Titti

2014-11-04
16:06:01

Vi har ju tävlat igen också...
I helgen var det dags att prova sig ut på lydnadsplanen igen och efter lydnadskursen som gett pepp på att träna hemma har det faktiskt känts riktigt bra i de allra flesta momenten.
Platsliggningen hoppade vi över eftersom att jag vet att hon fortfarande är osäker där och med tanke på att hon skulle legat i samma grupp som andra osäkra hundar kändes det beslutet ännu bättre väl på tävlingsdagen.
Domaren ville köra tandvisning direkt efter platsliggningen och där var Snöa något fjompig, hon var inte alls intresserad av att bli hanterad utav någon himla domare, hon ville lukta på marken, titta på alla andra och bara göra precis allting annat. Något förvånad blev jag över våra 7 poäng, kommentaren "bångstyrig" kändes dock korrekt.
 
När vi sedan gick in för att köra programmet så hade jag lite svårt att samla henne men fick henne till slut till en utgångsposition men direkt vi började gå tappade jag henne helt och hon var precis överallt förutom där hon ska vara (långt ut till vänster, bakom, framför, till höger, hängandes i min arm....). Jag blev både arg och frustrerad men försökte skaka av mig det och ladda om men det var totalt lönlöst att få henne fundera på något annat än att snusa i marken så innan vi ens ställt upp oss för ett läggande under gång så bröt jag, stoppade in min billiga hund i bilen (försökte sälja henne till Lena för en tjugolapp) och tog mitt förkylda arsle hem för att sova.
 
Just där och då var jag så arg på Snöa och jag kan än idag inte riktigt förså varför jag tappade henne så totalt. Kanske det var blandningen mellan feber, hosta, minimal sömn och ett allmänt stresspåslag?
Nåväl, det känns iallafall som jag fattade helt rätt beslut genom att bryta, sånna där flamsfasoner har jag verkligen inte tänkt acceptera på tävlingsplanen.
 
Så med det i bagaget är det nu slut på tävlingsåret 2014. Dags att ladda batterierna, fortsätta nöta, bli en roligare matte och blicka framåt mot nästa års tävlande!
Taggar: lydnadstävling;
}}}
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: