Titti

2011-08-04
12:36:55

Dagens hundträning
Fick ett tips igår om att prova externbelöning i det fria följet för att bli av med Milas plogande så jag tänkte ge det ett försök idag. Det kändes väldigt bra (ser dock på filmen att hon plogar liite fortfarande) och hennes energinivå blev väldigt lagom.


I ställandet idag valde jag att fokusera på stadgan. Istället för att ta henne från liggande så fick hon bara stanna och stå. Hade inte kunnat gå bättre. När jag säger något brukar hon alltid vilja flytta på någon av tassarna men förutom första gången så stod hon blixt stilla. Flackade lite i blicken men hade ändå skapligt med fokus.


Slutligen så tränade jag även läggandet. *Note to self: kom ihåg att filma läggandet från början då hon inte är så het. Då jag tränat följet med henne så är det hopplöst att få henne att lägga sig rakt framför mig. Å andra sidan är det inte superviktigt eftersom att hon i slutändan endå ska lägga sig bredvid mig. Hon försöker fuska lite med armbågarna men i övrigt tycker jag vi har fått till tempot riktigt bra. Det enda jag har att invända mot så här i efterhand är att jag borde avbrutit direkt den gången hon satte sig.


Över lag tycker jag det var en bra träningsdag. Både jag och hon hade bra fokus och jag blev inte arg och frustrerad direkt hon inte gjorde som jag ville. Skällandet har även minskat radikalt nu, lösningen heter fysisk kontakt innan släppandet.  Om jag klappar och stryker och inte belönar så häftigt just innan belöningens stopp så är hon inte lika uppjagad och blir inte lika angelägen att skälla.
}}}
Kommentar:

Hallå, har inte varit inne här på ett tag men ser att det går framtåt med er träning! Vad kul :-) Ser kanonbra ut och Mila ser verkligen ut att vilja jobba.Har du provat att belöna utanför vid det fria följet när hon skjuter ut rumpan? D.v.s. ge belöningen i samma höjd som ditt ben men utanför henne sett från dig så hon måste böja huvudet lite till vänster. Då brukar man få med rumpan in. Kan funka bättre med godis än lekbelöning lite beroende på hund dock. (Och du kanske redan testat detta) Men man kan styra hundens placering mycket på det sättet.Kram Pernilla!

2011-08-05 @ 10:13:55
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: