Titti

2010-12-31
09:40:12

Vi morgonmyser
Jajjemen, alla tre. Morgonmys på riktigt.
Tror Mila blev knäckt efter promenaden igår för hon har sovit som en stock inatt.
Men idag blir det fara till viken och busa med Rolex!
Hon kommer nog vara knäckt efter den här helgen.

Haha jadu Leif det vore snällt

2010-12-30
21:51:16

Bye bye fetto
Nu så har jag äntligen köpt en ny tv. Var dessutom en gammal klasskompis till Robert som sålde den till oss så jag känner mig trygg på att vi inte blev lurade. En panasonic 50" plasma blev det iallafall. Den är fet! Tog en försäkring på 5 år, för jag lär INTE köpa en ny på den tiden, haha.

Ikväll har vi varit en långpromme med Mila, både hoppat i snöhögar och störningstränat (en går fot med Mila medans den andra hoppar och tjoar och kastar snöbollar). Hennes fokus var inte riktigt rätt men hon lyssnade på rätt person åtminstone!

Ska gå och tvätta bort min ansiktsmask (som jag fick i julklapp) och lägga mig i sängen och mysa med Robert till Van Helsing. Imorgon bär det av mot viken för en massa hundbus och inga raketer.

Gamlingen. Klicka på bilden för att komma till blocketannonsen.
Man får pruta!


My new love


2010-12-30
15:08:32

Miljöträning på mellandagarna
Jepp, jag och Mila har gått längst gågatan. Jag hade laddat upp med skinka och det var nog bra för hon blev lite stressad av allt folk. Men vi gjorde många "kontaktstopp" (jag stannar, hon ska stanna, sätta sig bredvid mig och söka ögonkontakt innan hon får belöning) och innan vi var hemma så sökte hon jättemycket kontakt. Till och med när det passerade ett par skrikande barn! Det är framsteg.

Nu sitter vi och väntar på att Robert ska sluta jobba, då hade jag tänkt att vi skulle fara och köpa tv + hundmat. Om vi lyckas med det blir det nog att låna betongborren av Stefan och försöka sätta fast tvn på väggen också. Spänningen är olidlig..

"Är det du eller hunden som har fisit" - minen.

2010-12-30
12:25:38

Ålderstecken?

Nu har jag varit på mellandagsrea. Köpte en kofta och en lång skjorta på gina, sen köpte jag en pannlampa på clas olsson (inte alls random).
Jag gick runt stan men kände när jag var på väg hem kände jag att "näe, det är mycket roligare att vara på solbacken istället för på stan". Betyder det att jag börjar bli gammal? Eller så tycker jag helt enkelt inte att det är så roligt att köpa kläder, roligare att köpa grejer.

Men inga bilar behagar finnas i mitt liv idag så just nu sitter jag och ser tv med lillasyster. Hon fick förresten ett trevligt uppvaknande imorse.


2010-12-30
09:46:07

Det bästa som finns på morgonen
Det är att bara hoppa i skorna, täckbyxor, jacka och ställa sig utanför dörren så hunden får kissa. För då när man kommer in är det bara att ta av sig ytterkläderna och krypa tillbaka i morgonrocken och duntofflorna igen!

Vad ska man hitta på idag då? Jag tror faktiskt jag ska ta mig ut till mellandagsrean (huvva). Man brukar alltid kunna hitta något intressant. Förresten har jag verkligen inte fattat att det är nyårs imorgon? Jag har onsdag idag.


2010-12-29
20:33:22

Riktigt stolt matte!
Var bjudna på suringmiddag i viken ikväll. När vi sitter i soffan och dricker kaffe så tassar Mila fram till Rolex, tokviftar på svansen, slickar honom i mungiporna och studsar med framtassarna.

Rolex är lite tveksam i början men är snart på benen och så står de framför varann och viftar, funderar vem som ska ta första steget. Helt plötsligt hoppar Mila rakt upp och sedan kutar hon ut i hallen, med Rolex efter. Sedan springer dom där, fram och tillbaka fram och tillbaka. Uppåt med öronen, viftar på svansarna och busar, på riktigt busar. Ibland kommer Rolex lite nära och man ser hur Mila drar sig tillbaka, men då backar han direkt och ger henne sitt utrymme.

Det var så extremt roligt att se dom leka ihop, se hur roligt dom faktiskt hade. Sen att Rolex som faktiskt bara är 7 månader har lärt sig läsa Milas kroppsspråk så bra att han vet precis när han ska backa, det är helt otroligt. Han kan ju verkligen leka hårt (med Diesel tex) men han var så försiktig.

Så jag kan säga att jag verkligen är en stolt matte just nu! Vi ska vara i viken i helgen och då ska vi låta dom vara tillsammans ute och hoppas på att det går lika bra!


2010-12-29
13:48:57

Lite frisk luft
Det behöver både jag och Mila. Nu är det inte lika kallt ute heller.
Så vi går ner till lillasyster. Jag trodde hon saknade sin kamera, men det var visst Mila. Naw.

Det är så otroligt skönt att ha ett stabilt nätverk av människor runt sig som stöttar en i hundägarrollen.
Vi har visserligen bara lämnat bort henne över en natt sedan vi skaffade henne, men det är en otroligt trygghet att veta att det finns stöd om man behöver. Och inte bara "vem som hellst" utan människor och miljöer som hon är van att vistas i, för jag tål inte när folk lämnat bort hundarna till olika människor varje helg...


Lillasyster hade just ännu ett "bridget jones-moment"


2010-12-29
11:29:01

Test

2010-12-29
10:41:40

Fucking fake rock n roll
Jag har sagt det förr och jag säger det igen, VARS ÄR MIN LÅT? The Drowners - Fake R&R Personality. Det är som att den försvunnit från jordens yta. Men jag vet att jag inte hittat på den för den finns reggad på deras hemsida.
Om någon har lite att göra får ni gärna leta fram den åt mig. Den släpptes -97.

Förresten så är det synd om Mila idag. Hon steg upp strax innan 9 och satte sig vid dörren. I vanliga fall brukar hon få mat innan vi går ut (hon brukar kraffsa i skålen) men eftersom hon uppenbarligen ville ut så släppte jag ut henne.
Sen GLÖMDE jag att hon inte hade fått mat. Stackars byracka. Inget säger hon heller! Men då höll hon väl iallafall inte på att svälta ihjäl.


2010-12-29
08:24:32

Snälla säg att det inte är sant
Känns som att jag är på väg att få blåskatarr, jag känner mig inte road.
Får väl fara och köpa ett kilo citroner eller nåt, är ju som lagomt road av både tranbär och lingon.

Vad ska vi tro händer idag? Baldervädret säger -25,7 med vindkylning, huvva!
Vet då inte heller om jag ska jobba eller inte, men det blir ju kväll i så fall.


2010-12-28
22:09:10

Hockeybockey
Sådär, då har man avverkat en kväll med fröken Holmberg för första gången på jäkligt länge. Riktigt skönt att bara sitta och slöse på hockeyn och snacka massa goja.

Måste förresten påpeka att Attla har blivit ENORM. Kan inte fatta att hon bara är 8 månader och redan lika stor som Loke! Har aldrig tänkt på det tidigare, att ha en så stor hund men som ändå är så ung i sinnet. Inget för veklingar iallafall. För tänk att ha en 40 kilos unghund en halkig dag? Hoho jag som just och pass håller mig på benen när jag går själv ;)


2010-12-28
18:20:15

Det här med tv-köp
Får mig verkligen att klia mig i skallen. Jag kan för lite. Å andra sidan bryr jag mig inte så hårt heller. Men jag har kommit fram till att jag behöver en STÖRRE tv för att jag ser DÅLIGT. Så det problemet är löst iallafall, haha.

Nä nu ska jag släppa ut Mila på en kiss- ochbajsrunda innan Linda kommer och plockar upp mig. Är förbannat kallt ute idag!


2010-12-28
16:33:49

Min nya outfit
Under diskbänken alltså. Kan dock påpeka att det inte är riktigt 100 på bilden, bunken på dörren ska det bli plast i och matavfallsbunken ska stå där locket ligger (när jag fixat majspåsar).

Före


Efter


2010-12-28
13:53:56

Lite julklappar
Faller för grupptrycket och visar upp lite julklappsbilder på bloggen.

Behöver nog ingen närmare presentation..


Fick en jättefin ljuslykta av svärmor!
Uppifrån

Framifrån


Roberts favoritjulklapp (jag blev korad årets flickvän).

Man kan även gömma "koptern" innuti "scanian"


Jättefint halsband från lillasyster som hon gjort själv!
(Lägg även märke till ljungfrumärket)


En bajspåse-hållare. Så genomtänkt!Sen gav jag upp, orkar inte ta fram det som jag redan lagt bort. Men i ett senare inlägg kommer den fantastiska förändringen som skett under diskbänken.

2010-12-28
11:49:15

Hakan i backen!

2010-12-28
10:15:51

Jag ger mig själv en dag till
Att bli frisk innan jag tackar Ja till jobb igen. Känns inte så värt att fara om jag ändå måste gå hem efter halva dan och sedan vara sjuk i två dagar till.

Ska väl spendera mesta delen av dagen genom att kurera mig själv. Lite träning med Mila också. Insåg förresten hur mycket enklare det kommer att gå nu när vi möblerat om, behöver inte svänga runt något hörn över huvud taget!

Tidigare har vi behövt gå längst den röda linjen när vi tränat slalom.
Det kanske ser lätt ut men vassa hörn och en hård tv är mer ivägen än man tror..


2010-12-27
20:33:34

Möblerat om
I lägenheten. Fram och tillbaka med soffan och sängen, tror vi testade alla möjligheter. Men soffan var för stor, sängen var för bred och bordet var för djupt. Sen kom vi fram till att det kanske bara är så att lägenheten är för liten?

Blev iallafall lite ändringar men är inte helt klar än så visar inga bilder. Däremot återfann vi tvdosan som varit borta i lätt ett halvår! Robert har tjatat på mig att köpa en ny men jag har sagt att den kommer återuppstå - och tänk så rätt jag fick!

For även en sväng förbi mammas jobb och handlade lite på mellandagsrean.


2010-12-27
16:18:53

Jag tävlar om en goodiebag
Klicka här för att komma direkt till tävlingen.


2010-12-27
12:10:06

Valp till hösten?
Suget efter en liten bulle gör sig påmint igen. Skulle verkligen vara roligt med en liten valp, någon som man får möjlighet att forma från grunden. Dessutom någon som går ställa ut.
Jag vet inte vars detta utställnings-sug kommit ifrån, var säkert 7 år sedan jag var på en hundutställning sist. Men det är någonting som jag tänkt på mycket senaste halvåret och verkligen vill göra.

Man kanske skulle ta tag i det här på allvar och faktiskt ta kontakt med en uppfödare? Har ju som haft siktet inställt på Chillouts i Kalix sedan tidigare. Dom har dessutom en kull planerad till sommaren. Skulle vara perfekt att ta en hund när sommarschemat tagit slut för då brukar det ändå vara så lite pass ute att jag faktiskt skulle kunna hålla mig till kvälls- och helgjobb ett tag.

Det är i allafall roligt att spekulera om det. Tills vidare så är det fortsatt socialträning för Mila som gäller.


2010-12-27
10:18:52

Det här suger
Jag hade tänkt fara och träna idag, kanske kolla lite på mellandagsrean, leka i ok-backen med Mila. Men eller hur, jag mår ungefär lika dåligt som om jag hade varit ute och festat halva natten. Huvudvärk, nackspärr, ledvärk, feber. Varför ska man spendera sin lediga tid sjuk?

Sen ringde Birgitta från bemanningen imorse och ville ha mig att jobba. När jag berättade att jag var sjuk så beklagade hon sig så mycket för det är tydligen alla, både arbetare och vikarier. Sverige kanske skulle behöva  en ny epidemi så folk blir bättre på att tvätta händerna igen. Vad tror ni om get-pest? Jag tänkte vi har ju redan genomgått fågelinfluensan, galna ko-sjukan, svininfluensan.


2010-12-26
22:19:59

Nej jag orkar inte
Detta har jag gjort sedan jag slutade jobba:
Promenad med Mila och Robert.

Det var väl ungefär allt. Annars bara degat, jag orkar ingenting. Vi var tvugna att laga sängen igen och bara det gjorde att jag blev alldeles svettig. Alltså ja, vår säng går sönder, ofta. För den har stödben under sig och när dom lossnar ligger vi efter två nätter i en säng format som ett U.

Nu är det nattinatt, imorgon är jag LEDIG!


2010-12-26
16:51:56

Tack för den!
Imorse när jag steg upp kände jag genast av migrän. Tog en tablett och tvingade mig på jobbet eftersom att jag inte ville dom skulle tro jag var bakfull..

Överlevde huvudvärken men började få okontrollerade skakningar i både armar och ben vid 9 tiden som fortfarande inte gett med sig.

Har dessutom svettats som en klimakteriekärring eftersom att jag har återfått febern (37,4 örontemp).

Dagen har iallafall spenderats med att torka skit, hindra dementa från att kasta sig ur sängen, torka kiss, torka ännu mer skit, torka spya, torka skit igen. Jag har fått mina fikaraster och matrast, men jag har inte suttit en sekund när jag arbetat förutom sista minuterna när jag skrev i datorn.

Vad får jag för det? Skit över att jag "felprioriterat". Tydligen så är det jätteviktigt på 4an att ALLA sängar är bäddade MED täcke. Behöver man drag ska man sätta ett extra ovanpå täcket.
Personligen så tycker jag att en klar och redig människa som kan sköta sig själv faktiskt själv kan be om ett par byxor om han känner sig bortglömd. Sen tycker jag inte det är så viktigt att tvinga upp någon klockan 8 som legat på operationsbordet halva natten. Men det är ju bara jag.

Nu ska jag tröstäta pizza.

2010-12-25
21:52:04

Varför är jag så störd?
Torsdag: vaken 9.30 somnar 03.15
Fredag: vaken 8.00 somnar 00.30
Lördag: vaken 6.00 somnar 19.45 hos Stefan men vaknar eftersom att han och Robert skriker när dom spelar tvspel. Går hem och lägger mig i sängen - blir åter klarvaken.

Nu för tiden brukar jag aldrig ha problem att somna 23.00 hur sent jag än vaknat. Varför vägrar nu min kropp vara trött när jag lägger mig i sängen?

2010-12-24
22:59:53

Diskriminering - Beslut grundat på fördommar
I veckan slog hyresnämnen fast att fastighetsägare ska få förbjuda vissa hundraser. En artikel om detta kan du läsa här.

Beslutet grundar sig i att "folk är rädda för kamphundar".
regeringens hemsida kan man läsa vad en KAMPHUND är för något.

Någon som, med all rätt, är upprörd är hundexperten Fredrik Steen. Inte nog med att hyresnämnden använder hans uttalanden som källa så har de förvridit hans ord på samma sätt som en journalist på aftonbladet skulle göra.
Fredrik har därför skrivit ett öppet brev till hyresnämnden som jag ber alla som läser min blogg att inte bara läsa, utan också skicka vidare. Fördomar är okunskap!
2010-12-24
21:57:28

Min julafton
Steg upp halv 9 och gav Mila sin julklapp som hon fått av Rolex, det var ett ben. Hon bar in det i buren, slet sönder allt papper, sprang runt lägenheten två varv för att visa så fint ben hon hade och sedan gömde hon det under Roberts tröja i garderoben. Allt i sin ordning alltså!

Mila och tuggenGick hem till mamma och pappa där vi åt frukost och såg på julkalendern. Efter det var det dags för julklappsöppning. Mila fick ett märgben och det låg hon och slickade på heela dagen sen, from som ett lamm (eller som ett barn på julafton).

Verkade som att alla blev jätteglada över sina klappar och det värmer så gott i hjärtat. Tror radiostyrda bilen och helikoptern jag köpt åt Robert tog priset.
Själv blev jag också jättenöjd, fick massa saker jag önskat mig. Kände mig dock mest bortskämd i hela världen. Jag hade nämligen önskat mig ett wii fit. Det jag inte visste var att man måste ha en vanlig wii konsoll för att kunna spela wii fit. Vad gör då min kära mor? Skiter i den klappen? Nej, hon köper ett wii fit OCH en konsoll.

Lillasyster har redan skrytt upp sin ring på bloggenEfter ett julbord (lite för mycket som vanligt) var det dags att bege sig mot jobbet. Har nu räknat ut att vi jobbade 4,5 timmar aktiv tid, resten av dagen har vi suttit i personalrummet och ätit godis, sett på kalle anka och klämt i oss ännu mera julbord. När nattpersonalen kom skickade dom hem oss direkt, fick alltså också sluta en halvtimma tidigare.

Nu har jag kommit hem, öppnat mina julklappar från Åsamamman och landat i soffan. Ska snart gå och lägga mig, bara Robert och Spence kan bestämma sig om dom behöver skjuts.

GOD JUL MINA VÄNNER!

2010-12-24
02:18:12

Men varför är jag vaken?
Ikväll var vi som sagt bjudna på uppesittarkväll hos mamma och pappa. Först blev det tomtegröt och skinka föjt av mys i soffan. Min käre sambo valde dock att avvika (fly?) och vi andra såg sista sagan om ringen-filmen. På tal om den, är det någon mer än jag som tycker att Frodo är en riktig crybaby? Stjärnan i filmen är solklart Sam som orkar stå ut med Frodos flännande, velande, besatthet. Om ni inte visste det..

Ögonen höll på gå i kors innan Robert äntligen kom tillbaka och vi kunde gå hem (jaa jag är rädd för att gå själv i mörkret). När vi väl kommit oss i säng kunde jag inte somna. Då jag efter en timma fortfarande var klarvaken satt jag mig här. Blir så förbannad på min kropp, varför gör den såhär?

2010-12-23
12:34:44

Jag mår inte 100 idag
Igårkväll var jag helt knäckt och Robert diagnostiserade direkt att det var antibiotikans fel (ja jag har överfört min arbetsskada att diagnostisera alla omkring sig). Lät faktiskt ganska troligt, hade en hel del ledvärk och magen var bubblig.

Idag har jag lite mindre ledvärk men känner mig trött, slutkörd och magen mår ännu sämre. Håller tummarna för att jag åkt på calici.

Måste ändå försöka pallra mig till duschen, är verkligen inte fräsch i håret. Ikväll blir det uppesittarkväll hos mamma och pappa.


2010-12-23
11:13:09

Hur ska det gå?
Igår jobbade jag med magsjuka patienter, grattis till mig. Om jag blivit smittad lär jag väl märka till natten, men jag tror på allvar att jag tvättade händerna 30 gånger under kvällens gång.

Insåg också åter igen att jag inte kommer jobba inom landstinget i framtiden, för det kommer göra mig utbränd. Igår var det APT (arbetsplatsträff) där chefen berättade att arbetsmiljöverket varit och inspekterat och är långt ifrån nöjda.  Det var en lång lista med punkter, vissa som MÅSTE åtgärdas enligt lag.

I nästa mening säger han att kliniken måste spara in kring en miljon kommande år. "Men det är inga stora pengar, vi omsätter 95 mkr/år" fortsätter han. Nej, för pappersnissar är inte en miljon mycket pengar. Men det är inte heller dom som kommer få billigare kontorsstolar, färre datorer eller kallare lokaler.
Det är vi på golvet som drabbas. Det är vi som ska spara in, inte ge patienterna en kaka till kaffet, inte använda vissa omläggningsmaterial, inte ge en del mediciner. Nej vi ska bara springa fortare, och helst banta personalen ännu mer. Så få som möjligt ska göra så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt.

Jag blir så gud förbannad. På cheferna, på kommunpolitikerna, på skellefteborna och på hela svenska folket. Men skellefteborna kan känna sig mest träffade. Det är trots allt dom som bor här som bestämt att sossarna ska få fortsatt styre. Mer till dom som går hemma, mindre till dom som jobbar. Medel-svensson-alla-ska-ha-lika-mycket-skellefteå.

Har det aldrig slagit er att de flesta som är rika tjänat ihop sina pengar? Att de någon gång börjat slava för varje krona men arbetat sig uppåt, för att de haft ett mål. Ett mål att äta precis vad man vill till middag, att bo i sitt drömhus, att kunna göra vad man vill när man gått i pension?

Jag vet att jag gör ett bra jobb, jag gör skillnad, det jag gör har betydelse. För enstaka personer men också för hela familjer. Vare sig det handlar om att "pappas sår har läkt" eller att "mamma fick ett bra avslut" så VET jag att mitt jobb är viktigt. Varför får det då inte synas på lönebeskedet? Varför får inte vi undersköterskor och sjuksköterskor en chans att få den lön vi faktiskt förtjänar? Och det handlar inte om att "alla vill ha mer" utan det handlar om att hela Sverige är medvetna om hur skamliga löner vi får.

Nej jag är övertygad om att vi måste få ge plats för den privata vården i vårat land. De som har råd får söka sig till privata företag med korta vårdköer och mycket personal samtidigt som att då vårdköerna hos landstingen blir mindre och skattepengarna ger vård till de som inte har råd att betala själva. Varför är detta så fel?

2010-12-23
10:20:32

Mardröm, eller?
Inatt hände något jätteobehagligt.

Jag drömde att jag såg mig i spegeln och upptäckte en kal fläck på vänster sida uppe på skallen. Tittade närmare och såg ett ENORMT sår på höger sida, säkert 7cm i diameter. Det var rött och infekterat och gult och varit och såg ut som en stor krater som såsade jättemycket.

Robert fick skjutsa mig till mamma (inte till akuten kan man ju tänka?) som tittade på mig och sa "OJ, du ska se hur det ser ut i bakhuvet!". Då började jag gråta och föll ner på golvet och bara skrek och grät och sa att jag hade ont i magen flera gånger.

Precis då jag vaknade började jag gråta på riktigt. Jag kände efter. Nej, jag hade kvar allt hår. Nej, jag hade inte ont i magen. Allt hade bara varit en dröm. Men jag kunde inte sluta gråta. Hela jag kände mig bara så otroligt LEDSEN. Tårarna bara slutade.

Det är tur att jag har världens bästa sambo som höll om mig, pussade på mig och tröstade mig. Fastän jag vet att han hatar att ligga nära på natten. När gråten lagt sig hade jag svårt att somna om. Jag kunde inte förstå varför jag grät. Tills jag kände att jag var mig kissnödig men insåg att jag inte vågade stiga upp med rädsla för att se mig själv i spegeln. Det där med håret hade visst berört mig mer än jag trodde.

Tror fortfarande inte att det var hela anledningen till att jag grät, men jag har kommit fram till att jag nog bara behövde vara ledsen och gråta. För det var såååå längesen sist. Ibland så gråter jag ju för att jag har ont, men det är som på ett annat sätt.
Det är speciellt att gråta när man känner sig ledsen. Det var nog 1,5 år sen sist jag verkligen kände mig ledsen. Wow, jag är verkligen lycklig. Haha, fast det visste jag ju. Har bara aldrig tänkt på hur längesen det var jag var just ledsen.


2010-12-22
13:29:56

Hund- och datanörd?
Med tanke på hur lite jag har att göra vid datorn så sitter jag här sjukt mycket. Men det är ett tidsfördriv och ett bra komplement till tv-tittande.

Har även fortsatt slalomträningen med Mila. Idag har det funkat mycket bättre och nu klarar hon fyra "portar". Det är lite trångt men vi gör vårat bästa för att inte krocka med nåt (fast idag slog jag skallen i tvn). Har tänkt fortsätta imorgon och hoppas komma till 5-6 portar, för då ska jag börja ta bort varannan belöning. Håller tummarna för att det ska gå bra.

Sitter och känner lugnet en stund, ska snart börja gå mot jobbet. Sen är det ledighet fram till julafton klockan 14.

Haha spöke?


2010-12-22
08:55:04

Jag myser
Tända ljus och te såhär på morgonkvisten. Man kan ju fråga sig varför jag stiger upp så tidigt när hunden sover, jag jobbar kväll och jag inte har några planer på hela dagen. Jo, det är nämligen så att jag tycker det är såå skönt att ibland bara sitta och slöa. Bara göra ingenting. För jag vet att jag inte behöver.

IKEA när jag skulle flytta in i lägenheten


2010-12-21
20:33:11

Slalom
Ville börja med ett nytt trix idag eftersom att Mila är en sådan naturbegåvning på att ligga med hakan i backen. Provade först med att krypa men det var inge roligt, så jag youtubade lite och bestämde mig för slalom (mellan benen). Hon fattade inte först och ville gå på fel sida (framför mig istället för mellan) men efter bara någon minut fattade hon, min kloka hund.

Nu har min kloka hund gått och satt sig på "platsen", alltså vill hon ut och kissa. Bara för mig att lyda då!

2010-12-21
16:07:26

Till arbetet igen
Och det verkar som att magsjukan lugnat sig lite iallafall. Men vi har ändå haft det vi gjort, ovanligt att ha så mycket att göra när man är på 6an. Men det har faktiskt kännts lagom.

När jag kom hem gick jag ut och lekte i snön med Mila som grävde sig en snökoja som hon sen förstörde. Nu ska jag laga mat och vänta på att Robert kommer hem.


2010-12-20
20:39:05

Kycklinggryta & ungsstekta rotfrukter
Det blev mamma bjuden på till middag. Riktigt gott vart det, förrutom att varken jag eller Fanny visste att pepparrot används som krydda och inte som "frukt". Tur att det inte var alltför mycket haha.

I present så fick hon ett halsband som Fanny hade gjort själv (skitfint) och en ljudbok skriven av GW Persson (hon som älskar kriminalromaner).

Efter att jag och Robban kommit hem har jag städat medan han legat och degat. Hämnden är ljuv nu när han måste diska och jag får sitta och slappa.

Imorgon väntar jobb på 6an och jag håller tummarna för att febern gått ner ännu mer.


2010-12-20
14:33:26

Julklappsköp
Nu är äntligen sista klapparna hemma och inslagna. I år har jag faktiskt lagt ner lite tanke till alla klappar och hoppas att samtliga kommer bli nöjda.
Sitter hemma hos mamma och pappa och sölar just nu. Blir nog snart fara och handla lite för jag och lillayster ska laga födelsedagsmiddag åt mamma. Hon blir nämligen 45 idag.


2010-12-20
08:24:48

Träningsvärken
Jag visste att det var oundvikligt men är lika förvånad ändå. Dock är jag imponerad över att tummen klarat sig, annars brukar jag alltid få jättemycket träningsvärk i den i början av säsongen.

Ska snart ut och gräva fram våran matta. Japp, gräva fram. När Mila var dålig i magen sist så kastade vi nämligen den utanför fönstret i väntan på att vi skulle ta den till kemtvätten, men där har den blivit liggandes. Insåg igårkväll att nu är det fan dags för nu syns den inte längre så gör vi det inte nu kommer vi glömma bort det.

Blir intressant att se om jag hittar åt den!

Vars är skotern?


2010-12-19
21:11:24

Snowdog
Helt sjuk vilken snö det är ute. Har kommit MINST en halvmeter under helgen men den är såå lätt, precis som på tv. Ni vet, den far direkt man blåser på den.

Mila som inte kan låta bli att springa i djupsnön syns inte över huvud taget ibland. Hon pendlar mellan att hoppa och att köra ner huvudet i snön och ploga sig fram. Sötnosen!


2010-12-19
16:00:53

Pudersnö
Helt sjukt så mycket snö det är, och hur lite man ser! Varit ute och invigt Enduron idag. Typ det första jag gjorde var att köra ner i världens djupaste dike, då fick jag skämmas lite. Höll dock på skratta ihjäl mig efteråt. För precis när vi dragit lös min skoter och Johan bara skulle vända sin skoter så kör han ner I SAMMA DIKE. Så då var det bara att börja slita igen.

Körde till Innervik där Åsa bjöd på kaffe och mackor och Robban körde äntligen bort bmwn (med lite hjälp!).

Nu har vi kommit oss hem och gaySpence ska äta middag med oss, om han vågar?


2010-12-19
00:03:40

Pralin Vallin!
Har suttit i viken en stund ikväll, fick träffa en av Åsas jobbarkompisar som hade en supergullig dalmatinvalp som är lika gammal som Rolex (7 månader?). Hon var suuuuperfin tycker jag, ganska krallig i kroppen och jag gillar ju grövre hundar så.

Var sen snäll och skjutsade Åsa och Robert till Seriösa. Efter det kände jag mig inte alls trött så jag var världens bästa vän och RINGDE mina fulla vänner för att fråga om dom ville ha skjuts till krogen. Då var Ninni ännu snällare och köpte en paradisask åt mig på shell. Snäll/full? Jag får väl fråga henne imorgon ;)

Lilla julafton 2006


2010-12-18
18:41:47

julgran
Har spenderat dagen med att klä julgranen hos mamma och pappa och sen kände sig både jag och lillasyster kreativa och skrev lite julklappsrim.

En så krävande uppgift var ungefär var jag klarade av - har varit sängläge sen klockan 3. Nu vill jag sova.


2010-12-18
10:07:39

Jag gråter
Det har typ kommit 2 dm snö inatt och vad gör Robert? FAR OCH KÖR SKOTER. Medans jag får ligga hemma och ha ont i halsen. JAG VILL OCKSÅ! :(
Om jag mår bättre imorgon ska jag fasen också köra. Får hålla tummarna. För idag är det bara sämre.

T: Något har flyttat in i min hals
R: Men spotta ut det då!
T: Nämen på riktigt!
R: Spotta ut det!
T: MEN DET ÄR MIN HALSMANDEL!
R: Jahaaaaaaaaaaa

Vi var förresten tvugna att stiga upp klockan 6 imorse för att Mila spydde. Jag höll på svimma när jag såg "degklumpen" som låg i hennes bur. Sen såg jag att det var ett par trosor. Vilken äckelpotta till hund! Men nu behöver vi förhoppningsvis inte oroa oss mer över det...

Pea: Hon är en trevägskorsning: 50% pitbull 25% amstaff 25% dobermann2010-12-17
19:36:50

Cola och ostkrokar
Nu är det mysdags! Har varit såååå sugen på ostkrokar och nu har jag dom äntligen i min ägo.
Nog för att det hade varit bättre att vara frisk men man tar det som det kommer!

2010-12-17
14:53:25

Stillaliggande med hakan i backen
Efter många om och men så tvingade jag mig själv upp ur soffan för att träna lite med Mila. Hon fattade inte riktigt vinken först och jag var tvungen att hålla ner hennes huvud i början. Men nu tror jag polletten trillat ner. Den stora utmaningen blir bara att hon ska kunna stanna kvar i det läget! Vi är inte riktigt där än dock..

Skulle egentligen hålla på liite längre men jag orkar rent inte. Har lagt in mina kläder i garderoben så nu ryms jag nog i sängen. Är i behov av en powernap.

Kommer nog inte bli några problem att lära henne spela död!


2010-12-17
12:53:57

Bränner ut mig själv
Sista handdukarna är i torktumlaren och räkningarna är betalda och insatta i pärmen.
Däremot märks det att jag inte är riktigt som jag ska, har inte orkat lägga in ett enda plagg i garderoben och "skräpposten" ligger utslängd över soffan. Det kändes bara inte så relevant att ta tag i just nu.

Har fått mig en dusch och det tog knäcken på mig. Vill bara lägga mig i sängen, men den är ju visst upptagen av massa nytvättade kläder!! Får kura ihop i soffan istället (dvs där det inte ligger massa papper).

Hela den här dagen är ett enda stort i-landsproblem.


2010-12-17
10:17:18

Inget jobb idag
Kände det direkt jag vaknade men gick ändå ner till mamma och pappa för att kolla tempen som fortfarande ligger på 38.
Mila fick förresten gå naken, för första gången på hur länge? Känns som tre veckor minst! Det suger verkligen att jag ska vara sjuk nu när det är så milt att man faktiskt kan vara ute.

Men det finns andra saker som måste göras, hur sjuk man än är. Både tvätten och räkningarna ligger och glor på mig. Och jag har på mig Roberts trasiga kalsonger för att jag har slut på rena trosor. Fast det kanske är lite för mycket information?

Gammal grisbild :)


2010-12-16
21:44:38

Mitt nya kök
Nu har jag visserligen inte rätta måtten osv men jag var tvungen att göra en liten skiss för att Robert inte fattar vad jag menar ;)
Men det är iallafall så här jag vill göra i köket. Har nämligen planer att renovera lite där inne om jag får en ny spis i julklapp (vilket jag tror att jag får eftersom att pappa var här och mätte spisen för flera månader sen).

Vill du också göra ett rum? Skapa en profil på ikeas hemsida.

Haha jag vet att ni älskar mina blommor!


2010-12-16
20:20:12

Jag är ju knäpp i knoppen
Tänkte att "nej nu ska jag träna med Mila och börja med något nytt". Ropade, ingen hund. En gång till. Inte en rörelse. Tittade mot buren och insåg: JUST JA! Robert tog ju med sig henne till garaget. Haha, jag är inte riktigt med i spelet idag.

Dagens mat har förresten bestått av två koppar te och fyra rostade. Jag är proppmätt, mår lite illa. Dock ingen magsjuke-varning tack och lov.

Piffar upp med en gammal vinterbild


2010-12-16
15:58:23

Det här med mat
Förutom min vanliga frukost så har jag ätit tre clementiner och ett äpple idag. Ändå är jag inte det minsta hungrig. Blää. Hur ska jag orka jobba imorgon?

2010-12-16
14:25:12

Feber och tänder
Varit hos tandis idag och fått klartecken om att dra mina nedre visdomständer. Något annat intressant var ju att jag har en tand för mycket(?). På vänstra sidan överkäken har jag två visdomständer istället för en, och det är tydligen jätteovanligt. "Men bli inte orolig" sa tandläkaren "Om det blir problem kan jag plocka bort den, jag har faktiskt plockat bort 3 stycken sånna i min karriär". Kan ju tillägga att min tandläkare är 50+. Så jag är nog lite annorlunda ändå?

Har iallafall 38,2 i feber idag. För en vanlig människa är det ungefär 39,5. Så ni kan ju tänka mig. Orkade inte ens gå hem efter tandis utan väntade hos mamma och pappa tills mamma hade lunch så hon fick skjutsa hem mig.

Sen så köpte ju Fanny frolic till Mila igår så nu jäklar ska det tränas. Hon är en naturbegåvning på targetträning så jag funderar på att börja på något nytt redan ikväll!


2010-12-15
13:31:55

Jag vill inte
Tänkte fara och träna men det fanns inte en millimeter i min kropp som orkade. Bara sjönk ihop på soffan och nickade till. Provade tempen och yes, 37.7. Inte konstigt att jag är helt knäckt. Men ikväll väntar jobb på 7an. Hoppas tempot lugnat sig!


2010-12-15
10:35:20

Minus tio my ass
Innan jag gick hemifrån kollade jag på smhi hur kallt det var och fick svaret -10.
Jag stod i valet och kvalet om Mila skulle få ha på sig sitt täcke men bestämde mig för att det är lättare att ta av än att må dåligt över att hon fryser.
Mitt val kändes helt korrekt när jag kom ut och kände kylan. Minus 10? Jag skulle chansa på -15.

Gick min promenad iallafall och när jag kom hem till mamma och pappa kollade jag på deras termometer, den visade -20,5! Man kanske skulle utbilda sig till metrolog? Jag menar, hur mycket fel du än gör så verkar du ju ändå inte bli av med jobbet..

Sitter och myser med Calle som inte vill fastna på bild idag.

  

2010-12-15
08:29:51

Jag måste va sjuk
I huvet. Eller nåt. Vaknade 07.20 av att det ringde på telefon. Om jag ville skulle jag kunna jobba dubbelpass varenda dag just nu, det verkar krisa med vikarier på varenda avdelning. Dock håller jag faktiskt tummarna för att 7salen är fortsatt öppen på 7an för då kan jag få bestämma mina arbetstider lite själv.

Hur som, jag kunde verkligen inte somna om efter det där samtalet, jag var inte det minsta trött. Så jag lyxade till det med datorn i sängen, känns som det var längesen. Så nu ligger jag en timma före i tidsplanen, fast jag har ändå inte tänkt gå ut förrän det börjat ljusna.


2010-12-14
21:46:59

Vi bara myser
Suttit vid datorn, sett på tv och tränat trix med Mila. Även fast dansen inte sitter riktigt hundra så började jag med ett nytt trix. Det fick bli att dutta, eller target som det heter för dom som kan. Jag tänkte att det är ju ett trix som går utveckla senare, genom att dutta på olika saker.

Nu ska vi gå och lägga oss. Min lediga dag är över och imorgon väntar jobb igen.

Väntar på godkännande


Får inte ta den!


Man kan tro att jag säger "pang" men jag säger faktiskt "ta och skärp dig nu" haha


Ja jag ser ut som en blek bög men titta vilken duktig hund2010-12-14
15:14:21

Börja med agility?
Nu är det så här (om någon missat det) att jag vill börja träna agility med Mila.
Det finns inga nybörjarkurser här under vintern men jag skulle faktiskt gärna träna med henne själv då jag inte litar på hennes koncentrationsförmåga till 100%.

Problemet är att jag inte har NÅGON erfarenhet av agility och skulle behöva lite tips på hur man börjar.

Till exempel så sa Robert att han provat gungan med Mila på brukshundsklubben i somras men att hon hoppade av direkt det började gunga och att hon nog aldrig skulle kunna fatta tanken. Men så hittade jag den här videon och helt plötsligt så kändes det uppenbart att börja träna på det sättet.3vallare-Anna verkar förresten vara jätteduktig och det suger att hon bor så långt härifrån annars skulle jag absolut anmäla mig till hennes kurser!

Men det jag funderar över är om det finns någon som har erfarenhet/känner någon med erfarenhet som kanske skulle kunna tänka sig att hjälpa mig?

2010-12-14
11:21:50

Oj så skönt
Druckit lite te, trixat med Mila, duschat och klätt mig. Snacka om lyxtillvaro. Snart kommer Robert och hämtar mig, då blir det lunch på bilbolaget. Gottegott!

2010-12-14
09:59:30

70årskalas och ledighet
Igår så fyllde mormor 70. Egentligen ville jag bara hem och lägga mig när jag slutade jobba men då bar det iväg till drängsmark. Morbror Nicke som stod som vanligt för underhållningen och i present av sina barn så fick mormor en fiskeresa i fjällen till våren.

Idag är jag ledig och jag sov som en stock till klockan 9. Men det tycker jag ärligt talat att jag förtjänar. Idag ska jag inte göra något annat än bara vara. Kanske gå ner till stan och inhandla den sista julklappen. Om jag ids.


2010-12-12
13:21:00

Jag är för rolig
Min krogkväll igår bestod av att lirka ner lotter i människors bakfickor och sno pennor från bardisken. Jag hade alldeles för roligt åt mig själv måste jag säga. Även jättekul att jag åt popcorn som fyllemat när jag promenerade hem klockan halv 3.

I ett svagt ögonblick igårkväll råkade jag lova bort mig till jobb idag, klantarsel! Visserligen mår jag inte sämst, men magen är verkligen inte med på noterna. Äh, får väl grunda med cola innan jag börjar.

Sen undrar jag också hur bra den här fröken mår idag?


2010-12-11
14:20:52

Kvinnan för dig
Dagens grej: En tant spydde i mitt ansikte. På riktigt.

Så jag har alltså jobbat förmiddag och sen blev det lunch på Buffys med ett gäng slackers. For förbi hemma hos Spence och luktade på skoteravgaser sen bad jag dom släppa av mig hemma. Ska ta mig en liten powernap så jag orkar med kvällen!

Hon kan döda dig snabbt,
Med en blick med ett skratt
Hon kan tömma ditt hopp
Måla himelen svart
Fast det är mitt på dan
Å sen gömmer hon sig
Som ett lekande barn
Men hon är ändå kvinnan för dig

Hon kan lyfta dig högt och sen släppa som ingenting
Hon ber säg som de e men tror ingen om någonting
Hon tar det hon får och tackar för sig
Ja hon stjäl som en tjuv
Men hon är ändå kvinnan för dig

Åh hon är sig själv nådd (?)
Hon kan vända en stund
Är endå före sin tid
Åh hon ger inte upp
Säger aldrig förlåt
Bara ändrar sin bild

Hon lovar dig mer än hon nånsin kan ge dig
Hon skär dig försiktigt, du ser hur hon småler
Hon tar fram det högsta och lägsta i dig
Du sa: Jag vet allt det där
Men hon är ändå kvinnan för mig

Åh hon är sig själv nådd (?)
Hon kan vända en stund
Är endå före sin tid
Åh hon ger inte upp
Säger aldrig förlåt
Bara ändrar sin bild

Hon smeker din hud med naglarna på
Hon säger stanna inatt och sen ber hon dig gå ändå
Hon kan inte dömmas om du frågar mig
Du får skylla dig själv
Du får ro det i land
För hon är ändå kvinnan för dig


2010-12-10
18:27:06

Working 9 to 5
Inte riktigt, slutade nämligen 3 idag. Blev då miljöträning för Mila i stan samtidigt som hon bar på en pinne hela vägen. Sammanlagt så bar hon pinnen i 40 minuter och hon har världens stoltaste matte idag.

Hade tänkt vara social ikväll men så ringde dom från 4an så det blir jobb för mig imorgon. Dock bara en halv delad tur och det känns verkligen lyxigt. Ikväll blir det istället fara till garaget och skruva loss slutburken.

Robbans speedtech-burk :)


2010-12-09
21:39:35

Hejja hejja aik!
Halvkass match, eller rättare sagt så var slutet på perioderna bra men början sega. Huvudsaken att vi vann och om jag inte är helt ute och cyklar blir vi nya serieledare nu pga underbar målskillnad?

Nu blir det sängen iallafall, jobb imorgon 7-15 sen helg!

2010-12-09
15:26:19

Älskade byracka
Har varit en bra dag på jobbet (första dagen på 2an efter inskolning) fastän jag nästan glömde beställa mat (oops). Dessutom jätteskönt att sluta 2 och hinna se lite dagsljus.

Förresten så har jag kommit på en sak. Många dagar när jag går hem från jobbet så tänker jag "ååh så jobbigt att ta ut Mila när jag kommer hem" men när jag väl tagit på henne kopplet och tagit oss utanför dörren igen så älskar jag det.
Hon är bara så full av lycka och energi och det är verkligen smittsamt. Hon får mig att slappna av och stanna i nuet. Mattes pulverpuma!


2010-12-09
06:20:30

Värdo?
Kan inte fatta varför jag alltid ska stressa mig igenom morgonen så jag i slutändan har så mycket tid kvar att jag hinner sitta vid datorn? Typiskt mig..

Jaja, idag är det jobb till 14 och vad sen? Funderar på att fara och träna men vet inte vad. Wow, dagens i-landsproblem.

2010-12-08
21:54:13

Vuxenpoäng
Nu ser jag inte längre ut som en råtta i håret, jippie! Dock ser det ut som att min naturliga hårfärg är röd då det svarta vägrar ge upp... Jag ska fortsätta plåga sönder det med färg för jag VILL INTE avfärga.

Efter vi kommit hem har vi suttit och slagit hål i och sorterat viktiga papper. Vuxenpoäng till oss! Nu har dessutom Robert en alldeles egen pärm så hans papper ska slippa ligga över halva lägenheten.

Men nu blir det sängen, jobb imorgon. Robert är sur för att jag keep bleeding love. Som vi säger nu för tiden.

2010-12-08
18:56:12

Julklappar och mat
Oooj vad jag har handlat julklappar idag, varit både min egen tomte OCH Roberts. Men nu är det bara en "extraklapp" som är kvar att köpa så jag känner mig nöjd.

Var även hos Zedig och jag var inte alls lika sne som beräknat, hel och fin i höften åtminstonde och det hör inte till vanligheterna! Men som beräknat var min nacke helt puckad men nu är det bra iallafall.

I brist på inspiration for vi och veckohandlade innan maten. Alltid lika korkat för man blir sååå sugen när man ser allt gott. Men jag höll mig från att köpa något snask och nöjde mig istället med äpplen och clementiner.

Nu så är det väl dags att diska och sen bär det av mot mamma och pappa för att få håret färgat!


2010-12-08
13:07:15

Man känner sig alltid smalast
Just efter man tränat, sen äter man och så känns det som man är tillbaka där man startade. Haha.
Har tagit mig en liten dusch och ätit lunch.

Nu ska jag bege mig ut på jakt efter de sista julklapparna.
Tror jag bestämt mig för att köpa det jag kikat på åt Robert och även det jag tänkt åt mamma, jag måste bara komma på vars tusan man kan köpa den saken. Köksbutiker i stan?

Lägg även märke till min sexiga utväxt.
Jag känner mig som en skabbräv och hade tänkt att
mamma ska få färga det ikväll.
PS det ser inte hälften så äckligt ut på bild som irl.

2010-12-08
09:45:10

Done, done and done
1. Ringt och bokat klipptid (3e januari skaffar jag page)
2. Ringt och bokat massage på Vila (fick presentkort av Robert när jag fyllde år)
3. Ringt till vaktis och lämnat röstmeddelande om rören i köket (som är lagade med tejp)
4. Ringt till folksam om min försäkring (upptäckte till min förskräckelse att jag bara betalade för livsförsäkring och trodde jag gått utan hemförsäkring i ett år men hon förklarade för mig att det ingår i fackavgiften, puh)

Nu kom jag precis på att jag har disk i vatten som väntar på mig. Ska ta och göra mig av med det sen ska Mila få sig en promenad.

Förresten visst känner man sig 100kg lättare när man gjort bort samal som man borde gjort för längesen? Äntligen ur världen!

2010-12-08
08:56:35

En ny dag
Ger nya möjligheter. Tror jag har någon kota fel i nacken som gör att jag inte känner mig 100 än men all värk är borta, tjoho! Dessutom har jag en bokad tid hos Zedig idag så jag känner mig på topp.

Har en rad samtal jag skulle behöva göra men först ska jag ge min grishund lite mat. Och jaa, hon är en grishund. Speciellt när hon vill nånting. Då grymtar hon verkligen. Istället för att pipa som vanliga hundar. Min lilla gris!


2010-12-07
15:14:00

Jaa jag tycker synd om mig själv
Och värst är att jag är så uttråkad. Det suger att vara sjuk när man inte har feber, för det är oftast den som gör att man är knäckt. Att bara ha ont suger.

Men jag känner mig ändå nästan som en människa. Skulle dock behöva en redig massage tror jag. Det är som att värken gått tillbaka och nu är jag tillbaka till ruta 1 då jag bara är jättestel i nacken.

Ja, vad ska jag säga? Less kan man bli. Vill egentligen inte klaga men jag är såå less på att min kropp aldrig kan fungera. Någon dålig kota i ryggen kan jag leva med men jag är dyngless på att vara förkyld och så klart att ha ont i magen.


2010-12-07
12:22:53

I brist på annat
Då det ändå känns som att skallen ska falla av när jag kliver upp.
Då jag inte orkar klä på mig för det gör för ont att böja sig ner och ta på sig sockarna.
Då det bara är skit på tv ändå.

Så passar jag på att se Harry Potter och fenixordern som är den enda Harry Potter filmen jag har osett (förutom dödsrelikerna).

På tal om filmer som går på bio, någon som vill fara med mig till någon 3D bio och se saw?


2010-12-06
15:34:23

Fysiskt
Body pumpen var precis lika jobbig som förra veckan + lite till. Tror det kommer kännas mer i axlarna imorgon. Men det är ganska skönt att plåga sig själv.

Mamma bjöd på lite lunch och skjutsade hem mig och sen blev det promme med Mila. Hon fick springa efter pinnar på OKbacken och sen gick vi genom stan igen. Idag reagerade hon inte ens när vi passerade CKingången!


2010-12-06
09:23:37

Helst vill jag bara sova
Men av någon anledning tycker jag det känns ohult att sova till lunch på en vardag. Dessutom ska jag på body pump klockan 11. Sen får jag se vad jag ska hitta på i eftermiddag. Lägenheten måste städas men Robert kommer inte undan den här gången då han faktiskt haft åtminstonde HALVA helgen på sig att stöka bort.

Ser ni så stor Rolex blivit?
2010-12-05
22:04:06

Knäckebrö
Jag som tyckte jag hade sån kontroll fastän vi hade tusen saker att göra. Gick faktiskt bra tills klockan blev 21.15 (alltså en kvart innan jag skulle sluta) då helt plötsligt blev jättebråttom att hämta en patient på akuten. Låter enkelt men det blir alltid massa extrajobb. Tur att jag och Jonas var så trötta att vi skrattade åt allt (och att han nästan gick rakt i en dörr som han själv öppnat).

PS om någon känner suget efter att fara på akuten kan jag säga att STANDARD i helgen har varit väntetid på 8 timmar.

2010-12-05
16:06:30

Söndagstimmar
Under mina timmar hemma har jag bara slappat och käkat pizza från monaco. Vaknade just och insåg att jag sovit i en timma. Vaknade i rättan tid! Dags att bege sig tillbaka mot jobbet men jag känner mig faktiskt inte alltför uttråkad. Vi är ett superteam som ska jobba.

2010-12-04
22:33:05

Jobb och suring
Jag som trodde det skulle bli en lugn jobbarhelg, vilken nit jag gick på där. Fullt stök. Skönt att gå hem redan 15.
Suring i viken satt som en smäck till middag, sen sänkte jag två liter vatten i takt med de andra som drack öl.
Nu har jag skjutsat Robban till folkparken, själv ska jag krypa isäng.

PS någon som vet om man lättare får typ munsår om man har magsår/magkatarr?
För jag har haft små blåsor i munnen typ i två månader. Dom är verkligen pickelismå och dom känns inte och syns just och pass, men slemhinnan i munnen är JÄTTEkänslig och jag råkar bita upp sår hela tiden.
I början av veckan började jag även få sår UNDER tungan och sen igår har jag fått två stycken blåsor, en där tungan är som tjockast och en längst in på tungan. Båda två sitter på sidan av tungan sådär att dom gör ont varje gång man äter, pratar eller sväljer sitt saliv.
Det är "jättekul"

2010-12-03
16:07:39

Stolt matte!
Nu är inskolningen på 2an över och jag ser fram emot att få turer där. Jätterolig avdelning, verkligen. Har som sagt fått höra mycket skit innan om att personalen är otrevlig men det stämmer verkligen inte! Nog är dom tjurigare på andra avdelningar :P

Har varit ute med Mila, miljöträning i stan. Vi gick fram och tillbaka längst gågatan och hon var alldels, alldeles underbar! Till skillnad från tidigare då hon slitit fram och tillbaka i kopplet och inte lyssnat på mig över huvud taget så gick hon nu fot hela tiden och bara kikade på folk som vi passerade. Mattes pulverpuma, helt underbar.

Nu hoppas jag Robert kommer hem med äggen snart så jag kan börja med middagen (baconplättar).
Ikväll ska vi till garaget och fixa med skotrarna.


2010-12-02
20:19:44

Nej det här orkar jag inte
Måste säga att jag blev lite besviken på body balance, dom har bytt instruktör och jag tycker inte alls hon  var lika duktig. Tyvärr..
Men mina  höftböjare fick sig en ordentlig genomkörare och det behövdes verkligen. Känner mig alldeles varm inombords. Rent fysiskt alltså.

Har druckit en liter vatten, käkat ett äpple som kvällsfika, tagit en dusch och nu sitter jag bara och myser. Känner mig dock för mysig för det också så jag tror jag går och lägger mig i sängen istället.


2010-12-02
17:14:49

Just do it
Ännu en inskolningsdag på 2an idag och det har gått bra. Är egentligen rätt imponerande hur mycket människokroppen klarar av att överleva gällande uppsprättning och igensyning.

Har då kommit hem och fått i mig lite middag. Ska snart iväg på body balance.
Är egentligen inte så jättesugen men jobbar hela helgen så jag känner att jag måste träna idag.

Bara för att jag var så söt


2010-12-01
21:55:16

Workie
Jaa så var första inskolningsdagen på kirurgen 2 avklarad. Kände mig lite nervös på rapporten då det kändes som massa nya grejer och tunga patienter. Men som vanligt oroade jag mig i onödan för det gick faktiskt jättebra och min handledare var jättetrevlig. Det enda nya egentligen var väl det där aktiva dränet. Men det var ju lätt som en plätt.

Så nu har jag kommit hem och ska väl försöka skynda mig isäng, börjar om 06.45 imorgon bitti.

PS om min lillasyster kunde sluta vara en sån bög och lägga in bilden på pepparkaksMila så kunde jag visa en ny bild..


2010-12-01
13:06:13

Det är nog bara psykiskt
Men jag tycker redan att någon liten centimeter försvunnit runt magen.
Jag har ju ändå tränat nu i 3 (eller var det 4?) veckor och 3-4 gånger per vecka.
Det kanske inte är omöjligt?
Peppar mig själv med att komma i mina jeans igen utan att se ut som ett fläskberg.

Har varit på core och det kändes bra, var faktiskt inte så plågsamt för mina stackars träningsvärkslår som jag hade förväntat mig.
Nu har jag duschat och lunchat och ska bara vänta in att gå till jobbet. Första inskolningsdagen på kir2!

Skinny bitch á 2006


2010-12-01
08:48:28

Pepparkakor och knäck
Igår kokade (läs:värmde) jag upp risgrynsgröt som jag, mamma och Fanny åt innan vi började med pepparkaksbaket. Lika roligt som vanligt, mamma tyckte jag hade gjort ett jättefint "kärlekspar" men jag förklarade lugn för henne att det var siamesiska tvillingar..
Knäck kokade vi också men jag orkade inte stanna till den hade stelnat, får nog hämta den idag.

Haft röriga drömmar hela natten men tog mig upp tidigare än på länge. Börjar fundera på om jag sover för mycket, det blir ju oftast 10 timmar per natt när jag inte jobbar dag?