Titti

2009-05-27
17:39:57

Going to Rhodos!
Nu är allt på listan gjort, utom att skriva ergonomifördjupningen, men det borde inte ta mer än en timma så det är ju så gott som gjort! Jag längtar så sjukt mycket och vi kommer ha så jävla kul, det enda som gör att mitt hjärta brister är att jag kommer sakna Johannes, men jag får väl kramas med kudden istället! TAGGAAAAAAAA! och ses om en vecka (jag ska inte säga blekfisar eftersom att det slog tillbaka när vi kom hem från thailand)Puss på Johannes !

2009-05-26
15:20:02

Jobba på!
Så har man gjort bort introtalet. Känns som det gick skit fastän Cicci sa att det gick bra. Hade ju som inte skrivit ett tal ens, bestämde mig bara för att prata om studenten och sen babblade jag bara på.

Känns redan som att jag varit duktig idag men har fortfarande en hel jävla massa kvar. Det som måste göras innan Rhodos imorgon:
Introducerande talet
Fixa kläder till sista veckan (en ledtråd: amazon)
Plocka fram skorna så jag kommer ihåg att byta med Ninni imorgon
Köpa vax
Köpa resorb och solkräm
Köpa nudlar
Köpa biljett till station-studenten
Ta ut
euro
Raka benen
Peela
Packa
Skriva ergonomifördjupningen
Var ju faktiskt en hel del avprickningar som jag redan gjort, men det är dom värsta som är kvar, till exempel som att packa och skriva ergonomin. Lite ångest där faktiskt. Men roligt att plocka fram sommarkläder. Nu måste jag ta tag i någonting!Puss på Johannes !

2009-05-25
14:54:03

Långhelgen
Ledigheten började bra i onsdags, blev lite alkoholförtärande och spelande hos Madde och Adrian. Vägen hem blev inte lika trevlig och sen var jag och Johannes utan varandra ett par dagar då jag följde med mamma och pappa till stugan och Johannes stannade hemma. Jag tror det var nyttigt för oss båda två att få sakna varandra, vi har trots allt inte varit ifrån varandra ens ett dygn sen jag flyttade in för ett år sen. Men förhållanden växer med tiden och det viktigaste är iallafall att vi hittade en förklaring.

Idag var det tillbaks till skolan ohc jag skrev klar min etikfördjupning och lämnade in den, skönt! Däremot for jag hem från naturkunskapen, nu är VGet spikat men fastän jag vet varför och accepterar det så är jag ändå sur att jag inte fick bättre på provet. Men sånt händer!
Sen var Emilia (min klasskompis) på skolan idag och visade upp sin bebbe som är en vecka gammal idag. Guuuuud så otroligt söt han var, jag ville bara ta med han hem! Dom hade inte spikat det än, men jag tycker verkligen han såg ut som en Jonathan.

Har legat i solen en timma sen jag kom hem och nu funderar jag på att ta tag i det där helvettestalet så jag får det bortgjort någon gång. Ska ju som hålla det imorgon så.. Sen får vi väl se om det blir storhandling ikväll, skulle verkligen behövas då vår kyl stått halvtom i två veckor nu. Sen kommer mamma och ska färga mitt hår!

Nu är det bara 2 dagar kvar till Rhodos och jag längtar sjukt mycket efter sol och öl! Imorgon blir det springa som en idiot på stan och köpa nödvändigheter (typ solskyddsfaktor, resorb osv). Just ja, kanske skulle börja packa...Puss på Johannes !

2009-05-20
17:09:28

Det regnar!
Jag jobbar mig igenom dagen, sakta men säkert. Tog mig till skolan och pratade med några lärare jag hade ärenden till, sen etikuppföljning som gick bra, haha stackars Erik vi gick verkligen på han om "hans svåra uppväxt och fru som slår han".

Det spöregnar verkligen ute och det gör det enklare att sitta inne och nöta massa skolarbeten. Nu ska jag ta tag i etikfördjupningen jag gör om organdonation, sen ska jag skriva om min ergonomifördjupning (som Ulla redan lovat mig vg på). Sen känner jag mig nog faktiskt ganska klar förrutom att jag vill skriva om mitt tal, men ska nog ta med datorn till stugan imorgon så jag kan skriva senare i veckan.

Annars så har jag världens bästa pojkvän som köpt cola och popcorn idag (han vet att jag suktat efter det i flera veckor), "medicin" som han kallar det. Det gjorde verkligen min dag bättre och jag älskar honom så himla mycket!Puss på Johannes !

2009-05-20
11:34:07

utbrändhet?
Igår satt jag ju som sagt med mina jävla skolarbeten från 4 till 9. Koncentrationen fanns inte och jag kunde verkligen inte släppa tanken på hur mycket som är kvar och hur lite tid jag har. Kände hela tiden hur ångesten kröp sig på närmare och när det var dags att diska rann bägaren över. Jag föll ihop i gråt och klarade inte längre av att röra på mig. Johannes var tvungen att hjälpa mig isäng och jag har sovit skitdåligt hela natten.

Vaknade imorse och kände direkt att någonting inte stod rätt till. Kravlade mig mot sängkanten och satte mig upp. Hela min kropp skakade som på en annan parkinsonspatient och tårarna kom forsande tillbaka. Jag ORKAR helt enkelt inte, det GÅR inte. Så jag sjukanmälde mig och kravlade mig tillbaka till min sida av sängen.

Nu har jag vaknat igen och till slut fått mig upp. Jag skakar fortfarande alldeles för mycket för att det ska klassas som normalt men tårarna verkar ha tagit slut, för tillfället iallafall. Tror jag ska lägga mig ute i solen och läsa på etiken, känner ändå att jag måste in till skolan senare och vara med på den uppföljningen. Sen måste jag ta med mig hem ännu mera jobb från skolan. Saker som jag MÅSTE göra klart idag. Och disken står fortfarande och ruttnar...Puss på Johannes !

2009-05-19
21:04:39

inspiration?
Bestämde mig till slut för att skriva mitt repotage om min pappa och stugan, blev faktiskt bra till slut! Mitt tal är däremot ett skämt. Försökte skriva om gymnasietiden och så men jag har allvarliga koncentrationssvårigheter just nu. Men nu är det gjort iallafall, även om jag säkert kommer skriva om den. Jag har helt enkelt en backup i värsta fall.
Nu ska jag ta och diska och sen försöka slappna av ett tag så jag kan sova inatt.Puss på Johannes !

2009-05-19
16:24:28

skola
Talet idag gick väl sådär, hade önskat att jag kunde prata mer fritt men jag hade ju som ingen chans att öva på det viset så.. Får se vad det kan leda till.
Fick tillbaka projektarbetet idag igen och zZzZZzzZ. Hur fan är det ens möjligt att efter allt vårat slit så kommer vi bara få G? Jag har aldrig fått ett G i hela mitt liv på någonting som jag ansträngt mig så här mycket för. Jag har aldrig ens fått G på något som jag ansträngt mig lite för. Kasst iallafall, men samtidigt sänkte det förväntningarna och vi behöver inte göra någon redovisning. Redigerade det som skulle ändras direkt (skönt att göra bort det) och jag hoppas vi är klara med det där helvettesprojektet nu!

Hinner bara komma hem innan det börjar om igen. Nu måste jag verkligen ta tag i repotaget, funderar på att skriva om UNS, har ändå gjort det förr så jag har en del kvar i bakhuvudet. Sen hoppas jag att det går fort så jag hinner skriva mitt inledningstal också. Läst igenom etiken en sista gång skulle jag ha gjort också.

Imorgon väntar då redovisning på etiken och en långdag på skolan, sen på kvällen måste jag skriva både etikarbetet (om jag inte lyckas klämma in det ikväll) och fördjupningsarbetet till etiken. Jag tror faktiskt det var allt? Fy satan.Puss på Johannes !

2009-05-19
09:03:30

sovis
Skönt med en liten sovmorgon, speciellt då jag sovit ganska dåligt inatt. Nu är det dags att bege sig mot skolan. Blir massa skolarbete hela dagen idag tror jag, ska väl försöka skriva mitt inledande tal och även krönikan, måste ju bara komma på vad fan jag ska prata om!Puss på Johannes !

2009-05-18
20:08:54

sköna dag!
Så, nu har vi just kommit hem från en skön kvällspromenad! Just nu är det färjan som gäller men Johannes har laddat hem nya Reaperavsnitt så jag taggar! Ska väl också försöka läsa mitt tal från datorn, snark . Men det måste göras.Puss på Johannes !

2009-05-18
17:53:58

diskmedel!
Äntligen bortdiskat! Inte för att det var mer disk än vanligt efter en helg, men jag tror det just är vetskapen om att man inte har diskmedel hemma som gör att ångesten växer. Men nu är det borta iallafall!
Väntar just nu på middag, mums med köttbullar och spagetti. Fast nu när man kan börja sitta ute påbalkongen och äta så blir alla måltider extra efterlängtande!
Börjar annars fundera om det kanske skulle kunna bli en långhelg i stugan framåt dagarna här.. hmm, får ringa till päronen och fråga hur dom ter sig i frågan!Puss på Johannes !

2009-05-18
15:31:40

solsken
Ännu en solstrålande dag! Ville dock explodera efter jag slutat skolan, då skulle jag skriva ut mitt informerande tal så jag kan plugga på det inför imorgon. Då är det någon ljushuvud som tagit bort varenda kula på varenda mus på varenda elevdator på hela jävla skolan. Vad fan tjänar man på det? Ska dom starta en pingpongshow eller? Jävla idioter!
Blev att kasta sig ut på balkongen när jag kom hem och efter ett par timmar i solen är jag på mycket bättre humör igen!
Hoppas Johannes kommer ihåg att köpa diskmedel på väg hem från jobbet för köket är så otroligt äckligt av all disk som jag just nu inte ens kan göra någonting åt. Ikväll hoppas jag på långpromenad!Puss på Johannes !

2009-05-17
14:59:53

wonderful world
Guud så skönt att sommaren äntligen verkar vara på väg! Finns inget som får min kropp att njuta så mycket som solen. Men nu har träden skuggat hela balkongen så nu blir det dags att städa förrådet !Puss på Johannes !

2009-05-17
12:29:06

solen är på G!

Frukost ute på balkongen med bikiniöverdel och jepp, har redan fått bikinilnjer! Måste faktiskt erkänna att jag tror jag har thailand att tacka för att färgen visar sig så fort! Ut och pressa igen!Puss på Johannes !


2009-05-16
21:36:09

worki
Idag blev det tyvärr att sova lite för länge men när jag väl vaknade kastade jag mig verkligen ut i solen! När träden dock kom helt ivägen så blev det dags för fönsterputsning så nu ser det inte längre ut som att det regnar jämt!
Ikväll har jag jobbat, utan tvekan den bästa kväll jag någonsin haft på linagården. Helt perfekt, någonting att göra hela tiden utan att det blev någon stress. Wonderful helt enkelt!
Just nu känner jag mig lite uppe i varv, skulle gärna vilja göra nånting. Det suger dock att jag är fattiglapp men sånt är väl livet ibland...Puss på Johannes !

2009-05-15
22:18:44

riktig städdag!
Vid 12.30 dag började jag plocka ut saker ur garderoben för att påbörja en riktig storstädning. Nu är klockan 22.15 och fastän både jag och Johannes har hjälpts åt så håller vi just på att bli klara (han skurar golvet). Kan lova att det har varit en jävla massa dammtorkande iallafall, vissa ställen var rent ut sagt vidrigt dammiga! Men nu börjar det se riktigt riktigt fint ut i lägenheten och det är alltid lika skönt!
Imorgon fortsätter det med fönsterputsning, stöka i ordning på balkongen och städa uteförrådet. Blir även rengöring av ugn och micro (behövs!!). Men skönt att göra bort all skitgöra när man ändå är på gång. Känns underbart sen!Puss på Johannes !

2009-05-15
11:32:00

gröt
Vaknade imorse och tyckte att mitt huvud kändes konstigt, som att jag inte riktigt ville röra på det. Då flög en fluga förbi över mitt öra och då förstod jag problemet, för det kunde lika gärna ha varit ett godståg. Det riktigt ekade i hela huvudet och jag gav upp direkt, det var bara att somna om. Mamma ringde och väckte mig nyss, och nu känns det lite bättre men det är fortfarande som en jävla gröt där inne. Konstigt känns det, inte som migrän, men det känns verklligen som att det är gröt innuti mitt huvud och det är inge skönt. Ont gör det. Blä!Puss på Johannes !

2009-05-14
22:50:59

goodgirl
Inte nog med att jag gjorde informerande talet tidigare idag, jag gjorde även klart etiken som ska vara klar nästa vecka och skrev in engelskaprovet på datorn! Skönt att göra bort saker i förväg, för veckan innan Rhodos är det fullproppat med en massa tråkiga skolsaker!

Ikväll har jag varit med Linda och Ninni, vi har myst i Lindas soffa och skvallrat en massa. Jag vet att ni bryr er och det värmer inom mig. Allt kommer bli bra!
Nu ska jag försöka få min lilla sjukling att följa med mig till sängen. Snart är det helg!Puss på Johannes !

2009-05-14
14:52:30

en stund i solen
Var riktigt skönt ute på balkongen faktiskt, underbart att inte vinden tar sig in. Men nu har jag ett litet bi här inne som jag är lite skeptisk till... Nä, det är nog dags att ta tag i skolarbetet nu, tror bestämt det får bli talet. Min fantasi är i botten och det enda jag kan komma på som jag ens tycker känns intressant är Jonas Gustavsson. Får nog lov att bli han faktiskt, bara jag hittar tillräckligt med fakta.. Ser knapert ut på svenska c hållet och om jag ska uppnå mvg måste jag verkligen ha det på båda talen som är kvar nu.Puss på Johannes !

2009-05-14
13:30:39

skriv allt du kan..
Imorse blev det en liten sovmorgon för mig, för när jag låg där i sängen och tittade på siffrorna på mobilen och insåg att det bara var en kvart kvar innan bussen skulle gå så kände jag ändå ingen stress, ingen inspiration, ingen drivkraft, ingenting. Det känns helt enkelt inte värt att stiga upp på morgonen längre, allt känns så jävla värdelöst. Men nu är det bara 7 tråkiga skoldagar kvar innan vi far till Rhodos, tack och lov för det iallfall!

Hade buddhaprov idag också och jag måste säga att jag störde mig lite grann..... "Det här provet kommer säkert inte påverka era betyg" säger hon innan vi börjar, sen står det på fan varenda fråga SKRIV ALLT DU KAN OM.... Fattar hon hur jobbigt det blir om man faktiskt lärt sig det man läst? Min skrivkramp har fortfarande inte gett upp!

Sitter och funderar om jag ska sätta mig med etiken, talet, ergonomin eller om jag bara ska sätta mig ute på balkongen och lapa sol. Tror ärligt talat det kommer bli det sista alternativet, tror faktiskt det är rester av vinterdepression som gör mig såhär negativ. Det enda jag vill just nu är att jobba med stugan, pappa skulle visst börja med golvet i veckan. Jag vill vara med Johannes och Ruska och jag vill bara vara så långt bort från stan jag kan. Jag saknar landet.Puss på Johannes !

2009-05-13
16:47:51

vovvsing
Satt och såg mannen som talar med hundar nyss och än en gång skar det i hjärtat av saknad av en liten krabat som tvingar ut mig på promenader även när det stormar ute.  Har suttit och kollat runt på blocket och insett att det finns en hel del som söker fodervärdar åt sina hundar, helt underbart tycker jag. Då skulle vi verkligen kunna känna efter om vi är berädda att ta det ansvaret, lägga ut den tiden och ha råd med pengarna som en hund faktiskt kostar. Måste verkligen diskutera det här med Johannes när han kommer hem känner jag.

Gällande arbete inom landstinget till hösten så visste de tydligen ingenting än men vi skulle höras av frammåt hösten och se om det finns något jobb åt mig.Puss på Johannes !

2009-05-13
13:57:11

spårad miljö
Den här dagen har gått fort tycker jag, nog för att klockan bara är två men. Gjorde ju som sagt Nk provet idag om miljö men jag kan lova att det spårade ur när jag kom till diskussionsfrågan vad som skulle behövas för en bra miljö. Jag låg nämligen och tänkte på det där igår så det blev pantmaskiner och bränslebiljetter och hej bara hå!

Just nu är jag hemma hos mamma och pappa, har ringt alla mina samtal men den enda som ville svara var frissan, så nu har jag iallafall bokat om min tid. Börjar bli jätteless på landstingsgubbarna som aldrig någonsin vill svara så jag skickade iväg ett mail till dom istället och slängde med min cv (som egentligen bara är ett personligt brev) så dom förstår hur duktig jag är, haha. Så då får jag hoppas att jag får svar på det iallafall.

Det blev dock inte ringt till vårdcentralen eftersom att jag glömde bort att man måste ringa dom på morgonen. Nu när jag tänker på det så undrar jag vars fan jag har mitt twinrix papper. Men det ger ingenting att grubbla över när jag inte ens är hemma, och jag tror faktiskt det ligger i mib godislåda. Hoppas!Puss på Johannes !

2009-05-12
20:23:30

tröttsamt
Jag behövde inte göra om min apuuppgift, yes! Hade skrivit den i anteckningsformat för att jag glömt bort att wordpad finns, så jag trodde att det typ var max 1 A4 text, men när jag flyttade över det till wordpad insåg jag att det var precis tre sidor, så det blev toppen, skönt att slippa det.

Har iallafall läst igenom naturkunskapen som jag har prov på imorgon, men det handlar typ mest om växthuseffekten och så och det är man så inproppad med så det känns skönt! Efter jag läst igenom allt en gång så somnade jag (typ klockan 4) och sen sov jag till halv 8. Nu har jag lite väl sent fått i mig middag men bättre sent än aldrig! Eftersom jag är så trött så får det nog bli en tidig kväll ikväll..Puss på Johannes !

2009-05-12
14:27:03

cool down

Faktum är att vi har jättemycket i skolan nu, jag hade verkligen gråten i halsen imorse när jag vaknade och insåg att jag glömt plugga på TVÅ redovisningar/prov. Tack lov och insåg jag när jag ögnade igenom dem på bussen att det var lätt som en plätt, pust!

Någonting annat som gör mig jättestressad är att jag glömt att skriva ner allt vi ska göra så då känns det som att allt ska vara klart NUNUNU, men då var Tina snäll och berättade allt så jag fick skriva ner det så jag insåg just att jag "bara" har två prov kvar den här veckan + apuuppgiften som jag måste göra om för att min förra SÖG. Schyst att komma 3 dagar innan inlämning (när vi haft uppgiften i 7 veckor) och säga NU hur många sidor uppgiften ska vara på, jävligt schyst.

Annars är det mest massa samtal jag ska ringa, måste komma ihåg att skriva ner det så jag kommer ihåg! Tror jag får ta en telefondag imorgon då jag ändå slutar 1300 och alla precis kommit tillbaka från lunch och bara väntar på mina samtal! Toppen helt enkelt.Puss på Johannes !


2009-05-11
17:50:18

jävla järn!

Så var det måndag igen.. Fick se Jocke hette Sussies man på etiken, riktigt gripande faktiskt och en film som gör mig ännu mer positivt inställd till aktiv dödshjälp som jag ställer mig helt för!
Annars sög skolan som vanligt, jag är så less att jag vill kräkas. Migränkänningar av lysrören och magknip av maten gör inte saken bättre.

Fick iallafall tillbaka provsvaren idag från mitt blod. Vissa värden låg på undre gränsen men kunde alla förklaras av min järnstatus. Järnstatus ska alltid ligga mellan 9-39 (23-27 normalt) och om man har ett värde under 10 ska man alltid äta järntabletter. Själv så hade jag 2,3! Kanske inte så konstigt att jag är trött och slut och har muskelvärk hela tiden faktiskt!
Så nu blir det bara att börja knapra järntabletter för min del!Puss på Johannes !


2009-05-10
15:57:03

Skönt !
Igår så bar det av till stugan, jag och mamma tog en långpromenad, grillning till middag, kortspel och sedan korvgrillning och grogg framför brasan, superskönt!
Otroligt nog sov både jag och Johannes bra där vi låg hopträngda på soffan inatt, och imorse steg vi upp redan vid 9. Jag och mamma tog en till långpromenad, jag högg lite ved, vi gick och hälsade på ett fågelbo och drog lite träd.
När vi kom till farmor och farfar innan vi skulle hem så var det en supersöt chihuahua där och verkligen den mest sociala jag någonsin träffat! Skitcool var han.

Nu är vi iallafall hemma igen, men jag hade gärna kunnat vara kvar flera dagar till. Frisk luft och kroppsarbete, det får mig verkligen att må gott. Men man måste tillbaka till verkligheten också, ska väl börja försöka skriva på min krönika ikväll tror jag, får se hur det blir.Puss på Johannes !

2009-05-09
10:48:13

Gråsmet
Igår var jätteroligt, vi drack och såg hockey och skrattade och skrattade. Ps Linda, jag såg en aktas skylt på vägen när jag var ut med hunden imorse, haha!
Jag kom mig isäng vid halv 1 och Johannes kom sig nog aldrig isäng, han for till ostvik så jag fick sova med Ruskan inatt.
Just nu sitter jag mest och är lite småirriterad.
Idag blir det fara till stugan och måla fönster osv, kommer tillbaka imorgon!Puss på Johannes !

2009-05-08
18:53:27

Produktivt!
Idag har jag faktiskt hunnit mycket tycker jag:

Skrivit nationella
Hämtat rullen hos mamma och pappa
Fikat med Sandra och Jenka på stan
Solat
Städat
Duschat
Hämtat mammas skor hos Sofie
Bytt jacka med mamma
Handlat groggvirke
Hämtat bilen och Ruska

Kvällen består av;
Grogg
Hockey

Ja, jag kan då iallafall inte klaga, skål!Puss på Johannes !

2009-05-06
15:50:32

Nyheterna imorgon: Kollektivsjälvmord OPHI3
Våran sv/eng lärare måste ju skämta, hon gör mig så otroligt förbannad. På 3 veckor har vi nu 4 tal, 2 prov och 1 inlämningsuppgift, BARA I DOM TVÅ ÄMNENA! Hon måste verkligen tro att vi inte har någonting annat för oss än att sitta med hennes jävla uppgifter hela dagarna. Fyfan!

Någonting som kanske inte är så svårt att lista ut är att den här kvällen kommer spenderas med en jävla massa skolarbete, lika bra att göra bort det mesta medan jag orkar!
Annars har jag väl inte så mycket att berätta förutom att jag fått en inflammation i min tumme (känns som det ligger lite var där inne) och det svider och är rött. Usch!Puss på Johannes !

2009-05-05
20:32:36

grattis pappen!
Jepp, idag fyller min pappa år, 46 närmare bestämt. Och min farbror fyller 40, så vi har varit där och ätit middag ikväll, och han blev jätteglad över min present som var ett paket resorb, haha! Pappa han fick ett hemmagjort kort med en rebus i (jag kände mig som 10 när jag satt och målade ballonger) men det var lite fyndigt och rebusen sa att han ska få en whiskeyflaska, vi har bara inte hunnit köpa någon än.

Har köpt en studentklänning idag också, blev den där från Cubus som är på reklamen, har suktat efter den länge och till min glädje så satt den bra också! Mindre än en och en halv månad kvar till studenten, så underbart! Andra dagen i skolan idag och jag är redan jävligt less! Men har iallafall gjort bort båda apuuppgifterna redan och det känns otroligt skönt!

Snart så blir det nog dags att knoppa isäng för min del, jag saknar sängen så otroligt mycket och jag är så fruktansvärt trött. Drömde den sjukaste drömmen i hela mitt liv inatt, några idioter tog sig in på sjukhuset för att groteskt misshandla alla (klippa av tår osv) och när jag till slut vaknade mitt i natten vågade jag nästan inte somna om för att jag var rädd att någon skulle komma och strypa mig. Fyfan!Puss på Johannes !

2009-05-03
18:02:30

solen
Nu är praktiken på sjukhuset över, mitt hjärta brister. Har verkligen haft en underbar praktiktid och skulle verkligen kunna vara där heltid i 4 veckor till obetald istället för att knega några fjuttiga timmar i skolan, så enkelt är det.

Valborgs var iallafall jätterolig, middag hos mor och far sen grillning (mest av stolar) på sjungande. Efter det en promenad in till stan och ett kort besök på krogen. Låter kanske inte spännande men sällskapet gör kvällen!

Annars har jag ju som jobbat i helgen, och inte en jävla solstråle har jag fått på mig. Suktar verkligen efter att glassa i en solstol kan jag lova!
Hoppas bara att jag börjar må bättre snart, får väl svar på blodproven i slutet av nästa vecka. Hatar mig själv ungefär supermassor för att jag är så äcklad av mig själv och det är så jobbigt när jag vet att Johannes älskar mig ändå. Jag har bara lite svårt för att älska mig själv när jag ser ut och mår så här.Puss på Johannes !