Titti

2011-08-03
13:28:46

Jädra hundskrälle!
Självklart passar hon på att göra sin bästa lydnadsträning -någonsin- när jag EGENTLIGEN hade tänkt filma men inte gjorde det (eftersom att Robert som sagt har min mobil).

Jag brukar inte skriva om hundträningen när jag varken har bilder eller filmer att visa, tycker det blir så tråkigt.
Men nu kan jag faktiskt inte låta bli.

Det har kännts som att vi fastnat i träningen med fritt följ, det har varit 4-5 steg och belöning och sen har *jag inte vågat(?) gå steget längre. Idag så gjorde jag det.
Körde tre omgångar, 10-15 meter och hon lämnade inte min sida. Hon brukar kunna flyta ut ganska mycket om hon inte får sin belöning (frustration?) men det gjorde hon inte. Däremot så sköt hon ut arslet bitvis men det justeras ganska lätt med henne beroende på var jag kastar belöningen (bakåt-utåt i detta fall).

Körde även ett par inkallningar och det gick lika bra som vanligt. Första gången satt hon sig framför mig istället för att gå in i utgångsposition men jag väntade ut henne och det tog inte många sekunder innan hon fattade vinken. Kommande gånger gick det super. Hon har alltid en så trevlig bjudning i inkallningarna (utan att jag egentligen behövt jobba med det) och det är så tacksamt!

Avslutade med ställandet (som vi fortfarande tränar från liggande till stående). Försökte först med samma belöning som tidigare övningar (pinne) men insåg direkt att det inte skulle fungera, energinivån var alldeles för hög. Bytte istället till blodpudding och direkt fick hon bättre fokus.

Övade själva stadgan i ställandet och det gick bättre än någonsin. Hon brukar alltid bli frustrerad och börja trampa redan efter någon sekund men nu stod hon helt stilla i 5-6 sekunder (mer än så ville jag inte testa henne).
"Fuskade" dock lite och höll belöningen framför nosen på henne för att se till att hon stod stilla men tycker att vi fortfarande är så pass novis i den övningen att det är ok. Jag är expert på att glömma bort ställandet och det blir långt mellan gångerna vi tränar det men jag ska försöka bli bättre!

Imorgon har jag förhoppningsvis åter min kära mobil och då ska jag filma vårat läggande. Fick tips om att få till ett snabbt stabilt läggande av Pernilla och det har verkligen gett utdelning!
}}}
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: