om att iallafall få hälla upp en vatten åt mig när jag sa att jag inte ville beställa något.

Kom hem vid halv 3 tiden och har sovit som ett barn inatt. Idag mår jag som en prins och har inte ens behövt dricka cola (det vill inte säga lite om hur bra jag mår). Snart laddar vi om, inflyttningsfest hos Patrik och Nina står på schemat ikväll.


2011-05-20
17:32:28

Nu kör vi
Nu har vi avnjutit en middag på grillN och gott var det. Jushi hade dagens kommentar "karlar blir inte mätta, vi är bara mer eller mindre sugna". Klockrent.

Nu ska jag svida om och sedan bege mig mot hägglundsG. Ska ta någon liten öl och njuta av vädret. Imorgon ska det ju tydligen bli regn så, blaha blaha.


2011-05-20
14:59:08

Tre timmar på BHK
Mila lekte med massa pinnar och blev KÄR i Tyson. Första gången NÅGONSIN hon gick fram till en okänd hund och luktade i rumpan. Fina hund. Men sen fick jag bli arg på henne då hon ville ha Pollys pinne. Men det gick bra ändå, pappa tyson sa ifrån. Tror dock vi skrämde ihjäl dom som kom i en bil precis då men for igen, haha.

Nu sitter jag och Anna och väntar på Linda, vi ska en sväng på solbacken och sen är det väl bara att fara hem och börja laga middag.


2011-05-20
10:58:43

Snart ska vi leka
Nu sitter jag och väntar ut sista minuterna innan jag måste tömma tvättstugan. Blev lite tajt så jag vill inte ta ut kläderna ur tumlaren före jag absolut måste.

Nu har jag förberett min tatueringsbild och Linda har skrivit ut den åt mig så i eftermiddag blir det att lämna den till Krille. Hittade faktiskt en ganska bra stencil och ordnade till den lite så det ska nog bli bra. PS så kan ni skratta åt mig för jag hatar stjärnor men jag vill ändå ha det. Haha. Men det är skillnad!

Nu har jag stått och hackat blodpudding (lika äckligt varje gång) och snart bär det av mot BHK. Anna, Linda, Tyson och Molly ska också dit så jag tror det blir toppen. Men jag och Mila ska gå dit, jag tror hon kommer dö om hon måste åka bil med dom andra vovvarna.

Typ såhär kommer den färdiga tatueringen se ut. Men med finare linjer på själva objektet och med lite slarvigare stjärnor.


2011-05-20
08:48:32

Alldeles för trött
Tror det börjar vara dags för mig att sluta fuska med järntabletterna..

Nu är det fredag igen och så vitt jag vet ska jag inte jobba i helgen. Men just nu säger det ju inte så mycket, förra fredagen fick jag reda på att jag skulle jobba först klockan 10 så..

Igår låg jag och planerade allt jag hade tänkt göra idag men nu har jag glömt bort det.. Eller just ja, jag ska tvätta, skriva ut bilder på min blivande tatuering (det närmar sig, på torsdag lägger jag mig under nålen) och fara med Mila på bhk för lite träning. Igår blev det bara en kravlös promenad över okbacken.


2011-05-19
21:07:32

Dagens bravader i bilder
Mitt i vår fina promenad började det ösregna och då menar jag verkligen ÖSregna. Så vi gömde oss under ett litet skjul.


Tyson är blöt men glad ändå.


Asco myser i solen.


Pollypuff var hindermästarN


2011-05-19
15:24:42

Superwoman
Var jag igår, jag hann allt jag ville. Mila skötte sig utmärkt på BHK förutom att hon skällde när vi tränade så att alla andra hundar också började skälla, hahahehe.

Kan säga att jag och Anna hade sedan världens mysigaste kväll nere vid älven med kvällssolen, öl å wine. Sen var vi kanske lite väl runda under fötterna men vi gick på allstars och tog en drink innan vi gick hem.

Idag mådde vi inte lika bra.. Linda var guldklimpen och hämtade oss så vi fick äta pizza och sen mådde vi som människor igen. Då for vi och hämtade Asco och gick en långpromenad med vovsingarna, stannade även på agilityplanen på torpet där Pollypuff fick sig ett cpryck. Tyson var mest tröttast i världen.

Nu är jag hemma igen och det är min egen hund som ska rastas. Blir att gå upp till Euromaster för hennes del, sen får vi se om hon ska få sig en omgång av någon träning senare ikväll. Är ju inte direkt stabilt väder idag så vi får se.


2011-05-18
16:41:43

Och vem fan är DU?
Haft en bra - lagom halvstressig - dag på jobbet. Har arbetat med vad jag nu tror är världens bästa sjuksköterska, hon heter Karin. Första gången EVER som en sköterska på eget bevåg börjat torka en säng. Nej vi har verkligen arbetat superbra tillsammans och hoppas vara i samma grupp som henne under sommaren.

Hann dock bli irriterad innan jag gick hem, tack vare en mindre trevlig sjuksköterska. Har nog aldrig träffat någon på sjukhuset med näsan så högt upp i vädret (läkarna inräknat). Kan sammanfatta det hela med att hon tydligen är för högutbildad(?) för att ge en patient en kopp med te.

Men hon ska inte få förstöra min dag bara för det. Jag är med all sannolikhet minst dubbelt så smart (och 100 gånger mer medmänsklig) som henne. Ikväll slits mitt val mellan bhk-garaget-öl. Eller kan jag vara övermänsklig och hinna alla 3?

Ge mig ....


2011-05-17
22:20:45

Allmänlydnad pass 3
Kan börja med att säga att jag hade en helt utvecklingsstörd hund innan vi började träna. Vi satt utanför klubbstugan och pratade och Mila fick fnatt på precis alla som passerade ut och in, skällde som en galning och reste hela raggen. Hon har aldrig visat ett sånt beteende förr och jag kände mig helt handfallen. Det positiva med dessa situationer är att jag får öva på att slappna av och att lämna situationen bakom mig, för då gör hon också det.

Vi fortsatte träna sittande med kvarlämnande idag och jag är så stolt över min plutta. Förra gången kunde jag bara gå ifrån henne 2 steg, idag provade jag gå 8 utan att hon provade resa sig en enda gång. Det här är ju inget konstigt i vanliga fall, men just under kursen när det är mycket folk och hundar (sitter även hundar på båda sidorna om henne 3 meter ifrån och gör samma övning) är det verkligen spännande för henne. Men jätteroligt att hon ökar tilliten hos både mig och sig själv.

Sittande med störning körde vi också. Då kom instruktörerna och gick runt, satt sig bredvid och pillade i gräset och försökte allmänt störa kvarsittandet. Mila snegade på dom lite grann men skötte sig i övrigt exemplariskt.

Likadant när vi tränade inkallning med störning. Störningen var en boll och ja... Hennes intresse för dom är ju i princip icket existerande så det var inga problem. I slutet tränade vi att ha hundarna i bilen när det passerade två hundar utanför. Mila fick ligga i ena instruktörens bil - i baksätet - på en jättemysig filt. Jag kan säga att det svåraste med den övningen var att få ut hunden ur bilen igen, hon trivdes verkligen. Haha.

Inne så tränade vi först hantering (liknande man gör hos veterinären) och även fast Mila inte var imponerad av att bli berörd av en okänd människa så lät hon henne både titta i öron, klämma på tassar och lyfta på svansen.

Sen fick hon ligga bredvid sina två favoriter så hon var nöjd under teorin, då vi mest pratade om hälsa och faror, typ choklad. Pratade också lite om inlärning och om "nej" som vi ska jobba på nästa vecka.

Roligaste bilden EVER


2011-05-17
16:45:32

Jag och Linda måste köpa hus
Idag har jag lekt med Anna och Linda. Vi har mest fikat. Men vi har också varit på lakkanpää och tittat oss omkring. Vi ville ha ALLT och kom fram till att både mitt och Lindas hus måste vara typ 200kvm för att vi ska rymma allt. Men när vi väl köpt våra hus kommer vi troligtvis inte ha råd att köpa nåt, haha.

Nu sitter jag och väntar på middag och håller tummarna för att vädret ska stabilisera sig. Är ju 3e passet på lydnadskursen ikväll och jag skulle tycka det var trevligt om regnet ville hålla sig undan.


2011-05-17
10:25:05

Vilken sovmorgon
Igen. Men det tror jag att jag behövt. Har ingen aning om hur mycket jag kan behöva jobba senare i veckan så det gäller att passa på.

Ska snart stiga upp och klä på mig innan Anna kommer. Vi ska leka i staden idag. Men först tror jag pulverpuman ska få sig en promme.

Dammsamlare....


2011-05-16
11:10:08

Men vi är bara värda 105kr/timmen
Det är kaos på sjukhuset. Fullkomligt kaos.

Till att börja med är hälften av alla patienter helskötningar (läs: behöver hjälp av 2-4 personer samtidigt som vi bara är 7 st på avdelningen som ska ta hand om 26 stycken). Flera av dom är medicinskt färdigbehandlade men det är en SYND att skicka hem människor med hemtjänst under helgen, det får man helt enkelt inte göra. Jag funderar vad hemtjänstpersonalen gör den tiden dessa personer ligger på sjukus.

Igår hade vi 4 stycken matningar som 1 person skulle ta hand om (för att den stackars sjuksköterskan som skulle jobba ett 15 timmars pass sprang som en galning med sprutor och tabletter och hade inte tid att hjälpa till).
Maten går att värma upp om den skulle bli kall, där ligger inte problemet. Men hur ska man klara av att fokusera och ge alla patienter den tid de behöver när man vet hur mycket som står och väntar? Om vi skulle ta rekomenderade 30 minuter på oss till varje matning skulle vi inte få göra något annat än att stå och mata. Och hur ska man då hinna med att byta blöjor och vända på gamla som redan har trycksår efter att ha blivit bortvalda för "något annat viktigt"? Det är inte rimligt.

Som att det inte räckte sitter det någon novis AT-läkare på akuten som är så rädd att göra fel att han lägger in varenda kotte som söker vård. "30årig kvinna inkommer på akuten, haft diarr'e sen i morse. Planering på avdelningen: ta avföringsprover för crypto och calici. Ny planering under morgondagen". Skämtar du med mig? Förstår dessa patienter vad de kostar skattebetalarna? Far för fan hem och käka lite blåbärssoppa ett par dagar, DU DÖR INTE AV LITE MAGSJUKA. Kom igen när du inte fått behålla en matbit på 3 veckor, DÅ kan du behöva vård (läs: ett par dropppåsar och tre nätter på lassa).

Så här sitter vi med ett proppfullt sjukhus, dels med färdigbehandlade dubbelbemanningar som vi inte får skicka hem, dels med väsentligt friska personer som söker akut för en vanlig magsjuka (eller varför inte 39 graders feber i ett par timmar).
Patientgruppen som hamnar i kläm är de som klarar sig "sådär". De som behöver hjälp med att klä på/av sig men som klarar av att gå på toaletten själv. De kan få ligga i samma kläder flera dagar för att det inte finns tid att hjälpa dom byta tröja. De kanske inte blir tvättade på en vecka för att det inte finns tid. Sen kommer det anhöriga och är förbannade "varför fick farmor sitt kaffe halv 3 när hon i sängen bredvid fick det klockan 2?", "nu har min farmor rint på klockan i 5 minuter, varför har ingen kommit och lagt upp hennes ben på sängen?". Man vill bara skrika åt dom att om dom la sin energi på att hjälpa sin farmor istället för att vara förbannade på oss så skulle det spara mycket tid för oss alla.

Många vikarier jobbar nästan dygnet runt och de tillsvidareanställda tvingas gå ut extra utöver sin heltid när alla vikarier redan är bokade. ALLA sliter, springer, tvättar, vänder, vrider och försöker göra både ben och armar så långa som möjligt för att få gjort så mycket som bara är möjligt. Vi gör ALLT vi kan.

Vad får vi för det? Får vi en bonus, en extra semesterdag, får vi ens uppskattning av chefen? Nej, i bästa fall får vi ett "ni gör ett jättebra jobb" över axeln från någon anhörig samtidigt som vi springer vidare och inte ens har tid att säga tack. Det är allt vi får.
För samtidigt hänger landstingsdirektörns ord över oss, "NI måste spara, NI måste dra in på onödiga utgifter. NI måste springa snabbare". Att vi ska FÅ någonting, det är det aldrig snack om. Vi ska vara glada att vi får någon lön över huvud taget. Jag kan säga att det känns som ett slag i ansiktet när jag öppnar mitt lönekuvert i slutet av månaden och ser hur siffrorna glor mot mig. "105kr/timmen". Jag kanske borde springa snabbare?

2011-05-14
13:17:48

Inte alls massa mys i solen
Jag som sett fram emot en lugn och harmonisk kväll igår åkte på jobb istället. Och det var kaos. Det ÄR kaos. På hela sjukhuset tydligen. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag vägrar springa fortare för det är ingen som tackar mig för det.
Ikväll är det iallafall 3an som gäller. Typ varenda en av deras patienter har magsjuka. Om någon är nyfiken..

2011-05-13
08:38:32

Skäms på er människor
Jag vet inte vad som hände med min blogg igår men istället för mina standard 16 läsare hade jag 93(!!) unika besökare. Med så många besökare kan man ju  tycka att man borde få någon kommentar, men icket. TRÅKAPOR. Måste säga att jag är grymt besviken att ingen vågat skriva en liten rad. Så farlig är jag faktiskt inte. Typ.

Idag ska jag på banken och prata om mitt sparande. Vuxenvarning igen.
Sen ska jag ut med hundskrället och se om hennes matte är smartare idag.

Snyggingar?


2011-05-12
12:39:34

Inkallning på BHK
Vi var helt själva där ute och Milas fokus var så bra som det var möjligt med tanke på att jag hade en pinne i handen som belöning. Jag är nöjd med hennes prestation men min egen var helt klart inte godkänd ser jag på filmen.

1. Jag har inte koll på hennes nivå, jag borde inte införa jättemycket rörelser på långa kvarsittningar i början. Hellre mycket rörelser under kort tid eller få rörelser under lång tid.

2. Vad har hänt med våra fina utgångspositioner? Hon sitter ju jättesnett bakom mig flera gånger! Jag får se till att vara mer uppmärksam på det så jag inte belönar snea sittningar.
För dom som undrar så tränade vi på långt avstånd också. Då gick jag rakt fram 15-20 steg, väntade 7-10 sekunder och kallade sedan in. Klockrent varje gång (föutom de fula ingångarna).

2011-05-12
09:05:38

Är det verkligen varmt ute?
Solen skiner men det blåser oroväckande..
Jag och Ninni ska iallafall ut på en promenad, sen tänkte jag ta Mila till brukshundsklubben och träna inkallning där. Går ju så fruktansvärt bra hemma, men där ute brukar det vara betydligt mer spännande.

Annars har jag inga planer idag förutom mina måsten som är att ringa till facket + chefen. Kanske skulle ta och städa lägenheten också? Får se hur det blir, beror på hur skönt det är ute.

Måndag


2011-05-11
21:15:21

Gör dina egna agilityhinder
Besök närmaste Jula (eller liknande butik). Handlingslista:
VP-rör

Stolpar

Klammer


Såga av rören till lämplig storlek. Jag valde att såga varje rör till 3 delar. Man bestämmer själv hur noga man vill vara med att alla ska vara lika långa (som ni ser). Dessa fungerar som bommar till hinder samt till slalompinnar.


Ta önskvärt antal stolpar. Dessa fungerar som hinderstöd.


Borra hål där du har tänkt sätta fast bomhållarna (klammren). Jag valde att borra 5 hål i varje stolpe.


Knipsa av yttersta delen på varje klammer. Mer eller mindre beroende på hur lätt du vill att bommen ska falla om hunden vidrör den.


Slit loss spiken från klammren och fäst i hålen på stolparna. En del går lätt att trä på medan man kan behöva hamra fast en del.


Sätt fast stolparna i marken och lägg dit bommarna.


Så här ser det ut när de sitter på plats.


Man kan bygga rätuppstående hinder (ett par hinderstöd) med en eller flera bommar.


Eller bygga lite på bredden och använda dubbla hinderstöd.


Bygger du med dubbla hinderstöd så tänk på att ha dom en liten bit ifrån varandra så den första bommen kan ramla ner och inte fastnar mot det bakre hinderstödet.


Bommarna som används till slalom är det bara att trycka ner i marken med önskvärt mellanrum.Om man känner sig lite kreativ kan man även köpa tejp i olika färger och fästa på bommar och hinderstöd, men jag är ju inte så estetiskt lagd :P

Nästa bygge blir nog balansbräda eller en gungbräda. Men det är bara i planeringsstadiet än :)


2011-05-11
17:02:43

En heldag hemifrån
Yes, blev först ett besök på sports medicine så Fanny fick bli av med stygnen och även ett träningsschema.

Efter det for vi till moster Ingrid (mormors syster) och hälsade på. Säger bara en sak: O-M-F-G! Jag ville typ gråta, så fint hade dom det hemma. Strandläge med världens största uteplats, jättefint inomhus och ett gästhus (som btw bara det är 100 gånger finare än min lägenhet). Hon bjöd på lunch och jag fick en skinnjacka av henne som hon växt ur.

Blev en liten tur på stan i Umeå då Fanny behöver en ny jacka men ungen är ju hopplös! Fel färg, fel längd, för korta armar, för lite figursydd, ja alla möjliga fel. Suck! Hon påminner om hur jag var angående skor när jag var 12 - helt hopplös.

Innan vi for hem stannade vi hos mormor och morfar för fika. Mormor packade på mig massa gamla mjukiskläder och vi fyllde flera flaskor med vatten, jag fick med mig 6 liter hem. Skönt, då slipper man koka på ett par dagar..

Nu sitter jag och väntar på att Robert ska komma hem från jobbet. Ikväll ska vi fara och fira hans pappa som fyller år.

Bild från årets första grillmiddag i furunäs för ett par veckor sen


2011-05-10
22:25:25

Allmänlydnad pass 2
Gick mycket bättre än förra gången, Mila var inte alls lika stressad. Vet inte om det beror på att det inte var första gången eller för att hon aktiverats mycket idag, är säkert en blandning av båda.

Idag tränade vi "sitt" och det gick som beräknat som en dans. Mitt största problem med det var att Mila hann sätta sig innan jag gett kommandot, haha.
Efter det blev det mycket hundmöten, både att passera varandra och att gå slalom mellan varandra. Jag var riktigt förundrad över hur bra Mila klarade det. I passeringen var hon lite uppspelt från början men sen kom jag på mig själv med att gå och titta på henne hela tiden. När jag isället tittade rakt fram och försökte ha lite säkrare kroppsspråk gick det toppen.
Det jobbigaste för Mila var att vara passiv, när de andra hundarna skulle gå runt henne ville hon gärna vrida och vända sig för att slippa ha dom bakom henne.

På teorin pratade vi mest om ensamhetsträning, eller rättare sagt, hur man ska bete sig när man lämnar/återkommer till hemmet. Även hur man ska bemöta en hund som springer fram till dörren när det kommer främmande.
I slutet pratade vi även om samarbetsövningar såsom sök och uppletande.


2011-05-10
17:46:09

Mysigt ute i stugan
Ja jag tog mig i kragen och for ut till Svartå. Var inte lika varmt idag men riktigt skönt ändå, blåste bara lite ibland.

Jag byggde hinder som en galning och Mila roade sig själv med att bita på pinnar, bada och jaga åkersorkar. Blev faktiskt årets första bad för henne och hon hade såå kul. Fick även ihjäl 2 stycken sorkar, lär ju vara de första i hennes liv? Hon tyckte iallafall det var jättekul.

Råttjägaren från notre damma har letat sorkar under stugan


Dagens fångst


Bada badaInnan vi for hem stannade vi hos farmor för att fika lite. Hon kastade även lite pinnar åt Mila. Blir en riktig heldag för min lilla dam. På en stund bär det av upp mot brukshunds.

Senare hade jag också tänkt lägga upp bilder på mina vackra hinder.

2011-05-10
09:39:26

And it keeps on shining
Ny dag, fortsatt solsken. Tror jag ska göra ett nytt försök att åka ut till stugan.
Annars har jag inte så mycket att dela med mig av förutom att det är dags för allmänlydnad ikväll igen.


2011-05-09
22:06:57

Shit vad jag förbannar mina grannar
Blev ingen stugtur idag, jag orkade rent inte. Men jag och Anna satt i solen och myste ett par timmar och sedan har jag legat utanför lägenheten och glassat.

Blev lite roligt när spotify bestämde sig för att spela thomas järvheden - grannjävlar precis när en granne våningen upp passerade (han med djävulshunden). Det kunde inte ens hända mitt i en vers, nejnej, utan precis i outrot då han bara maler på och på om att han hatar sina grannar. Undra om han tog illa vid sig? Jag låtsades då som att det regnade.

Ikväll har det varit promme och ainas med Ninni. PS! Nya smaker. Något som vi upptäckte lite väl sent. Så vi måste dit igen. "Stackars oss".


2011-05-09
09:30:59

Sunshine
Nu har jag varit hos Zedig och jag kan säga att både jag och Mila höll på svettas ihjäl när vi gick därifrån. Jacka var VERKLIGEN överkurs idag.

Sitter och väntar på Anna, vi ska ta oss en isglass så att vi inte dör av värmeslag. Sedan hade ju jag då tänkt köpa mer hindermaterial och åka ut till stugan.


2011-05-08
21:59:25

over and out
För lite sömn, för lite mat, för lite vatten. Det kan vara eventuella anledningar till att jag nu har migränkänningar.
Jag är helt knäckt. Men nu är min arbetsvecka över och ledighet i värmen väntar.


2011-05-08
00:07:43

How to really PISS ME OFF!
Artikel-->    ANSVARSTAGANDE PÅ HÖG NIVÅ - ELLER??? <-- Artikel

Nej jag blir rent förbannad. På allvar. Varför?
1. Om uppfödare blev nogrannare med vilka de sålde sina valpar till skulle antalet hundägar-idioter minska
2. Om hundägare skaffade sig lite vett innan de skaffade hund
3. Om hundägare skaffade hundar de kan hantera
4. Om hundägare skaffade sig en hund de inte kan hantera vore det en fördel om de återlämnade den till uppfödaren, omplacerade den eller som sista utväg avliva den
5. Om hundägare med "problemhundar" kunde acceptera sin hunds begränsningar och utsätta hunden för 'problemet' under ordnade förhållanden (till exempel ta hjälp av en brukshundsklubb) skulle problemen bli betydligt mer hanterbara eftersom att man inte skulle utsätta hunden för en situation ägaren inte kan hantera
6. Om hundägare såg till att endast folk som kan hantera hunden håller i kopplet

Jag kan hålla på hur länge som helst, men just nu är jag så förbannad så alla ord bara flyter ihop.

Med högsta sannolikhet var det här inte första gången schäfern flög fram mot en annan hund. Ägaren borde således inte låta sin son hålla i kopplet om han inte 1. är beredd på att hunden kan flyta fram 2. kan hålla fast hunden när det händer.
Åtgärdspaket som borde vidtagits: Arbeta med problemet. Träna på hundmöten - vet du inte hur? Ta kontakt med din brukshundsklubb. Utsätt inte sonen för det ansvar det faktiskt medför att hålla i kopplet. Fungerar ingenting? Omplacera eller avliva hunden INNAN den skadliggör någon.

OM det var första gången hunden visade på ett sådant beteende så undrar jag direkt vilket beteende den lilla hunden uppvisade för att schäfern skulle flyga på den. Troligtvis visade den med sitt kroppsspråk dominans eller/och aggressivitet.
Åtgärdspaket som borde vidtagits: Var medveten om din hunds styrka - låt bara personer som kan hantera hunden hålla i kopplet. Hur kaxig små hundar än är så är det alltid stora/starka hundar som är "the bad guy".

Gällande dobermannen: Har man NÅGON kunskap om  hundar så vet man att de är flockdjur. Även den snällaste hund skyddar sin familj i en sådan situation, speciellt eftersom att den dras in i situationen då ägaren håller i kopplet samtidigt som den försöker bryta ett "hundslagsmål".
Åtgärdspaket som borde vidtagits: Knyt fast hunden eller be någon närvarande som ser stark ut hålla i hunden när du går fram till "kaoset". Eller så skriker du för fulla muggar om hjälp eftersom att du själv inte kan hjälpa till. Att avliva hunden tyder endast på okunskap då 99% av alla hundar skulle reagera på samma sätt i den situationen. OMPLACERA HUNDEN!

Har du en liten hund? Var beredd på att alla ägare inte har koll på sina hundar. Du ska gärna ha snabba reflexer så att du hinner plocka upp din hund i famnen om någon annan hund kommer framspringandes. Är den framspringande hunden aggressiv så har du som hundägare rätt att försvara dig - du får skrika, sparka och slå på hunden, även om det skulle innebära att den dör.

Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Bildkälla? Klicka på bilden.

2011-05-07
13:39:58

Bajs också
Självklart fint väder när jag jobbar helg... Men blev iallafall en tripp till stugan igår. Idag har jag, pappa och Robert byggt hinder åt Mila, om det är fint väder på måndag åker jag dit och fortsätter med det. Jag älskar förresten jula för deras fina priser på tänkbart hindermaterial.


2011-05-05
19:15:43

Grattis pappsen
Jajemen idag fyller pappa år och närmar sig sakta men säkert 50sträcket.
Vi ska snart dit och fika lite och ge han sina presenter, sen bär det av mot viken.
Var längesen vi sov där sist men både Åsa och Marija jobbar natt så vi anmälde oss frivilliga.


2011-05-05
16:26:28

Can you make my day?
Här sitter man i godan ro och klickar sig runt på internet när man helt plötsligt ramlar in på en forumtråd där någon gjort sina egna agilityhinder. Och nu menar jag inte suttit och spikat och sågat och limmat - utan helt enkelt farit på rusta, köpt några stolpar och knåpat en stund. So fucking wonderful!

Jag MÅSTE prova. Kanske inte för agilityns skull, men för benets. Jag tror det kommer bli helt wonderful! Det här har verkligen gjort min dag känner jag.


2011-05-05
06:32:05

But why?
Flög upp ur sängen halv 5 imorse, övertygad om att jag försovit mig. När jag kommit till ro igen förstod jag vad det var jag vaknat av - en hund som ligger och hulkar. Hon gör ju det ibland, så jag låg och lyssnade om det lät som om hon behövde kräkas eller om hon bara hade något retsamt i halsen.

Hon försökte verkligen kräkas - men inget hände. Panik, flög upp ur sängen igen.  Fanns bara en sak jag tänkte på. Magsäcksomvridning. Lockade ut henne ur buren, hon var glad som en lärka och inte det minsta uppsvullen. Hon slickade lite på mig, viftade på svansen och gick sedan och la sig igen. Då gjorde jag också det.

Imorse förstod jag vad problemet var när jag hittade ett par uppkräkta trosor utanför buren. Usch! Ibland är hon verkligen en äckelpotta. Men nu måste jag skynda till jobbet. Men varför ska man börja kvart i 7 när man inte ska ta någon rapport? Konstigt.

2011-05-04
18:05:55

Chicken special
Ibland är jag bara för bra på att laga mat. Alltid lika roligt med en sambo som i princip slickar i stekpannan för att få sista droppen. Oh-oh, mormorvarning? Jag borde verkligen söka hjälp angående min relation till mat.

Verkar som det börjar blåsa ute, men jag ska ändå ta med Mila och gå ner till sjv. Förresten så gäller det inte så länge till, mamma och pappa har nämligen köpt hus på sörböle. Lyckligast av alla är Fanny. Varför? För att det betyder att det inte blir någon tax - det blir en stövare istället.

Världens bästa Hampe <3
Är förresten en jättefin hamiltonstövare på lydnadskursen - jag tror jag ska kidnappa den och ta med den hem.


2011-05-04
15:50:08

Ring till bms!
Känns som jag var lagom hjälpsam i morse på jobbet... Började med att jag skulle ta prov på en som skulle utredas, 10 rör. Då håller man tummarna för att patienten är lättstucken, men nej, kärlen var i princip obefintliga.
Hittade till slut ett liiiitet kärl på tummen - hur bra är inte jag som fick blod till alla rör på första sticket där? *stolt

När jag kom till datorn såg jag att det var 3 olika beställningar. Onödigt, tyckte jag, och raderade dom för att göra en beställning med alla 3 remisser på samma. Men det gick inte, för då kommer alla umeåprover på samma remiss fastän det inte är så. Så då var jag tvungen att göra 3 nya beställningar igen.

Det gick bra, till sista provet. Det gick inte hitta! Till slut fann jag det, men det kändes ändå fel. När jag skulle ridda provet så hamnade det konstiga provet på en egen remiss fastän det inte skulle vara så, men vi fick inte bort det så jag klöste lös klisterlappen från den gamla remissen och gjorde en ny remiss till det konstiga provet.

När jag till slut riddat klart och trycker på "ok" så kommer det upp en text provet kan ej skickas via edi-remiss. Vafan? Ingen kände igen det, så jag ringde till lab. Dom kunde inte heller hjälpa mig, men gav mig numret till bms.
Då jäklar hände det grejer! Kvinnan där kopplade upp sig till min dator och visade mig vilken väg jag skulle gå. Men hon höll med om att det var väldigt konstigt att provet inte fanns i sin grupp.
Hon fixade det iallafall så det var bara för mig att klösa lös lappen från den nya remissen och sätta tillbaka den gamla igen.

När jag var klar lämnade över rör och remisser till transportkillen hade det gått ungefär 75 minuter sen jag tog provet... Bara tur att vi inte hade hög vårdtyngd!

Så jag blev dagens hjälte och sen har timmarna bara rullat på med mindre remissproblem och provtagningar - jag var oslagbar. Var riktigt skönt att få använda skallen ordentligt och tanken på att byta yrke har slagit mig åter igen.

2011-05-04
06:39:41

Morning!
Inatt har jag drömt att vi var i Stockholm och tjuvstartade spårvagnen då chauffören inte var där. Slutade upp i någon finare förort där helt plötsligt någon vi kände hade stuga, så vi skulle få bo där. Men så krockade dom och det var blod överallt.
Helt normalt? Jag måste komma igång med träningen igen.

Är sjukt trött idag men nu är det första av 3 förmiddagar på raken av denna 5 dagars arbetsvecka. Ska jobba helg för första gången på vad som känns att vara en evighet. Hoppas det inte är så mycket tryck.

2011-05-03
22:22:38

Allmänlydnad pass 1
De hade varnat oss för att alla känner "min hund är värst", men min hund VAR värst. Åtminstone promenaden som vi tog direkt. Tror aldrig hon slitit så mycket i kopplet någonsin.

Gick bättre när vi började övningarna. Var inkallning och koppelgående som stod på schemat och vi arbetade i två grupper med 4 personer i varje grupp. Mila var lika duktig som vanligt men jag upptäckte en ny grej:
kampen som jag använder som belöning i vanliga fall fungerar inte alls när andra hundar är i närheten. Hon klarar helt enkelt inte av att koppla bort och slappna av. Bytte belöningsmetod till godis och fysisk kontakt och direkt blev resultatet bättre (=hon uppskattade sin belöning).

På teorin pratade vi om trygghet och ledarskap. Mila var för det mesta lugn och låg helt avslappnad nedanför mig. Blev dock "på" direkt någon annan hund hade något för sig men gick snabbare och snabbare att få henne tillbaka till lugnet (lugn matte = lugn hund).
Stannade kvar sist för att hon skulle vara lugn och pratade med en av instruktörerna som också har en omplaceringshund. Pratade om skillnaden i att hitta en tillit då man har en omplacering och hon fick mig att inte känna mig så värdelös. Det får ta den tid det tar helt enkelt. Det finns inga genvägar.


2011-05-03
11:59:13

Leka sig lite
Just nu sitter jag och väntar på att Anna och Linda ska komma och plocka upp mig, jag svälter snart ihjäl!
Vi ska leka lite. Anna säger att det finns andra spel än Mario Cart men jag vet inte.... Eller ja, Mario World. Bubbla på det!


2011-05-03
09:03:45

Idag då?
Än en gång har det hänt - jag är så duktig och produktiv en dag att det nästa dag kliar i fingrarna för att jag är så uttråkad. Ändå är klockan bara 9. Men snart kanske hundskrället vaknar så vi kan gå ut på en liten promme.

Ikväll är det förresten dags för kurs igen och jag har drömt om det två nätter i rad, så mycket längtar jag. Nu hoppas jag bara att Mila ska bete sig och att mitt tålamod inte kommer tryta.

Förresten så har jag ju glömt berätta att jag kommit tvåa i en bloggtävling hos Till Hund igen. Jag fick välja ett tuggben som pris och då valde jag en sko, Mila är helt frälst i dom.

Vill dessutom slå ett slag för deras kampanj som dom håller på med just nu. Klicka på bilden för att komma till webbshoppen.


2011-05-02
21:33:26

Done and done
När Robban kom hem från jobbet blev det veckohandling på willys och även en sväng förbi bolaget. Höll på svimma när vi kom in och det inte var en käft därinne, sen kom vi på att det var måndag. Är folk verkligen så alkade att de inte klarar av att ha alkohol hemma under veckan utan att dricka upp det? Annars rekommenderar jag verkligen bolaget på måndag afton, då har ni hela stället för er själva!

Efter middagen blev det en promenad runt berget och förbi mamma och pappa. Det är ungefär allt vi hunnit, blir inte så mycket mer än så när Robert jobbar halva kvällen. Nu ska jag krypa isäng.

Kom förresten på en till sak i Milas rehab - volter. Fungerar kanske inte med longerlina men att gå med henne i koppel.

2011-05-02
16:46:16

Materiallirare
Efter många om och men och sen så är lägenheten nu städad. Skönt att ha det bortgjort.

Efter lunch började det tokhagla ute, Mila tyckte jag var dum i huvudet som trodde hon var så kissnödig att hon skulle blöta ner sina tassar. Nej matte kunde gott stå på gräset och locka, hunden förblev ståendes på torr mark med blicken mot dörren.

Har suttit och knåpat på det här med rehabträningen och insett att jag borde införskaffa mig lite material. Det vore toppen att få tag i några gamla bommar som ingen vill ha, kapa upp dom så varje bom blir 3-4 bitar och sedan träna kavaletti. Men var ska jag hitta dom är frågan?

Fick ett tips om att använda sig av en liggande stege och det var ju verkligen en bra idé, frågan är bara om vi har någon sådan i stan? Tror att dom ligger ute i stugan. Skulle ju bara behöva en del men det gäller ju att hämta hit den också.

I övrigt är det bara börja leta efter bra platser med mycket blåbärsris och vattenkanter. Det ska nog lösa sig.


2011-05-02
11:49:46

Ärenden på stan
Gick först till Zedig där det blev en helrenovering och bokade även ett återbesök för att fixa disken nästa vecka.
På hair&face gick det också bra, bokade en tid för avfärgning/toning/klippning i mitten av juni, då ska jag äntligen bli redhead.
När jag skulle titta på skor hade jag tur, hittade ett par direkt och dessutom var det superpris. Nu är det bara hålla tummarna för att dom inte ger mig skavsår.

Sist men inte minst banken. Var 30 nummer före mig i kön men jag behövde bara vänta i ungefär 10 minuter. Det är service om du frågar mig! Ändå är det många som passar på att klaga. Blev åter igen förundrad över alla pensionärer som verkligen njuter av stunden på banken, det är säkert enda gången den här veckan de får träffa människor.

Gick iallafall jättebra där inne, fick träffa en jättetrevlig tjej som verkade veta vad hon pratade om. Vi bokade in en tid till nästa vecka, då ska jag få träffa henne igen och då ska vi diskutera både mitt sparande och ppm.

Nu ska jag göra mig lite lunch och sen ska jag nog ta och städa lägenheten, jäklar vad kläder jag har drällt omkring.2011-05-02
07:40:12

Help me
Höll aldrig på att kunna somna igår - hade så jävla ont i ryggen. Inte känns det bättre idag heller. Men klockan 9 har jag tid hos Zedig och guuuuud vad jag längtar.

När jag ändå måste ner på stan tänkte jag göra bort lite ärenden som att gå på banken, tvärspringa till frissan angående avfärgning och se om jag hittar några nya skor så jag slipper leva i gympadojjor hela sommaren.

Annars har jag bara en sak jag skulle vilja göra och det är att skriva ett schema på Milas rehabträning för att få en bättre överblick och bättre kontinuitet.


2011-05-01
17:20:59

Känn lugnet
Blev en väldigt lugn valborgsmässoafton. Jag kände mig inte alls i form, bland annat för att jag druckit alldeles för lite senaste tiden pga jävla vattenjävel, för att ryggen jävlas och för att jag fortfarande kände mig lagomt knäckt efter fredagens misslyckande. Kan säga att vi fick träffa en av de finaste hundar jag någonsin mött med en underbar energi som bara var så glad och nyfiken. Tyvärr tyckte Mila att han var ful och äcklig och det gick inte alls. Kan säga att hon var inte alls värd många kronor just då.

Vi har dessutom sovit som idioter i helgen, 14 timmar natten mot igår och 12 timmar natten mot idag. Någon förkylning på G kanske? Har iallafall fått bortgjort några måsten men i övrigt känner vi bara lugnet.