Titti

2011-08-29
16:21:57

Ett tungt besked....
Blev inte alls roligt att fara till veterinären idag. Känns dock bra att jag valde att fara till travet istället för till djurkliniken, det blev inga omvägar och jag fick veta precis vad de tyckte (fast på ett väldigt vänligt sätt).

Jag börjar med de goda nyheterna:
Milas vänstra knä är jättebra. Finns inga tecken på slitningsskadan från i vintras.

Men sen var dom goda nyheterna slut.... Det högra korsbandet är av - helt av.
Om vi inte opererar henne kommer med all sannolikhet det vänsta korsbandet slitas ut eftersom att det funnits tendenser till det tidigare. Om båda korsbanden är skadade kommer hon inte kunna gå utan väldiga smärtor.
Om vi väljer att operera henne finns det en stor sannolikhet att hon kommer få artros, OM operationen lyckas vill säga. Det är ju faktiskt alltid en risk bara att hon ska sövas. Sen finns också risken där att det vänstra korsbandet slits ut igen under rehabiliteringstiden.
Det är helt och hållet vårat val - men veterinärerna rekommenderade inte ens operationen.

Jag och Robert har pratat igenom det och insett att det faktiskt bara finns ett alternativ. Även om vi egentligen vill försöka så är riskerna för överhängande och stora. För hennes eget bästa så finns det bara en väg att gå. Det är att låta henne somna in.
Det känns så otroligt jobbigt och svårt och jag kan inte sluta gråta, det känns verkligen som att vi sviker henne.
Men det är som sagt för hennes eget bästa. För att hon ska slippa ha ont och plågas.
Hon ska få vila i Svartå, på hjältarnas kulle, bredvid dom andra. Det är så lugnt och fridfullt där. Det kommer bli jättebra. Nu väntar bara ett par ångestfyllda dagar innan allt är över.

Tack för vår tid tillsammans.


}}}
Kommentarer:
#1: Pillan

Men vad ledsen jag blir för er skull. Beklagar verkligen och det är så tråkigt när sånt här händer.Förstår ert beslut och hoppas att ni orkar ta er igenom den tuffa tiden.Kram Pernilla

2011-08-30 @ 00:00:29
#2: Anna

<3

2011-08-30 @ 09:06:48
#3: Hanna

Tufft beslut. Känner med dig.

2011-08-31 @ 12:55:56
#4: Madde

Oj, fällde faktiskt en tår när jag läste!Först och främst, travet är bra - där får du raka besked. Jag vet att det är ett tufft beslut, men det är det enda rätta.Stor kram!

2011-08-31 @ 15:35:25
#5: Sandra

Nä usch vad trist :( jag kan verkligen inte förstå hur fruktansvärt jobbigt det måste vara men du tar ett bra beslut, en skadad hund är bara olycklig. /Sandra

2011-09-01 @ 16:27:34
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: